Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Juce je meni bio neki oficijelni Huawei update - sredio je konacno problem sa IM programima i notifikacijama koje kasne / nema ih uopste

Pitanje za clanove bench-a: da li bi ste radije uzeli nov P9 lite ili nov Galaxy S5 ? nesto me zanima pa reko da pitam :)

@Rodjak Dajem prednost P9lite jer je ipak 2 godine noviji telefon. Ukoliko ti je bitna kamera i ukoliko često igraš igrice uzmi S5.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Samsung je za igrice ubio se. Svuce bateriju za pola sata, jos ako je neka online igra... Ma milina. Nije los tel ali ta baterija ga kolje.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Između ta dva ja bih izabrao Nexus 5X. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Pa pitam zato sto moja devojka ima P9 lite a ja imam S5 i konstantno poredimo stvari. Igra Clock maker (koju oboje igramo i koja ima kampanju od minimum 6 meseci igranja, probajte) meni ucitava daleko brze i nema nijedan lag dok kod nje ume da zasecka. Pritom igra je klasican match 3 ali opterecuje telefon podosta i kod mene bolje radi. Sa druge strane, njeni load time su za par milisekundi brzi nego moji, kod YT, kod browser-a i slicno. The Room sva tri dela takodje rade bolje na S5. Uz napomenu da korisim stock root sa dosta TW stvari iskljucenih.

dizajn je def na strani P9 lite koji je mozda jedini midrange telefon a da ima top dizajn sa malim bezelima, sa alu telom, sa svim detaljima na maksimumu.

Pa naravno, grafički čip je, iako stariji 2 godine, superioran u odnosu na onaj iz P9 lite. Čak i htc one m7 (2013.), LG G2... ima bolji grafički čip od onog kod P9 lite ili većine midrange telefona.
Pri kupovini flagship telefona (samsung, htc, lg, sony...) kupujete najjače čipove (cpu, gpu) dostupne u tom trenutku koji će biti aktuelni minimum naredne 2 godine...

Poslednja izmena:
Pa naravno, grafički čip je, iako stariji 2 godine, superioran u odnosu na onaj iz P9 lite. Čak i htc one m7 (2013.), LG G2... ima bolji grafički čip od onog kod P9 lite ili većine midrange telefona.
Pri kupovini flagship telefona (samsung, htc, lg, sony...) kupujete najjače čipove (cpu, gpu) dostupne u tom trenutku koji će biti aktuelni minimum naredne 2 godine...

Fora nije u flagshipu već u tome da Snapdragoni imaju jači GPU. Adreno > Mali.

Ja sam stavio isto staklo i ima mehurica, vraticu foliju, mrzi me da narucujem i cekam opet na staklo.
Koji vam je zadnji update? Meni ovaj. uploadfromtaptalk1471463006200.png

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Cudi me zasto jos nema update. Tvoj je iz Vip-a?

Moj je iz vipa i zadnji updejt je kao kod branaaa. Jos ga nema kao kod maximusa1389.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nemo rece da zadnji update ispravlja problem sa notifikacijama, tipa viber i sl?

Znaci ovi iz Vip-a, kasne. Jel ti rade normalno notifikacije?

Fejsbuk je skroz ok,nekad mi ne signalizira vajber,ali dobijem notifikaciju...Ili je mozda ne cujem,ali u svakom slucaju rade korektno. Nekad notifikacije dobijem pre na telefonu,nego na racunaru,posto manje vise skoro sve aplikacije koje imam na telefonu,imam i na kompu.

Poslednja izmena:
Meni stoji po nekad notifikacija u slider baru, za viber. Mozda i ja ne čujem ali mislim da zeza notifikacija. Ostalo je sve ok.

Ja srećom nisam imao problema sa notifikacijama ni sa onom verzijom sa kojom dolazi. Kod mene isto C66B131 (Vip). Kontam da pokušam debranding da odradim, ali me mrzi. :d

Ova tema ovde je aktuelnija pa da pitam. Koje tastature imate u telefonu ugrađene ? Ako imate google tastaturu da li vam radi latinica naša , ja na 5x imam samo ćirilicu . Rekoh možda je neka *******cija u okviru Emui.

Samsung i još neki telefoni su imali problema sa notifikacijama na nekim modelima , rešenje je bilo da se uključi viber ikonica u podešavanjima -show Viber status icon, možda nekom pomogne.

Poslednja izmena:
Swift keyboard. Radi sve kao sat.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Koristim defaultni Huawei Swype sa našim slovima, radi mi posao. Imam i Google-ovu ali imam isti problem sa latinicom. Nedavno sam instalirao i Nintype ali me mrzi da se učim na njoj sada...

Probajte SwiftKey, odlično šljaka na Huawei, nećete imati tih problema.

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk

Meni odlicno radi google latinicna tastatura, samo nju i koristim...

Poslednja izmena:
Hm...iz nekog razloga mi sada Google tastatura radi lepo s nsšim slovima (hrvatska verzija)...možda je zadnji update rešio stvari. Svejedno, zadovo5an sam Huaweijevom, navikao sam na nju...

Hm...iz nekog razloga mi sada Google tastatura radi lepo s nsšim slovima (hrvatska verzija)...možda je zadnji update rešio stvari. Svejedno, zadovo5an sam Huaweijevom, navikao sam na nju...
Ali ti nešto i dalje ne valja sa tastaturom pošto mi ove petice uopšte nisu jasne šta traže u svakom tvom postu...

Jel ti pamti to 5 umesto lj? :d

Sent from my D6503

Update kod mene i dalje nije resio problem .. i dalje viber ostaje offline i ne aktivira Push, sve dok ne otvortis rucno aplikaciju .. prosto neverovatno. Game changer na loshe za ovaj telefon, jer je vajber postao koliko zabvana toliko i poslovna aplikacija.

Ne znam šta da ti kažem. Uzela je i drugarica pre nedelju i nešto dana i isto kao i ja nije ništa čačkala oko podešavanja. Rade i Viber i WA normalno.
Baš bzvz što te zeza tako. :(

Nazad
Vrh Dno