Šta je novo?

Igre generalno

Najavljen Spellforce 2 Dragon Storm expansion, Clive Barker's Jericho, Neverwinter 2 odložen sa septembra za kraj oktobra/početak novembra, najavljen Guld Wars Nightfall...

filipenko je napisao(la):
... Neverwinter 2 odložen sa septembra za kraj oktobra/početak novembra ...

maverick shane je napisao(la):
In regards to how much difference a month can make. When you are finding and fixing more than 100 bugs a day it makes HUGE difference. There are many times a week, or even two weeks extra to really fine tune a game really improves it dramatically. A full month is the right choice to make.
a sta ste dosad radili... ispolirali par demoa za E3 da podobijate nagrade i ... :mad:

Utata, odložen ti nevervinter utata...

:d

pa bolje da odloze nego da posle cekamo ko ozeblo sunce patch koji zapravo omogucava igranje... nadam se da me nece smoriti kao spellforce2...

NWN2 je imao prilicno trnovit razvojni put. Atari (publisher igre) je u zapao u finansijsku krizu, pokazalo se da Bioware-ov engine ipak ima vishe ogranicenja nego sto se pretpostavljalo (npr. u vezi prestige classes), originalni Lead Designer (Ferret Baudoin) je napustio projekat na pola puta a kolega J.E. Sawyer koji ga je zamenio jeste odlican designer, ali tesko da je mogao bash odmah da pohvata sve konce i da momentalno nastavi razvoj punom parom.

Zato me i ne cudi sto je igra odlozena, ali bolje i to nego da dobijemo SP kampanju sa mizernih 20 sati gameplay-a kako je jedno vreme najavljivano. :trust:

20 sati gejmpleja?!?! to bi danas bila premija... meni je vaznije da igra ima takav gejmplej da moze da se igra vise puta sa razlicitim likovima, a da se pod tim ne podazumeva samo drugaciji stil borbe...

btw sto se tice onog lotr rpg-a evo delic intervjua

"-What other RPGs would you compare the game to?
-If I had to compare it to something it'd be Oblivion.

-Can you give us any details about the plot?
-I'd rather not give away too much, but what I can tell you is that the basic idea is that you want to become a sufficiently powerful character...
-There's evil in the world that needs to be destroyed and they send you off to do it.

-How much say will the player have over their alignment given the rigid storyline structure?
-You cannot switch sides and become evil.

-How will/does the combat system work?
-Fundementally, what we wanted to do was to take the best of The Two Towers, The Return Of The King and mix it with the tactics from The Third Age. We wanted to make the front-end combat like the first two games where you have to use your button skills and make the back half a tactical RPG system that's based on what armour you have on and what skills you've developed."

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=143077

kakva ce ovo boza da bude... voleli to neki ili ne, tolkinova trilogija je savrsena za jedan fentezi rpg, sa sjajnim prilikama za nijansirane odnose izmedju likova, sa sjajnim prilikama da postanete zli... blah ... prokleti EA... koliko li ce samo da se pojavi neuspelih oblivion klonova koji je i onako (za moj ukus) lite rpg...

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
meni je vaznije da igra ima takav gejmplej da moze da se igra vise puta sa razlicitim likovima, a da se pod tim ne podazumeva samo drugaciji stil borbe...

Slazem se, i ja bih najvishe voleo da Obsidian napravi neshto nalik na stari dobri BG2, (ili makar Gothic 2) ali ujedno maslim da je 20h prilicno malo gameplay-a za jedan epic RPG. Po meni je 30-40 sati neki minimum za pravi dozivljaj.

btw sto se tice onog lotr rpg-a evo delic intervjua...

Heh, vidim da josh neko sem mene prati rpgcodex. ,) Elem, EA i "RPG"... tu stvarno nema vishe sta da se prica.

Hahahah, combat sistem iz Two Towersa i Return of the kinga...:D Dobro je da nisu uzeli iz Devil may cry 3, Blade of darknessa ili Nightmare creaturesa...

Elem, da li je neko skinuo nove filmiće iz WARa (Warhammer Age of Reckoning rpg)? Kažu da ima nekih mnogo dobrih delova, kada se npr u pojedinim sekcijama mapa stotine NPCova bori i tu je permanentna bitka. Deluje fino :)

Lurker je napisao(la):
Heh, vidim da josh neko sem mene prati rpgcodex. ,) Elem, EA i "RPG"... tu stvarno nema vishe sta da se prica.

heh, odlicni su, sto znaju da pljunu tamo gde treba to je cudo jedno:d odavno lurkujem tamo...

sto se tice NWN-a, to se vec zna da ce igra imati oko 60-tak sati gameplay-a... sto se tice ovih odlaganja ni armiji vernika na Obsidian forumu posvecenom NWN-u 2 nije jasno zasto su odlozili, kada je za E3 sve bilo top spremno, to se vidi i po brojnim nagradama...
Sto se Ferret-a tice on je napustio team, tik pred E3, kada je igra bila skroz u finishu :)

G!!! je napisao(la):
heh, odlicni su, sto znaju da pljunu tamo gde treba to je cudo jedno:d odavno lurkujem tamo...

I ja. :) Vesti i review-i su im uvek extra, mada forumi su im malo... divlji.

ToxiC je napisao(la):
Sto se Ferret-a tice on je napustio team, tik pred E3, kada je igra bila skroz u finishu

Ne verujem da je igra bila bash pri kraju u to vreme, mozda je jedno 70% bilo kompletirano ali definitivno nisu josh bili ushli u "crunch phase" tj. final beta testing & bugfixing. Ispadanje nekih dugo najavljivanih feature-a (kao sto je npr. jahanje konja) se desilo ubrzo nakon Feret-ovog odlaska, pa pretpostavljam da je Sawyer morao da skreshe neke aspekte igre i da napravi novi masterplan. Ipak, i pored svega toga igra puno obecava, a i tesko da moze da bude gora od NWN1 OC. :D

Lurker je napisao(la):
... a i tesko da moze da bude gora od NWN1 OC. :D
Bogohuliš na sveto delo RPG-a :zgran:
da li postoji unazad nekoliko godina nesto vredno pomena da je u zanru RPG-a sem NWN-a (TOOE nisam odigrao zbog enormnih bagova a i prica mi je troola), videcete kada izadje NWN2, pricace se u narednim godinama o... " jednoj jeseni te davne 2006-te godine, tik pred zimu kada izadje delo koje kroz mecavu zimsku daje jedino svetlo nade i vraca stare miljenike RPG zanra na pravi poot koji zamalo posrnuse u stranputice kvazi RPG-a koji izlazise godinama u pauzi izmedju dva dela jedina vredna pomena, Neverwinter Nights " ... :)

stanislave, preterano s...š ! :d

ToxiC je napisao(la):
Bogohuliš na sveto delo RPG-a :zgran:

Heh, pazi meni je samo Official Campaign (dakle originalna NWN1 kampanja) bila shit. SoU i HotU expanzije su dosta popravile stvar, ali opet je to daleko od jednog Fallout-a i BG2.

da li postoji unazad nekoliko godina nesto vredno pomena da je u zanru RPG-a sem NWN-a

Sto se tice skorijih naslova slabo, are evo recimo VTM:Bloodlines (uprkos nekim vidnim nedostacima) je bio solidan RPG. KotOR 1&2 su takodje bili ok sto se tice price, mada im je combat system bio previshe simplifikovan za moj ukus. Gothic 1&2 mozda nisu bash "hardcore" RPG-ovi ali su meni definitivno bili zanimljiviji od NWN1 OC. Od buducih ostvarenja pored NWN2, mislim da Dragon Age, The Witcher i Gothic 3 imaju dosta potencijala, mada je josh rano za konacan sud.

TOOE nisam odigrao zbog enormnih bagova a i prica mi je troola

Dosta bug-ova je u medjuvremenu sredjeno putem unofficial fixpack-ova (vidi link) a prica ne da je troola nego bukvalno ne postoji! :D Igra je chist hack&slash ali zato ima ubedljivo najbolju implementaciju D&D 3.5 combat system-a ikad napravljenu. Naravno, to svakako ne cini od nje dobar RPG, ali ipak vredi probati ako volish turn-based combat.

pihhhh... nabrojao si sve silne RPG-ove koji nisu ni okusili D&D a ne pomenu Morrowind i Oblivion, koji su odlicni. :)
od svega toga jedino me kopka Dragon Age kakav ce ispasti...

ToxiC je napisao(la):
pihhhh... nabrojao si sve silne RPG-ove koji nisu ni okusili D&D a ne pomenu Morrowind i Oblivion, koji su odlicni.

Pa ni oni ne koriste D&D pravila. :) Poenta je u tome da se meni licno nisu bash nesto preterano svidele te dve igre (sto ne mora da znaci da su loshe) pa ih zato nisam ubacio u ovaj kontekst. Inace, mislim da RPG svakako ne mora da prati D&D da bi bio kvalitetan.

od svega toga jedino me kopka Dragon Age kakav ce ispasti...

I mene to najvishe zanima. Po forumima se shushka da ce najvishe liciti na BG2, sto bi za mene bilo odlicno, mada su u zadnje vreme neshto sumnjivo cutljivi. Bioware sad uglavnom hype-uje Mass Effect, njihov "next-gen RPG". Heh, a to "next-gen" kad vidim uglavnom ocekujem akcionu igru sa nekim minimalnim stat progression-om. :p

ma jok te glooposti, priznajem samo RPG u fantazijskom svetu FRP :wave:
jesi igrao na amigi Eye Of the Beholder ?

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
ma jok te glooposti, priznajem samo RPG u fantazijskom svetu FRP

Au, pa ti ne znash sta propushtash! Nemoj mi reci da nisi igrao Bloodlines i Fallout samo zato sto nisu FRP? :zgran:

jesi igrao na amigi Eye Of the Beholder ?

Nazalost, nisam nikada imao Amigu. Pre PC-a sam imao C64 ali na njemu sam uglavnom igrao Elite i neke platformice, RPG-ovi me u to vreme nisu neshto posebno interesovali. Dosushe, cini mi se da sam jednom probao Eye of the Beholder u SNES verziji nekada davno...

Lurker je napisao(la):
Au, pa ti ne znash sta propushtash! Nemoj mi reci da nisi igrao Bloodlines i Fallout samo zato sto nisu FRP? :zgran:
Bloodlines sam odigrao i sooper je, ali sam je shvatio vise kao neku makljazu iz prvog lica u Underground svetu sa primesama RPG-a u smislu izgradnje lika...
a Fallout, na zalost nisam odigrao bas zato sto nije FRP, ne mogu da svarim RPG u buducnosti... jedva sam i Kotor-e odigrao (da znam da cu zbog ovoga biti popljuvan od voodoo-a i G!!!-a, ali... sorry) :wave:

ToxiC je napisao(la):
koji zamalo posrnuse u stranputice kvazi RPG-a
...dok je NWN hardcore RPG za fanatike i sladokusce, te poklonike stonih igara...:d

ToxiC je napisao(la):
Fallout, na zalost nisam odigrao bas zato sto nije FRP, ne mogu da svarim RPG u buducnosti...

Shteta! Po meni je Fallout (prvi deo) definitivno jedan od najboljih RPG ikad, sa najvishe choice/consequences fora (neki quest-ovi imaju i po 5-6 razlicitih reshenja), neprevazidjenim sistemom za generisanja likova (SPECIAL) i ogromnom dozom nelinearnosti. Pokushaj da se bar malo priviknesh na njegov setting, igra definitivno vredi.

Inace, Arcanum od istih developer-a (Tim Cain & co.) my je najslicniji RPG u pseudo-fantazijskom okruzenju (sa primesama steampunk-a) ali je za nijansu loshiji.

nisam verovao da ima neko da fallout nije igro :)

filipenko je napisao(la):
...dok je NWN hardcore RPG za fanatike i sladokusce, te poklonike stonih igara...:d
bezosećajna dušo, što u tmini, kako noći tako i praskozorija, šetaš prostranstvima Cyrodila ... :whip:

opet da ponovim, malko mi je ukus sofisticiran po pitanju RPG-a... znači za mene je to radnja/igra smeštena u D&D svet, sa svim njegovim pravilima ...

p.s.
Agilni 10X :wave: za linak
more:
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=10119

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Malo da vas prekinem... ali za sve koji su voleli Undying, sviđa li vam se ovo?
http://pc.ign.com/objects/843/843255.html

ne da nam se svidja nego dobijamo virtuelnu erekciju kad samo pomislimo na jos jedno remek delo u kojem ucestvuje genije kao sto je C.B. jedva cekam (opet cekanje)

inace d&d se moze svariti kao set pravila ali kao dodatna pravila koja uz njih forsiraju WotC (nema psovki, nema prostitutki, nema ubijanja dece, nemozes da budes zao etc etc, nema bogohuljenja i pljuvanja po crkvi) su njesra opasno, pa su sve igre sa dnd pravilima previse idealisticke, previse je sve okrenuto dobroj strani...

Bloodlines sam odigrao i sooper je, ali sam je shvatio vise kao neku makljazu iz prvog lica u Underground svetu sa primesama RPG-a u smislu izgradnje lika...
a Fallout, na zalost nisam odigrao bas zato sto nije FRP, ne mogu da svarim RPG u buducnosti... jedva sam i Kotor-e odigrao (da znam da cu zbog ovoga biti popljuvan od voodoo-a i G!!!-a, ali... sorry)

brate ti si shvatio kao makljazu bloodlines a nisi tako shvatio nwn ?!?! nesto si pobrkao ocigledno :)

a i jos nesto si pobrkao, meni je kotor simpaticna igrica o starwarsu i nista vise... a necu te smatrati da igras rpg igre dok fallout bar jednom ne predjes (a posle tog jednog puta ces hteti jos josjos) :)

a onaj masseffect zar nece biti samo za konzole?

G!!! je napisao(la):
brate ti si shvatio kao makljazu bloodlines a nisi tako shvatio nwn ?!?! nesto si pobrkao ocigledno :)
ajd necemo sada o tome ... ;)

G!!! je napisao(la):
... a necu te smatrati da igras rpg igre dok fallout bar jednom ne predjes ...
yebiga, mea culpa ... mozda je i uzmem ovijeh dana :)

G!!! je napisao(la):
inace d&d se moze svariti kao set pravila ali kao dodatna pravila koja uz njih forsiraju WotC

Nazalost, ovo je potpuno tacno. Ispoljilo se josh u IWD2 i ToEE-u a delom i u NWN expanzijama. Pokojni BIS je sa njihovim BG3:The Black Hound (a.k.a. project "Jefferson") bio poslednje uporishte pravog D&D-a ali ih je prokleti Interplay ugasio pre nego sto su uspeli da zavrshe tu igru (i FO3). :mad:

a onaj masseffect zar nece biti samo za konzole?

Ja verujem da ce se desiti ista stvar kao sa Jade Empire i KotOR-om. Cim prodje 6 meseci od launch-a, igra prestaje da bude "X360 exclusive" i portuje se na PC. Ali kao sto rekoh, ne polazem previshe nade u takve "next-gen" igre. Mass Effect mozda bude interesatan kao squad-based tactical shooter ali ne kao RPG. :smoke:

Lurker je napisao(la):
Nazal
Ja verujem da ce se desiti ista stvar kao sa Jade Empire i KotOR-om. Cim prodje 6 meseci od launch-a, igra prestaje da bude "X360 exclusive" i portuje se na PC.
Hoces da kazes da Jade empire postoji za PC :zgran: ?!? Gde,kako,kada?

Nazad
Vrh Dno