Šta je novo?

Huawei P10 lite

Hah, ne zaebavaj. Da, bas opako izgleda, nadam se da nece da stucka i on[emoji23]

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Koliko je bolji h9 u odnosu na p10lite i o kakvim sad štuckanjima je reč? Zar danas android telefon ne bi trebao da radi bez štucanja, pitam iz razloga jer me zanima p10lite, pa ne bih da se zeznem.

Sent from mTalk

Od juče prešao sa P9L na P10L - svuda (bar) pomalo poboljšan - odličan utisak za sada :D
Dual SIM i ne nudi update dalje od verzije 124 - nađem preko FF-a 182/183 - da li nudi nešto bitno - iz opisa ne bih rekao ali da pitam :d

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Koliko je bolji h9 u odnosu na p10lite i o kakvim sad štuckanjima je reč? Zar danas android telefon ne bi trebao da radi bez štucanja, pitam iz razloga jer me zanima p10lite, pa ne bih da se zeznem.

Sent from mTalk
Pa mnogo bolji u svakom pogledu, o stuckanjima procitaj nekoliko strana unazad, trebao bi valjda da radi bez stuckanja ali ovaj stucne tj zamrzne se ponekad, razlog ostao nepoznat ali nista alarmantno. I ne stucka kod svih. Neces da se zeznes, dobar je fon ali eto mene je nerviralo to povremeno zamrzavanje.

Pratim vaše komentare ali me zbunio taj komentar, za sada kako stoje stvari u narednih nekoliko meseci kada mi ugovor istekne trebao bih da ga obnovim i uzmem neki aparat, a kako nema wp u ponudi ovaj huawei mi je nekako najprihvatljivija opcija. Možda honor 8 lite ali bih gledao da se ispružim pre za 10. Izgleda da mi taj broj donosi sreću, obzirom da sam na w10 [emoji1]

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Idi na 10L umesto na 8L, više interne memorije. Ima ljudi kojima stuca, koci i sl, ja nemam nikakvih problema. Sve radi kako treba, a nisam neko ko ima 3 aplikacije, imam ih podosta. Ljudima je kocio jer je memorijska bila spora, to ume poprilicno da ubije tel, licno video kod koleginice na p9L. Izvadila karticu i radi odlicno.

Sent from my 3310

Osim fotografija i muzike na sd karti obzirom na proširenu i dovoljnu memoriju koju ima telefon ne vidim valjan razlog da se app prebacuju i dalje na sd karticu. Ako je to razlog kočenja pa čak i da fotke i muzika čuvaju na tel Msm da ima dovoljno mesta i da je sd možda suvišna. Dizer mi završava posao što se tiče mjuze. Obzirom da mu je zadnja strana od stakla i da je glatka pretpostavljam da je zaštita neophodna.

Sent from mTalk

App svakako idu na internu, sem ako ne formatiras sd kao internu. Jednostavno koci ceo tel sa karticom koja je spora, ne kontam sto, kako smo je izvadili sve je bilo ok. 32GB je po meni minimum za tel da ima interne. Sve ispod je malo, brzo se napuni.

Sent from my 3310

Cisto da se zna, ja nisam koristio memorijsku i desavala se zamrzavanha

Koči telefon i bez sd kartice i kod mene.

Ponavljam se, ja nemam nikakvih problema, ni sa ni bez memorijske. Opet, sta podrazumevate pod koči tel, koliko cesto, kako?

Sent from my 3310

Ja takođe nemam nikakvih problema. Telefon je dual sim

Poslato sa HUAWEI WAS-LX1 pomoć Tapatoka

Ponavljam se, ja nemam nikakvih problema, ni sa ni bez memorijske. Opet, sta podrazumevate pod koči tel, koliko cesto, kako?

Sent from my 3310
Ima više kočenja. Kad rotiram ekran dok gledam bilo kakav video sadržaj treba mu 3-4 sekunde da promeni rotaciju i dok se rotira video laguje a zvuka nema onda kad slusam muziku i koristim neku app i stigne mi poruka zna da zabaguje posteno. Instagram crashuje, kamera se sporo otvara i laguje u Portrait modu itd..

Hmmm, kod tebe to onda bas nesto problematicno. Nisam imao tako nesto kod mene. Meni se jednostavno zamrzne na nekoliko sekundi i nemozes mu nista. Ali opet rekoh nista alarmantno, desavalo se kad ga nagazim i ne svaki dan.

Ima više kočenja. Kad rotiram ekran dok gledam bilo kakav video sadržaj treba mu 3-4 sekunde da promeni rotaciju i dok se rotira video laguje a zvuka nema onda kad slusam muziku i koristim neku app i stigne mi poruka zna da zabaguje posteno. Instagram crashuje, kamera se sporo otvara i laguje u Portrait modu itd..

Tebi opasno baguje, ja nemam nista od toga. Probaj da obrises cache iz recovery-a i izvadi sd, ako imas. Ok da se ponekad zaglupi kao venom što kaže, kad je pootvarano dosta aplikacija, ali to kao kod tebe je mnogo loš 3p.

Sent from my 3310

Tošo, uzmi ti H8l da se ne zezneš. Evo pisao sam mali review na drugom forumu posle 50 dana korišćenja. Trenutno 840+ sati uptime i nema ni š od štuckanja! :D
Još i uštediš nešto para. :d

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Screenshot builda

Molim Vas da neko od Vas koji su kupili P10 lite preko Telenora uploaduje screenshotove builda svog sotwarea kako bih znao šta da skinem sa neta radi oporavka svog phonea iz soft-brick-a. Već 9 godina koristim smart telefone, otključavam, rutujem, menjam romove itd. ali sam sa ovim Huaweiem napravio niz početničkih grešaka i sada je brikovan a povrh svega i baterija je u tom momentu bila na izdisaju. Ako se isprazni mislim da mi servis ne gine. Hvala unapred!
Potrebna mi je ona informacija WAS-LX1(A)CxyzBxyz

Molim Vas da neko od Vas koji su kupili P10 lite preko Telenora uploaduje screenshotove builda svog sotwarea kako bih znao šta da skinem sa neta radi oporavka svog phonea iz soft-brick-a. Već 9 godina koristim smart telefone, otključavam, rutujem, menjam romove itd. ali sam sa ovim Huaweiem napravio niz početničkih grešaka i sada je brikovan a povrh svega i baterija je u tom momentu bila na izdisaju. Ako se isprazni mislim da mi servis ne gine. Hvala unapred!
Eve
4fdaf970673aee0a94e725175ef53619.jpg

Sent from my 3310

Evo ti i oeminfo ako ti zatreba za oporavak
https://yadi.sk/d/q6Nx1Jrk3L2udF
Ovsj ti je mislim dual sim pa moz da ecperimentises da konvertujes SS u .

Pozzz

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nista Jenkec, samo da se vrati u život, to je bitno. Javi na kraju sta je bilo, kako si ga oživeo, da ima za ostale, ako dodju u sličnu situaciju.

Sent from my 3310

Tošo, uzmi ti H8l da se ne zezneš. Evo pisao sam mali review na drugom forumu posle 50 dana korišćenja. Trenutno 840+ sati uptime i nema ni š od štuckanja! :D
Još i uštediš nešto para. :d

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

*** kasno već sam uzeo p10 lite sad kad čitam da nešto koči upm, valjda neće i meni, a baš sam se dvoumio i lomio između ta dva i ja se odlučio za p10 lite [emoji15]. A na izgled su skoro pa isti, kontao sam da p10 ima više memorije da je na papiru bolji i da ne uzimam odmah novi telefon na svake dve godine po isteku ugovora. Nokiu imam skoro četiri godine tako da se nadam da se nisam zeznuo sa ovim telefonom, svakako mi Lumija ostaje kao službeni telefon. Mislio sam da uz ovaj telefon dolazi njihova maska ali ne, ostaje da ja treba da je uzmem ali gde i da li da stavim zaštitu za ekran? Ostaje mi da se priviknem na android i razne ikonice na ekranu, pa tako imam pitanje šta znači neka cipela iznad vremena na lock skrinu i u gornjem baru neko slovo N? Možda budem dosadan dok sve ne podesim btw ovo pišem sa Lumije [emoji1]

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Kakava cipela? [emoji16]
Ma samo gruvaj po podesavanjima, ima da se snadjes. Pitaj slobodno sve, tu smo. Nisi se zeznuo, dobar je tel skroz. Kaže ti neko ko je uvek furao flagshipove do sad [emoji16]

Sent from my 3310

Hvala Mlađo!
Hvala Alex!
Inace taj oeminfo je iscitan kao backup sa telefona pa se kroz twrp ide na restore i izaberes taj fajl. Inace klasican flesh ne ide. Treba onaj meta.inf za zip a to nema trenutno.
Za unbrick koristis ovaj toolkit
https://forum.xda-developers.com/devdb/project/dl/?id=26164

Za zadnji firmware korustis Firmware finder imas verziju i za windows.
Pomocu Huawei update extractor aplikacije raspakujes zadnji firmware i to ucitas u tools tj system.img, boot.img i td i opicis unbrick iz fastboota i trebalo bi da proradi.
Zavisi sta si sve cackao.....
Pozzz

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
*** kasno već sam uzeo p10 lite sad kad čitam da nešto koči upm, valjda neće i meni, a baš sam se dvoumio i lomio između ta dva i ja se odlučio za p10 lite [emoji15]. A na izgled su skoro pa isti, kontao sam da p10 ima više memorije da je na papiru bolji i da ne uzimam odmah novi telefon na svake dve godine po isteku ugovora. Nokiu imam skoro četiri godine tako da se nadam da se nisam zeznuo sa ovim telefonom, svakako mi Lumija ostaje kao službeni telefon. Mislio sam da uz ovaj telefon dolazi njihova maska ali ne, ostaje da ja treba da je uzmem ali gde i da li da stavim zaštitu za ekran? Ostaje mi da se priviknem na android i razne ikonice na ekranu, pa tako imam pitanje šta znači neka cipela iznad vremena na lock skrinu i u gornjem baru neko slovo N? Možda budem dosadan dok sve ne podesim btw ovo pišem sa Lumije [emoji1]

Sent from mTalk
Cipelica ti je aplikacija koja broji korake. To možeš da deinstaliraš. A slovo N ti je Nfc to isključi u padajućem meniju

NFC pronašao ali ovu app za korake nisam verovatno negde u alatima

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ne piše ti zdravlje

Pokušavam da podesim tastatura da bude qwerty umesto da bude qwertz probao tamo gde ide unos tamo podesim srpski latinica izgled qwerty ali jok. Šta sam propustio?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Probaj drugu tastaturu, ja imam ovu google i qwerty je (EN).

Vrh Dno