Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=929245&highlight=Huawei+U8110 druze ajde pogledaj ovaj link... navodno je android 2.2 za huawei 81..pa mi reci sta mislis i izvini ako sam malo dosadan *** nov sam u ovim stvarima pa mi zanimljivo,kao kad detetu das novu igračku,pozzz

Gledao sam pre ovaj tahahawin ROM, al nisam ga isprobao, koliko vidim nije jos overklokovan i ima jos par nekih propusta, ali mozes probati da ga instaliras pa ga sam isprobaj, neces nista izgubiti.

Instalirah SPB i tel mi se "zaglupeo",ne moze ocigledno da ga ucita i ne prikazuje nista na ekranu,a ne radi mi taster MENU,tel radi,prima pozive... ali ne mogu u MENI niti da pokrenem neku aplikaciju. Sta da radim? Ne bih jos HARD RESET koji ce verovatno pomoci.

Evo kao delimicno zadovoljan korisnik hijavate u8110, zeleo bi ovde da postavim par pitanja, pa ako neko zna da odgovori.
Koristim poslednji firmware 5.2 by Cedric i par stvari me muci:
1) Da li postoji mogucnost da se namesti saltanje izmedju homeskrinova preko d pada kao sto je to moglo na original firmweru?
2) Da li postoji nacin da se namesti da phone po defaultuj bude prepoznat kao flash drive a ne kao cdrom drive, ili jos bolje pitanje, da li ima nacina da se instalira neki suite na racunaru kao sto je to moglo sa original firmwerom?
3) moze na pm, ako neko zna kako se resava problem sa iGo-m gde kaze da postoji missing folder/lic****
Unapred se zahvaljujem!!!!!!

Evo ovako,ja sam danas odradio citav postupak,iz prve sam imao problema i nisam bio zadovoljan,ali sam na kraju uspeo da sredim sve kako treba. Pri prvom pokusaju,problem mi je pravila sd kartica koja je dosla uz telefon i trebalo mi je malo vise vremena da provalim...ali dovoljno da mi iskida zivce jer sam prvi put radio ovako nesto. Telefon se restartovao sam od sebe,svaki put se vracao na pocetno setovanje za android. Prvo sam nabacio FZF 5.1, pa FZF 5.2,pa sam pokusao i sa The Celestial Teapot koji nije nikako hteo da se pokrene. U vise pokusaja sam particionisao karticu i odradjivao postupke i svaki put je bilo sve isto...Kada sam na kraju izludeo i izvadio tu njihovu karticu,telefon je proradio sa verzijom FZF 5.1 i sve je sljakalo kako treba.Zatim sam ubacio maxell 2GB kartici i citav postupak prosao jos jednom ,pocev od particionisanja pa na dalje,ali sam ubacio verziju FZF 5.2 i dok se android pokrenuo,primetio sam da mi telefon sa istom radi osetno sporije tako da sam se definitivno odlucio za FZF 5.1 .Skinuo setovanje za mt:s i sve je proradilo bez problema. Na prvi pogled interfejs mi je bio dosta ruzniji od onog stock interfejsa,cak mi je i dalje ruzan ovaj gore notification bar i ikonice za mrezu,bateriju itd. no sta je tu je.
Nabacio sam LauncherPro,ADW EX,ADW Themes,dClock,SlideIT jer mi je i ova tastatura koja je stigla u paketu sa FZF 5.1 bila ruzna i bez svih dodataka (smajlija npr.)...
Uglavno,posle svega sam vrlo zadovoljan, SetCPU je pokazao da procesor radi na 633,nisam imao zelju danas cacakam sa MHz,to nekom drugom prilikom. Telefon zaista radi sa mnogo manje stucanja,kalibracija je osetno bolja.

