Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Sam sebi bata skace u stomak. Spominje sminkeraj, a obrvu, zna se od koga, edge, zna se od koga nasminkali na ovaj model.

I onda dosao da mi se pravi pametan

Mate 20 Pro

Sve to stoji što kažeš, ali to je njihov posao6da palamude... Na žalost, a ponavljam, nista se ne pitaju, ali eto...
U pravu jesi, ali njima to ništa ne znači... Na žalost opet, jer uticaja nemaju.

Huawei Mate 20 X EVR-L29

Malo slika
6e2f4d23291d64b684ac63516696dd2d.jpg

be1ef429a87ddfe2d7fea63c6e236056.jpg

7628aa864a34c138b47b6e7ca71ad323.jpg

f7d7a16c856a40f436ebcd0e9b724afa.jpg
Mate 20 Pro

Poslednja izmena od urednika:
Ja ne razumem kako je sminkeraj na Mate 20 ili Mate20X?
Oni nemaju led diodu za notifikacije. Nocu moras telefon da palis da bi video jel stigo mail ili wa poruka.
Sta je problem da ubace to. A o egde displey-u nemam komentara. Koji su ga k... stavljali. Samo da sto rekoste lakse telefon pukne kad padne na pod. Najvise me odbija ta glupost od telefona koji je hardverski top.

Nisam znao da nemaju. Pro ima, lepo se nocu vidi [emoji5]

Mate 20 Pro

@Ixon - meni se ove slike sa P20 i Mate 20 nadrealno sviđaju. Slobodno udeli nama sirotinji još koju. Prvom prilikom pazarim nešto slično, valjda ce i audio da poprave do tada....

Ja ne razumem kako je sminkeraj na Mate 20 ili Mate20X?
Oni nemaju led diodu za notifikacije. Nocu moras telefon da palis da bi video jel stigo mail ili wa poruka.
Sta je problem da ubace to. A o egde displey-u nemam komentara. Koji su ga k... stavljali. Samo da sto rekoste lakse telefon pukne kad padne na pod. Najvise me odbija ta glupost od telefona koji je hardverski top.
M20 ima LED notifikacije, samo M20X nema.

Huawei Mate 20 X EVR-L29

@Ixon - meni se ove slike sa P20 i Mate 20 nadrealno sviđaju. Slobodno udeli nama sirotinji još koju. Prvom prilikom pazarim nešto slično, valjda ce i audio da poprave do tada....
Jos uvek night mod ima fotosop izgled. Par kineza na xda mi rekli da je sa 171 verzijom to dosta ispeglano. Cekamo jos koji dan da stigne i kod nas.

Sto se tice zvuka, sta si primetio?

Evo jos slika, posto ti se svidja

849e2c1a72930020930b0bf9110e93ce.jpg

a7501c37bf409252a11ceebd1b9d2892.jpg

7c28cfcbddcfb822cd63e3956daab2e8.jpg

Mate 20 Pro

Meni se generalno svidja kako šljaka night mod. Malo isprano deluje, ali svakako za klasu bolje od konkurencije.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Hvala!

Što se audija tiče, samo da zvuk na slušalicama nije ni blizu dovoljno dobar za nešto što košta toliko. HiFi zvuk, uz ovakvu kameru (koja, što kažeš, radi auto obradu slika), e to bi već bilo nešto.

E to vec ne znam. Za zivota ako sam dva puta stavio sluske. Eno u kutiji neotpakovane

Mate 20 Pro

Bogi, nebo kao da je naknadno dodato. Tako deluje. Baš neprirodno koliko je izoštrio. [emoji848]
Ali je slika generalno brutalna

Poslednja izmena od urednika:
Tu pored kamere, sigurno M20 ima LED notifikacije, citao sam vec od korisnika koji kažu da ima.

Huawei Mate 20 X EVR-L29

Pitanje. Kako najrelevantnije odrediti SOT?
Od poslednjeg punjenja, pa do pražnjenja "do daske", do 1-0%,ili...?

Od 100% do 0 ili 1%.

Time ćeš pokriti različite tipove svoje upotrebe tokom dana (4G-wifi, osvetljene za vani-unutra...), a i baterija će se u potpunosti isprazniti, time zaobilaziš bilo kakvo pogrešno očitavanje i prognozu kada je elektronika u pitanju.

