Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

Prvo na ovaj prvi link za download z4root prijavljuje virus....

instalirao FZF verzija 5.2, radi kao sat, mnogo bolja od stock roma :D

Prvo na ovaj prvi link za download z4root prijavljuje virus....

Znam da prijavljuje virus ali to nije virus, ako ti antivirus brise z4root iskljuci antivirus pa ponovo skini.Kompu se nece nista desiti.
A folder sa bekapovanim podacima zove se nandroid.

djolesoft ja bih te zamolio da objasniš kompletan postupak flešovanja telefona sa romom koji si predložio (Fresh Zodiac Fruit ROM 5.1) jer moraš da imaš u vidu da pojedini ljudi prvi put se susreću sa Android platformu.
I možeš i sam zamisliti kada odu na saj (link koji si postavio)a tamo ima ne samo rom već i određeni programi,i nastaje pravi haos.
Zato molim te napiši jedan lep Tutorijal pomoću kojeg bi se snašao i neki početnik.

djolesoft ja bih te zamolio da objasniš kompletan postupak flešovanja telefona sa romom koji si predložio (Fresh Zodiac Fruit ROM 5.1) jer moraš da imaš u vidu da pojedini ljudi prvi put se susreću sa Android platformu.
I možeš i sam zamisliti kada odu na saj (link koji si postavio)a tamo ima ne samo rom već i određeni programi,i nastaje pravi haos.
Zato molim te napiši jedan lep Tutorijal pomoću kojeg bi se snašao i neki početnik.
Trudio sam se stvarno da ga napisem sto detaljnije i neke stvari sam naglasavao vise puta, ali napisacu ponovo, jos detaljnije nije problem.Hvala na savetu u svakom slucaju.Cim budem uhvatio malo vremena pisem ponovo tutorijal,kacim svoje direktne linkove i objasnjavam na konkretnom primeru.
Pozdrav

Stvarno se nadam da ćeš uraditi detaljni kvalitetni tutorijal.

+1 za tutorijal. Kada god da stignes da ga zavrsis,verujem da ce svima koji imaju ovaj telefon biti od koristi
:wave:

Sent from my Huawei using Tapatalk

Naravno nemoj zaboraviti u tom tutorijalu nadovezati i instalaciju(kad i kako) App 2 SD ili fat32 naravno ako podržava taj rom.

Poslednja izmena:
Evo sad praznika, malo predaha od skole pa ce se naci vremena za tutorijal, potrudicu se da vas ne razocaram!

Probao i odusevio se, hvala na preporuci. Ja sam do sada koristio Launcher Pro, ali mi se ovaj vise dopada.

Evo da pomognem djoletu malo, vidim da ste ga stisli za taj tut.
Sto se tice samog djoletovog objasnjenja ono je sasvim jasno samo treba da se prati korak po korak

Da bi stavio custom ROM telefon prvo mora da se root-uje.

1. Root-ovanje
Skinuti sa android marketa aplikaciju z4root (preko telefona naravno), instalirati je na telefon, pokrenuti je i kliknuti permanent root.
Nakon toga aplikacija odradi posao, resetuje telefon i to je to.

2. Recovery Mode
Ako nikada ranije nisi stavljao custom ROM na tvoj u8110 ona najpre moras da instaliras na njega Recovery Mode.
To ces uraditi tako sto ces najpre skinuti sa neta amonra recovery 1.6.2.
Mozes ga naci na https://rapidshare.com/files/457882089/AmonRaRecovery_1.6.2_.rar
kada ga skines raspakuj ga na, recimo, desktop.
Prikljuci telefon na racunar (naravno preko USB kabla) ukljuci USB Debugging mode. To ces uraditi na sledeci nacin Menu/Settings/Applications/Development i stikliraj USB Debigging.
Nakon toga ugasi telefon (da ne bude zabune on je i dalje naravno povezan putem USB-a na racunar, znaci ne vadi kabl dok ne zavrsis kompletno stavljanje roma na telefon) .
Sada drzi crvenu slusalicu i dugme za smanjivanje (Volume -) i dok ih drzis upali telefon pojavice se logo huawei, i racunar bi trebalo da instalira drajver.
Sada odes u prethodno raspakovani direktorijum (1.6.2-pulsemini-amonrarecovery) i pokrenes fajl install-recovery-windows.bat. Pojavice se Command Prompt i odradice posao.
Nakon ovoga uradi reboot telefona tako sto ces pokrenuti reboot.bat iz amonra foldera. Ako slucajno nece (mada ne bi trebalo, ja nisam imao nikakvih problema) mozes da izvadis bateriju.

