Šta je novo?

Huawei G300

Kako se blokiraju one reklame na igrama i aplikacijama koje non stop iskacu?

Treba aplikacija i root telefona.

znaci mora neki add blocker... koji preporucujete?

I jos jedno pitanjce :)
Koju navigaciju preporucujete?

iGO My Way 8.4.3 + Local Providers mape za Balkan i okolinu, radi kao sat.

ed_hunter i RazbojNick - hvala za info o video mogućnostima ovog telefona.

Ubacio sam još nekoliko video fajlova na telefon (različitih rezolucija, kodeka, etc.) i izgleda da za 720p snimke telefon uopšte ne pokreće hardversku akceleraciju. I sa njom bi bilo teško očekivati da video teče glatko, a bez nje je naravno potpuno "seckav". I da, svestan sam koliko je besmisleno pustiti 720p fajl na telefonu sa rezolucijom 800x480, sve ovo je bilo samo u svrhe testiranja. Inače, 3-4 snimka do rezolucije 480 mi je pustio sasvim lepo, uz uključenu HW akceleraciju (avi i mkv).

Vi koji ste uzeli telefon u vip-u kako vam je podešeno biranje mreže. Ne znam dal je bolje da se stavi manuelno na 2g ili 3g ili na automatsko? Meni se na automatsko stalno gubi domet pa prelazi sa mreže na mrežu.

Ja stalno drzim na 2g, a po potrebi (brzi net) prebacim na 3g. Kod mene signal nekad ume da varira, pa se desava da ucestano menja 2g-3g-h+ sto ume da skrati bateriju za duplo.
U 2g rezimu imam uvek jak (pun) signal, jedino sto mi se cini da je zvuk pri razgovoru malo slabiji nego kad je 3g.

JEdna od najvecih zamerki je dosta tisi zvuk preko speaker-a, koji god ringtone da odaberem jacina tona nije ni prineti starijim telefonima koje sam imao.
Napomenucu da sam isao na onaj firmware update i kaze no updates available, kontam da je telefon vec dosao sa onim patchom za jaci zvuk.

Vasa iskustva?

Visit me koliko je ovaj tel skromno primljen od bench zajednice. Tell je extra I hedva cekam p1 da se da se omasovi pa da predjem na njega. Haos :)

Pa skromno kad većina fura One X i S3 :) Ovo je telefon srednje klase pa još kinez.

Ljudi mi stalno pricaju da me lose cuju preko telefona... jel ima neko taj prob?

DA !
Opisah problem drugarice, ali je malo drugaciji, dobro se cuje pa onda na trenutke krene da se utisava i nerazgovetno prica pa se opet vrati u normalu...
MISLIM da je problem do VIP-a !
I neke poruke joj ne posalje, verovatno kad izgubi signal. Kad stavi samo 2G onda je malo bolja situacija...

e pa moguce da je zbog 3g-a jer mi mreza na 3g varira non stop... ja sam na telenoru

3g

3g je signal koji teze prodire kroz zatvoreni prostor (gustina) stoga je to normalno. Za gsm funkcije sami furajte gsm, tj edge, 2g. Realno, ja nosim dva tel, stariji smartfone koji je na edge-u komunikator oblika, bb8520, za poslovnu prinenu, i jedan android tel, a oo potrebi tablet, za multimediju, koji je na 3g signalu. Jednom sam razgovarao sa g300, napolju i preko samsungovih slusalica i prenos je bio perfektan na 3gu, bio sam prezadovoljan. Ali niti sam koristio zvucnik niti bio u zatvorenon prostoru tako da verujem da je djubre za stalno telefoniranje.

Telefon nema neku bitnu manu, bar moj primerak. Radi perfektno i odlicno cujem sagovornika, kao i on mene.
Svima bih preporucio ovaj telefon. Napisao sam u jednom od prethodnih postova koje su mu mane, a da sam ih primetio.
Prezadovoljan sam, ali je to verovatno zbog toga sto nisam nikad imao neki skuplji telefon. Telefon opravdava cenu, cini mi se, 100%.
Pogotovo sto sam ga ja uzeo za 6000 dinara, uz paket (koji mi je svakako trebao).

DA li neko moze da mi kaze kako da iskljucim onu konverziju iz obicnog sms-a u mms? kada kucam sms koji je duzi od 3 poruke (160 znaka x3), automatski mi konvertuje sms u mms...

Vi koji ste uzeli telefon u vip-u kako vam je podešeno biranje mreže. Ne znam dal je bolje da se stavi manuelno na 2g ili 3g ili na automatsko? Meni se na automatsko stalno gubi domet pa prelazi sa mreže na mrežu.

Imaš da biraš u ručnom podešavanju vip 2g ili vip 3g, ista stvar i sa telenorom... Ja držim na automatsko i radi mi ok. Možda malko leluja signal tu i tamo, ali nisam nešto mnogo obraćao pažnju, jer nisam imao problema zbog kojih bi se nervirao i pratio detaljnije situaciju na tom polju.

To i mene zanima. :)
SuperSU prikazuje aplikacije kojima su dodeljene SU prava, dakle samo one koje su instalirane posle rutovanja.

Da li postoji prokleti nacin da se posle rutovanja uklone iz startup-a facebook, google+, i jos par totalno nepotrebnih gluposti koje samo kradu RAM? Mislim, ako mi treba facebook, startovacu ga, nema potrebe da mi visi u pozadini i mase repom...

Postoji, app se zove Root Uninstaller https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootuninstaller.free&feature=search_result
U novijim verzijama postoji (osim uninstall, naravno) freeze opcija. pomocu koje se zamrzava nezeljena app, tako da je nema procesima, ni u meniju. Ukoliko vam zatreba ta ista aplikacija kasnije, komandom defrost se vraca u prethodno stanje.

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da nadjem u podešavanjima da mi pokazuje photo caller id. Znači kontaktu dodam fotografiju, ali kad dobijem sms, ili kad pozivam/primam poziv od te osobe stoji ona default slika...Kako to da podesim?
Probao sam 3rd party aplikacije, ali mi se ne svidja to rešenje, više me zanima ovo default podešavanje...

A da li koristis gmail kontakte ? Ja nisam imao tih problema, jedino ako je kontakt sa sim-a tad ne pokazuje sliku.
Ja ne mogu da nadjem u podešavanjima da mi pokazuje photo caller id. Znači kontaktu dodam fotografiju, ali kad dobijem sms, ili kad pozivam/primam poziv od te osobe stoji ona default slika...Kako to da podesim?
Probao sam 3rd party aplikacije, ali mi se ne svidja to rešenje, više me zanima ovo default podešavanje...

A da li koristis gmail kontakte ? Ja nisam imao tih problema, jedino ako je kontakt sa sim-a tad ne pokazuje sliku.
Ne koristim gmail kontakte, jer mi je prioritetniji yahoo mail, pa nemam puno kontakata na gmailu. A to znam za SIM, svi kontakti su mi na telefonu. I opet ne polazuje...

Au ******, nasao sam problem :D
Iako sam ukljucio prikaz samo kontakata sa telefona i dalje ga je zbunjivao SIM. Sad kad sam obrisao sve kontakte sa SIMa i ostavio ih samo na telefonu, proradio je photocaller id...glupost :d

I mene je to isto zezalo, morao sam da izbrišem kontakte iz SIM-a da bi mi prikazivao slike kontakata. Ako samo isključiš SIM, a uključiš da ti prikazuje phone i npr gmail kontakte, a imaš te iste kontakte i u SIM-u, neće da prikaže sliku. Bzvz, ali rešivo...

ja ionako nemam sim kontakte :D nervira me jedino što ne možeš gmail i skype kontakte da izbrišeš, nego samo da ih sakriješ....

DA li neko moze da mi kaze kako da iskljucim onu konverziju iz obicnog sms-a u mms? kada kucam sms koji je duzi od 3 poruke (160 znaka x3), automatski mi konvertuje sms u mms...

zna li neko resenje za ovo?

Nazad
Vrh Dno