Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Sad je samo pitanje kada (da li) ce proci zastitu od konkurencije, a i sta ce se desavati posle, mozda budu hteli da zadrze IKOM brend :D

Ne verujem da ce zadrzati, inace pisao sam na ovoj temi ranije, pre jedno 2 meseca otvorili su veliko SBB prodajno mesto ovde kod mene u Zemunu, 100m od pozorista madlenijanum, to je verovatno bila priprema za obo preuzimanje, jer niko u tom delu Zemuna nema SBB, samo IKOM

Sent from my E2303 using Tapatalk

Kako nema bre, cela ulica Cara Dusana, cela Galenika, Zemun Polje i veliki deo oko parka je SBB-ov.

Nego ja sada gledam ako ne budem hteo SBB nemam kod koga da pređem...jedino Telekom i box neki da uzmem i da se vratim na ADSL....
I posle kao nema monopola...

Како је монопол кад можеш да узмеш АДСЛ? Сигурно постоји и неки бежични који можеш да користиш, ту је и мобилни (иако скуп) па на крају испадне да је у питању само то да има једна одлична понуда и много слабих. То није монопол.
Код мене у згради СББ, АДСЛ (по жељи), бежични (више опција) и ехе. Нема монопола. ;) Да не заборавим, СББ и ту и у околини а од Unifi само једна мрежа која има толико слаб сигнал да као и да је нема.

Ja kod mene mogu da biram samo SBB ili PTT KDS...i buđavi mts BOX

Ima monopola jer jedino SBB ima pristojnu uslugu koju zbog položaja može da naplaćuje višestruko od realne cene

Doci ce do nekog prelaznog resenja. Meni je otac predsednik skupstine zgrade i jedva je skupljeno potpisa da bi SBB usao u zgradu pored IKOM-a koji je vec 10 godina prisutan. Samo dvoje od 60 su presli na SBB i imamo duple kanalice u ulazu. Odrzace se sastanak po ovom pitanju ali ono sto necemo dozvoliti je skremblovanje signala i njihovi dekoderi za svaki prijemnik, promenu cena paketa i same pakete, to ce biti nas uslov, naravno otac je tu glavni i zamolice ih da ukolne obe infrastrukture ako se ne pronadje model na obostrano zadovoljstvo. Zamislite 3 dekodera(u svakoj sobi po jedan) koja vuku dodatnu struju naspram nula dekodera kod ikom-a :D

Mislim da se ama baš ništa nećete pitati o tome. To će sada biti jedna firma, ponuda je takva, uzmi ili ostavi. Nisam čuo da SBB ima bilo gde posebnu ponudu u smislu paketa itd za neku zgradu posebno. Duple instalacije neće biti sigurno a ovo što je IKOM biće SBB sa SBB ponudom kao takvom.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

E hebiga.. Ode povoljan net u kuuuuuuu.......
Koliko sam gledao ponudu ovo sto sad placam 2.500 din, na SBB-u cu placati 3.100 i necu imati HBO.
Ako se ne varam u DuoNet GOld paketu nema HBO?

Poslednja izmena:
Iz SBB kompanije dobili smo potvrdu da je SBB kupio IKOM.

Korisnici SBB-a/Total TV-a i ostale članice United Group žele Vam srdačnu dobrodošlicu!

Trenutni korisnici IKOM kablovske mreže mogu očekivati izmene tj. sve će se menjati i imaće istu ponudu kao i SBB korisnici.

Promena će biti dostupna čim se završi integracija.

Uskoro više informacija...

poz

Ljudi, je l' samo mene brine što ćemo dobiti privatne IP adrese, tj. CGNAT?
Počeli su sa tom praksom u SBB-u još u martu, a sad su intezivirali, pravdajući to nedostatkom IPv4 adresa.
Moji roditelji koji imaju SBB su prošle nedelje dobili NAT, valjda da ih časte što su više od 10 godina kod njih.
Nisu ni počeli sa integracijom IPv6, a kako stvari stoje, ni neće skoro.

Ako koristite torente, a bitan vam je upoload, ako imate svoje servere, video nadzor i sl., očekujte probleme ili iskeširajte dodatnih 610 din mesečno za statičku adresu.

Da ne pričam o TV-u, drugi su već pisali.
Valjda nas neće usloviti da koristimo i one njihove raspale risivere.

