To sam i ja pokusavao i nisam uspeo... Tasteri rade normalno... A ono sto sam primetio, a tice se osetljivosti, je da u poredjenju sa s3 displej na ovom je manje osetljiv ali koliko mi se ucinilo nije 500e manje osetljiv...![]()
Da li postoji prokleti nacin da se posle rutovanja uklone iz startup-a facebook, google+, i jos par totalno nepotrebnih gluposti koje samo kradu RAM? Mislim, ako mi treba facebook, startovacu ga, nema potrebe da mi visi u pozadini i mase repom...
... fb neverovatno troši bateriju...
Kad si kraj kompa:Kako se radi screen shot na ovom fonu?
Instalirao sam BS player na ovaj telefon. Ranije sam ga koristio na tabletu Toshiba Thrive (Android 3.1, Tegra 2, 1 GHz dual core, 1 GB RAM) i radio je zaista odlično. Na tabletu je nakon instaliranja prijavio da treba instalirati i ovo BSPlayer ARMv7 VFP CPU support. Na telefonu mi nakon instalacije BS-a nije tražio instaliranje ovog dodatka.
Elem, isprobao sam nekoliko filmova na telefonu - po jedan xvid avi, x264 mkv, x264 mp4. Prva dva su radila sasvim dobro, uz uključeno hardversko ubrzanje, ali poslednji fajl (mp4 kodiran sa x264) nije radio sa hardverskim ubrzanjem već samo u softverskom modu i slika nije nimalo tečna, već dosta secka.
Probao sam da ubacim isti onaj ARMv7 dodatak za BS player (jer i procesor telefona G300 radi sa ARMv7 instrukcijama), međutim i dalje nema hardverske akceleracije za taj video. Na tabletu isti video fajl, u istom programu, ide sa hardverskom akceleracijom.
Ista situacija je bila i sa DICE plejerom i MX plejerom. Nema hardverskog ubrzanja za ovaj video.
Zbog čega ovi programi ne instaliraju na G300 dodatne kodeke i optimizaciju (koje instaliraju na tablet)? Da li ne prepoznaju ispravno tip procesora? Zbog čega ne mogu da pokrenu hardversku akceleraciju za svaki video fajl?
Jasno mi je da je procesor u tabletu znatno jači od onog u telefonu i da ne može biti isti kvalitet reprodukcije, ali se pitam zašto na telefonu za neke fajlove ima hardverske akceleracije, a za druge nije moguća.
Otkud ti ovo? Pitam jer kad proverim battery use ne pojavljuje se kao potrošač a uglavnom je aktivan.
a preko cega pokusavas da radis backup?
Može da bude i hardver i softver, ali je potrebno da se softveru omogući pristup hardverskom sloju. Recimo, prve touch nokije (S60 v5) odlično puštaju MP4 fajlove kodirane u DivX VGA rezolucije, ali avi kodiran u isti ili XviD kodek neće da puste normalno, a sve samo zato što je Nokija sprečila pristup nižem sloju hardvera, kakav je postojao na prethodnim modelima. Takodje je poslednja serija Belle modela hardverski sposobna da pušta i 1080p, ali je svim modelima zabranjeno i ograničeno na 720p, sem 808 PV (u pitanju je Broadcom BCM2763 čip sa Videocore 4 nešto jači od onog u Raspberry Pi koji normalno pušta 1080p). Isto tako je na nekim jevtinim Android modelima stavljen ARMv6 procesor, ali nisu objavljeni kodeci, pa jedva SD video radi kako treba i opterećuje CPU do maksimuma.obično aparati imaju poseban čip za hardversku obradu videa, kao na primer one stare nokie što sa procesorom od 300mhz pustaju kvalitetan video. možda to fali ovom g300?
MSM7x27A and MSM7x25A are based on completely new design. Not only die-shrink from 65 to 45nm, but even architecture step up to Cortex-A5. And, moreover, you can see that MSM7x25A does contain Ardeno200 GPU!
Qualcomm decided not to use new model numbering probably to market those SoCs as easy replacement of MSM7x25 and MSM7x27.
Concerning row performance, we can count it from ARM Cortex A5 specifications:
MSM7x25 528 MHz x 1.25 DMIPS/MHz = 660 DMIPS
MSM7x27 600 MHz x 1.25 DMIPS/MHz = 750 DMIPS
MSM7x27-T 800 MHz x 1.25 DMIPS/MHz = 1000 DMIPS
MSM7x25A 800 MHz x 1.57 DMIPS/MHz = 1256 DMIPS
MSM7x27A 1000 MHz x 1.57 DMIPS/MHz = 1570 DMIPS
Conlusion: New Qualcomm MSM7x27A and MSM7x25A SoCs bring a performance increase about +60-110% over their predecessors not only by higher operational frequency, but more due their new Cortex-A5 architecture. In addition, MSM7x25A got graphic core, what was missing in MSM7x25. Both SoCs are capable of processing complete ARMv7 instruction set
ja to zlo nisam ni jednom startovao... pogledaću da li je i meni stalno upaljen...
Za onoliko koliko dobiješ. Procene su zabranjene na forumu, posle 5 godina članstva bi to morao da znaš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari