Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Evo ovako.Posle dužeg korišćenja ovog telefona,shvatio sam da je počeo da mi se sviđa,a zašto pojma nemam.Možda zato što ono za šta ga ja 80% koristim,radi kao ni 1 do sad.I dalje nemam ni 1 propušten poziv,ni jednu propuštenu poruku...
Jedino je počeo mnogo da bude nedostupan,možda čak i po više od pola sata,mada te situacije su se dešavale u mojoj sobu,al mislim da na prethodnim telefonima nisam imao toliko dug vremenski period nedostupnosti...

Juče sam sasvim slučajno dobio na ekranu digitalni sat i u sred dana je ekran bio dimovan. Kako da dođem do ovoga?
Noću kada gledam koliko je sati, svaki put me ubije svetlo ekrana.

Kupio sam i7500 pre dve nedelje. Kad sam ga malo upoznao, pre par dana sam krenuo da menjam firmware na telefonu. Radio sam po uputstvima sa ovog sajta.Uspeo sam da postavim rekoveri i da omogućim root. ali samo u H7 softveru.II5 ne dozvoljava rekoveri.Zato sam na H7 postavio Galaxo room, tada je telefon blokirao.Posle instaliranja Galaxo rooma i rebota, telefon pokuša da digne sistem ali ostane na trčanju u onoj donjoj traki. Odatle sam ga iščupao vadjenjem baterije.
Uradio rekoveri i pozvao stari imiđ, koji sam prethodno snimio.Sad telefon radi normalno na H7.

Vidim da su neki postavili I5 i Hero rom, voleo bih da mi neko objasni kako!!!

Skinuo sam sa interneta softver II8. Za njegovo instaliranje spominju adb shell.
Šta je to i kako se sa njim radi?

rodjov-> Ima onaj lik Drakarz sa neta koji je zakon za Galaxy. On je odradio II5 update i ugradio ROM koji jako liči na onaj senseUI sa Heroja, a koliko sam shvatio firmware update koji se odradi po njegovim uputstvima je ujedno i rootovanje telefona. Pogledaj ovo:

http://forum.hdblog.it/showthread.php?t=4842&langid=1

Ja sam slučajno na jednom od Appleovih štandova, tražeći futrolu za ovaj telefon, upoznao momka koji tu radi i isto ima Galaxyja, kome je uradio ovaj Drakarzov update. Ja sam to video - jako lepo izgleda, on kaže i da mu brže radi. Takođe, radi mu i Bluex applikacija za data transfer preko bt, što znači i da je rootovao telefon. Ja se nešto meračim da to odradim, ali me iskreno mrzi da treći put za dva meseca bekapujem telefon, radim update i sve jovo-nanovo.

Poslednja izmena:
evo ovako.Ja sam pokušao da uradim normalan apdejt na 1.6,preko onog njegovog pc softvera i piše da trenutno ne postoji apdejt,iako sam na telefonu uključio usb deb.
Evo danas mi je 4.dan baterije sa onim korišćenjem i čini mi se kao da svaki sledeći put sve duže traje,jer sam sad dosta koristio gprs i drndao tel...

Instalirao sam firmware H8, i primetio sam da mi silent mode ne funkcioniše, ili ja ne razumem kako treba da funkcioniše. Kad uključim silent mode, očekujem da se ne čuje zvuk kad me neko zove, međutim, prilikom incoming call-a, silent mode se isključi i čuje se ringtone. Da li se ovo još nekom dešava? Da li je ovako bilo i sa originalnim firmware-om, ne znam.

ne znam da li je neko probao neke druge sluške na ovom telefonu,sem onih ružnih koje idu uz originalno pakovanje,al ja jesam i veoma sam razočaran,jer svake druge koje sam povezao radile su mono...tačnije izvalio sam da onaj ulaz za 3.5mm nije standardni,već neki pitaj boga,možda čak 3.6 mm,jer svaki ”mužjak” od sluška ima dosta prostora u “ženci” i ako se malo pomeriš,odma se prekida veza...strašno...

takođe sam juče imao još 1 problem,1.put od kad sam uzeo tel,pokušavao sam da zovem neke brojeve.Sve on to kao nešto zove,al nikako da dobijem poznati meni zvuk ”tuu-tuu”,pogledam na displeju,razgovor je u toku,a ja niti čujem sagovornika,niti on mene...posle restarta,sve je radilo kako treba!?

Zahvaljujuci akciji Telenora postao sam ponosni vlasnik galaxy-a.
Telefon je zverka; zverka koja jede bateriju :)
Jedva da izdrzi dan. DOdushe ... ne ispushtam ga iz ruku.
WiFi mi je ukljucen na poslu i kuci.
Svi IM klijenti podignuti, stalno kopam po marketu, surf, igrice, skidam muziku vishe nego na kompu (iMusic + shazam:))

E sad...
Imam par pitanja.
1. u Gmailu ne vidim slike
2. Moze li voice chat preko gtalka?
2. Moze li se u browseru ukljuciti flash (mozda neki drugi browser) i kako da podesim da mi ne ucitava automatski sajtove optimizovane za mobilni?
3. Mogu li se kontaktima dodeljivati rodjendani, godishnjice i sl. (sve to povezati sa kalendarom)
4. Procitao sam celu temu, ali nisam siguran da li mi je potrebno da rootujem telefon, odnosno koje su konkretno prednosti.

Pozdrav

Poslednja izmena:
To što neko nudi telefon uz ugovor, ne bih baš nazvao "Akcijom", al' dobro ...

Koju verziju SWa imaš u telefonu? To se ovde vrlo često provlači kao mogućnost zbog koje telefon JEDE bateriju ...

@5ar:
I kolika je bila tvoja procena broja korisnika Telenor Interneta?

Unaprwed se izvinjavam sto cu delovati kao noob, ali do sada nisam imao kontakta sa ovakvim telefonima, pa samim tim se jako slabo razumem u njih..

Za nekih 10-ak dana (cim legne plata :p) planiram da kupim ovaj telefon.

e sad, postoje neke stvari koje me jako zanimaju, a vidim da ovde ima poznavalaca pa bih zamolio ako neko moze da mi odgovori...

naime, imam neke kombinacije da povoljno uzmem tel star 1-2 dana iz telenora, a posto ja radim u telekomu i imam sluzbenu 064 karticu, zanima me da li nekako mogu da otkljucam tel da radi i na 064 mrezi ?
Vidim ovde spominju debrend i nekih jos 100 cuda, ali meni je to totalno nejasno..
Sta cu kad sam noobara na tom polju :D

i ono manje bitno sto vidim da se cesto spominje, rootovanje telefona da bi radilo ovo ili ono :trust: Nije mi bas najjasnije sta je to rootovanje..

Pa eto, da ne bi ovde bio spam, ako neko ima malo vremena i volje da pomogne, moze poslati PP... Hvala unapred :)

2.0 je izašao,al ne za nas obične korisnike.Baš me interesuje kad ću moći regularno da kliknem apdejt u onom glupom softveru??nisam imao vremena da se igram sa telefonom,tako da još ne želim da experimentišem.

U onom-onom, teško, moraće da padne update New PC Studio softwarea, da bi smo mogli da kliknemo i update-ujemo.

Nije, valdevit verovatno misli na verziju za developere.

BTW, kad sam već ovde, ono prekidanje poziva i nedostupnost mi se do sada dešavala isključivo u 3G mreži. Stavio sam widget za brzo prebacivanje mreže 2G/3G, pa ću valjda da se setim sledeći put čim budem nedostupan, da promenim mrežu i isprobam.

Ona temperatura koju mi pokazuje baterija u Battery info i dalje je besmisleno niska, a danas sam instalirao aplikacuju Thermometar koji meri ambijentalnu temperaturu i za sada deluje OK. Mob mi je bio u ruci, dok sam instalirao prg i prva temperatura koju sam video je bila 36C :)
U sobi je pokazivao 1C više, videćemo kako će se pokazati napolju.

Pitanje u vezi sa WiFi: da li ste uspeli da se povežete na mrežu sa WEP2 zaštitom?
Vidim je sa WiFi Analyzer (ili tako neki prg), signal je dobar, ali mi ne nudi da se povežem na nju.
Sa Nokia E51 tu mrežu nisam mogao ni da vidim.

U kojoj bre ti to sobi živiš gde je 37c :)?

I meni je temp baterije nešto 2-4 stepena :).

:d
36C je moja telesna temp (koju je pokazivao, jer sam mob dugo držao u ruci), a ono 1C više se odnosilo na ambientalnu temperaturu koju merim klasičnim termometrom :)
U blizini notebooka drži 25-26C, a u sobi nema više od 22C.

Poslednja izmena:
Zanimljivo :).

Zna li neko po kom principu radi kompas? I koliko je tačan?

peđa,ja sam ti odma rekao,da sam ugasio 3g na ovom telefonu,jer mi se svaki restartovao,padao sa mreže itd...u našoj državi to još ne funkcioniše na nivou...
što se tiče apdejta,mislio sam na devolpere,a što se tiče kompasa,to se i ja pitam,s tim što hoću da dodam pitanje,a kako radi onaj detektor za metal!?

Prvo sam mislio da kompas radi preko GPS-a, ali pošto ga ne uključuje, izgleda da ima veze sa žiroskopom, čiji deo menja iglu. Preciznost je diskutabilna, kada ga stavim na sto ispred sebe, prilično je tačan, kada ga držim u ruci, uglvnom greši. Izgleda da traži da držiš telefon paralelno sa podlogom i okrenut portrait. Ako ga okreneš ekran dole, pokazivaće sa 180 stepeni greške. Hm, zapravo, kao pravi kompas :d
Detektor metala, verujem, radi pomoću istog "uređaja" kao i kompas. Nisam ga probao, ali predpostavljam da "sever" povuče na metal koji je u nepsrednoj blizini.

Merenje temperature me još više buni, jer telefon ne zna da izmeri temperaturu sopstvene baterije, a meri ambijentalnu?!

Valdevit, znam da si rekao da isključiš 3G, ali si rekao da ga uvek isključuješ :d
Do sada sam ga koristio na telfonima koje koristim za pristup internetu i nikada nisam imao problem. Doduše, ovo je prvi put da isti telefon koristim i za voice i za data.
Kada sam na EDGE, neko me pozove, veza ka internetu odlazi u stand by i na IM odlazim offline, a to mi se ne sviđa. Ali dobro, bolje to, nego da budem nedostupan.

Poslednja izmena:
kod svih ovih pametnjakovića sam gasio 3g,jer sam uvek imao problem,naročito u mom stanu,tako da to uvek svima preporučim da ugase.

nadjoh danas dobar docking station za home ;)
img2515.jpg

valdevit, odlično rečeno, ako ti je bilo neudobdno da se voziš, u, recimo, zaprežnim kolima, posebno na nekom specifičnom putu, obavezno savetuj sve prijatelje koji koriste prevozno sredstvo na 4 točka da se voze na dva i da izbegavaju taj put :d

Verujem da je veći deo problema do 3G mreže, ali nije moguće da je ona jedini krivac.
Danas sam ceo dan na EDGE i još mi nije stigla poruka o nedostupnosti, doduše i broj poziva je bio daleko ispod proseka. Do kraja sedmice sam na EDGE, pa sledeće idem na 3G :)

ona je jedini krivac i u to budi siguran.Poslušaj moj savet i videćeš da nećeš imati problema.Samo ugasi 3g i videćeš rezultat.

Android wifi tether konačno radi a da ne zeza :).

E sad, dva (tri) su tu problema. Prvi je i to je sigurno, da uređaj mora da bude rootovan.

Drugi je, nisam siguran, ali biće da je neophodno da uređaj koristi Modaco rom. Modaco rom sređuje netfiltere ili šta li već i omogućava rad wifi tethera.

E ni tu nije kraj. Potrebno je naći poseban wifi tether baš za Galaxy I7500.

I ako nađete stariji, ne brinite, updateovaće se kroz sam softver. Trenutna verzija je 1.60 i u imenu nosi oznaku Galaxy (tako ćete znati da imate pravu).

Ovo pišem ovde, a ne u "android aplikacije", jer je wifi tether na I7500, očigledno, posebna i teža priča, ali je izvodljivo.

Za one koji ne znaju, ovaj program od telefona pravi wifi ruter. E sad da li može više uređaja da se zakači na i7500 ne znam, jer je ovo u stvari adhoc mod, pa ga recimo playstation3 ne vidi.

Znači, na primer:

data konekcija (3g, edge) telefona > telefon > wi fi tether > wireless > uređaj sa wifi (laptop, drugi telefon) prijemnikom koristi 3g ili edge konekciju od I7500.

Nije baš da je aplikacija bez koje ne može da se živi, ali kad se jednom namesti, leba ne jede :D.

Pošto i onako ne znam kako ovih 30gb da potrošim, počeću da nosim neku majicu "free internet kod mene". Dobar dan - dobar dan - ja bih na facebook, ali imam samo 2 dinara kredita na mom telefonu sa wifi - nema problema, samo da uključim wifi tether.... izvolite :D:D:D

PS. Ako neko ima problem sa kačenjem... tipa uređaj piše da se zakačio, ali je uzeo trash 169. adresu (i samim tim se zapravo nije ni konektovao), uđite u meni wifi tethera i izaberite neko drugo lan setovanje. Može da pomogne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno