Šta je novo?

Huawei Mate 10 Lite

Problem je što je telefon "Mađar". Lokalni Mobil Shop u kome sam ga kupio pere ruke tako što tvrdi da je žuta fleka nastala od potiska. U ovlašćenom servisu su mi rekli da je od grejanja i da podleže garanciji, ali da nemam validnu garanciju jer je telefon kupljen najverovatnije u Mađarskoj. Uzeli su imei broj da provere pa će mi javiti. Ja sam u međuvremenu pisao i Huawei-u i čekam i njihov odgovor. Za sada sam odustao od prodaje dok ne vidim šta će biti sa tim.

Problem je što je telefon "Mađar". Lokalni Mobil Shop u kome sam ga kupio pere ruke tako što tvrdi da je žuta fleka nastala od potiska. U ovlašćenom servisu su mi rekli da je od grejanja i da podleže garanciji, ali da nemam validnu garanciju jer je telefon kupljen najverovatnije u Mađarskoj. Uzeli su imei broj da provere pa će mi javiti. Ja sam u međuvremenu pisao i Huawei-u i čekam i njihov odgovor. Za sada sam odustao od prodaje dok ne vidim šta će biti sa tim.

Ako imaš račun kako bilo imaš pravo na servis.A to znači da tamo gde si kupio nosiš, objasniš o dvogodišnjoj garanciji bez uslova a ako misle drugačije podseti ih da u svakom slučaju možeš da iskoristiš prijave inspekcijama.

Ja bih tražio pismeno mišljenje od servisa (koje si dobio usmeno). Sa tim mišljenjem bih otišao kod prodavca i tražio popravku ili novi telefon. U suprotnom pretnja tužbom.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Preko IMEI broja može da dobije servis. Samo ne znam da li je Huawei moronski orjentisan kao Samsung koga svi toliko vole.

Drugarica pre koju godinu u Nemačkoj kupi S5, u međuvremenu se pokvari ja ga odnesem u BG elektronic koji je ovlašćen kod nas. Kažu ljudi kupljen je u EU i ne podleže garanciji u Srbiji....Samsugnova politika.Telefon odnešen u Vukovar, ekspresno zamenjen.

Sa druge strane moj iPhone 6 kupljen u Švajcarskoj...imao je problem sa žvakanjem ekrana, u iStyle na osnovu IMEI broja uredno zamenjen za nov...bez ikakvog računa ili bilo čega drugog.

Evo sad vidim da se u HiCare aplikaciji pojavio i region /tržište za koje je rađen. Očito EEA
aeb4b2bb741c94cd20e361c4d9e94137.jpg

Prošlo je vreme za edit. Može li neko ko je uzeo telefon kod Mts /Telenor /Vip da proveri u HiCare šta mu stoji kao država /region u sekciji garancija

Stigao mi je odgovor od Huawei-a. Ukratko, na osnovu provere imei broja, telefon je sa tržišta Italije. Garancija se može ostvariti unutar cele EU + Švajcarska, Island i Norveška. Na žalost, u Srbiji se ne može ostvariti i da treba da se obratim na mestu kupovine. Dakle, izglupirao sam se žešće sa kupovinom ovog telefona, na šta sam mislio ni sam ne znam.
I šta je sad na kraju ispalo, samo meni nije stigao apdejt!!??

Stigao mi je odgovor od Huawei-a. Ukratko, na osnovu provere imei broja, telefon je sa tržišta Italije. Garancija se može ostvariti unutar cele EU + Švajcarska, Island i Norveška. Na žalost, u Srbiji se ne može ostvariti i da treba da se obratim na mestu kupovine. Dakle, izglupirao sam se žešće sa kupovinom ovog telefona, na šta sam mislio ni sam ne znam.
I šta je sad na kraju ispalo, samo meni nije stigao apdejt!!??
Spakuj i u prodavnicu gde si ga kupio. Ako nece da ga servisiraju lepo inspekcija i cao. A skuplje ce im biti da im trzisna vrslja po radnji nego da ti servisiraju telefon.
Druga mogucnost posalji ga po nekom u Bugarsku ona ti je najbliza. A za update jedino ti ostaje da probas sa full reset telefona.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Verovatno IMEI diktira update. Da li je počeo u Italiji?

Radio sam full reset i nema vajde. Ne znam za Italiju da li je stigao apdejt, već sam pisao pre par dana da mi je stigao apdejt na oreo i emui 8. Preuzeo sam fajl od celih 2.8 GB, i nije hteo da mi pokrene apdejt. Posle toga mi više ne pokazuje da imam dostupan apdejt. @mickk Šta mi treba od dokumentacije za Bugarsku, pošto planiram da idem tamo sledećeg meseca? Problem je što nemam ni fiskalni račun za ovaj telefon već samo jedan papirić na kome je pečat prodavnice, imei broj i na kome piše da je garantni rok 12 meseci.
Da budem skroz precizan, ja sam kupio isti ovaj telefon u Telenoru i onda sam ga u toj radnji trampio za dual SIM. Ja sam njemu dao telefon iz Telenora sa fiskalnim računom i garancijom od 24 meseca, a on je meni dao telefon u vakum pakovanju i taj njegov papir - garanciju na 12 meseci. Nije mi dao fiskalni, a ja idi0t nisam se ni setio da tražim.

Nemoj da se ljutiš, ali ja tako nešto ni sa prijateljem ne bih uradio.

Ako ti je preuzeo update fajl on je negde u telefonu... Jesi probao da ga nađeš i ručno pokreneš update? Nisam shvatio da li si to već probao... Vidi download folder...

Nije u telefonu, tražio sam ga. Posle sam uradio hard reset, i ništa.

Ima nas iz mts kojima jos nije stigao, na koji nacin odredjuju nemam pojma ali stici ce.

Radio sam full reset i nema vajde. Ne znam za Italiju da li je stigao apdejt, već sam pisao pre par dana da mi je stigao apdejt na oreo i emui 8. Preuzeo sam fajl od celih 2.8 GB, i nije hteo da mi pokrene apdejt. Posle toga mi više ne pokazuje da imam dostupan apdejt. @mickk Šta mi treba od dokumentacije za Bugarsku, pošto planiram da idem tamo sledećeg meseca? Problem je što nemam ni fiskalni račun za ovaj telefon već samo jedan papirić na kome je pečat prodavnice, imei broj i na kome piše da je garantni rok 12 meseci.
Da budem skroz precizan, ja sam kupio isti ovaj telefon u Telenoru i onda sam ga u toj radnji trampio za dual SIM. Ja sam njemu dao telefon iz Telenora sa fiskalnim računom i garancijom od 24 meseca, a on je meni dao telefon u vakum pakovanju i taj njegov papir - garanciju na 12 meseci. Nije mi dao fiskalni, a ja idi0t nisam se ni setio da tražim.

Pronađi Huawei u bugarskoj, piši im i vidi gde možeš da odneseš tel. Ništa ti ne treba imaju IMEI broj.

I da si tražio fiskalni ne bi dobio.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Evo i za Vip, upravo skidam.Nadam se da nece biti problema.

I kod mene stiglo
10d8d7932d8c8bec9179250159e2b0b9.jpg

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Stagao i kod "Italijana" apdejt. I opet kad sam na terenu i kad nemam wifi. Valjda neće da nestane dok dođem kući.
461e9031d9dc3d6fc91caecab6bee1d8.jpg

Taj plvajuci dok je tesko... u odnosu na stari. Ima samo funkciju standardnih komandi, izbacili su lock screen a dve pozicije(gore i dole) su prazne i ne mogu se presetovati... mozda sa kasnijim update-om srede to ali sad je teski promasaj.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Meni lepsi os 7 nego 8.

Kako vas se cini android 8?
Meni je sve isto ima neke sitnice ali nista znacajno. Nadam se samo da nece da utice na potrosnju baterije tj. da se brze trosi,posto mi bayerija do sada dobro drzala. Videcemo ovih dana kako ce da se ponasa baterija sa ovim apdejtom.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Meni baterija radi, recimo, isto.

Nemam osećaj da je telefon fluidniji, naprotiv. Čini mi se da nekad zna da štucne. Za sad to pripisujem podešavanju sistema.

Meni se i ove manje izmene generalno ne sviđaju. Recimo, Phone Manager je promašaj u odnosu na v5. Raspored u Settings mi ne prija.

Nazad
Vrh Dno