betmenizsrbije
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 27.04.2020
- Poena
- 50
A cime si proveravao battery health?Jel vi u servisu imate posebnu dijagnostiku za to?
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Naravno da je telefon tipa prosao detaljnu dijagnostiku u servisu. Od upisivanja firmware do merenja kapacitivnosti baterije. Moj nisam cackao ali sam otkrio istu stvar. Pregrevanje uredjaja je prisutno itekako. Moj je na primer podigao temperaturu do cak 45 stepeni. Posto nisam sumnjao na bateriju telefona, kod mog 5t, isao sam na testiranje putem Geekbench 5 aplikacije i Antutu Benchmark. I pun pogodak. Ono sto sam smnjao to i jeste. Postoji neki problem u radu, softverske ili hardverske prirode, mada vise mi lici na softverski bag. Geekbench 5 je pri prvom testiranju izbacio rezultat oko 680 single core poena i oko 2400 u multi core. Nakon jos 2 testiranja istom aplikacijom, za redom, multi core skor je pao drasticno ( na nekih nesto vise od 1450, ne secam se tacno) a single core pada na 640. Temperatura se podigla tako da je uredjaj reagovao i spustio brzinu procesora. Zato je i skor pao. Isto tako, antutu pokazuje skor od oko 280000 sto je smesno za ovakav telefon ( vec je neko pisao ovde zasto mu je tako nizak skor a ja sam mislio da je do antutu jer ti sinteticki testovi umeju da zabrljaju). Ako ostavis telefon desetak minuta da stabilizuje temperaturu i odradis Antutu ili Geek skor ce biti daleko daleko veci, meni izbaci oko 370000 Antutu sto je neki prosek za 5t. Ova oscilacija je iskljucivo zbog temperature sto nikako ne valja kako po uredjaj tako i bateriju sto i sam znas.