Koliko izvučes prosečno SOT od jednog do drugog punjenja?Evo opet ne znam sta je problem sa baterijom na emui 11.
Sve te 3-rd aplikacije su nepouzdane. Zasto su uklonili?! To samo oni znaju. Mozes probati sa GSam battery ali ona je i ranije imala itekako razlike u odnosu na ono sto je telefon pokazivao (kada je bilo prikaza od punjenja do punjenja). Ajd sto su uklonili od punjenja do punjenja Sot, vec je i prikaz potrosnje pogresan. Tako da nemamo na EMUI 11 tacan prikaz. EMUI 11 je pun bagova nadam se da ce ispraviti. Dolazi februarski patch pa cemo videti (mnogo kasne sa istim).Baterija dosta slabija posle update na EMUI 11, zanima me pošto su ukinuli opciju SOT od punjenja do punjenja, već pokazuje SOT na nivou jednog dana, da li imate neku app za praćenje SOT-a od jednog do drugog punjenja?
Uz svo postovanje, ja ne hvalim telefon samo zato sto ga posedujem. Nisam ni rekao da telefonu nesto fali skrenuo sam paznju da je EMUI 11 bagovit. Telefon je ok, posebno zbog kirina 980 i meni vrlo bitne stavke, fizickog senzora otiska.Да ли мислиш да су сви толико залудни да гледају да ли им телефон има 2 сата и 48 минута или 2:56 упаљен екран?!?!
Битно ми је да телефон добро ради, да су му добре камере, да се брзо пуни.
Ide to i više, 7-8 sati u 48h. Ja sam juce koristio i 4G i tethering za brzi net ali ono najvažnije - jedan dan se nikada ne dovodi u pitanje, ne znam sta da mu radiš.Pa zavisi kako koristim aparat. Koliko sam gledao nikada ispod 5 sati. Meni je to za ovu bateriju korektno. 2 dana bez punjenja i 5+ sot.
Ja sam sa Emui 10 izvlačio gotovo uvek 6-6,5 sati, medjutim sada posle update negde oko 5.Ide to i više, 7-8 sati u 48h. Ja sam juce koristio i 4G i tethering za brzi net ali ono najvažnije - jedan dan se nikada ne dovodi u pitanje, ne znam sta da mu radiš.
A to, provereno, ne moze baš puno telefona i to sa mnogo većim baterijama.
Ja sam sa Emui 10 izvlačio gotovo uvek 6-6,5 sati, medjutim sada posle update negde oko 5.
Niko nije rekao da Iphone nema svoje boljke, u itekako ima. Ali npr za tih 1400€ dobijes podrsku 5 godina. Ovde smo dobili podrsku manju od jedne godine. To sto oni imaju problema sa amerima mene ne zanima zelim Android 11 jer su izbacili da ce uredjaji dobijati update na svojoj zvanicnoj stranici. Svaka sinteticka aplikacija prepoznaje da je uredjaj na security level od avgusta 2020. I nije tu samo pitanje ono briga me za security, meni uredjaj sluzi i za placanje i jos neke osetljive radnje (legalne), i pitanje je koliko je bezbedonosno siguran jer ni ne znamo sta stize kao security. I da se ogradim, ja sam sa Iphone presao na Huawei i odusevio se, prvenstveno baterijom a onda i fluidnoscu jer sam android smatrao smecem. I to na nagovor prijatelja i supruge sam presao jer mi se vise nije davalo 1000+ € za nesto sto moze da obavi i uredjaj od 300€. I ne hejtujem ni Huawei ni 5T, odlican je uredjaj (malo slabiji od onoga sto bi ja zeleo) samo sam izneo ovde da je EMUI 11 PUN BAGOVA a to su mi potvrdili i prijatelji iz rusije, svedske, danske, belorusije, hrvatske, itd koji ga poseduju. Svako ima po neki bag. Ali ja ocekujem februarski patch i nadam se da ce srediti nesto pa i sa narednim zakrpama. Ako ne zakopaju telefon namerno. Inace, u obavezi su bili da isporuce dve velike nadogradnje, Android 10 i 11, ili da objave da nece biti A11, ali eto zavrnuli su korisnike. Jos jednom, uredjaj je malo pa super.Mislim da je "problem" u načinu korišćenja aparata. Niko ne koristi isto aparat te stoga ne može ni potrošnja da bude ista. E sad tražiti dlaku u jajetu je lako. I ja sam probao ios i zahvalio se. Optimizacija super... Važi kako da ne. I oni imaju bagova samo tako. Ali ako platim aparat 1400e, a realno vredi upola, naravno da cu da se pravim da je sve super. Ovaj aparat, sa ovom baterijom i ovim cpu i onim šta daje za ove pare je do ja...
Tesko da je sistemska tana jer npr kada se ode u odeljak gde pokazuje hardversku potrosnju, wifi pokazuje, trenutno kod mene, 16 sek, a celu noc je bio na Wifi. Tako da, ima bagova u EMUI.Dosta nepodudaranja kod gsam batery app i sistemske provere ukljucenosti ekrana. Kod gsam ide i do 9h dok kod sistemske pokazuje 6h. Pitanje je sada ko tačno pokazuje.
Da se razumemo jedno, meni je SOT itekako bitan. I ne racunam od juce i danas, SOT je na EMUI 11 zaista manji sa istom upotrebom kao na 10.1. Da sam zeleo da punim telefon svako vece uzeo bih Samsung, mada se samsung itekako poboljsao u tom segmentu. Ali ok, svako ima svoje misljenje.Zašto mi brišete postove? Ako sam napisao je ovde SOT nekim svetinja, šta je u tome loše. Jel sam opsovao nekom nešto? Samo sam hteo skrenuti pažnju da je ovde 80 % postova da li nekom traje SOT 6 ili 9 sati🙄jel stvarno nekog briga za to osim par njih što piše samo o tome. Ne pišem puno, više čitam, skupaljam informacije, imam ovaj tel i želim nešto novo pročitati ali cela prepiska se svodi na to da je nekom Sot bio kraći danas za 5 min od juče i o tome se piše par stranica i sad verovatno adminu smeta što diram SOT svetinju. Ako smeta to upozori lepo ne diraj a ne da briše. Bzv to
Potpuno se slazem. Meni je pre EMUI 11 baterija gurala 2 dana sa svim maltretiranjima, sada izgura ceo dan i sledeci dok se vratim sa posla. Dan i po. Nike to za prodaju, daleko od toga, sredice upada-om valjda. Ima gresaka u odeljku potrosnje i jos po nekih ali sigurno ce ispeglati.Ja, stvarno nisam primetio ili ne obraćam pažnju. Punim svako veče tel bio na 10 ili 90 posto. Poenta je u tome da se od muve pravi medved, ne samo za to. Meni je ovo 5 Huawei i navikao sam da poneki apdejt pokvari bateriju ili nešto drugo, već sledeći ispravi.. Da nije dobar kao brend ne bih ga uzeo 5 puta. Sigurno najpouzdaniji telefon.Nova 5t je odličan tel konkretno i manjak Sot pokazivaca me nece naterati da ga prodam
Ako ti ne smeta to sto je model star umalo pa 2 godine onda je dobra kupovina. Mada diskutabilna sa neke strane. Mozda da sacekas jos pola do mesec dana da se slegnu utisci o EMUI 11. Nadam se da znas da nece dobiti Android 11. Inace baterija nije losa. Ja npr imam privatni i sluzbeni broj u njemu, 4G konstantno upaljen kada sam van kuce, uparen preko blututa sa satom, dosta viber, whatsapp, telegram, poziva, video poziva, email, poneka poruka i izgura dan i po. E sad, siguran sam da je EMUI 11 doneo malo vecu potrosnu baterije ali ako ti je cilj da izdrzi bar dan sa jednim punjenjem to ce sigurno biti moguce. Koliki je sot to je prakticno nemoguce sada utvrditi jer su sa EMUI 11 izbacili da se potrosnja od punjenja do punjenja moze videti. A aplikacije trece strane nisu bas zahvalne po tom pitanju jer pruzaju netacne podatke. Svakako bi ja na tvom mestu sacekao do mesec dana da vidim utiske o EMUI 11.Razmatram da kupim ovaj tel zbog odlične cene u ovom trenutku. Koliko je prosecno trajanje baterije ili sot na ovom tel pri intezivnijem korišćenju (dual sim, 4g, wifi, lokacija, blutut upaljeni)?
Zanima me i kakvog je kvaliteta noćni režim na fotografijama i da li ima razlike u kvalitetu fotografije izmedju EMUI 10.1 i EMUI 11?
Veliko hvala na detaljnom odgovoru!Ako ti ne smeta to sto je model star umalo pa 2 godine onda je dobra kupovina. Mada diskutabilna sa neke strane. Mozda da sacekas jos pola do mesec dana da se slegnu utisci o EMUI 11. Nadam se da znas da nece dobiti Android 11. Inace baterija nije losa. Ja npr imam privatni i sluzbeni broj u njemu, 4G konstantno upaljen kada sam van kuce, uparen preko blututa sa satom, dosta viber, whatsapp, telegram, poziva, video poziva, email, poneka poruka i izgura dan i po. E sad, siguran sam da je EMUI 11 doneo malo vecu potrosnu baterije ali ako ti je cilj da izdrzi bar dan sa jednim punjenjem to ce sigurno biti moguce. Koliki je sot to je prakticno nemoguce sada utvrditi jer su sa EMUI 11 izbacili da se potrosnja od punjenja do punjenja moze videti. A aplikacije trece strane nisu bas zahvalne po tom pitanju jer pruzaju netacne podatke. Svakako bi ja na tvom mestu sacekao do mesec dana da vidim utiske o EMUI 11.
Nova 5T ima Google Mobile Services, P40 jeste bolji ali mu je ovo minus.Veliko hvala na detaljnom odgovoru!
Nije mi problem što je star model, dokazano je pouzdan i trenutno jako povoljan. Svakako sam planirao da sačekam utiske za EMUI 11 jer vidim podeljena mišljenja. Drugi izbor je P40 ali mi malo mrsko da doplatim jos 150e jer ne znam da li ta razlika u ceni vredi
Upravo imam slične potrebe kao što si naveo i nisam očekivao da 3700mah može da izgura dan i po u takvom režimu haha
Flegsip procesor me najvise privlaci kod nove
Prilagodio sam se tel bez googla, koristio sam P40 lite neko vreme čak sam instalirao google servise. Na EMUI 9.1 od skora imam ove opcije pametnog punjenja (kasno se setili baterija već degradirana haha). Sve me više vuče da odaberem novu, zaista fenomenalan telNova 5T ima Google Mobile Services, P40 jeste bolji ali mu je ovo minus.
Dan i po - dva računaj slobodno, kod mene je sad dan i po jer je EMUI doneo i neke dodatne opcije za čuvanje baterije i dosta sam više napolju pa I ekran više troši.
Ali zato sada možeš da punis bateriju kako hoćeš, softverski je punjenje regulisano, nema da brineš.
Posto ti nije problem GMS, svakako bih isao na P40, cak sam i planirao, pokusao, ali zbog posla sam vezan za GMS. P40 vredi svakog od tih dodatnih 150€ u odnosu na 5T. 5G Kirin 990, zavrsna obrada telefona je neuporedivo bolja, kamere su bolje, naravno noviji model, ma neuporedivo bolji. Inace, nema na cemu.Prilagodio sam se tel bez googla, koristio sam P40 lite neko vreme čak sam instalirao google servise. Na EMUI 9.1 od skora imam ove opcije pametnog punjenja (kasno se setili baterija već degradirana haha). Sve me više vuče da odaberem novu, zaista fenomenalan tel
Po meni, u ovoj klasi, od Nove 5T bolji je samo Samsung A52. Imam vec nekoliko telefona "premium" izrade, ne znači mi vise ništa, čak mislim da je i bolja plastika od ovog metala i stakla, opušteniji si, bezbrižan.Prilagodio sam se tel bez googla, koristio sam P40 lite neko vreme čak sam instalirao google servise. Na EMUI 9.1 od skora imam ove opcije pametnog punjenja (kasno se setili baterija već degradirana haha). Sve me više vuče da odaberem novu, zaista fenomenalan tel
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari