Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Svaki telefon je lepši bez maske i stakla.
Ali jedino da ne izlazim iz kuće pa da ga čuvam

Uzeo sam i ja skoro p40, nije imao zastitno staklo na sebi, ali nije ni izgrebano, jedino je izgrebano staklo kamere, ali sam to malo ublazio sa polir pastom, za sad nisam skontao da smeta pri fotografisanju.
Uglavnom cim uzmem telefon, bio nov ili polovan, obavezno kupujem staklo i silikonsku masku, i porucim sa aliexpresa jos par komada.
Lik sto sam uzeo telefon kaze od prvog dana zastitno staklo i maskica
TJ kuciste pozadi staklo nigde nema ogrebotinu
Kad gledas na ekran mnogo izgreban ima i dobuke ogrebotine to se oseti na nokat .. Ostalo ne kao da imam sjaj od ogrebotine tj ne oseti se
Jeste telefon dobar brz i dobre kamere ima
Na kamere nema ogrebotine ..
Meni samo dobra baterija mnogo dvana izgura

Ne znam zasto prije nisam razmatrao o kupovini P40 pro :D

evo sedmicu se druzim sa mobitelom odlican posao su napravili ovo je prvi Huawei koji koristim.

doduse nisam vezan googleom mnogo, mada Android je sistem sve sam naštimao kao na iphonu i xiaomiju.

solidno stanje sam ugrabio ima sitnih ogrebotina na displayu koje se teže primjete kad je ugašen ekran na suncu.

masku koju ste ovdje postavili nekad narucio :)

Da li selfie kamera na P40 Pro modelu ima ultrawide opciju (kao recimo Mate 40 Pro)?

Definitivno se dosta lakse grebu stakla na Huaweievima ovim nego na drugim telefonima. Imam 12 Pro Max koji se koristio bez maske i zastite skoro 2 godine, a nema nikakvih vidljivijih ogrebotina, dok na Huawei telefonima (generalno) do tad bas lose izgledaju. Verovatno su izdrzljiviji, ali ko ce ga znati. Svakako, preporuka je na svim telefonima da se stave jednostavno i staklo i maska cim se kupe (po mogucstvu novi telefoni), i to je to.

Jel neko uspeo da instalira Google pay ili treba čekati Huawei pay, ako uopšte dodje u Srbiju?

Definitivno se dosta lakse grebu stakla na Huaweievima ovim nego na drugim telefonima. Imam 12 Pro Max koji se koristio bez maske i zastite skoro 2 godine, a nema nikakvih vidljivijih ogrebotina, dok na Huawei telefonima (generalno) do tad bas lose izgledaju. Verovatno su izdrzljiviji, ali ko ce ga znati. Svakako, preporuka je na svim telefonima da se stave jednostavno i staklo i maska cim se kupe (po mogucstvu novi telefoni), i to je to.
Upravu si kod iphone,..
Devojka je koristila bez zastitno iphone 7 plus vise 2 godine..
Samo jednu malu sitnu i ne vidi se bas na ekran tesko se primeti..

Jel neko uspeo da instalira Google pay ili treba čekati Huawei pay, ako uopšte dodje u Srbiju?
Nece to nikad doci u Srbiju, maks cemu se mozemo nadati je UnionPay u nekom obliku saradnje, npr sa Postanskom Stedionicom (od skora su NISove pumpe dobile to da prihvataju UnionPay), jednostavno zaboravi na Google Pay. Ja imam mali iPhone SE koji koristim za Pay ako mi bas treba, mada sve redje i redje. Iskreno, uzmi otvori iRacun u Rajfajzenu i koristi RaiPay, radi super, brz, bez gresaka, na svim Huawei modelima. 0 din odrzavanje

Mislio sam na Google Pay kao zamenu za Pay Pal a ne na NFC plaćanje, to me ne zanima.

Aha,to za instagram mi je malo zeznuto jer nam je posao uvezan preko toga pa ako kasni bas onda moze biti problem.
A ta Aurora ili Play store da se instalira nije neka nauka?
Kasne notifikacije. Ako kupujes novi uredjaj pogledaj Honor 70 ima ih dosta po oglasima sa garamcijom. Mislim da je slicno Huawei iskustvo, ima google servise , skroz dobar telefon za te novce.

Stigao februarski update, bas su azurni

Prilozi

• Screenshot_20230220_165451_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20230220_165451_com.huawei.android.hwouc.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 5
je l koristi neko Gbox?
Kakav je u odnosu na Gspace?
Ja sam probao, ali nigde ne mogu da nađem play store u Gboxu

Probao ja, meni trosi vise baterije nego Gspace tako da sam vratio pomenuti.

Ja nisam ni pokusao taj gbox ili gspace nastimati.

Aurora store vrh obavezna alternativa. ima sve sto sam koristio.
youtube revanced spojio sa google accountom i imam premium dzaba :D

sreca pa ne ovisim o googleu mnogo, jedino me zezaju neki sajtovi gdje sam se registrovao direktno preko gmaila al može se to progutati.

Neke aplikacije jednostavno ne rade preko Aurore (ili bilo kog drugog App store-a)
Gspace koristim u tim slučajevima samo.

Nece to nikad doci u Srbiju, maks cemu se mozemo nadati je UnionPay u nekom obliku saradnje, npr sa Postanskom Stedionicom (od skora su NISove pumpe dobile to da prihvataju UnionPay), jednostavno zaboravi na Google Pay. Ja imam mali iPhone SE koji koristim za Pay ako mi bas treba, mada sve redje i redje. Iskreno, uzmi otvori iRacun u Rajfajzenu i koristi RaiPay, radi super, brz, bez gresaka, na svim Huawei modelima. 0 din odrzavanje
Hvala ti što si mi skrenuo pažnju na iRačun, otvorio sam ga online bez odlaska u banku. Aplikacija mBanka radi odlično. Povezaću njihovu digitalnu Visu sa PayPalom, vidim da može. Ako dobijem i fizičku Visu možda probam i taj RaiPay, verujem da radi dobro i on.

Mislim da raipay mozes i bez fizicke, s onom virtualnom sto privremeno daju dok ne stigne fizicka.

Imam youtube i youtube music premium, dok mi youtube radi normalno, music mi baguje, u traci sa obavestenjima nemam pauzu, ili sledecu pesmu da prebacim.
Instalirano preko gspace, preko gboxa kad sam probao imalo je to sve pomenuto, ali nisu radile komande.
Pokusao sam i preko aurore da instaliram music, ali nece uopste ni da mi otvoro aplikaciju.
Da li zna neko resenje?

Mozde placebo, ali mi se cini baterija malo bolja sa februarskim patchem.

I imam jos jedno pitanje, da li ima neko problem sa p40, glavna kamera nece da zumira objekat ako je par centimetara od nje, dok kod moje zene koja poseduje takodje p40 radi sve normalno, do cega moze da bude to?

Danas mi stigao polovan p40 za devojku, manje vise sam sve instalirao, pojavio mi se neki gbox koji pomaze oko google servisa(ovo je novo za mene) i radi to sve ok(nisam stigao puno jos da cackam), a problem koji mi se pojavio je sledeci i zbog njega i pisem.

Kad sam uzeo telefon odradio sam update sistema, bio je veliki 5gb i nesto i sve je proslo ok, telefon se upalio i radio je normalno i sve sam instalirao i posle nekog vremena baterija je bila 62%, nakon par minuta odjednom 42% i ostavim telefon na minut i udjem u YT i odjednom 20% i ja reko devojci ajde restartuj telefon mozda je nesto zaglupelo kad telefon nece da se upali, ja stavio na punjac kad on pokazuje 0%, uredno se upalio i poceo da se puni, sad je na punjacu.