Recovery mode: Da bi usao u recovery mode, moras najpre da ugasis telefon, a zatim da drzis + Volume i zelenu slusalicu i dok ih drzis upalis telefon.
Sada bi trebalo da si u recovery modu.
Ides u meni nandroid pa backup i sacekas dok se uradi backup. Bekap folder se zove nandroid i sacuvan je na SD kartici telefona.
Vrati se u glavni meni recovery moda pritiskom na Volume - i idi na Reboot system. Kada se telefon upali prebaci nandroid folder sa kartice na komp.
Sada ugasis telefon i ponovo udjes u recovery mode (znaci opet zelena slusalica i Volume + se drzi dok se pali telefon).
Ides na Partition SDcard, pa na Partition SD i potvrdis particionisanje pritiskom na centar kruga ispod ekrana (D-Pad).
Swap size ostavi na 32 mb, ponovo potvrdi, Ext2 ostavi na 512 MB, potvrdi, Fat 32 ce ti biti ostatak memorije na kartici.
Kada se formatira klikni na volume - (minus) da bi se vratio u glavni meni, ponovo udji na Partition sdcard i idi na SD:ext2 to ext3, potvrdi, sacekaj da se odradi.
Kada i to odradi ides ponovo na Volume - da se vratis u glavni meni pa na Reboot System.

3. Custom ROM
Konacno smo stigli do kraja :)
Skini zeljeni ROM https://rapidshare.com/files/458557384/FreshZodiacFruitv5.1.zip.
Kada se telefon upali prebacis zeljeni rom u zip formatu (znaci nemoj ga raspakivati) na sd karticu.
Ugasi telefon.
Konacno, poslednji put ulazis u Recovery Mode ( znaci dok drzis Volume + i zelenu slusalicu dok palis telefon).
U Recovery mode meniju ides na Wipe pa Wipe data/factory reset.
Kada to odradi pritisne volume - da se vratis u glavni meni i ides na Flash zip from SD card, izaberi ROM koji si stavio na karticu i potvrdi instalaciju na D-Pad.
Sacekas da se zavrsi instalacija (par minuta) i kada bude pisalo Instalation complete ides na Reboot System i to je to, sada jases na novom ROMu :D.
Nadam se da sam pomogao.

Odličan tutorijal,ovaj link koji si postavio ka Romu to je za FreshZodiacFruitv 5.1.
To je taj rom koji već postoji u fabričkim telefonima ili se ja varam??
Treba napomenuti da ima ne samo romova već i mnogo drugih programa koji su u zip formatu i zahtevaju instalaciju iz Recovery moda

Poslednja izmena:
Kod mene je ovako(fabrički uzet u MTS-u pre nekoliko dana:
Model U8100 ; Firmware verzion 2.1update2; karnel 2.6.29-perf
build number Fresh Zodiac Fruit ROM v5.1 By Cedric
koliko vidim rom je 5.1:eyebrows:

Cvetko mts-v ROM nikako ne moze biti FZF 5.1, zato sto je to rom "kuvani" ROM, odnosno lik ga je sam pravio, a ne huawei. Jedino ako su u mts-u flesovali telefone. Skini program SetCPU i proveri takt procesora, ako je 528 onda je fabricki, ako je 633 i vise onda je flesovan. Inace,barem kod mene, stock rom je bio dosta sporiji od ovog. Ja sam stavio FZF 5.2 i za sada sam zadovoljan. Probao sam i Celestial Teapot RLS4d, ali mi se FZF bolje pokazao.

Ides na Partition SDcard, pa na Partition SD i potvrdis particionisanje pritiskom na centar kruga ispod ekrana (D-Pad).
Swap size ostavi na 32 mb, ponovo potvrdi, Ext2 ostavi na 512 MB, potvrdi, Fat 32 ce ti biti ostatak memorije na kartici.
Kada se formatira klikni na volume - (minus) da bi se vratio u glavni meni, ponovo udji na Partition sdcard i idi na SD:ext2 to ext3, potvrdi, sacekaj da se odradi.
Kada i to odradi ides ponovo na Volume - da se vratis u glavni meni pa na Reboot System.

Ako vracamo stock rom, da li se isto ovako particionise ili drugacije?

Interesuje me jer jos nisam stavljao custom rom i hteo bih da se osiguram da znam da vratim stock ako zagusti (ili telefon pocne da brlja).

Bravo momci, stvarno ste se raspisali, pozitivno sam se iznenadio.
Sad ovako, prvo moram da pohvalim trojmeklura na ovom dopunjenom tutorijalu koji je stvarno dobar!
Kao sto ste vec i rekli FZF 5.1 nikako nije fabricki ROM, cedric ga je "napravio" i modifikovao.
Ovo sto je cvetko napisao dosta je cudno, kupljen nov telefon koji ima FZF ROM preinstaliran.Tu mi nesto smrdi.

Evo ovako,ja sam danas odradio citav postupak,iz prve sam imao problema i nisam bio zadovoljan,ali sam na kraju uspeo da sredim sve kako treba. Pri prvom pokusaju,problem mi je pravila sd kartica koja je dosla uz telefon i trebalo mi je malo vise vremena da provalim...ali dovoljno da mi iskida zivce jer sam prvi put radio ovako nesto. Telefon se restartovao sam od sebe,svaki put se vracao na pocetno setovanje za android. Prvo sam nabacio FZF 5.1, pa FZF 5.2,pa sam pokusao i sa The Celestial Teapot koji nije nikako hteo da se pokrene. U vise pokusaja sam particionisao karticu i odradjivao postupke i svaki put je bilo sve isto...Kada sam na kraju izludeo i izvadio tu njihovu karticu,telefon je proradio sa verzijom FZF 5.1 i sve je sljakalo kako treba.Zatim sam ubacio maxell 2GB kartici i citav postupak prosao jos jednom ,pocev od particionisanja pa na dalje,ali sam ubacio verziju FZF 5.2 i dok se android pokrenuo,primetio sam da mi telefon sa istom radi osetno sporije tako da sam se definitivno odlucio za FZF 5.1 .Skinuo setovanje za mt:s i sve je proradilo bez problema. Na prvi pogled interfejs mi je bio dosta ruzniji od onog stock interfejsa,cak mi je i dalje ruzan ovaj gore notification bar i ikonice za mrezu,bateriju itd. no sta je tu je.
Nabacio sam LauncherPro,ADW EX,ADW Themes,dClock,SlideIT jer mi je i ova tastatura koja je stigla u paketu sa FZF 5.1 bila ruzna i bez svih dodataka (smajlija npr.)...
Uglavno,posle svega sam vrlo zadovoljan, SetCPU je pokazao da procesor radi na 633,nisam imao zelju danas cacakam sa MHz,to nekom drugom prilikom. Telefon zaista radi sa mnogo manje stucanja,kalibracija je osetno bolja.

@the_tosic: Ja sam pokusavao u ovom prvom slucaju (sa sd karticom koja je pravila problem) da vratim nandroid backup koji sam sacuvao na kompjuteru,kako je u tutorijalu i objasnio trojmeklur ali mi je vracanje backup-a pucao i izbacivao gresku "error run nandroid-mobile.sh restore via adb" izguglao sam resenje i za to,pokusavao da ga ispratim ali mi nije ni to uspelo,posle cega sam izvadio karticu i vec opisao sta se potom desilo.
@trojmeklur: Hvala na jasno objasnjenom postupku,da nije neko tako koncizno sve predstavio ne bih ni poceo da se bakcem sa svim ovim kao pocetnik u android prici.

Nije fabricki ROM, fabricki se moze skinuti ovde ukoliko ne gresim.
Hvala za tutorijal,isprobacu sve jos koliko danas,pa se javljam sa rezultatom.
Ovaj link sto si postavio,tu moze da se nadje original Eclair(2.1) kernel, ali on ne moze da se instalira ovim klasicnim putem kao custom ROM-ovi.Instalacija je mnogo komplikovanija.
Ako nekom bude trebao fabricki ROM, a nije odradio backup ili iz nekog razloga ne moze da uradi restore pomocu nandroida, poslacu mu svoj stock ROM koji provereno radi.

Evo ovako procesor radi na max 528000.
E sad sve sam odradio osim flešovanje roma jer nikako nisam mogo da nađem novi rom.
Zato sam i zahtevao dase postave direkt link ka romu.
Znači rom nisam ja flešovao.Telefon je uzet u MTS-u pre nekoliko dana.Sa Canvas launcherom na nekih 8 skrinova(mislim da ih ima toliko)
E sad svi oni koji nisu flešovali nek pogledaju koju verziju roma imaju,kod mene je :
Fresh Zodiac Fruit ROM v5.1 By Cerdic.
A dali je neko flešovao iz MTS-a to neznam ali .......
Evo pogledaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=Dk2XOiLG3GQ
Moj snimak.

Poslednja izmena:
Ili ti je zapao primerak koji je neko vratio, ili je nekome od radnika bilo dosadno pa se malo igrao. :D

Evo ovako procesor radi na max 528000.
E sad sve sam odradio osim flešovanje roma jer nikako nisam mogo da nađem novi rom.
Zato sam i zahtevao dase postave direkt link ka romu.
Znači rom nisam ja flešovao.Telefon je uzet u MTS-u pre nekoliko dana.Sa Canvas launcherom na nekih 8 skrinova(mislim da ih ima toliko)
E sad svi oni koji nisu flešovali nek pogledaju koju verziju roma imaju,kod mene je :
Fresh Zodiac Fruit ROM v5.1 By Cerdic.
Znaci ovo sa taktom procesora to nema veze sa tim da li ti je fabricki ROM ili nije.Svaki ROM moze da se spusti na 528 MHz i to nije merodavno.
Ako tebi pise da ti je verzija Fresh Zodiac Fruit ROM v5.1 By Cerdic to nije original fabricki ROM i tacka.
Sad kako ti je instaliran to stvarno ne znam ali neko je cackao po tom telefonu.
A secam se da je i moj original dosao sa Canvas launcherom i imao je tih 8 skrinova, al opet ti kazem taj rom nije fabricki.

OK a jer mogu da vidim i kako da vidim kada je instaliran taj rom,jer root sam ja odradio i recovery mod.

Mislim da bih možda mogo da reklamiram ......pod uslovom ako nađem program koji će da očita vreme instaliranja roma,i uporedim sa datumom sklapanja ugovora sa MTS.

Hmm, pa nemam pojma.Tesko ces ti njima ista dokazati, nezgodno je to.

Sent from my Huawei U8110 using Tapatalk

Nisam mogo da utvrdim datum instaliranja roma mada sam ubeđen da zato postoji program.
E sad ovako kako da povećam cpu,jer ako je instaliran room onda pretpostavljam da i ovo važi:
-OC Kernel From Calt_kaffe (from 122-748MHZ STandard is 633Mhz(stable for any phone)
Ili to važi za 5.2 a ja imamn 5.1

Nazad
Vrh Dno