Poslednja izmena:
Imaju i oni module ali možemo da se pozdravimo sa digitalnim kanalima na ostalim televizorima.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dakle da ocekujemo uskoro potpisivanje novih ugovora? Vidim kod SBB je varijanta tv+tel+net 70/4 Mb/s 4200din dok slicna usluga kod Ikoma kosta 3000.

Sa HBO paketom je još skuplje!

Katastrofa...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Moguće je da će da bude jači paket po ceni nižeg ili tako nešto da probaju na taj način da prikriju vidno veće cene i da nateraju ljude da potpišu ugovornu obavezu ali to je to, ne očekujem ništa preko toga. I kada to prođe za dve godine, svima redovna SBB ponuda...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Katastrofa...Sad smo stvarno gotovi [emoji33]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaju i oni module ali možemo da se pozdravimo sa digitalnim kanalima na ostalim televizorima.

Zašto? Imaju d3kuća uslugu. Mislim da može i CAM umesto dodatnog stb uređaja. Tv ponuda im je bolja (ako ništa onda zbog 72h usluge). Net je bio povoljniji na ikomu i tu nema pomoći.

Nemam obicaj da se javljam na teme o provajderu koji ne koristim ali vidim da ste ovde svi u frci pa...

SBB je kupio Beogrid i nista se nije promenilo ni u nazivu ni u ponudi Beogrida. Raspitajte se malo u vezi toga, nema nikakvog razloga da bude drugacije sa IKOM-om (eventualno ce se vremenom popraviti stanje mreze).

Pozdrav!

Ono sto sam placao na Ikomu 3275 din kod ovih mamlaza iz SBB kosta 5100 . Da li oni stvarno misle da cemo im placati to ? Sto se mene tice dobice qrac . Ocito da je pao dogovor da pokupuju jeftine provajdere i udare korisnike po dzepu i tim vrate pare a nama zagorcaju zivot i isprazne frizidere . E Srbijo nabijem te na qrac gde mi zivimo

Poslednja izmena:
^
Koja je alternativa? Koliko kosta MTS Box sa slicnom pricom?

Sent from my E2303 using Tapatalk

Mene više brine što sada jedna jako ozbiljna američka korporacija sa bivšim visokim vojnim licem i šefom CIA-e na čelu ima direktan uvid u moj online saobraćaj (mislim baš baš direktan, ako je do sada možda bilo drugačije). Ta činjenica me mnogo više uznemirava nego eventualno poskupljenje paketa od par stotina dinara. Mada možda se previše opterećujem sitnicama, možda će sve biti ok. Evo pokušavam ceo dan da to potisnem razmišljanjem da ću možda dobiti SK HD. To bi bilo ok, zar ne? Moja kompletna online aktivnost na dlanu za SK HD je dobar trejd? Neka mi neko kaže da je tako.

Razmišljao sam i o promeni kablovskog operatera, ali onda bih bio u situaciji sličnoj ovoj dole:

[YOUTUBE]M0sAVtOt2wA[/YOUTUBE]

Neko bi ovo nazvao monopol, ali ja se slabo razumem u te stvari. Nego sad mi prođe kroz glavu šta ako uopšte i ne dobijem SK HD???

Meni je ovo bas ******. Ja sam potpisao skoro sa ikomom 2 godine ali sam uzeo onu promociju Tel 2( 6 meseci beplatno) a posle sam hteo da pređem na Tel 3 sa 75mbit. Sta ce sada da se desi? Rekli su mi da kada mi istekne 6 meseci, samo pređem na veći paket i ostaje ista u.o. Sada kada dođe S****Be (sa kojima sam uspešno raskinuo ugovor jer nisu mogli da mi presele priključak na novu adresu,) opet ću morati kod njih? Ili završavam započeti ugovor kako sam hteo?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne verujem da mogu da promene nesto dok god ti traje ugovor. Posle toga ces morati na neki od paketa u ponudi.
***, dosta ljudi ovde je prizivalo ovaj dan, nek im je sa srecom. Meni je Ikom bio odlican, tv me ne zanima, internet je bio veoma jeftin za brzine koje su se dobijale i to je bilo sve sto mi treba. Ali sta da se radi, dobre stvari ne traju vecno :D

Nazad
Vrh Dno