Ovo sam prvi put u zivotu video a nagledao sam se svakojakih telefona i svega i prici oko baterija ali nisam video ovo uzivo, po vama da li je ovo baterija dovidjenja i li mozda neki softverski bag?
Uredno sam pitao prodavca telefona i normalno da mi je rekao da je sve ispravno bilo s telefonom do prodaje, e sad ako je baterija da li je isplativo menjati(gledao sam firmu koja je navodno ovlasceni serviser)

Hvala puno na odgovorima i pomoci

Danas mi stigao polovan p40 za devojku, manje vise sam sve instalirao, pojavio mi se neki gbox koji pomaze oko google servisa(ovo je novo za mene) i radi to sve ok(nisam stigao puno jos da cackam), a problem koji mi se pojavio je sledeci i zbog njega i pisem.

Kad sam uzeo telefon odradio sam update sistema, bio je veliki 5gb i nesto i sve je proslo ok, telefon se upalio i radio je normalno i sve sam instalirao i posle nekog vremena baterija je bila 62%, nakon par minuta odjednom 42% i ostavim telefon na minut i udjem u YT i odjednom 20% i ja reko devojci ajde restartuj telefon mozda je nesto zaglupelo kad telefon nece da se upali, ja stavio na punjac kad on pokazuje 0%, uredno se upalio i poceo da se puni, sad je na punjacu.

Ovo sam prvi put u zivotu video a nagledao sam se svakojakih telefona i svega i prici oko baterija ali nisam video ovo uzivo, po vama da li je ovo baterija dovidjenja i li mozda neki softverski bag?
Uredno sam pitao prodavca telefona i normalno da mi je rekao da je sve ispravno bilo s telefonom do prodaje, e sad ako je baterija da li je isplativo menjati(gledao sam firmu koja je navodno ovlasceni serviser)

Hvala puno na odgovorima i pomoci
Moguce da je otisla baterija ili ploca nesto u problemu
Prodavac je to precuteo da ima problem sa telefonom ili nije hteo da ti kaze

je l koristi neko Gbox?
Kakav je u odnosu na Gspace?
Ja sam probao, ali nigde ne mogu da nađem play store u Gboxu
Eto ja od pre par dana. A meni obrnuto, manje trosi bateriju od Gspace. Uspeo sam da instaliram Gmaps ali da budu bas instalirane na telefonu, u drawer-u i da mi radi Google Translate, da budem prijavljen na nalog i imam history. Na Gspace nije hteo da radi

Jel probao neko mozda da ovako instalira sve Google servise bez emulatora

Da li imate problem sa yt, imao sam novu 5t i sad p40 i instaliran yt vanced i posle nekog vremena pocne video da ne bude uskladjen sa recima tj audio, prodao bio novu 5t posle dve godine koriscenja jer sam mislio da je mozda slab telefon za fullhd da pusta(sto je apsurd) ali evo i na p40 se ponasa isto

Da li imate problem sa yt, imao sam novu 5t i sad p40 i instaliran yt vanced i posle nekog vremena pocne video da ne bude uskladjen sa recima tj audio, prodao bio novu 5t posle dve godine koriscenja jer sam mislio da je mozda slab telefon za fullhd da pusta(sto je apsurd) ali evo i na p40 se ponasa isto
Posle koliko vremena recimo, da probam da testiram.
Ja imam problem da ako se prijavim na google nalog u microG, nece da me konektuje na platformu. Tako da samo je instaliran microG a nisam prijavljen pa ako je neki video za +18 na YT ne mogu da gledam

Konacno dobar update ovaj februarski... baterija lepo gura iako je na 91 % health.

Posle koliko vremena recimo, da probam da testiram.
Ja imam problem da ako se prijavim na google nalog u microG, nece da me konektuje na platformu. Tako da samo je instaliran microG a nisam prijavljen pa ako je neki video za +18 na YT ne mogu da gledam
Newpipe je za te flagovane

Nazad
Vrh Dno