Šta je novo?

Huawei Nova 5T

A cime si proveravao battery health?Jel vi u servisu imate posebnu dijagnostiku za to?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Naravno da je telefon tipa prosao detaljnu dijagnostiku u servisu. Od upisivanja firmware do merenja kapacitivnosti baterije. Moj nisam cackao ali sam otkrio istu stvar. Pregrevanje uredjaja je prisutno itekako. Moj je na primer podigao temperaturu do cak 45 stepeni. Posto nisam sumnjao na bateriju telefona, kod mog 5t, isao sam na testiranje putem Geekbench 5 aplikacije i Antutu Benchmark. I pun pogodak. Ono sto sam smnjao to i jeste. Postoji neki problem u radu, softverske ili hardverske prirode, mada vise mi lici na softverski bag. Geekbench 5 je pri prvom testiranju izbacio rezultat oko 680 single core poena i oko 2400 u multi core. Nakon jos 2 testiranja istom aplikacijom, za redom, multi core skor je pao drasticno ( na nekih nesto vise od 1450, ne secam se tacno) a single core pada na 640. Temperatura se podigla tako da je uredjaj reagovao i spustio brzinu procesora. Zato je i skor pao. Isto tako, antutu pokazuje skor od oko 280000 sto je smesno za ovakav telefon ( vec je neko pisao ovde zasto mu je tako nizak skor a ja sam mislio da je do antutu jer ti sinteticki testovi umeju da zabrljaju). Ako ostavis telefon desetak minuta da stabilizuje temperaturu i odradis Antutu ili Geek skor ce biti daleko daleko veci, meni izbaci oko 370000 Antutu sto je neki prosek za 5t. Ova oscilacija je iskljucivo zbog temperature sto nikako ne valja kako po uredjaj tako i bateriju sto i sam znas.

Ovde je pojedinim mnogo dosadno izgleda. Meni je antutu oko 300000 i iskreno ne brinem oko toga. Tel radi ko zmaj, bateriju ne mogu da potrošim [emoji56]

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Ovde je pojedinim mnogo dosadno izgleda. Meni je antutu oko 300000 i iskreno ne brinem oko toga. Tel radi ko zmaj, bateriju ne mogu da potrošim [emoji56]

Nije stvar u antutu ili bilo kom drugom sintetickom testu. Koga briga za to. Radi se o pregrevanju uredjaja prilikom koriscenja a antutu i geek je samo pokazao ono sto sam i mislio. Kao sto znas, pregrevanje uopste nije dobro za celokupan uredjaj. Ni ja nisam obratio paznju na to, pogotovo jer imam defender silikon koji je malo robusniji ali ocigledno je pregrevanje. Temperatura od 46 stepeni je daleko od dobre.

Pa svaka sintetička aplikacija ukuva aparat. Kao i pc što se ukuca sa Prime 95. Sintetika nije merodavna poodavno....

Nova 5t

Kad se vrte antutu testovi naravno dolazi do zagrevanja. Ako je 46 stepeni kod normalnog korišćenja onda nije normalno

45[emoji2398] je smejurija od temperature ;)
A telefonu ne fali nista.I dalje mi nisi odgovorio cime ste testirali health baterije.
Svako iole ozbiljan zna da su antutu,geekbench i ostala ekipa napravljeni da vuku maksimum iz telefona cpu/gpu whatever.Poteraj to na bilo kom tel par puta i zamisli bice isto i svaki ce se pregrevati.Prema tome niste otkrili Ameriku nego telefon jednostavno throtluje performanse zbog povisene temperature itd.Stvarno vise necu komentarisati na ovakve postove.
Kao i prethodni postovi o 5ghz wifi.Pa iole bilo ko ko se pomalo razume u networking zna da je logicno radvojiti.2.4ghz i 5ghz wifi i da performanse ne mogu biti iste.Al eto...

PS. Ili stvarno imas neispravan primerak koji treba da reklamiras,prodas uvalis nekom i resis se bede.
Eo meni antutu npr prikazuje 32[emoji2398] trenutno dok kucam ovo a tel je hladan kao led.
Previse verujete sintetici.Jos ako si health proveravao preko app onda zaista nemamo o cemu dalje ;)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kad se vrte antutu testovi naravno dolazi do zagrevanja. Ako je 46 stepeni kod normalnog korišćenja onda nije normalno

Naravno, ne pricam o koriscenju pri sintetickoj aplikaciji. Radi se o temperaturi pri koriscenju svakodnevnoj. Koriscenje od par minuta, 2-3 pa i manje, teperatura sa npr nekih 29 stepeni skoci na 41-42. Pritom iaplikacije su npr zatvorene i aktivan je samo ekran ili se koriste osnovne apk tipa viber, whatsapp, mail i tome slicno. Zbog te temperature izgleda je doslo do brze degradacije baterije sto nije pokazao samo Antutu vec i dijagnostika baterije. Cak je i tipu otislo vise mAh neko sto je to pokazao Antutu. Mislim oko 10-11% za nesto vise od mesec dana koriscenja. Nisam verovao u te price o pregrevanju, svasta ljudi pisu na netu, ali jeste prisutno.

@troller zar stvarno mislis da se healt meri apk? Ili se sprdas? Bench pokaze onako. Sinteticke apk nisu merodavne. Zna se kako se meri kapacitet ili degradacija, kako zelis. Ti se samo salis. Nije samo moj prinerak u pitanju, ja na svom nisam ni primetio, objasnio sam zasto i kako. Temp od 46 steoeni nije normalna kako kazes.

Poslednja izmena:
Мени у целој причи није јасно да неко ко има телефон у гарантном року исти не носи у овлашћени сервис, него код "пријатеља" у сервис. [emoji848]

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Kako da ga nosi kad mu nije nista[emoji56]

Meni je fantastično da ignoriše prijavljen problem sa 10.1 update-om koji pogađa neke primerke - zagrevanje u standbyu. Prijavili ljudi to, ali ne vredi.

Svaka čast na energiji.

Moj se ne greje, nema nikakvih problema osim možda WiFi, a i to je kažem možda jer kući koristim sbb ubee raspad od rutera

Nova 5t

Мени у целој причи није јасно да неко ко има телефон у гарантном року исти не носи у овлашћени сервис, него код "пријатеља" у сервис. [emoji848]

Telefon je pod garancijom servisa u kome trenutno zamenjujem tipa. Znaci, nije kupljen kod ovlascenog dilera i nema garanciju ovlascenog servisa.

Inace, nekada mozda lupim neku glupost ali na androidu sam od pre kraja prosle godine. Pre toga, mislim da je zadnji android koji sam koristio bio 4.4.2! Od tada sam bio iskljucivo na IOS i to klasicno koriscenje. I nije me sramota. Ne pravim se pametan onde gde nisam. Inace, to pregrejavanje koje su prijavili neki, je sredjeno nadogradnjama. Da li je tako videcu kada mu provucem 9.1!

Nemam nameru da prozivam ovde, ali od pitanja "koliki je health" odosmo do raznih teorija?! Zar je toliko lose postaviti pitanje?!

Azuriranje parametara sistema 8,31kb, danas pristiglo!

Hajde i ja ovde sa se javim, posto tema za moj View 20 uopste nije aktivna, a vrlo su slicni uredjaji. Od majske zakrpe nije mi nista stizalo do pre neki dan. I onda 10.1. stigao, pa julska zakrpa, a onda i meni taj 8.31kb. Ne znam bas sta su mogli u tako malo azuriranje da srede, ali lepo je ako i neke sitnice doradjuju za telefon koji nije najnoviji

Ajde opet da pitam da li jos neko ima prolem sa Hisuite na WIN10 2004 build? Meni nece da instalira Hisuite nikako,posle Yes cao zdravo.

Јављам ти за пола сата, баш ћу пробати.

WIN10 2004 ver, Hisuite_10.1.0.550, kod mene nema šanse ni do Yes, uopšte ne pokreće instalaciju. Skinuo HiSuite 9.0.3.300 i radi ko zmaj...

Prilikom instalacije nisam dozvolio update na ver.10...

hisuite.png

Poslednja izmena:
Probaću sa starijom verzijom. Generalno ga neztavljam na pc ali hoću da probam rollback na 10 sa 10.1 da vidim da li je razlika u brzini wifi

Nova 5t

Неће ни код мене.
Прво је одрадио инсталацију, али га нигде нема на рачунару. Потом сам покушао поново, али јавља да није могуће да се успостави веза са сервером.
Скинуо са сајта, али тако неће ни да се покрене.

Uspeh nekako da instaliram Hi suite. Zadnji rollback koji nudi je na 10.0.0.212

Nova 5t

Hajde i ja ovde sa se javim, posto tema za moj View 20 uopste nije aktivna, a vrlo su slicni uredjaji. Od majske zakrpe nije mi nista stizalo do pre neki dan. I onda 10.1. stigao, pa julska zakrpa, a onda i meni taj 8.31kb. Ne znam bas sta su mogli u tako malo azuriranje da srede, ali lepo je ako i neke sitnice doradjuju za telefon koji nije najnoviji

Ovo je vec drugi put da stize azuriranje parametara i to ista velicina. 8,31 kb. Parametri su u pitanju tako da je zato toliko tezak. Pricam za 5T naravno.

Jedno pitanje (imam view 20, ali tema je neaktivna mesecima, pa da probam ovde). Da li vama youtube snimci idu u 480p kada pistite neki video? I gotovo nikada ne uspem na 1080p da ga prebacim, eventualno hd

Meni krene u 480 ali mogu da ga prebacim u 1080. E sad moguće da je do one opcije smart resolution

Nova 5t

Da li neko ima problem sa Google Duo apk, vuce struju a ne koristim je? Nakon zadneg njenog azuriaranja mi je krenuo problem. Pogledam danas izvukla 5, nesto posto a nije koriscena. Mnogo je koliko ja znam za apk koju ne koristim.

Meni je nema u app u potrošnji baterije.

Nova 5t
7e2d5eba0b2af06d9130d6d9d1fb1db0.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno