Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Sve to imate i na ovom sajtu, ali na srpskom :) . Samo se pitam koliko će nam poboljšanje doneti ti prerađeni romovi, kada svi znamo koliko glatko i dobro radi ovaj telefon, a opet znamo i da prerađeni romovi uvek imaju neku greškicu ili nešto nedovršeno. Jedino možda ako nekome smeta EMUI, pa hoće da ga zameni.

Eh, kada bi samo xdabbeb sa xda prihvatio da napravi tweak za bolju kameru. Moracu malo da ga smaram

Mate 20 Pro

Sve to imate i na ovom sajtu, ali na srpskom :) . Samo se pitam koliko će nam poboljšanje doneti ti prerađeni romovi, kada svi znamo koliko glatko i dobro radi ovaj telefon, a opet znamo i da prerađeni romovi uvek imaju neku greškicu ili nešto nedovršeno. Jedino možda ako nekome smeta EMUI, pa hoće da ga zameni.
Rade svi ROM-ovi dobro, a onaj ko ganja custom hoće uvek nešto više od ROM-a.
Na dobrom custom ROM-u nema stvari koje zaostaju za stockom.

Da, pogotovo stvari tipa apt-x kodeci I slično. ;)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Kada okrecem telefon i gledam u ekran, on kao da pozeleni i kad gledam pravo u njega, ivice mi malo zelene. Da li je tako normalno?
Imam uredjaj sa BOE ekranom i na crnim slikama sa slabim osvetljenjem se onda ne vidi.
Da

Da, pogotovo stvari tipa apt-x kodeci I slično. ;)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Nesam školovala, al mislim da je to sve sviranje *u*cu. Je li radi kamera, radi, je li svira muzika, svira, ide slike, ide, nema battery leak, nema, ima root, ima...onda je dobar custom ROM :)

Kada okrecem telefon i gledam u ekran, on kao da pozeleni i kad gledam pravo u njega, ivice mi malo zelene. Da li je tako normalno?
Imam uredjaj sa BOE ekranom i na crnim slikama sa slabim osvetljenjem se onda ne vidi.
Da
Normalno kod amoled ekrana, da su ti delovi zakrivljenih ivica zelenih i plavih boja

Mate 20 Pro

Auuu bruka kako efektno deluje crvena [emoji102][emoji41]

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Јес, само што ови наши провајдери као да знају само за црну, бала их она.
Додуше, код овог телефона то и није случај, али код велике већине јесте.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

9163179c35280562a4ee4fac5242aac0.jpg

0cdf1275fb15dea50e04e20298727f56.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Opa [emoji848][emoji102] Jel ovo najava, ili je pušten kod nas?

Omnik, refion 432?

Ko zna kada ce kod nas da stigne update

Mate 20 Pro

Rekao bih da je Eu. To stoji i kod mene. (432)

SW se prvo testira pa ako bude pass, puštaju.

Na xda ima uputstvo kako da se ubaci 182. Mrzi me da se cimam

Omnik, pitanje jedno. Sto su super macro rezim ubacili u "more opciju" kada AI svakako prepozna taj rezim i sam ga aktivira?

Raduje me to sto tim azuriranje se vraca opcija za 5x zoom tapkanjem po ekranu, da ne mora rucno da se podesava. Taj je izgleda bio na teskim drogama ko je to sklonio

Mate 20 Pro

Na xda ima uputstvo kako da se ubaci 182. Mrzi me da se cimam

Omnik, pitanje jedno. Sto su super macro rezim ubacili u "more opciju" kada AI svakako prepozna taj rezim i sam ga aktivira?

Raduje me to sto tim azuriranje se vraca opcija za 5x zoom tapkanjem po ekranu, da ne mora rucno da se podesava. Taj je izgleda bio na teskim drogama ko je to sklonio

Mate 20 Pro
Ako se dobro sećam, AI je po default-u ugašen. Svakako je dodatna opcija.

Super macro je tu sada pored običnog macroa (wide lens) ili je prvi zamenio drugog?

Mislim da postoji sad samo super makro.

Bar AI tako prepozna.

Svakako ne vidim potrebu za dva makro moda...

bea5fc1559d82dcb98a787679a4d5fd1.jpg

Omnik kada ide nama obicnim smrtnicima ovaj update?

Mi jos nismo ni 171 verziju dobili, kamoli ovo

Mate 20 Pro

Nije mi jasno da P20 dobio 160 verziju devetke, a da smo mi na M20 pro, zakucani na 153

Mate 20 Pro

Provajderi su ti koji aminuju update za odredjene modele, koliko sam upućen. Možda grešim.

Poslednja izmena:
Velika konfuzija vlada na xda sto se tice apdejta, i mislim da nisu svuda operateri umesani, vec da je malo i do njih.

Omnik, bar kada si resio i malo u ovaj odeljak da navratis, pitanje za tebe.

Zasto M20 lite koji je mladji brat, i duplo jeftiniji na prednjoj kameri ima AI i HDR pro, dok M20pro ima AI samo na zadnjoj kameri, dok na prednjoj obican HDR?

Pre neki dan kada sam video na koleginom M20 lite, nije mi bilo dobro ceo dan.

Da li je moguce da ste toliki previd napravili?

Mate 20 Pro

Nije mi jasno da P20 dobio 160 verziju devetke, a da smo mi na M20 pro, zakucani na 153

Mate 20 Pro
Zasto M20 lite koji je mladji brat, i duplo jeftiniji na prednjoj kameri ima AI i HDR pro, dok M20pro ima AI samo na zadnjoj kameri, dok na prednjoj obican HDR?

Mate 20 Pro
Brojevi bildova za različite modele ne bi trebalo da imaju međusobne veze. Jedan telefon zbog primećenih bagova može imati češće apdejte od drugog.

A HDR i AI su softverski dodaci, tako da će se možda dodati telefonu u nekom aldejtu.
Nego, što će ti AI na prednjoj kameri?

Poslednja izmena:
^Eto, dunulo mi, vidim da ima telefon od 280e na prednjoj kameri AI hocu i na ovaj da imam. Ista marka, isti brend, maltene isti model, ovaj skuplji nema, ovaj jeftiniji ima. Necu bas na tako banalan razlog da mi se vredja inteligencija

Mate 20 Pro

Ma to je obična šarena laža, inteligencija se ne treba vređati zbog takvih stvari, zreliji smo od toga.

Nazad
Vrh Dno