Šta je novo?

Huawei G300

Hvala :)
A gde ima ta opcija? Ne mogu da je nadjem...

Poslednja izmena:
Uffff... Sta li i gde ja gledam... :( Hvala jos jednom!

kad se vec pominje handcent:
kada stigne poruka, u onom krugu za otkljucavanje levo, na kovertu stoji broj neprocitanih poruka. dokle god se neprocitana poruka neotvori sa default sms app. broj ce stajati na kovertu. Moze li ovo da se nekako sredi, ako vec koristimo drugu app. za sms nepotrebno je da mora da se taj isti sms otvara u def.app. da bi ta notifikacija nestala.

da, na to sam i ja pomislio kada ste pominjali 3rd party sms aplikaciju, da li će raditi to prilikom otključavanja. iskreno mnogo mi se sviđa ta fora koju je huawei napravio sa lock screenom. mnogo bolje od svih ostalih, zvučnijih imena samsung, htc...

nego, da prijavim da ovo malo kinesko čudo otvara pdf od 350MB :D :D i da prilično brzo kopira fajlove. pu pu da ga ne ureknem :D

definitivno telefon izvan svoje cenovne kategorije, previše jeftin za ovo što pruža. ili su ostali namerno napumpali njihovu cenu, a ovo je prava cena za jedan ovakav uređaj... pre će biti ovo drugo...

Jeste, stvarno je dobar, pu,pu, što reče ed. Evo izgleda i rešenja za problem onima kojima su se žalili sagovornici da ih malo lošije čuju. I ja sam medju njima i izgleda da je sad posle ovog podešavanja stvarno bolje. Copy/paste sa jednog drugog foruma, nadam se da mi neće niko zameriti:

Ja sam ranije pisao o problemu da me sagovornici slabije cuju, primetio sam da je to jako ucestali problem i kod drugih korisnika u drugim zemljama. Najveci razlog tome je sto ovaj G300 ima "dual mic" koji detektuje buku u pozadini i stisava je. E sad posto nije to tako dobro razvijeno pa glupi telefon i glas korisnika detektuje kao buku i stisava. Nasao sam negde pa mozda pomogne. Ja jos ne mogu da provalim da li uspeva jer sam odradio samo jedan poziv i odmah zeleo da podelim ovo sa vama.
Uradite sledece:
udjite u pozive ,otkucajte * # * # 2846579 # * # * , zatim ProjectMenu -> Background setting -> Dual Mic Setting i stavite ga na off. Podsecam da je fabricki ON. Problem je sto nakog svakog resetovanja telefona vraca se na fabricki ON. Ako jos neko proba i vidi razliku onda je to to. Problem je softverske prirode i valjda ce se resiti ICS-om. Ako je neko primetio poboljsanje neka podeli iskustvo.

thanks to aaccaa89

@ed_hunter
ta notifikacija (koverat sa brojem neprocitanih poruka) nazalost radi samo sa def.app. obrisao sam def.app i probao da u tel. imam samo handcent ali nevredi....broj stoji na koverti dok se poruka neotvori sa def.app. Zna li neko kako ovo moze da se sredi. Handcent ima nekoliko zanimljivih podesavanja npr. vremenski podsetnik neprocitanih poruka, druga boja led diode za nepr. poruke....nekonvertovanje vecih sms-ova u mms......ako bi neko ko je malo jaci member mogao da pomogne ovde.....bio bih zahvalan.

Poslednja izmena:
@Zooo
na istom tom sajtu pise i ovo:

"Nemam problem sa mikrofonom ali sam ipak probao da iskljucim "dual mic". Evo mojih zapazanja:
- kada je iskljucen dual mic prilikom razgovora cujem svoj glas u slusalici, sto je vrlo iritantno
- ako se nalazim napolju, sagovornik (samim tim i ja, vidi red gore) cuje strujanje povetarca koji ja jedva da primecujem
- sagovornik tvrdi da kada je ukljucen "dual mic" moj glas je cistiji i prirodniji."

Poslednja izmena:
kad se vec pominje handcent:
kada stigne poruka, u onom krugu za otkljucavanje levo, na kovertu stoji broj neprocitanih poruka. dokle god se neprocitana poruka neotvori sa default sms app. broj ce stajati na kovertu. Moze li ovo da se nekako sredi, ako vec koristimo drugu app. za sms nepotrebno je da mora da se taj isti sms otvara u def.app. da bi ta notifikacija nestala.

Ja sam promenio i aplikaciju za otkljucavanje tako da Handcent radi ok sa tom drugom. Inace to je GO Themes aplikacija koja osim raznih tema, ikona, pozadina ima i GO Locker za otkljucavanje.

@ed_hunter
ta notifikacija (koverat sa brojem neprocitanih poruka) nazalost radi samo sa def.app. obrisao sam def.app i probao da u tel. imam samo handcent ali nevredi....broj stoji na koverti dok se poruka neotvori sa def.app. Zna li neko kako ovo moze da se sredi. Handcent ima nekoliko zanimljivih podesavanja npr. vremenski podsetnik neprocitanih poruka, druga boja led diode za nepr. poruke....nekonvertovanje vecih sms-ova u mms......ako bi neko ko je malo jaci member mogao da pomogne ovde.....bio bih zahvalan.

iskljuci notifikaciju iz def app za sms...

@Zooo
na istom tom sajtu pise i ovo:

"Nemam problem sa mikrofonom ali sam ipak probao da iskljucim "dual mic". Evo mojih zapazanja:
- kada je iskljucen dual mic prilikom razgovora cujem svoj glas u slusalici, sto je vrlo iritantno
- ako se nalazim napolju, sagovornik (samim tim i ja, vidi red gore) cuje strujanje povetarca koji ja jedva da primecujem
- sagovornik tvrdi da kada je ukljucen "dual mic" moj glas je cistiji i prirodniji."

Da, pročitao sam to, ali moje iskustvo nije ni slično ovom koje si naveo, naprotiv. U svakom momentu može da se vrati na staro, tj. da se uključi Dual Mic, tako da nema nikakvih problema.

kako kada kod mene radi?

Moja greska... Prebacio sam se... mislio sam da pricamo o notifikacijama u vrhu ekrana ne na krugu... a i to na krugu mislim da moze da s esredi tako sto stavis da ti levo bude shortcut za handcent a ne za default sms aplikaciju. cini mi se da postoji to podesavanje ali nisam ni malo siguran... sada cu da proverim...

Edit: ne mogu da nadjem opciju... Izgleda da sam se prevario... :(

Poslednja izmena:
Da li moze negde da se uzme ovaj telefon? Danas sam bio u Vip i Telenoru al kazu da nema i tesko da ce dolaziti uskoro.

Moja greska... Prebacio sam se... mislio sam da pricamo o notifikacijama u vrhu ekrana ne na krugu... a i to na krugu mislim da moze da s esredi tako sto stavis da ti levo bude shortcut za handcent a ne za default sms aplikaciju. cini mi se da postoji to podesavanje ali nisam ni malo siguran... sada cu da proverim...

Edit: ne mogu da nadjem opciju... Izgleda da sam se prevario... :(

bas sam se ponadao, steta sto nemogu da se menjaju precice u krugu.....

Ja koristim go sms pro i nemam nikakvih problema oko tih notifikacija. Uglavnom šta god pokrećem oko sms-a pita me sta cu da koristim, dal sms pro ili ovu default app. Ja obeležim sms pro i dole štikliraj da mi to bude glavna app i to je to...

Ja koristim go sms pro i nemam nikakvih problema oko tih notifikacija. Uglavnom šta god pokrećem oko sms-a pita me sta cu da koristim, dal sms pro ili ovu default app. Ja obeležim sms pro i dole štikliraj da mi to bude glavna app i to je to...
sve pohvale za clana stevan10,
go sms radi odlicno, obrisao sam i handcent i def.app.

***a meni sa smart paketom to oko smsa i ne smeta previse, cak mi odgovara, jer bi mi za 3 sms-a skinuo 3 smarta, ovako mi za MMS skine 1 :D
Nego pitanje za one koji su probali ICS, ima li boljitka sa tonom?
Ako mi je telefon u torbici, a na ulici prosecna buka, ne cujem ga da zvoni :(

Jel imate problema sa zvaničnom Facebook aplikacija? Meni nekad samo ponešto učita, nekad mi sve belo a nekad čak i crno. Trenutno mi je 1.8.4 verzija a isti slučaj je bio i sa onom što je došla sa telefonom a i sa najnovijom sa marketa. Zna li neko rešenje?

Jel imate problema sa zvaničnom Facebook aplikacija? Meni nekad samo ponešto učita, nekad mi sve belo a nekad čak i crno. Trenutno mi je 1.8.4 verzija a isti slučaj je bio i sa onom što je došla sa telefonom a i sa najnovijom sa marketa. Zna li neko rešenje?

isti slucaj

Otkljucao sam sa telenora G300, pa me interesuje, da li mogu one telenor palikacije da se skinu bez root-ovanja?
Koju tastaturu preporucujete? Dvoumim se izmedju swype-a, i Go keyboard...
I najzad, da li ima smisla instalirati Go Launcher EX? Jel se dobija na funkcionalnosti, ili je vise sminka u pitanju?
hvala na vremenu!

Ja koristim GO launcher ex i super je. Mnogo je i funkcionalniji, a i radi dosta bolje i tečnije od stock launchera. Jedino što mi se ne sviđa je što kad ideš iz portrait u landscape mod, on refrešuje sve ikone i to onda traje nekoliko sekundi, ostalo sve radi super. Probao sam na kratko i još par drugih launchera, ali budući da sam se navikao na GO, odmah sam se vratio na njega. Nadam se da će uskoro taj zvanični ICS, pa da probam Nova i Apex launchere.

mislim da se preinstalirane aplikacije ne mogu skloniti bez root-a... za keyboard probaj smartkeyboard pro, ja sam je probao po savetu sa ovog foruma i jako sam zadovoljan, ima puno opcija za podešavanje i mislim da za svakog ima ponešto... launcher mislim da je stock ok...

Vrh Dno