Šta je novo?

iCloud prostor

URAGAN

Poštovan
Učlanjen(a)
25.12.2015
Poena
51
Imam iPhone xs max 256g .
Vidim da ima opcija da se kupi 200g prostora na iCloud-u za 3e mesečno .

Meni je zauzeto 250g na mobilnom, od toga 190g su slike i klipovi .
Zanima me kako funkcioniše iCloud !?

1.Da li mogu da podesim da mi prebaci na iCloud sile i klipove i time mi oslobodi 190g sa mobilnog - dakle, ove slike i klopovi koji su trenutno tu idu na iCloud , a ja mogu da punim telefon NOVIM slikama i klipovima i novim 190 giga? Da li tako funkcioniše?

2. Ako je tako, šta se dešava ako prestajem da plaćam 3e mesečno ? Ako mi je 200g slika na iCloudu, a ja napunio novih 200 g na mobilnom, šta sw dešava sa ovim slikama koje su iCloudu ?

Hvala unapred !

Pozz

Settings/iCloud/iCloud Photos i onda sync this phone. Sinhronizacija se radi dok je na punjaču i na WiFi mreži.
IMG_0025.pngOvako? Problem je sto se ne pomera uopste broj
Ima i ona fora da skinem sve sa icloud.com al onda ce mi napraviti duple slike i klipove, jer mi je telefon od 128gb a slike su 35, pa da ne placam za dzabe icloud od 200gb

Poslednja izmena:
Moraš da stikliraš opciju “Optimise iPhone storage“ kako bi lokalno sklonio slike koje podigne na iCloud.

A što se tiče pomeranja broja, ostavi ga da odradi svoje, nije to mala količina fajlova.

Ako uključi optimise iPhone Storage, onda će slike na telefonu biti u nižoj rezoluciji i ako hoće da ih vidi u punoj ili prebaci negde, onda povlači podatke sa neta. Takođe nije primenjivo kod njega pošto hoće da ih ukloni sa cloud-a, a to nije moguće ako uključi tu opciju :)

Sačekaj da hi skine pošto on to rdi kad je na punjaču i povezan na wifi mrežu :)

Ako uključi optimise iPhone Storage, onda će slike na telefonu biti u nižoj rezoluciji i ako hoće da ih vidi u punoj ili prebaci negde, onda povlači podatke sa neta. Takođe nije primenjivo kod njega pošto hoće da ih ukloni sa cloud-a, a to nije moguće ako uključi tu opciju :)

Sačekaj da hi skine pošto on to rdi kad je na punjaču i povezan na wifi mrežu :)
Znaci da ostavim da skida preko noci dok je na punjacu i wifiju, i kad skine da prebacim icloud od 5gb?

Tako bi trebalo, ali obavezno napravi backup slika na komp sa iCloud sajta.
Inače, ne moraš da citiraš post iznad ako se na njega odnosi pitanje :)

Takođe razmisli da li je dobro da isključiš veći storage pošto nećeš moći da praviš backup telefona, a mislim da je to ključno u današnje vreme :)

Ok je to ako tebi odgovara, ali backup se pravi redovno, na dnevnom nivo, kad god puniš telefon i povezan si na wifi mrežu. Jedino si tako siguran što se tiče podataka na telefonu.

I to je regularno, ako te ne mrzi :)
Takođe, kod takvog načina za backup, bilo bi poželjno da postaviš i šifru da bi on bio enkriptovan i čuvao sva podešavanja kao što je primarno na iCloud-u podešeno :)

Uskoro će da mi nedostaje neki paket veći od 200GB a manji od 2TB
Valjda će to promeniti nekad

Napravi Family sa nekim, podelite 2TB prostor.

• Like
Reagovanja: iOS
Pa ne znam, ne bih da delim iCloud sa nepoznatim

Vidi se da nisi upoznat sa mogusnostima cim se bojis da delis sa nekim. Taj neko ne moze da vidi tvoje podatke niti slike itd.

Nije stvar bojazni već stava da ne želim da delim icloud prostor sa nepoznatim ljudima. Uostalom da ne znam prednosti iCloud-a ne bih imao gotovo 200GB podataka na njemu. To uopšte i nije tema, moj post se odnosio na konstataciju da nedostaje paket između ova dva koja su u ponudi.

Uobičajena situacija kod Apple, kao kod iPhone-a, oduvek je preskakana optimalna količina GB, vrlo svesno i finansijski vrlo precizno izračunato. Bilo je ili prinudno knap ili bespotrebno velika količina za to vreme 😁

Moraš da budeš na našem ili hrvatskom nalogu da bi mogao da vežeš karticu i u tom slučaju bilo koja za plaćanje preko interneta gde je održavanje bez nadoknade. Recimo iRačun devizni ili dinarski u Rajfajzenu, ali se plaća provizija 1% za devizna plaćanja. Ako si na američkom nalogu, kupi gift kartice i dopuni tvoj nalog.
Ako si kod Inteze, napravi virtuelnu karticu za plaćanje koja važi dok platiš, ali onda moraš da svaki mesec to radiš i menjaš karticu koja je vezana za nalog.
MIslim da ti je pitanje više za temu o bankama, računima i karticama za plaćanje :)

Moraš da budeš na našem ili hrvatskom nalogu da bi mogao da vežeš karticu i u tom slučaju bilo koja za plaćanje preko interneta gde je održavanje bez nadoknade. Recimo iRačun devizni ili dinarski u Rajfajzenu, ali se plaća provizija 1% za devizna plaćanja. Ako si na američkom nalogu, kupi gift kartice i dopuni tvoj nalog.
Ako si kod Inteze, napravi virtuelnu karticu za plaćanje koja važi dok platiš, ali onda moraš da svaki mesec to radiš i menjaš karticu koja je vezana za nalog.
MIslim da ti je pitanje više za temu o bankama, računima i karticama za plaćanje :)
Ja imam kartice od PBZ i na hrvatskom sam nalogu

Pozdrav, kako odraditi family sharing iclouda sa turskog naloga? Moram da se odjavim na iphone sa celog naloga i iskljucujem find my da bih kupio na drugom nalogu i namestio deljenje?

Pozdrav, kako odraditi family sharing iclouda sa turskog naloga? Moram da se odjavim na iphone sa celog naloga i iskljucujem find my da bih kupio na drugom nalogu i namestio deljenje?
odjavis se iz trenutnog naloga, prijevis se na drugi nalog. Pretplatis se na iCloud+, namestis Family Sharing, dodaš svoj primarni nalog u porodicu i to bi trebalo biti to.

Drugar ima iCloud family sharing 200gb, izbacio je jednu osobu ali njen backup i dalje stoji i zauzima mesto nama ostalima. Kako je moguće obrisati njen backup pošto više nije član grupe?

Jok, stoji da je nas 4 u grupi, ali na ukupnom zauzeću prostora stoji i ta peta osoba.

Nazad
Vrh Dno