Šta je novo?

Huawei Mate 10 Lite

Malopre sam izvrsio update. Osecam malo poboljsanje, fluidniji je, malko, a ostalo manje-vise isto.
Samo mi jedna stvar upada u oci - kad koristim neku aplikaciju sa belom pozadinom - phone, poruke, tapatalk... Kao da mi samo nekako smanji brightness, a kad izadjem iz te app je sve kao pre. Nije automatic brightness, nije eye comfort, nista nije ukljuceno za sta znam. Ne razumem o cemu se radi..
Jel ima neko resenje mozda ?

Nema rešenja.

Boljka svih Huawei telefona već ima jedno 3 godine, ako ne i više.

Nije to samo ovaj model, tu je i P20 Pro kao i Mate 10 Pro, P10 itd itd.

Malopre sam izvrsio update. Osecam malo poboljsanje, fluidniji je, malko, a ostalo manje-vise isto.
Samo mi jedna stvar upada u oci - kad koristim neku aplikaciju sa belom pozadinom - phone, poruke, tapatalk... Kao da mi samo nekako smanji brightness, a kad izadjem iz te app je sve kao pre. Nije automatic brightness, nije eye comfort, nista nije ukljuceno za sta znam. Ne razumem o cemu se radi..
Ovo sa brightness sam i ja primetio. To je pocelo kada se instalirao ovaj novi apdejt,dok je bio stari to uopste nije bilo.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Mislis da ti smanji jacinu osvetljenja kad udjes u app? Evo gledam kod mene i ne primecujem nista takvo. Ukljucen mi je auto brightnes... mozda je do toga?

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

I kod mene je auto brajtnes uključen, takođe nisam primetio da se to dešava.
Za sada sam zadovoljan apdejtom, kod mene se drastično smanjila potrošnja baterije, i grejanje aparata je skoro nestalo. Očito da je kod mene bio neki softverski problem na nugatu. Problem žute fleke ostaje.

To se zove screen dimming. Damir je lepo objasnio zašto neće više da pravi review za huawei brend, upravo zato što neće da reše taj problem. Niam ga ni ja imao pre update-a, sad imam problem, ali mi nešto ne smeta, mada... evo linka ko hoće da posluša...
https://www.youtube.com/watch?v=uN1tNi3108Y

Bas ocajna stvar, a nije bilo toga do update-a na Oreo, tako da se nadam da ce ispraviti u narednom.
Mozda je selektivno i ne desava se na svakom uredjaju. Ja auto bright ne koristim jer me nervira i stalno menja osvetljenje, a ovo je bukvalno kao to.

edit:
Nakon ovog posta iznad, ugasila mi se nada da ce srediti problem.

Poslednja izmena:
Meni nista ne smeta posebno ali bas bezveze sto je moralo to da se pojavi.
Evo kada stavim na automatski nema toga da se pojavljuje alinkada se iskljuci bude.

Poslednja izmena:
Da li neko koristi Benchmark app?
Meni neće da uđe u vest kad kliknem na naslov, ili otvori vest i odmah zatvori.
Ovo mi se dešava od kada je stigao Oreo. Bar mi se tako čini.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Nece ni kod mene.

Kod mene još nije stigla nadogradnja na Oreo... Jel zna neko kakvim redosledom ide to?

Pre nekoliko dana sam prebacio jezik na italijanski da vidim da li će možda da mi ponudi apdejt, pošto su mi iz Huawei podrške rekli da mi je telefon sa tržišta italije. Pošto nisam nista time postigao, tj nisam dobio apdejt, vratim jezik na srpski. Međutim, sad mi je u nekim aplikacijama ostao italijanski i ne znam kako da to promenim. Da mogu barem na engleski. Na primer, whatsapp, cm browser i još neke aplikacije. Svašta sam čačkao ali nisam uspeo. Čak i kad deinstaliram pa ponovo instaliram app, opet se vrati sa italijanskim. Da li neko zna kako da ovo rešim a da nije factory reset?

Čudna stvar sa tim screen dimmingom... pojavio mi se, nešto sam čačkao po podešavanjima i više ga nema. Displej mi je na FHD+, large fonts, power saving mode isklučen, display color temeprature - default, eye comfort - off, text style large, view mode small...Brightness mi je na oko 60-70, kad izađem stavim na 100. ?

Da li neko koristi Benchmark app?
Meni neće da uđe u vest kad kliknem na naslov, ili otvori vest i odmah zatvori.
Ovo mi se dešava od kada je stigao Oreo. Bar mi se tako čini.

Mislim da je neko već pisao na forumu da je održavanje aplikacije napušteno...

Ako je tako onda šteta...

Jel moguce da su sa instalacijom Orea ubacene i neke igrice ? Imam dve koje nisam instalirao, a ne mogu da ih obrisem.

Stigle su i mogu da se deinstaliraju.

Malo sam prenaglio sa postom, jer me iznerviralo. Tek kad udjem u app info, tada mogu da se izbrisu.

Drugari,

da imam problemcic sa ovim telefonom, vec sam pisao o tome. Ukratko pise da je phone model neo-l21c900b104. Da li neko zna kako da odradim rebrading ili rutovanje ili bilo sta slicno kako bi telefon bio normalan :)

Pozdrav,
Imam probelm, pokusao sam danas da ubacim drugu sim karticu i onaj trej se zaglavio, tako da nema sansi da se otvori. Da li je neko imao slicna problem i zna li nekog ko moze da resi?

Drugari,

da imam problemcic sa ovim telefonom, vec sam pisao o tome. Ukratko pise da je phone model neo-l21c900b104. Da li neko zna kako da odradim rebrading ili rutovanje ili bilo sta slicno kako bi telefon bio normalan :)
A sta je nenormalno, jel nesto lose radi ili ?

Pozdrav,
Imam probelm, pokusao sam danas da ubacim drugu sim karticu i onaj trej se zaglavio, tako da nema sansi da se otvori. Da li je neko imao slicna problem i zna li nekog ko moze da resi?
Paa koja ti je verzija telefona? Sa jednom ili dve sim kartice? Ako ne mozes da otvoris tray onda nosi u neki servis da pokusaju oni. Jer kad se ubaci naopacke recimo micro sd zaglavi se ispod rama telefona pa onda servis nekad mora da rastavlja tel.

A sta je nenormalno, jel nesto lose radi ili ?
Ma radi dobro, ali pokazuje nenormalne stvari. Kao da ima 3gb rama neka bzvz rezolucija. Ne moze da se napravi huawei id. Ne stizu update, cak se telefon zove neo-l21 [emoji23]
89210e8f6a851ce3ab8394d026c32da7.jpg
94a072fb47a422b2c9073f8841ea3367.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da nije demo verzija...

Stvarno nisam vidjao ovo do sad. A sto ne nosis telefon tamo gde si ga uzeo ?

Pričali smo već o tome. Mislim da je jedino rešenje direktan kontakt sa Huawei, ne serviseri ili ovi u Srbiji.
Jesi li ih kontaktirao?

Huawei je napisao da nemaju pojma o cemu se radi. Mobis zvanicni servis huawei je rekao da neservisiraju navedeni model. Na xda sam nasao svasta, ali posto sam totalni noob sto se toga tice malo sta razumem

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koji Huawei? Global ili Srbija?

Nazad
Vrh Dno