Šta je novo?

Huawei Nova 5T

Kod mene 2.25 GB free nakon EMUI 11 update-a. Lepe animacije zaista.

Za bateriju - Gsam battery naravno.

Ma toliko su animacije promenili jedva da prepoznajem telefon.

Meni je telefon duplo brzi na Emui 11😁dobro nije baš duplo ali osetno bolje i lepše radi. To je
meni prvi utisak

Postoji bag kod koriscenja navigacijskih tastera. Taster za nazad ume da se okrene iz normalnog polozaja u obrnuti trougao. Nadam se da ce ispraviti ovo.

Ja sam mu provukao opet EMUI 11 pa cemo videti. Naravno i hard reset. Takodje nisam zadovoljan baterijom. Neka se slegne 3-4 dana pa cu videti.

Slabija je baterija i kod mene.Cak i posle hard reseta.

Mozda se tripujem, ali rekao bih da je sporiji na 11ci.
Mrzi me da sad radim hard reset, ali izgleda da cu morati

Ima bugova, prijavljuju korisnici, ali nadam se da ce ispraviti. I meni se cini da je sporiji, baterija slabija, i ja sam mislio da ne roknem hard reset ali morao sam. Svakako nije EMUI 11 doneo nista posebno a dosta se izgubilo, bar sto se tice mene. Prvenstveno pregled potrosnje od punjenja do punjenja. Nisam zadovoljan.

Posle 2 dana korišćenja baterija je ok, telefon počinje da pamti način korišćenja i to je skroz ok. Bagova I nema barem ih ja ne primećujem.

Lepo su nam smestili ovaj EMUI 11. Nekoliko bagova sam primetio. Najvazniji u delu potrosnje baterije. Ako odete u odeljak detalji o potrosnji baterije pa na WiFi pokazuje mi trajanje ukljucenosti - 18 sek. a crlo popodne od 15h sam na WiFi. Super su ovo odradili. Izgleda da je vreme napustiti Huawei. Na zalost.

Pa nisu ni drugi bas perfektno. Dlaka u jajetu uvek se nađe.

Da li neko od vas koristi telefon sa navigacijskim tasterima? Taster za "nazad" ume da se "zaglavi" u polozaju obrnutog trougla, prema dole, ne cesto ali se desava, i nekada pomogne tako sto aktivirate tastaturu a nekada tako sto ugasite ekran. Desava se od prelaska na EMUI 11. Provukao sam opet EMUI 11 ali ne pomaze. Glavi se u ovom polozaju ▽. Hvala

Radi bez problema 🤷🏼‍♂️

Meni svaki 2-3 dan taster za nazad se okrene u polozaj ▽. Aktiviram tastaturu, spustim je i vrati se u normalan polozaj. Uradio i hard reset i opet. Ne znam koji je q*rac.

Da li na ovom telefonu radi Google AR Core? Nešto ne vidim iz playstora da mogu da instaliram.

Lepo su nam smestili ovaj EMUI 11. Nekoliko bagova sam primetio. Najvazniji u delu potrosnje baterije. Ako odete u odeljak detalji o potrosnji baterije pa na WiFi pokazuje mi trajanje ukljucenosti - 18 sek. a crlo popodne od 15h sam na WiFi. Super su ovo odradili. Izgleda da je vreme napustiti Huawei. Na zalost.
Stvarno veliki razlog za napuštanje

Stvarno veliki razlog za napuštanje
Nisam neko ko slepo sleduje bilo sta. Pogotovo sto je Huawei napomenuo da je 5T na kraju svog životnog ciklusa. Svakako, pruzicu sansu jos neko vreme, par update, pa ako ne srede bagove, prelazim na Iphone.

Pa nisam ni ja, naravno ali kakvi su to bizarne stvari koje ovde pominju. Iskreno zato i ne pišem puno. Volim nesto novo pročitat ali.. Isto neko vode pominje nepostojanje SOTa u 11ci. Pominje to kao katastrofu, tektonski poremećaj. Ne znam, nisam pametan 🙄

EMUI 11 je pun bagova bar na 5T. Od blututa, preko NFC, preko sitnih bagova, pa i nedostatka Sot. Da li nisu lepo ispeglali FW ili je namerno tako pusten to je vec druga prica.

Šta fali blutut I nfcu? Ja koristim oba I ne vidim problem
Blutut, koristim Huawei Gt 2e, i od EMUI 11, je krenuo da se rasparuje tj da puca veza sa satom, sto nije slucaj bio na 10.1. Isto se ponasaju i slusalice. Provukao sam mu EMUI 11 preko kompa, isto, provukao celokupan softver preko erecovery sa hard resetom i opet ista prica. Sto se tice NFC, ume da prilikom placanja, prijavi gresku, sto se takodje nije desavalo na 10.1. Prilikom zumiranja slike na Instagramu, tj uvecanja, nekada skloni navigacijske tastere (sto i treba) a u dobrom broju slucaja navigacijski tasteri se vide na slici kada neciju sliku uvecavate. Isto se desava i u galeriji, prilikom zumiranja slike, navigacijski tasteri ostaju tj ne sklanjaju se i onda dobijete se vide preko slike (za ovo nisam siguran da li je bilo na 10.1 isto, ne mogu da se setim.). Kod Google galerije, prilikom zumiranja slike, navigacijski tasteri nestaju, kako i treba. Navigacijski taster nazad, ume da "zaglavi" u polozaju ▽, i kako bi se vratio u normalan polozaj, mora da se aktivira tastatura ili ugasi ekran. Potrosnja baterije je na EMUI 11 daleko veca od 10.1. Isto tako nije tacna "evidencija" potrosnje. Ima jos bagova koji su dosli sa EMUI 11, ne mogu trenutno da se setim, napisacu nekom prilikom. Evidentno je usporen telefon, jeste da ima vise animacija, e sad da li nisu lepo optimizovali EMUI 11 kao sto sam napisao vec ili pak je namerno odradjen tako, vec je Huawei napomenuo da je 5T na kraju zivotnog ciklusa, ili ce ovo ispravljati update, videcemo. Za sada koliko sam video, za neki dan bi trebao stici update, ali koliko vidim samo security, od 230 i nesto mb. Svakako dacu priliku jos 2-3 meseca da vidim da li ce ispraviti nesto, ako ne preci cu na Iphone, moram da kazem, vrlo vrlo nevoljno, prvenstveno zbog baterije koja je i na EMUI 11 mnogo bolja nego na mnogim drugim brendovima. A da, i zbog lazi Huawei, da cemo dobijati update bez obzira na ban amera, i dobijamo nesto (sta, samo oni znaju) ali zvanicno smo jos uvek na zakrpi avgusta 2020, bez obzira sto u telefonu pise da je 1. januar 2021.

Meni nfc radi normalno, zna da zabode aplikacija Intesa banke. Blutut radi ok jer koristim ODB često na kolima. Navigacioni tasteri rade isto ok nemam problem.

Navigacijski taster, nazad radi i u polozaju ▽, nikakav prob, funkcionise on, ali je tako prikazan dok se ne ugasi ekran ili pokrene tastatura opet (pogotovo zna da se desi prilikom koriscenja instagrama.). A u Huawei galeriji slika, ne secam se da li je bilo tako i na 10.1, prilikom zumiranja slike ne uklanja navigacijski dok sto je propust ako je tako i programirano. U Google galeriji naravno uklanja navigacijske tastere. U instagramu nekada ukloni navigacijske tastere nekada ne kada uvecate sliku sto se nije desavalo na 10.1. Obzirom da mi je priroda posla takva da imam kontakte sirom evrope, u rusiji, itd pitao sam prijatelje koji imaju 5T i dosta njih ima razlicite bagove pa i ove i drasticnije ( ne mogu bas svih da se setim). Racunam da ce update-ma resiti ove stvari. Inace, ne hejtujem telefon da neko ne pomisli to, zadovoljan sam pre svega time sto ima taj fizicki citac otiska a ne opticki sto je i presudno bilo u izboru izmedju 5T i P30 pro pa i mnogih skupljih modela. Jednostavno ne volim te opticke citace a i kirin 980 je solidan procesor jos uvek. Dovoljan za ono sto meni treba kod telefona.

Jel probao neko da uradi rollback na 10.1?
Meni je baterija katastrofa, a nisam heavy user.

Ne znam sta znaci loša baterija ne može 8 dana bez punjenja?

Prilozi

• Screenshot_20210402_205557_com.gsamlabs.bbm.jpg
    Screenshot_20210402_205557_com.gsamlabs.bbm.jpg
    90.2 KB · Pregleda: 14
I meni je baterija bila slabija par dana, sad je skroz OK.

Prilozi

• Screenshot_20210403_095444.jpg
    Screenshot_20210403_095444.jpg
    99.7 KB · Pregleda: 12
Baterija dosta slabija posle update na EMUI 11, zanima me pošto su ukinuli opciju SOT od punjenja do punjenja, već pokazuje SOT na nivou jednog dana, da li imate neku app za praćenje SOT-a od jednog do drugog punjenja?

Nazad
Vrh Dno