Šta je novo?

iCloud prostor

URAGAN

Poštovan
Učlanjen(a)
25.12.2015
Poena
51
Imam iPhone xs max 256g .
Vidim da ima opcija da se kupi 200g prostora na iCloud-u za 3e mesečno .

Meni je zauzeto 250g na mobilnom, od toga 190g su slike i klipovi .
Zanima me kako funkcioniše iCloud !?

1.Da li mogu da podesim da mi prebaci na iCloud sile i klipove i time mi oslobodi 190g sa mobilnog - dakle, ove slike i klopovi koji su trenutno tu idu na iCloud , a ja mogu da punim telefon NOVIM slikama i klipovima i novim 190 giga? Da li tako funkcioniše?

2. Ako je tako, šta se dešava ako prestajem da plaćam 3e mesečno ? Ako mi je 200g slika na iCloudu, a ja napunio novih 200 g na mobilnom, šta sw dešava sa ovim slikama koje su iCloudu ?

Hvala unapred !

Pozz

Music možeš ako si na njihovom store-u, a za Disney plus nisam siguran, ali je logično da su cene kao i regularna pretplata preko sajta, a to i dalje pokrivaš kupovinom gift kartice.

NIsam siguran da razumem, ako se prebacim na tursku (do sada sam na HR) ne mogu da registrujem sa karticom. Kako onda placam pretplatu, je l to znaci da svakom meseca mora da se kupuje itunes gift card? Nisam do sada nikada kupovao itunes gift card, gde se kupuje? I jos jedno pitanje, kako da prodjem a da ne unesem karticu, ne pusta me dalje?

Poslednja izmena:
NIsam siguran da razumem, ako se prebacim na tursku (do sada sam na HR) ne mogu da registrujem sa karticom. Kako onda placam pretplatu, je l to znaci da svakom meseca mora da se kupuje itunes gift card? Nisam do sada nikada kupovao itunes gift card, gde se kupuje? I jos jedno pitanje, kako da prodjem a da ne unesem karticu, ne pusta me dalje?
Moraćeš kupovati gift cards. Imaš ih na durmaplay, turgame, a mislim da može i direktno od Applea. Region ne možeš promeniti ako već imaš aktivne pretplate na trenutnom Storeu, barem mislim da je tako.

Imam iCloud+ i arcade...kada pokusam da promenim zemlju imam ekran gde moram da unesem adresu, takodje i podatke o kartici, to su obavezna polja, bez kartice me ne pusta dalje..

Napravi novi nalog, turski, bez payment method, kao što smo davno radili za US naloge, kupi gift kartice na predloženim sajtovima, ubaci kod sa njih na tvoj nalog i uključi pretplate koje te zanumaju. Ove pretplate sa CRO naloga ugasi pošto ti onda više ne trebaju i nemaš razloga da ih plaćaš.

Vidim da na apple store-u imam samo gift cards sa dolarima da kupim. Jel mogu te gift cards da aktiviram na turskom nalogu, hoce li da se konvertuje u tursku valutu ili ne funkcionise to tako?

Vidim da na apple store-u imam samo gift cards sa dolarima da kupim. Jel mogu te gift cards da aktiviram na turskom nalogu, hoce li da se konvertuje u tursku valutu ili ne funkcionise to tako?
Gift cards kupuješ preko aplikacije Apple Store, s tim da ti je region Apple računa podešen na Tursku. Cene su u lirama, ne dolarima.

3EDFD19D-7B75-40FB-8418-809D06AA2D70.png

Aha moram da se ulogujem sa turskim accountom pa da kupim. Ja sam mislio da mogu da kupim dopunu u $ pa da aktiviram na turskom nalogu i da ce da se konvertuje u lire.

Imam iCloud+ i arcade...kada pokusam da promenim zemlju imam ekran gde moram da unesem adresu, takodje i podatke o kartici, to su obavezna polja, bez kartice me ne pusta dalje..
purchase sharing pogasi sve, i pustice te
Aha moram da se ulogujem sa turskim accountom pa da kupim. Ja sam mislio da mogu da kupim dopunu u $ pa da aktiviram na turskom nalogu i da ce da se konvertuje u lire.
Mozes na bitrefill da kupis turske, ja sam tako

Izgleda neće moći ovo sto sam naumio. Napravio sam novi turski account i hteo sam da ga dodam u postojeci family kako bih sa njega shareovao cloud+. Ali na prihvatanju poziva dobijam region missmatch poruku

Prilozi

• 6EB85116-D7AF-4C29-94E5-47A756114515.png
    6EB85116-D7AF-4C29-94E5-47A756114515.png
    344.5 KB · Pregleda: 35
uopste nije tako, telefon moze da ima koliko god, na icloudu se storeuje slike, dokumenta, fajlovi, kontakti, device backupovi, klipovi (ovo je najbitnije, jer oni najvise zauzimaju, par minuta 4K videa zna da bude i po par gigabajta) i oni su ti fakticki dostupni nakon prebacivanja na icloud samo kad imas internet, a u galeriji ti se displejuju skroz normalno i krajnji korisnik to 'ne primeti', dok god je na netu, ali da, ne mogu zamisliti bez iclouda bilo koga ko dosta voli da fotografise i snima, a nema telefon od barem 512GB.

