Telefonom sam veoma zadovoljan, imam ga oko 4 meseca, ali jedini ovlašćeni servis (Mobis Electronic) je razočaravajući, nedopustivo loš, jednom rečju - katastrofa! Nije mi jasno da jedna tako ozbiljna firma kao što je Huawei dozvoli sebi ovako nešto. Sumnjam da bih se ikada ponovo opredelio za Huawei telefon, ma koliko dobar bio, znajući ovo što sada znam.
Razbio sam zadnje staklo. Telefon je radio, samo sam zalepio providnu foliju da se slučajno ne raspadne. Kako je drug mesec dana pre mene razbio ekran, i preko VIP-a (da ne izgubi garanciju) čekao deo već mesec dana, pozvao sam direktno ovlašćeni servis. Devojka reče oko 5000 dinara, moram da donesem telefon da se utvrdi kvar i naruči deo, a čeka se uglavnom više od 30 dana! U redu, pošto je moj telefon funkcionalan, pitam da ga donesem da utvrde kvar, naruče deo i pozovu me kad stigne. Ne može, mora telefon da ostane. Shvatam, ponudim da platim deo i popravku unapred, da ne rizikuju ako odustanem (kao da niko više neće razbiti staklo!), ali - NE MOŽE! Zašto? Pa, ima puno sličnih telefona pa bi moglo da dođe do greške! Zamislite... Nasmejem se i objasnim da ja imam ime i prezime a telefon IMEI, ali, kaže devojka, ne bi bilo u redu da meni odmah zamene a drugi čekaju. Pomislih da li da se smejem ili da plačem! Objasnim joj da i ja čekam, samo koristim telefon u međuvremenu, i ponovo da ću sve unapred da platim, ali i dalje ne može. Tad mi je sve bilo jasno i odustao sam. Pozvao sam prvi servis sa Googla i zamenio staklo za 25 eur, danas za sutra.
Moj drug čeka ekran već dva i po meseca, pre neki dan su mu rekli da je deo na carini i da će sve biti gotovo za 15 dana! Sramota.
Koliko je samo P10 Lite telefona zvanično prodato u Srbiji, preko operatera, i koliko će ih još biti prodato, a ovlašćeni servis ne može da naruči nekoliko najugroženijih delova da ima na lageru - staklo sa prednje (ekran) i zadnje strane. Kao da će da se pokvare čak i ako ih ne ugrade odmah ili uskoro, da im ne istekne rok trajanja možda. I odakle i kako ti delovi putuje mesecima, kada ja naručim iz Kine bilo šta, preko AliEx-a, i najsporijim načinom isporuke, besplatno, stigne za 2-3 nedelje?
Za mene stvarno neprihvatljivo.