Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Pa I ostali su bili u momentu kad su se pojavili... :) realan sam kad koristim nesto nisam zaslepljen markom tako da cu I ovaj telefon realno opisati. Ali izjave da je perverzija moze da kaze neko ko je presao sa samsunga sa 1gb rama pa mu je lag bio sastavni deo upotrebe.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa I ostali su bili u momentu kad su se pojavili... :)

Da, samo što ovo nije flegšip već midrejndžer. Da si uzeo P9 ili P9 Plus pa i da napišeš tako nešto. [emoji14] :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Pa I ostali su bili u momentu kad su se pojavili... :) realan sam kad koristim nesto nisam zaslepljen markom tako da cu I ovaj telefon realno opisati. Ali izjave da je perverzija moze da kaze neko ko je presao sa samsunga sa 1gb rama pa mu je lag bio sastavni deo upotrebe.

Jesu, ali ovaj nije. :)
Zato sam i pitao sta si koristio jer tesko moze da se odusevi neko ko je koristio neki flagship. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa nisam ja nijednog trenutka rekao da je los telefon,ima svojih prednosti I mana ali reci da je perverzija to je nerealno jer sta onda da kaze neko ko uzme p9 ili htc 10? Da ima svemirski brod?

Vi ste otisli u pogresnom smeru, ja samo zelim da kazem da telefon nije perverzija ,vec je dobar mid range uredjaj. Ispasce da je u rangu flagship uredjaja a to svakako nije. Za 200e koliko kosta na oglasima sa 2 god validne garancije mislim da trenutno nema bolje opcije. Napisacu ja sve to lepo samo, I naravno da sam svestan kakav uredjaj koristim I da ga necu porediti sa flagship klasom. Nego niko ne odgovori za narucivanje spigen case-ova?

Naravno, ali neko ko je presao sa neke krsine je prezadovoljan. I mora da mu bude perverzija. :)
Pa i to je sad diskutabilno da li je najbolji izbor ali nije tema. U svakom slucaju, neka te lepo sluzi. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja kao učesnik pomenutog konkursa mogu da kažem da je recenzija sasvim ok, mada nisam gledao ostale. Tu i tamo nekim stvarima nije dovoljno značaja poklonjeno, ali je dobro upakovana kao cjelina i čestitam dobitniku.
U svakom slučaju ja sam moju objavio i šerovao link, čisto da se ne baci trud.

Meni kao ljubitelju mobilnih telefona smeta ovaj clanak podjednako kao i svaki drugi benchmark opis jer deluju genericki do nivo-a "insert phone title here, choose 3 possible descriptions for this particular part of hardware"

Jedini put kad se nesto drugacije procita je onaj jedan od Bench autora koji napise "mini pricu" na pocetku teksta o tome kako telefon donosi nesto novo i nesto specificno i to zvuci okej (recenzija za iPhone SE kao primer), i onda cak i kod njega prelazi u generic kad se prebaci u opis telefona

Ne kazem da autori trebaju da igraju pipirevku i da pisu sve i svasta ali dobra recenzija je recenzija opisana iz personalnog gledista i sa licnim utiskom (momenat gde se autor definise i izdvaja od ostalih zapravo), a ne ovo genericko do maksimale:

Punjač na sebi ima obeležje proizvođača i USB tip A izlaz. U pitanju je punjač snage 5V 1A, a s obzirom na to da telefon poseduje bateriju od 3000mAh i ne podržava brzo punjenje, potrebno mu je nešto manje od četiri sata da kompletno napuni bateriju. Svakako bi bilo poželjno da uz ovaj model dolazi punjač veće snage, od 2A, kako bi se vreme punjenja baterije skratilo.

pritom boldovao sam nesto sto apsolutno nema logike i na sta autor mora da obrati paznju.

Poslednja izmena:
Meni kao ljubitelju mobilnih telefona smeta ovaj clanak podjednako kao i svaki drugi benchmark opis jer deluju genericki do nivo-a "insert phone title here, choose 3 possible descriptions for this particular part of hardware"

Jedini put kad se nesto drugacije procita je onaj jedan od Bench autora koji napise "mini pricu" na pocetku teksta o tome kako telefon donosi nesto novo i nesto specificno i to zvuci okej (recenzija za iPhone SE kao primer), i onda cak i kod njega prelazi u generic kad se prebaci u opis telefona

Ne kazem da autori trebaju da igraju pipirevku i da pisu sve i svasta ali dobra recenzija je recenzija opisana iz personalnog gledista i sa licnim utiskom (momenat gde se autor definise i izdvaja od ostalih zapravo), a ne ovo genericko do maksimale

Hvala za kritiku, cenim mišljenje.

pritom boldovao sam nesto sto apsolutno nema logike i na sta autor mora da obrati paznju.

Moraš da pročitaš i naredni pasus, u kome se i objašnjava iz kog razloga to nije "rešenje".

Ima logike :D

Jaci punjac = krace vreme punjenja

"brzo punjenje" je neka nova fancy opcija kod skupljih telefona...

ja kolko se razumem:

nema brzo punjenje: limitirano mu je koliko koristi A (sto je za sve telefone do skoro bio standard od 1A i ne moze preko toga bez obzira na snagu punjaca)

ima brzo punjenje: profitira od vise A

tako da ako telefon ne podrzava brzo punjenje svejedno je dal si ga ubo na 1A ili 2A i slicno.

Recenzija je sasvim lepo urađena. Možda se ne slažem sa svime što je rečeno, ali to je neko moje mišljenje i ne umanjuje ništa.
Ako neko smatra da je recenziju uradio bolje, može da postavi link ka svojoj da drugi ljudi pogledaju i daju svoje mišljenje. Ovako sve deluje kao klasična zavist i ljubomora.

Poslednja izmena:
Kako sam glupo utroši 2 minuta vremena na čitanje 10 besmisleni postova...

Nego, vi što ste uzeli beli telefon u vipu, meni su u četvrtak u ušću rekli da trenutno nemaju beli i da mogu da ostavim broj da me pozovu kad opet dobiju. Gde ste uzeli svoj primerak?
Meni ne igra to čekanje pošto hoću da prebacim broj iz telenora u vip ali i da iskoristim onih dodatnih 3GB neta što važi za ugovore potpisane do 31.8.

giovanni je napisao(la):
Kako sam glupo utroši 2 minuta vremena na čitanje 10 besmisleni postova... Nego, vi što ste uzeli beli telefon u vipu, meni su u četvrtak u ušću rekli da trenutno nemaju beli i da mogu da ostavim broj da me pozovu kad opet dobiju. Gde ste uzeli svoj primerak? Meni ne igra to čekanje pošto hoću da prebacim broj iz telenora u vip ali i da iskoristim onih dodatnih 3GB neta što važi za ugovore potpisane do 31.8.
Ja sam ga juce uzeo u VIP-u i dobio dodatne mb za net.
Nakon ukljucivanja tel i osnovnih setovanja, odmah mi je stigao update na 6.0 ANDROID OS.
Odradio istog trenutka updatovanje.
Fantasticno radi.
Pu,pu....da ne ureknem.

Ja sam ga juce uzeo u VIP-u i dobio dodatne mb za net.
Nakon ukljucivanja tel i osnovnih setovanja, odmah mi je stigao update na 6.0 ANDROID OS.
Odradio istog trenutka updatovanje.
Fantasticno radi.
Pu,pu....da ne ureknem.
Kako ti je stigao apdejt na 6.0 kad telefon već dolazi sa 6.0? :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

pshnd je napisao(la):
Citiram korisnika: Dusan NestorovJa sam ga juce uzeo u VIP-u i dobio dodatne mb za net. Nakon ukljucivanja tel i osnovnih setovanja, odmah mi je stigao update na 6.0 ANDROID OS. Odradio istog trenutka updatovanje. Fantasticno radi.…Kako ti je stigao apdejt na 6.0 kad telefon već dolazi sa 6.0? Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
Ovaj iz VIP-a je bio na Lollipop.

Iako nisam ni prisustvovao dogadjaju, kao ni ocenjivanju recenzija, rekao bih samo par reci a propo komentara na to da je Corvus Corax bio "predodredjen" da dobije telefon...

Naime, Peca je nekako posebno apostrofirao (u temi o dogadjaju na kom je telefon predstavljen i dat clanovima foruma na koriscenje) da bi voleo da vidi Corvus Coraxa na tom dogadjaju, jer je on istaknuti, visegodisnji clan ovog foruma koji je svoju privrzenost ovoj zajednici pokazao time sto je nebrojeno mnogo puta pomogao mnogima strucnim, a opet narodski ispricanim savetima, svesrdno svoje vreme troseci da unapredi generalni nivo znanja ljudi na ovom forumu - upravo i kroz korisnicke testove koje je pisao.

Iskreno, stvarno mislim da je logicnije da glavni administrator pre pozeli takvog forumasa da vidi medju konkurentima, nego nekoga sa par desetina postova, bez osobite tezine. Stoga je i taj komentar bio poziv da se prosto obogati ekipa koja se pojavila na skupu. Apsolutno ne pokusavam da umanjim i omalovazim svakoga ko je bio tamo pored Corvusa ili ikoga ko nije bio, prosto je i meni licno bilo drago da je jedan tako korektan i znacajan forumas bio u prilici da se takmici, iako ne zivi blizu Bg-a.

Iskreno mi je tesko da poverujem da je iko uspeo da skuje citavu teoriju zavere o poklanjanju telefona unapred odredjenoj osobi i namestanje citavog konkursa...

Moje "kriticko" misljenje je da recenzija jeste pomalo genericka (ali, i moje su, pa nemam mnogo prava da to preterano komentarisem), ali je prilicno sveobuhvatna i realna. Daleko od toga da nije moglo bolje, daleko od toga da nije moglo drugacije, pa i zanimljivije, ali znajuci ljude koji su sacinjavali ziri - zaista sumnjam da je tu bilo ikakve pristrasnosti i glupiranja.

Poslednja izmena:
Pa da nije lik koji je do juce bio pod nickom apex... Mozda bi bilo cudno, ali posto se zna o kome se radi to je onda za ocekivati, i hvala kolegi forumasu koji mi je skrenu paznju na to.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Iako nisam ni prisustvovao dogadjaju, kao ni ocenjivanju recenzija, rekao bih samo par reci a propo komentara na to da je Corvus Corax bio "predodredjen" da dobije telefon...

Naime, Peca je nekako posebno apostrofirao (u temi o dogadjaju na kom je telefon predstavljen i dat clanovima foruma na koriscenje) da bi voleo da vidi Corvus Coraxa na tom dogadjaju, jer je on istaknuti, visegodisnji clan ovog foruma koji je svoju privrzenost ovoj zajednici pokazao time sto je nebrojeno mnogo puta pomogao mnogima strucnim, a opet narodski ispricanim savetima, svesrdno svoje vreme troseci da unapredi generalni nivo znanja ljudi na ovom forumu - upravo i kroz korisnicke testove koje je pisao.

Iskreno, stvarno mislim da je logicnije da glavni administrator pre pozeli takvog forumasa da vidi medju konkurentima, nego nekoga sa par desetina postova, bez osobite tezine. Stoga je i taj komentar bio poziv da se prosto obogati ekipa koja se pojavila na skupu. Apsolutno ne pokusavam da umanjim i omalovazim svakoga ko je bio tamo pored Corvusa ili ikoga ko nije bio, prosto je i meni licno bilo drago da je jedan tako korektan i znacajan forumas bio u prilici da se takmici, iako ne zivi blizu Bg-a.

Iskreno mi je tesko da poverujem da je iko uspeo da skuje citavu teoriju zavere o poklanjanju telefona unapred odredjenoj osobi i namestanje citavog konkursa...

Moje "kriticko" misljenje je da recenzija jeste pomalo genericka (ali, i moje su, pa nemam mnogo prava da to preterano komentarisem), ali je prilicno sveobuhvatna i realna. Daleko od toga da nije moglo bolje, daleko od toga da nije moglo drugacije, pa i zanimljivije, ali znajuci ljude koji su sacinjavali ziri - zaista sumnjam da je tu bilo ikakve pristrasnosti i glupiranja.
Mislim da niko ne može da napiše više od tri recenzije a da jedan deo ne bude "generički".

Jednostavno, nije moguće svaki telefon opisati iz posebnog ugla danas kada se novi modeli štancuju na par meseci.

On topic:

Što se tiče telefona, nedopustivo je da novi model takvog proizvodjača i u tom cenovnom rangu ne podržava brzo punjenje, a s'tim još gore što se puni 4 sata.

Ne puni se 4 sata, ustvari puni i 5 ako ga čačkaš dok se puni. Za 2:55h se napuni od 5 do 100%, provjerio sam više puta, naravno sa njegovim punjačem od 1A. Ne znam otkud rezultat od 4h.

Ne puni se 4 sata, ustvari puni i 5 ako ga čačkaš dok se puni. Za 2:55h se napuni od 5 do 100%, provjerio sam više puta, naravno sa njegovim punjačem od 1A. Ne znam otkud rezultat od 4h.

"Nešto manje od" 4h. :) Prilikom mog testiranja toliko mu je bilo potrebno. Verovatno (sigurno) su menjali kernel od testne verzije do finalnog softvera koji se danas koristi, pa mu je potrebno nešto manje.

Ljudi kada stavljate zastitno staklo , je li vam ostaju dva mehurica dole kod znaka HUAWEI , ili sam ja nesposoban da zalepim ovo :D

Zalio se neko ovde da je tu neravno, nije do tebe

Sent from my Sony Xperia Z3

Koji nillkin si kupio ,jer sam video da ima 3 različita?

"Nešto manje od" 4h. :) Prilikom mog testiranja toliko mu je bilo potrebno. Verovatno (sigurno) su menjali kernel od testne verzije do finalnog softvera koji se danas koristi, pa mu je potrebno nešto manje.
Isti telefon sam i ja koristio, nisam nikakav update dobio za ta 3-4 dana... pa mi je zato čudno otkud 4.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Vrh Dno