Hteo sam takođe da prebacim na Tursku region (radi icloud pretplate), jel moguće kupiti jedan veći Gift card od lupam 50 $ pa da od njega skida svakog meseca (kao sa kartice da skida tj)?
Ili se mora kupovati svaki mesec?

Njima je važno da na tvom nalogu bude dovoljno sredstava i nije bitno da li mesečno dopunjavaš ili kupiš karticu od 100 dolara, tačnije, koliko god želiš u valuti zemlje na koju si pretplaćen.
Moraš da gledaš da kupiš karticu koja je za određeni App Store, a tebi je onda potrebna za turski, ako dobro shvatam.

Njima je važno da na tvom nalogu bude dovoljno sredstava i nije bitno da li mesečno dopunjavaš ili kupiš karticu od 100 dolara, tačnije, koliko god želiš u valuti zemlje na koju si pretplaćen.
Moraš da gledaš da kupiš karticu koja je za određeni App Store, a tebi je onda potrebna za turski, ako dobro shvatam.
Jasno, onda on zapravo skida od balansa, a ne direktno sa gift kartica (njena vrednost se samo upisuje na nalog).

Jasno, onda on zapravo skida od balansa, a ne direktno sa gift kartica (njena vrednost se samo upisuje na nalog).

Uvek uneseš kod sa gift kartice, suma se prebaci na tvoj nalaog i sa njega se skida, sa balance kao što si ti napisao.

Zbog čega nemaju godišnju pretplatu?

Verovatno zato što bi trebali da na to daju i popust na pretplatu 😁

Šalu na stranu, ne znam i pravi razlog za nepostojanje godišnje pretplate samo oni znaju. Možda to pravdaju fer odnosom gde ti u svakom renutku možeš da otkažeš pretplatu, a verovatno je zato što im se po njihovoj proceni ovo više isplati 😃

Imam dva apple id-a. Jedan americki(imam para na nalogu i ne mogu da menjam region) na kojem sam popunio pretplatu od 50gb za icloud, i jedan turski. Da bi koristio icloud kupljen sa turskim nalogom, moram da dodam americki u family sharing ili ?
EDIT: Skontao sam. Prekinem preplatu sa americkim nalogom, sa turskim samo opet sve sacekam da uploaduje na cloud...
Preko kojeg sajta da kupim gift card turski? Ovaj Bittrefill prima samo kripto.

Poslednja izmena:
Može li se onda na isti način preko turskog iTunesa/App Storea plaćati npr Apple Music, Disney Plus po turskim cenama?
"Country" store diktira cene, ali može da se dogodi da na njemu nema nešto od aplikacija što ti treba, neka domaća app ili tako nešto. Ja bi napravio jedan temp Turskish account i sve testirao bez dodavanja kartice pa tek onda u akcije.

Iphonovci. Hoću ženi da isključim slike sa uploada na icloud jer sam podelio moj gdrive gde imam plaćeno brdo gb. Instalirao sam slike i podigao sve na grdive na njenom tel. Sad kad odem u opcije i hoću da odstikliram slike sa iclouda dobijam ovu poruku

Ja u stvari hoću da joj sve što ima na icloudu bude u telefonu, da ne *****em nešto tu.

Nemas dovoljno mesta na telefonu…

Ja sam kupio 50gb i cloud prostora i uskoro se vracam na android , kako da otkazem pretplatu ?
Moze li neko da pomogne , a moze i na pp
Ako sam promašio temu zamolio bih admine da prebace poruku u odgovarajucu temu
Hvala .

Cao svim, imam problem sa razumevanjem ICloud-a, i sinhronizacijom slika.
Naime, imao sam jedan iphone, pa pre godinu dana uzeo novi. Oba cu na istom id nalogu, naravno. Oba su nakon pokretanja drugog, imala isti sadrzaj, backupovao je sa starog na novi. Imao sam aktiviran Icloud sa 50gb kapaciteta.
Pre oko 2-3 meseca sam vecinu slika koje su bile prebacene sa starog na novi, pobrisao sa novog, jer mi je trebalo prostora. Dakle ostale su na starom i na cloudu, i protom vise dana zaredom proveravao, bile su vidljive i sinhronizacija na starom fonu nije bila ukljucena. Pre jedno
7 dana, primetim da tih slika vise nema ni na starom telefonu ni na cloudu. Kako se ovo desilo, ima li opcija za povratak?

ali su bili vidljivi na telefonu sa kojim su uslikani i nakon 30 dana, kao i na icloudu, i onda pre 7 dana primetim da ih nema.
Brisao sam ih sa starog telefona(onim kojim je slikano) odmah i iz kante, tamo gde pise imate jos 29 dana za recover (kako bih oslobodio prostor)
Koja je uopste poenta clouda, ako ne cuva fotke koje obrises sa telefona?

Nazad
Vrh Dno