@the_tosic: Ja sam pokusavao u ovom prvom slucaju (sa sd karticom koja je pravila problem) da vratim nandroid backup koji sam sacuvao na kompjuteru,kako je u tutorijalu i objasnio trojmeklur ali mi je vracanje backup-a pucao i izbacivao gresku "error run nandroid-mobile.sh restore via adb" izguglao sam resenje i za to,pokusavao da ga ispratim ali mi nije ni to uspelo,posle cega sam izvadio karticu i vec opisao sta se potom desilo.
@trojmeklur: Hvala na jasno objasnjenom postupku,da nije neko tako koncizno sve predstavio ne bih ni poceo da se bakcem sa svim ovim kao pocetnik u android prici.

Potvrdjujem ovo za karticu, cim je zamenjena sa mojom kingstongkom, sve radi kako treba. Sa druge strane, ova iz huaveia radi kao sat u n95.
Preporuka za 5.2 u odnosu na 5.1. Daleko je kompletniji sto se tice aplikacija, podrzava live wall, a podjenako je brz i stabilan. :)

Evo kao delimicno zadovoljan korisnik hijavate u8110, zeleo bi ovde da postavim par pitanja, pa ako neko zna da odgovori.
Koristim poslednji firmware 5.2 by Cedric i par stvari me muci:
1) Da li postoji mogucnost da se namesti saltanje izmedju homeskrinova preko d pada kao sto je to moglo na original firmweru?
2) Da li postoji nacin da se namesti da phone po defaultuj bude prepoznat kao flash drive a ne kao cdrom drive, ili jos bolje pitanje, da li ima nacina da se instalira neki suite na racunaru kao sto je to moglo sa original firmwerom?
3) moze na pm, ako neko zna kako se resava problem sa iGo-m gde kaze da postoji missing folder/lic****
Unapred se zahvaljujem!!!!!!
Ovako nađeš Igo za rezoluciju koja je potrebna za tvoj telefon 320x240.
Šaljem ti na private..

@Psoglavi, interfejs mozes da menjas editovanjem framework-res.apk (otvoris ga sa 7zip), sta vise mozes da zamenis framework-res.apk iz ovog roma sa framework-res.apk iz stock roma ako je ista verzija androida. Naravno backup pre igranja. :)

Ja sam probao sa Panda 91 PC Suite i funkcionise sve,jedino sto je na kineskom meni,a video sam na nekom klipu na youtube da je coveku sve na engleskom...A kako se u samom programu selektuje jezik,nemam blage veze.Probao sam i da nadjem eng. verziju,pa nadjoh, mada i nisam preterano bio zainteresovan da burgijam oko toga.

Potvrdjujem ovo za karticu, cim je zamenjena sa mojom kingstongkom, sve radi kako treba. Sa druge strane, ova iz huaveia radi kao sat u n95.
Preporuka za 5.2 u odnosu na 5.1. Daleko je kompletniji sto se tice aplikacija, podrzava live wall, a podjenako je brz i stabilan. :)
Skapirao sam da je tek sa 5.2 podrzan live wallpaper kada je djolesoft ovde stavio koje sve update sadrzi 5.2 . I evo sada mi je nabacen 5.2. live wall radi,.Medjutim u vise navrata mi je za razne aplikaceije izbacivalo Force Close,pukne aplikacija pa se telefon malo zaglupi,pa ponovnim pokretanjem posle proradi aplikacija...I baterija mi osetno krace drzi nego sa 5.1. Nisam razmisljao o tome da li mi je WiFi ukljucen ili ne,a sada moram da ga gasim svaki put kada ga ne koristim vidim da mi iscucla bateriju...

@Psoglavi, interfejs mozes da menjas editovanjem framework-res.apk (otvoris ga sa 7zip), sta vise mozes da zamenis framework-res.apk iz ovog roma sa framework-res.apk iz stock roma ako je ista verzija androida. Naravno backup pre igranja. :)
Ok,hvala,poigracu se i sa tim :)

Imam jedan ozbiljan problem! Svaki fajl koji saljem ili primam na bluetooth ne zavrsi se kompletno. Jednostavno javi da pukne konekcija. Sta mozebiti u pitanju? Imate li predstavu gde moze biti problem?
Takodje, email klijent nema opciju za download attachmenta, jel tako i kod vas? Moram inace da koristim nativni klijent umesto Gmail jer nikako ne mogu da namestim da rai autosync!
Jednostavno ne mogu da verujem da ovo ne mogu da namestim!!!

