Šta je novo?

Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro

U sredu sam kupio, imao 75% sad je 60 i nesto. tek sam poceo da ga cackam

Dan i po lagano uz sve moguće opcije uz always on displej i trenutno ga baš jašem.

Imam još Garmin Venu 2 plus, sa uključenim always on displejom i aktivnim korišćenja4 dana, bez always on 7-8 dana.

Malo koji sat daje performanse koje se reklamiraju u specifikaciji.

ALi za Samsung mogu da kažem da je nakoppletniji a imao sam i Apple watch.

Dobra stvar zbog čega gledam Huawei je cena, GT5 legalno košta 19.900 što je džabe.
Watch 8 classic je skoro 3 puta toliko.
То је смешно у поређењу са GT сатовима, где траје од 12 - 14 дана, реалне употребе.

To ti dodje kao i telefon, stavljas i jedno i drugo na punjac.

То је смешно у поређењу са GT сатовима, где траје од 12 - 14 дана, реалне употребе.
Sve si u pravu. Kažem Ti imam Garmin Venu 2 plus i Garmin Fenix 5 plus, imaju bolju bateriju ali nisu sofisticirani po opcijama kao Wathc 8 Classic.

Možda i uzmem GT5 zbog cene jer takva izrada za tako malo para, to se ne viđa često.

Kako moze da ne radi nesto sto ne postoji? :unsure:
Па прочитај опет шта сам написао.
Али ако не разумеш, да ти појасним. Човек је питао да ли ради мерење пулса у Huawei Health апликацији. Мој одговор је да у њој ради све осим мерења притиска у нашем региону. Одговор нема везе са сатом него са апликацијом. Не ради када се поставио регион Србија ни на D2 који има мерење притиска.

Interesantno je što se Huawei ni malo ne trudi da za našu zemlju omogući ECG i merenje pritiska dok skoro u svim zemljama Evrope ona radi.

Sve si u pravu. Kažem Ti imam Garmin Venu 2 plus i Garmin Fenix 5 plus, imaju bolju bateriju ali nisu sofisticirani po opcijama kao Wathc 8 Classic.

Možda i uzmem GT5 zbog cene jer takva izrada za tako malo para, to se ne viđa često.
Šta to imaš na Samsung satu a nema na Huawei GT?
Baš me zanima podatak..
Nemoj samo da bude glavni adut NFC.
Sto kolega gore kaze, 12 dana ne stavljaš na punjač GT5.. Ne možeš da ga potrošiš, baš su ga napravili top po pitanju baterije i autonomije..
Za Samsung kao i Apple satove se zna da ih puniš svako veče, ili eventualno kao ti dan ipo... Ako moram telefon puniti svako veče, ne moram svaki dan skidati sat i puniti, pre bi ga polomio o pločice, niti bi nosio tako nešto da moram svaki dan skidati, puniti, vraćati na ruku.. Kako da mi meri konstantno parametre, predjene kilometre, otkucaje, spavanje, kalorije, u 24h ako ga moram skidati i puniti u tom periodu..
Po meni bas zbog toga nisu efikasni, bez obzira što je to Apple i Samsung kao brend koji se izdvaja.

Šta to imaš na Samsung satu a nema na Huawei GT?
Baš me zanima podatak..
Nemoj samo da bude glavni adut NFC.
Sto kolega gore kaze, 12 dana ne stavljaš na punjač GT5.. Ne možeš da ga potrošiš, baš su ga napravili top po pitanju baterije i autonomije..
Za Samsung kao i Apple satove se zna da ih puniš svako veče, ili eventualno kao ti dan ipo... Ako moram telefon puniti svako veče, ne moram svaki dan skidati sat i puniti, pre bi ga polomio o pločice, niti bi nosio tako nešto da moram svaki dan skidati, puniti, vraćati na ruku.. Kako da mi meri konstantno parametre, predjene kilometre, otkucaje, spavanje, kalorije, u 24h ako ga moram skidati i puniti u tom periodu..
Po meni bas zbog toga nisu efikasni, bez obzira što je to Apple i Samsung kao brend koji se izdvaja.
Pa tek ga imam 3 dana, tako da ne mogu detaljno ali evo par detalja.

Ovaj rotirajući prsten je baš baš funcionalna stvar jer je displej pa makar bio i 51mm kao kod novih Garmin Fenix 8, ipak mali a manipulacija ovim prstenom dosta rad čini fluidnijim.

ECG je bio glavni razlog, plus je integrisan sa AI pa dobijam i pojašnjenja.

NFC je sjajna stvar ali moja banka nema google pay, samo garmin pay tako da sam lišen te sjane mogućnosti. Ali taj NFC je stotinu puta izvukao, ne može da se izgubi, ne može da se zloupotrebi.

Prvobitni izbor mi je bio Garmin Fenix 8 od 47mm ali ni oni nemaju ECG odobren u EU tako da mnogo izbora nije bilo.

I da sinhronizacija sa S22 ultra i tabletom S10 plus, sjajno, na nivou applea.

Baterija traje 1.5 dana i brzo se puni tako da ako npr radiš nešto gde ti sat smeta, staviš ga na punjač, za pola sata 70%.

Možda bezveze pitanje jel testirao neko sat u slanoj vodi?
Pretpostavljam da mu neće biti ništa ako se tusiram njime.

Pitanje za ove sto potenciraju merenje krvnog pritiska
Jel više verujete satu da vam izmeri KP ili uređaju namenski napravljenom za to?
Ja iskreno kao neko čija je majka med sestra u penziji, naucio da merim pritisak i puls u 5. ili 6. razredu osnovne,priznajem merenje krvnog pritiska aparatom i to najtacnije onim sa slusalicama i pumpicom.
jos jedno pitanje, kada imma aktivnosti tipa vezbanje u teretani svakog puta moram da ukljucim mod vezbnaje jel tkao?
Isto ako radim nesto tipa cepam drva, ređam drva isto moram da ukljucim mod ili sat prepoznaje d aje to drugacija aktivnost?

Prepoznaje sve, samo kod drva brka suva i sirova 🪓

@Oswajac ,Prepoznaje brzinu pokreta koju ruke prave jer tako meri potrošnju kalorija.. Ako radiš sa suvim cepanicama drva, lakše su nego sirove, logično, i rukama praviš manji zamor, dok ako su sirova, teza su, potrošnja energije je veca i tako sat očitava vece znojenje i traumu mišića,i očitava veću potrošnju kalorija.. Logično je kad se bolje razmisli..
Ako bi uporedio te pokrete prilikom pakovanja drva, i cepanja drva, to su različite stvari jer izazivaju drugu vrstu traume mišića i celog tela. Primer kad udaraš sekirom u panj.. Pitanje je kako sat to očitava jer dolazi do potresa senzora..
Matematika je to i ortopedija..
Ako si primetio neki problem oko očitavanja konkretnih stvari, piši slobodno podršci, uvek se može desiti da neko pročita od developera.
P. S. Što se tiče teretane, da, svaki put pokrećeš mod za vežbanje snage sa spravama.. Jer tako drugačije očitava sve i meri potrošnju kalorija.
Uživaj u saticu i dobro naoštri sekiru. 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno