Prvo na ovaj prvi link za download z4root prijavljuje virus....
Trudio sam se stvarno da ga napisem sto detaljnije i neke stvari sam naglasavao vise puta, ali napisacu ponovo, jos detaljnije nije problem.Hvala na savetu u svakom slucaju.Cim budem uhvatio malo vremena pisem ponovo tutorijal,kacim svoje direktne linkove i objasnjavam na konkretnom primeru.djolesoft ja bih te zamolio da objasniš kompletan postupak flešovanja telefona sa romom koji si predložio (Fresh Zodiac Fruit ROM 5.1) jer moraš da imaš u vidu da pojedini ljudi prvi put se susreću sa Android platformu.
I možeš i sam zamisliti kada odu na saj (link koji si postavio)a tamo ima ne samo rom već i određeni programi,i nastaje pravi haos.
Zato molim te napiši jedan lep Tutorijal pomoću kojeg bi se snašao i neki početnik.
Ides na Partition SDcard, pa na Partition SD i potvrdis particionisanje pritiskom na centar kruga ispod ekrana (D-Pad).
Swap size ostavi na 32 mb, ponovo potvrdi, Ext2 ostavi na 512 MB, potvrdi, Fat 32 ce ti biti ostatak memorije na kartici.
Kada se formatira klikni na volume - (minus) da bi se vratio u glavni meni, ponovo udji na Partition sdcard i idi na SD:ext2 to ext3, potvrdi, sacekaj da se odradi.
Kada i to odradi ides ponovo na Volume - da se vratis u glavni meni pa na Reboot System.
Ovaj link sto si postavio,tu moze da se nadje original Eclair(2.1) kernel, ali on ne moze da se instalira ovim klasicnim putem kao custom ROM-ovi.Instalacija je mnogo komplikovanija.Nije fabricki ROM, fabricki se moze skinuti ovde ukoliko ne gresim.
Hvala za tutorijal,isprobacu sve jos koliko danas,pa se javljam sa rezultatom.
Znaci ovo sa taktom procesora to nema veze sa tim da li ti je fabricki ROM ili nije.Svaki ROM moze da se spusti na 528 MHz i to nije merodavno.Evo ovako procesor radi na max 528000.
E sad sve sam odradio osim flešovanje roma jer nikako nisam mogo da nađem novi rom.
Zato sam i zahtevao dase postave direkt link ka romu.
Znači rom nisam ja flešovao.Telefon je uzet u MTS-u pre nekoliko dana.Sa Canvas launcherom na nekih 8 skrinova(mislim da ih ima toliko)
E sad svi oni koji nisu flešovali nek pogledaju koju verziju roma imaju,kod mene je :
Fresh Zodiac Fruit ROM v5.1 By Cerdic.
1. Root-ovanje
Skinuti sa android marketa aplikaciju z4root
Probaj da skines sa marketa aplikaciju Android System Info, pa je pregledaj malo, al cisto sumnjam da ces bas naci kad ti je insaliran ROM.OK a jer mogu da vidim i kako da vidim kada je instaliran taj rom,jer root sam ja odradio i recovery mod.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari