Šta je novo?

iCloud prostor

URAGAN

Poštovan
Učlanjen(a)
25.12.2015
Poena
51
Imam iPhone xs max 256g .
Vidim da ima opcija da se kupi 200g prostora na iCloud-u za 3e mesečno .

Meni je zauzeto 250g na mobilnom, od toga 190g su slike i klipovi .
Zanima me kako funkcioniše iCloud !?

1.Da li mogu da podesim da mi prebaci na iCloud sile i klipove i time mi oslobodi 190g sa mobilnog - dakle, ove slike i klopovi koji su trenutno tu idu na iCloud , a ja mogu da punim telefon NOVIM slikama i klipovima i novim 190 giga? Da li tako funkcioniše?

2. Ako je tako, šta se dešava ako prestajem da plaćam 3e mesečno ? Ako mi je 200g slika na iCloudu, a ja napunio novih 200 g na mobilnom, šta sw dešava sa ovim slikama koje su iCloudu ?

Hvala unapred !

Pozz

Dobro to sve funkcionise😁

Zdravo svima, ako sam dobro razumeo, ako imam icloud nalog na bilo kom regionu, a da nema nikakvu kupovinu ili aktivne pretplate, mogu da se prebacim na tursku, i da kupim gift karticu koju aktiviram i sa njom placam pretplatu preko tog istog naloga. Ako sam pogresio molim za detaljno objasnjenje :)

Upravo zato je njihov loš, logično je da obrišeš na telefonu nešto da oslobodiš mesta a da ostane na oblaku. Kod njih kontra.
Zato sto iCloud photos nije backup servis vec sync servis.

Zdravo svima, ako sam dobro razumeo, ako imam icloud nalog na bilo kom regionu, a da nema nikakvu kupovinu ili aktivne pretplate, mogu da se prebacim na tursku, i da kupim gift karticu koju aktiviram i sa njom placam pretplatu preko tog istog naloga. Ako sam pogresio molim za detaljno objasnjenje :)
Nisam siguran da možeš da uradiš baš tako kako si naumio. Možeš da promeniš region naloga na kojem nema sredstava u novčaniku i da onda sa tim promenjenim regionom dodaš iTunes vaučer i pretplatiš se na šta želiš, ali ono što ne možeš je da taj nalog posle vratiš na originalni region.

Po meni je mnogo bolje rešenje da napraviš jedan odvojen nalog na TR, pa da onda svoj primarni nalog (ja koristim SR) privremeno prebaciš na TR region i dok je na TR regionu sa tog namenskog naloga za TR pošalješ i prihvatiš (na primarnom nalogu) pozivnicu za dodavanje u porodicu. Zatim primarni nalog vratiš na originalni region. Onda dodaš vaučerom sredstva na taj namenski TR nalog koji si napravio, pretplatiš se na šta želiš i podeliš pretplate sa svojim primarnim nalogom.

Pokusavam da kupim gift karticu preko Apple Store, imam US Apple Id i povezanu nasu karticu na Apple Pay, ali kada pokusam da platim iz Store izlazi mi greska da je billing adress invalid. Prvo mi trazi da unesem billing adress gde se ako stavim nasu adresu zali sto sam uneo Srbiju.

Sigurno gresim nesto ovde ali ne znam sta, koliko sam citao trebalo bi da moze u tom storu da se koristi nas Apple Pay.

Ako plaćaš Apple Pay-om, ne bi trebao da ti dodatno traži adresu. Meni isključivo traži ako plaćam karticom. Svakako, ako ti traži, ubaciš adresu koju si postavio pri pravljenju naloga ili neki drugu iz države gde se ne plaća dodatna taksa, a to nađi na Google maps ili kako god želiš. Takođe broj telefona stavljaš sa te adrese, a ne tvoj. Ovo važi samo za plaćanje kad kupuješ goft karticu, a za pravljenje naloga se, za TFA, ubacuje naš broj telefona.

ali su bili vidljivi na telefonu sa kojim su uslikani i nakon 30 dana, kao i na icloudu, i onda pre 7 dana primetim da ih nema.
Brisao sam ih sa starog telefona(onim kojim je slikano) odmah i iz kante, tamo gde pise imate jos 29 dana za recover (kako bih oslobodio prostor)
Koja je uopste poenta clouda, ako ne cuva fotke koje obrises sa telefona?
iCloud funkcioniše malo drugačije od tipičnog Clouda...
Originalna fotka se čuva na cloudu, a na telefonu se automatski zamenjuje verzijom slabijeg kvaliteta koja zauzima manje mesta...
Ako obrises fotografiju, briše se i na cloudu i na telefonu...
Sa druge strane Google photos ti čuva i što treba i što ne treba i stalno sam morao da brišem ono što mi ne treba, na kraju sam digao ruke...

ma jasno, nego sam ja izgleda azuriranjem softvera na starom telefonu aktivirao sinhronizaciju i zeznuo preko 1500 fotki. Proveravao sma par puta nakon brisanja sa novog telefona, sve su bile i na starom i na cloudu (odmah sam ih i iz kante brisao).

Sa druge strane Google photos ti čuva i što treba i što ne treba i stalno sam morao da brišem ono što mi ne treba, na kraju sam digao ruke...

Ovo je tacno. Gogle photos voli da se ponasa kao glavna photos aplikacija, sto se obrise tamo, brise se i sa telefona. Ali ne i obrnuto. Ali ono sto me najvise nervira kod ove aplikacije je sto nisam uspeo da je nateram da bekapuje slike u pozadini, svasta sam pokusavao... Ipak je iCloud (photos) nezamenljiv za Apple ekosistem

Ako plaćaš Apple Pay-om, ne bi trebao da ti dodatno traži adresu. Meni isključivo traži ako plaćam karticom. Svakako, ako ti traži, ubaciš adresu koju si postavio pri pravljenju naloga ili neki drugu iz države gde se ne plaća dodatna taksa, a to nađi na Google maps ili kako god želiš. Takođe broj telefona stavljaš sa te adrese, a ne tvoj. Ovo važi samo za plaćanje kad kupuješ goft karticu, a za pravljenje naloga se, za TFA, ubacuje naš broj telefona.
Uspeo sam tako sto sam dodao US adresu za nasu karticu. Inace nije htelo. Posle izbrisao tu billing adresu da ne napravi neki problem.
Hvala.

Nisi morao da je brišeš pošto će možda opet da ti je traži pri plaćanju. Billing adresa je najnormalnije ona koju si ubacio pri pravljenju američkog naloga, kao što je napisano u prethodnoj poruci :)

Nisam siguran da možeš da uradiš baš tako kako si naumio. Možeš da promeniš region naloga na kojem nema sredstava u novčaniku i da onda sa tim promenjenim regionom dodaš iTunes vaučer i pretplatiš se na šta želiš, ali ono što ne možeš je da taj nalog posle vratiš na originalni region.

Po meni je mnogo bolje rešenje da napraviš jedan odvojen nalog na TR, pa da onda svoj primarni nalog (ja koristim SR) privremeno prebaciš na TR region i dok je na TR regionu sa tog namenskog naloga za TR pošalješ i prihvatiš (na primarnom nalogu) pozivnicu za dodavanje u porodicu. Zatim primarni nalog vratiš na originalni region. Onda dodaš vaučerom sredstva na taj namenski TR nalog koji si napravio, pretplatiš se na šta želiš i podeliš pretplate sa svojim primarnim nalogom.
Ne mogu nikako da promijenim primarni nalog na turski region jer me traži payment method za Tursku, iako sam turski nalog uspio napraviti ranije, ali da prebacim primarni na turski ne ide nikako bez payment methoda. Pogasio sam sve za sherovanje što sam imao.

Ako veċ imas turski nalog, izloguj se sa glavnog i loguj na taj i kupi šta żeliš. Posle se izloguješ sa mjega i vratiš na glavni. Ne moraš da prebacukeš glavni na turski nalog.

Ako veċ imas turski nalog, izloguj se sa glavnog i loguj na taj i kupi šta żeliš. Posle se izloguješ sa mjega i vratiš na glavni. Ne moraš da prebacukeš glavni na turski nalog.
Pokušao sam al mi icloud ne ostaje onda turski, nego se vrati ponovo na onih 5GB sa primarnog naloga, pokušao sam da sheram sa turskog na taj al ne mogu prihvatiti pozivnicu jer nisam na turskom id.

Zavisi šta želiš da uradiš, da li kupuješ samo pretplatu za streaming servise ili hoćeš da kompletno budeš na turskom nalogu. Ako ti odgovara da sve prebaciš na turski nalog, izloguj se sa svog iCloud naloga, ne samo App Store-a i kupi dodatni prostor, kao što deluje da hoćeš. U tom slučaju moraš da budeš na njemu da bi ti pravio backup. Ne možeš niakakve pozivnice da šalješ sa jednog na drugi nalog ako nisu na istom Store-u. Moraš da napišeš detaljnije koja ti je ideja i šta sve želiš sa tim.
Inače, ne moraš da citiraš post iznad pošto je logično da se prvi sledeći odgovor na njega odnosi :)

Imaj na umu ovo:
iCloud funkcioniše malo drugačije od tipičnog Clouda...
Originalna fotka se čuva na cloudu, a na telefonu se automatski zamenjuje verzijom slabijeg kvaliteta koja zauzima manje mesta...
Ako obrises fotografiju, briše se i na cloudu i na telefonu...

Dodatno, iCloud prostor možeš koristiti i za backup sve većih aplikacija (Messages, WhatsApp, Viber itd.) koje zauzimaju po par GB svaka.

Pozdrav, imao sam problem sa displejem na iPhone 13 i bio je na popravci, pre popravke sam doplatio icloud storage od 200gb da bih sacuvao backup,slike i sve ostalo... vratio se telefon sa servisa namestio sve kao pre servisa, sad je sledece pitanje kako da mi ostanu te slike i klipove na telefonu da bih prebacio na free icloud od 5gb a da mi se ne obrisu sa telefona.. Pozdrav!

Napravi u svakom slučaju backup slika na komp i nakon toga isključi da ti radi sinhronizaciju slika sa iCloud-om.
Svakako nije preporučljivo pošto posle opet neċeš moċi da praviš backup telefona.

Napravi u svakom slučaju backup slika na komp i nakon toga isključi da ti radi sinhronizaciju slika sa iCloud-om.
Svakako nije preporučljivo pošto posle opet neċeš moċi da praviš backup telefona.
Hvala na odgovoru, meni su u galeriji slike i snimci sa iclouda, nisu fizicki sa iphone storage-a, kako skinuti to sa iclouda i imati ih u iphone storage-u

Nazad
Vrh Dno