Hvala buraz :)
Nisam ga praznio "do daske" do sada. Iako baterija drži ko blesava. Ali ajd' baš da premerim [emoji848]

Meni se generalno svidja kako šljaka night mod. Malo isprano deluje, ali svakako za klasu bolje od konkurencije.

Koja je to konkurencija u pitanju? Reci da je neka kamera za klasu bolja od ostalih (ili samo taj night mod nebitno) je u najmanju ruku neozbiljno.
M20P/X je sjajan mob, mozda i najbolji koji je izasao prosle godine, ali budimo makar malo realni. Toliko su mizerne razlike medju flagship modelima u pitanju da je smesno komentarisati, posebno kada je kamera u pitanju.
Meni se ovde najvise dopada ta wide angle kamera, nadam se da ce je ove godine svi proizvodjaci uvrstiti u svoje flagship modele.
A sto se tice kamere kao kamere sveukupno gledano, jos nisam video da je iko prevazisao fotke koje Pixel moze da uslika. I sve to sa jednim jedinim senzorom.

Poslednja izmena:
Koja je to konkurencija u pitanju? Reci da je neka kamera za klasu bolja od ostalih (ili samo taj night mod nebitno) je u najmanju ruku neozbiljno.
M20P/X je sjajan mob, mozda i najbolji koji je izasao prosle godine, ali budimo makar malo realni. Toliko su mizerne razlike medju flagship modelima u pitanju da je smesno komentarisati, posebno kada je kamera u pitanju.
Meni se ovde najvise dopada ta wide angle kamera, nadam se da ce je ove godine svi proizvodjaci uvrstiti u svoje flagship modele.
A sto se tice kamere kao kamere sveukupno gledano, jos nisam video da je iko prevazisao fotke koje Pixel moze da uslika. I sve to sa jednim jedinim senzorom.
Slažem se delimično.
Ne znam ko je od nas imao prilike da koristi Pixel 3 kao svakodnevni tel. I samim tim da bude u mogućnosti da uživo uporedi fotke Pixel 3 vs M20 Pro.
Takodje, zavisi koji relevantni sajt, ili izvor koristiš za uporedjivanje.
Konkretno na DXO Mark sajtu, još uvek nije izašao test za M20 Pro. A po trenutnom rangiranju je Pixel 3 čak ispod P20 Pro modela, 109 naspram 101 u korist P20 Pro.
Da napomenem, nisam Huawei fan, niti favorizujem bilo kog proizvodjača. Ali realno, Huawei je u saradnji sa Leica, napravio odličan posao.

Nisam mislio samo na trojku vec generalno na sve Pixele. A DxO mislim da odavno ne treba uzimati za ozbiljno. Te njihove ocene nemaju bas puno veze sa realnoscu.
Sto se tice Leica brendiranja, tu je vise marketing u pitanju. Zasto recimo Sony nema najbolje kamere medju telefonima, a prakticno snabdevaju citavo trziste svojim senzorima koji su uz Samsungov Isocell verovatno najbolji?
Opet kazem, nista lose ne mislim vezano za ovaj model, naprotiv, smatram ga jednim od ako ne i najboljim proslogodisnjim modelom, samo se borim za malo realnosti i nista vise. [emoji4]

Po meni je glupost govoriti da je neki telefon ili kamera bolja za klasu, ili par koplja, u današnje vreme, jer su nijanse u pitanju. Mate 20 pro se izdvaja od s9/s9+ u noćnim fotografijama zbog noćnog moda, i tu ima razlike(poredio) , dok za pixel telefone ne mogu ništa reći jer ih nisam koristio. Ali kod njih je kamera toliko softverski ispeglana da je to neverovatno, gledajući tekstove, a i slike na forumu od članova.
Meni je ok telefon....

Samo DualSIM kod nas zvanično

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Aha, nego nekako mi cudno kad pustim muziku na zvucnike, nema neki jak zvuk, jel tako i kod vas?

Znam ali opet jedino ako ja nisam nesto slusao muziku tako pa mi sve slabo zvuci.

Nazad
Vrh Dno