Sync bi trebalo da radi.

Sent from my Huawei U8110 using Tapatalk

Kod mene postoji opcija za download attachmenta,sa tim nemam problem,autosync mi radi takodje.
Sa bluetooth je i kod mene isto,puca konekcija u toku prenosa,upravo sam isprobavao malo sa koleginom nokiom...Ne znam da li je samo ovaj bluetooth isti kao i onaj koji ima HTC Sense koji moze da radi samo za slusalice...

Poslednja izmena:
Skinite sa marketa aplikaciju Bluetooth File Transfer, i preko nje prebacujte stvari sa jednog telefona na drugi, kod mene savrseno radi.

Sent from my Huawei U8110 using Tapatalk

Izgleda da to i kako mu se cefne...Meni sada radi kako treba,a da nisam nista cackao i podesavao.

Hvla na infou. A sad glavna pomoc!!! Kako da stavim onu tastaturu sto je stigla sa originalnim firmwareom, ova mi je krs boziji, i ruzna i ne svidja mi se raspored tastera! Pomozite ako boga znate :)

Ja sam instalirao Smart Keyboard Pro i u njoj imas opciju da biras izmedju 4-5 razlicitih izgleda,od kojih je jedan i ta original android tastatura.Imas i mogucnost da za sada instaliras i hrvatski jezik.Ja sam zadovoljan sa time kako i izgleda a i funkcionise ova tastatura.

Sent from my U8120 using Tapatalk

Hvala, upravo i ja izguglah isto ovu tastaturu, stavljam je odmah! Pozdrav!!!!

Imam osećaj da ovaj rom 5.2 troši mnogo više baterije od 5.1.(smanjio sam overclock radi na 52000 od jutros je na proveru,odluka pada tek sutra)
Neznam dali je to i kod vas slučaj...
Za prelazak sa 5.2 na 5.1 dali se radi
Wipe data/factory reset
-> Wipe Dalvik-cache
-> Wipe SD:ext partition

Poslednja izmena:
Ja sam uradio samo instal from sd, i radilo je!

Sedno pitanje samo: Kako da nadjem widgete za notes i calendar iz originalnog firmvera? Ubi se trazeci po netu i nista :(

Imam osećaj da ovaj rom 5.2 troši mnogo više baterije od 5.1.(smanjio sam overclock radi na 52000 od jutros je na proveru,odluka pada tek sutra)
Neznam dali je to i kod vas slučaj...
Ja sam deinstalirao 2-3 aplikacije koje su dosle u paketu sa FZF 5.2,skinuo druge i instalirao ih,gasim WiFi i gtalk kada ih ne koristim i popravila mi se situacija,drzi mi baterija dan i po,ne duze...Ali pre toga sam sa 5.2. bio u situaciji da ga punim i 2 puta dnevno,vec sam se zalio na isto ovde...

Poslednja izmena:
Ja nisam obraćao pažnju jer slabo koristim ovaj telefon.
Kad je bio instaliran 5.1 tad sam proveravao potrošnju baterije i bila je normalno telefon drži 2,5 do 3 dana.
Kako sam instalirao 5.2 nisa obraćao pažnju na potrošnju ali evo sada vidim da mnogo troši bateriju.
pre svega telefon napunjen 100% i bez ikakve upotrebe istroši 5% za 2sata.
Od toga
android sistem potrošio 78%
call standby 12%
phone idle 11%

smanjio sam overclock radi na 52000
Smanjivanjem frekvencije procesora ne postize se neka razlika u potrosnji, zato sto procesor sam skalira frekvencije(u SetCPU ima da se podesi Min. i Max. vrednost kloka, i kada telefon "spava" on radi na minimalnoj postavljenoj vrednosti).

Pozdrav svima !
I ja sam instalirao FZF 5.1 po uputstvu Troja i sve je proslo ok. Posle par dana sam i jednom drugaru instalirao i tu imam jedan mali problemcic.
Naime, on nije imao brojeve na SIM kartici nego u telefonu pa smo sve izbrisali kad smo instalirali novi ROM.
Naravno, uradio sam beckup sa Amonra... I to je u nandroid folderu na HD kompjutera u (mislim) data.img fajlu.
E sad, kako da iscitam te podatke, tj. kako da ih otvorim-ako moze, na racunaru ?

Hvala unapred

Mozes da ekstraktujes ovaj data.img fajl pa da juris bazu gde su kontakti, mada to je cimanje i ko zna dal bi uspelo. Najlakse ti je da napravis backup novi, zatim vratis stari, eksportujes kontakte na sd karticu, vratis novi backup pa importujes kontakte.

Znači pre flešovanja kada uđeš u kontakte pa na meni onda se pojave dodatne opcije i tu imaš opciju import export.pomoću nje snimiš sve brojeve (kontakte)i to je to.Kasnije samo ideš na import..

Mozes i da vratis stock rom preko nand bekapa i onda lepo snimis kontakte na sd karticu pa ih posle vratis. Vidim da nekima nije uspeo nand backup preko amonra recovery moda, ali meni je uspeo iz prve. Inace ja sam sada u jednom drugom problemu, ne mogu da mount-ujem SD karticu na komp. Uopste mi se ne pojavljuje ta opcija u notifocation baru niti mi stoji da je USB Debuging ukljucen kao ranije. Sada kada povezem racunar i telefon sa USB kablom telefon se samo puni. Probao i u winu i u ubuntu ista prica, vratio sam nand backup samo zbog toga ali dzabe.
Da li je neko imao ovaj problem i ako jeste kako ga je resio?

Dali telefon prepoznaje SD karticu.(dali vidiš SD karticu pomoću telefona)
A štose tiče potrošnje baterije naštelovao sam Task Killera pa videćemo.

Poslednja izmena:
@cvetko: Da li stvarno mislis da decko koji je ovde objasnio celu proceduru install ROM-a ne zna da li mu telefon prepoznaje sd karticu? :smash:

@troj: To na dva razlicita kompa si probao pa nece ili na jednom na kome su instalirani i win i ubuntu? Ako je jedan komp u pitanju: Pojavi li ti se AutoRun sa opcijom Run PCOptions na kompu kada ubodes telefon? Siguran da ti nije nesto do USB i prepoznaje li komp uopste mobile android adapter? Meni sve to nesto smrdi da je do kompa,ne do telefona...

Možda sam na brzinu postavio pitanje naime,meni se desilo da tako nisam mogo da spojim telefon i računar
a posle dan,dva prilikom slikanja izašla poruka tipa nemate memorijsku karticu nemožete slikati...
Kada sam zamenio memorijsku povratila se i opcija mount-sd.

Na telefonu sljaka najnormalnije. I Win i Ubuntu su na istom kompu, menjao sam i usb portove, al nista. Uopste mi se ne pojevljuje autorun sa opcijama, cak sam skinuo i originalni sa neta i ubacio ga u root dir gde treba al opet nista. Nije ni do kompa, digao sam sistem ponovo samo zbog toga ali dzabe sam izgubio vreme. Probacu danas na drugom kompu kod ortaka svakako. Delimicno sam resio problem preko wifi explorera ali smara da telefon stalno povezujem preko wifi -ja na ruter samo da bi nesto prebacio, a i obrnut proces (kopiranje sa kartice na komp) je nemoguc. Tako da ako naletite na neko resenje pisite.

Nazad
Vrh Dno