Šta je novo?

Igre generalno

He he, znam da mene neće, jer sam obožavalac njegovog ljubljenog serijala.

Htedoh reći da mi je NWN neviđeno zabavan i sjajna igra. Znači ništa loše. A što se RPG elemenata tiče (ne govorim o fantasy svetu, koji je ispoštovan), poprilično je uprošćen. To takođe nije loše, ali mi se čini da ga je lakše okarakterisati kao dobru igru, nego RPG.

Recimo ToEE je odličan u RPG elementima, ali lošiji od NWN kao igra :)

Tako da, zapravo i pomalo kritikujem "pljuvatore" NWN koji ga odmah okarakterišu kao lošu igru zbog toga što to nije pravi hardcore old-school RPG, odnosno prilagođen široj populaciji.

ja jedinu razliku izmedju ToEE-a i NWN-a vidim u tome sto NWN nije party based igra nego vodis jednog lika + hanch (pa kasnije 2 hanch-a) .... ostalo je strogo ispostovani D&D sa manje odstupanja zbog gameplay-a, tako da... :)

ToxiC je napisao(la):
ja jedinu razliku izmedju ToEE-a i NWN-a vidim u tome sto NWN nije party based igra nego vodis jednog lika + hanch (pa kasnije 2 hanch-a) .... ostalo je strogo ispostovani D&D sa manje odstupanja zbog gameplay-a, tako da... :)
Reci mi da se šališ...ToEE je klasična hard-core igra, za razliku od NWN, što doduše ne znači da je automatski i bolja igra.

ej navadili ste se da NWN nije klasican D&D rpg tu vam ne mogu pomoci, a za razliku izmedju ToEE i NWN-a sam rekao.... :)

p.s.
prvi put sam u ToEE video kao neprijatelja želatin koji pada sa plafona i napada me :puke:

STALKER Update

http://www.gsc-game.com/index.php?t...r&thm_page=1&thm_id=3522&sec_id=1&offset=-120

Once a story quest (Gulag) has been accomplished, the place is filled by A-Life, while the survivors of the story quest either remain under the Gulag or quit into the A-Life. The player, while playing through the game and accomplishing story quests, releases more and more space for the purely A-Life content. I.e. ever greater part of the game becomes fully A-Life-driven. Return to any location complete a couple hours earlier to discover that the content is new there. And also different for each player. And.. a New game to play.

Nije loša ideja? Nešto ipak mora biti skriptovano.

nwn je lite-rpg :)
zasto je toee klasicniji rpg od nwn-a.. zato sto ima poteznu borbu, kratko i jednostavno ;)

a i cim nema tone teksta da se cita, to nije oldschool :D

@ G!!!
Jel pod "potezna" borba mislis lik1>akcija>pause>lik2>akcija>pause... ako na to mislis, onda pretpostavljam da znas zasto u NWN ne moze biti takva "potezna" borba (fali jos koji lik :eyebrows:) .... medjutim i NWN se namesti da je potezna u neku ruku, za svaki damage koji dobijes ili naneses stavis "pause" .. ako si na to mislio !!!
Za text se slazem, ali ga opet ima u NWN-u :D

Poslednja izmena:
potezna borba ima samo jedno znachenje :) , to sto su oni tebe izmanipulisali da je i nwn potezna samo govori koliko se danas marketing isplati ;)

a da nwn u odnosu na pravi rpg, ima teksta kao mikijev zabavnik u odnosu na gospodara prstena :p

@G!!!
hard-core RPG vise nazalost nikad necemo videti, jer se za sve sada gleda ekonomska isplativost dela (ovo vazi za sve igre).. a NWN je meni najbolji RPG (D&D) koji sam ja odigrao posle BG serijala, i sve ima sto jedan RPG treba da ima, sem party-ja :)

nada umire poslednja :) bice tu svacega, videcemo ...

Uwe Boll, reditelj koji je rešio da mu glavna preokupacija budu filmovi rađeni po igrama, već je ostavio dubok trag. Upropastio je već takve franšize, poput Alone in the Dark ili Bloodrayne očajnim filmovima.

Za naredni, koji je pri kraju, dobio je izuzetan budžet, kao i sjajnu glumačku ekipu. Da li će mu veći budžet pomoći da napravi nešto dobro? Izašao je trailer, pa prosudite sami (toliko pokradenih elemenata nisam još video)...

http://www.kinopremiery.cz/trailery/245/tr/index.htm

I za kraj poslastica... Uwe Boll je dobio prava da režira filmove po igrama Postal i, ni manje ni više, Far Cry :wall:

A posle se Filipenko buni što Tarantino hoće da režira Half Life film... bolje da se to dogodi, pre nego što se igre ovaj do'vati, ako ih uopšte i igra...

ne osvrci se za filipenka, mislim reci da kventin tarantino ocajno rezira... pfff...

nego jel taj uwe boll radio i doom film? nije lose ispao koliko sam mislio da ce biti...

Srećom, Doom nije. To se dalo i primetiti.

Nego, zaboravih da pomenem malopre da se link odnosi na film rađen po Dungeon Siege-u.

Poslednja izmena:
haha..Uwe boll...mnogo jak lik.Tu ne treba zaboraviti genijalni House of Dead...Toliko praviti sr**nja a posle praviti jos...genije.Nameracio se on i na Metal Gear...

Stvarno je jak! Mislim, kakav genije treba da budes da na IMDB-u skupljaju potpise za tvoje smaknuće :d

Stvarno, ovaj lik toliko srozava reputaciju igara da je to sramota.

A iskreno, srozava reputaciju nekih priznatih glumaca... jadni Christian Slater, Michelle Rodriguez, Jurgen Prochnow (Das Boot)... ovo troje su po svim kritikama odigrali najgore uloge u karijeri u Uweovim filmovima. Mora da im genije koriguje i glumu. Jadnici. Ne znam koje im pare daje. Ali da ne idemo previše u filmove, o ovom liku pričamo samo zato što se previše zalepio za igre.

@Agilni
ajde reci koji je to film u pitanju ja nista nevidim iz onog ceskog linka :S:

Zašto je vama kriv on? On je pametan, tu je laka lova, bez preteranog truda može da se uzme pristojnu količinu novca i hajd' jovo nanovo, ima toliko igara po kojima se može praviti film. Svaki film će zaraditi određenu količinu novca i gotovo. Tarantino je bilde i naravno da ne bi niko njemu smeo dati da režira Half Life. Tačno zamišljam Umu Turman u ulozi Gordona Frimena, kako zarobljenom Kombajn vojniku seče uvo i bori se protiv vanzemaljaca sa ručno izrađenim mačevima Hatori Hanza.

@ToxiC
Dungeon Siege. Glume Jason Statham, Ray Liotta, Burt Reynolds... sjajno, ha?
filipenko je napisao(la):
Zašto je vama kriv on? On je pametan, tu je laka lova, bez preteranog truda može da se uzme pristojnu količinu novca i hajd' jovo nanovo, ima toliko igara po kojima se može praviti film. Svaki film će zaraditi određenu količinu novca i gotovo. Tarantino je bilde i naravno da ne bi niko njemu smeo dati da režira Half Life. Tačno zamišljam Umu Turman u ulozi Gordona Frimena, kako zarobljenom Kombajn vojniku seče uvo i bori se protiv vanzemaljaca sa ručno izrađenim mačevima Hatori Hanza.
Kombajn rasa nema uši ;)

Poslednja izmena:
Filipe ... :zgran:
tako nesto reci za Quentina ... :zgran:
daleko gubis na kredibilitetu... , nemozes a da ne priznas da je, u najmanju ruku, izvrstan !!!
Nemozes biti tako subjektivan...

mda.... sad mi je jasno... filip kao da je ocekivao od killbill-a jos jednu genericku akciju, kad ono medjutim omaz svim starijim oldschool filmovima sa dozom parodije, totalno retro :) tarantino bilde?!? tja... jeste to stvar ukusa, ali nikako da ostanem ravnodusan prema ovakvim izjavama, koje sam ocekivao i u glavnom dobijao od klinaca tek zaslih u pubertet, pa bih voleo neko objasnjenje ;)

ne vidim zasto bi HL film bio los da ga radi tarantino

Da li se vama dešavalo da dok igrate HL2 imate osećaj muke i počinje da vam se povraća. Zbog toga ga nisam igrao više od 30 minuta. Isto mi se dešava u Vampirima. Zna li neko rešenje za ovo. Nije mi krivo ako ne odigram HL2 ali mi se Vampiri mnogo igraju.
I kakav je Titan Quest, u SKu ga nahvališe.

Saša Č je napisao(la):
Da li se vama dešavalo da dok igrate HL2 imate osećaj muke i počinje da vam se povraća. Zbog toga ga nisam igrao više od 30 minuta. Isto mi se dešava u Vampirima. Zna li neko rešenje za ovo. Nije mi krivo ako ne odigram HL2 ali mi se Vampiri mnogo igraju.
Meni se to dešavalo sa Morrowindom, i drugim first person igrama gde je field of view manji od 90 stepeni...

White_Dragon je napisao(la):
Titan Quest je izasao? kad?

ma ne zna se jos tacno.. ta vest je bila na jednom sajtu i od tada niko nista... jos malo pa cemo da vidimo kakva je (mada po shotkama nista spec ne deluje, tj shotke iygledaju identichno onim prvim dok je igra bila u ranom razvoju)

Ja sam probao demo Titan Quest-a, ali meni se bas ne svidja taj "point & click" nacin igranja.

Vrh Dno