Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Jedinu manu koju sam primetio je da posle nekih ~100h rada izgubi wi-fi i onda moram da ga resetujem... a b708 bih probao cisto iz znatizelje ;)

Cao ljudi.
Ja trenutno imam B124 na mom P6. Inace sam telefonom generalno zadovoljan. Lepo i tecno radi, jedino sto mi kvalitet razgovora nije bas zadovoljavajuci, nebitno da li sam na 2g ili 3g. Sagovornika sam cuo mnogo lepse i cistije na prethodnim telefonima. Nekada cak i prekida, do te mere da ne razumem uopste neke reci.kao da se zvuk razlije.
Sve se nadam da ce neki drugi firmvare mozda to malo srediti. Taman sam se naostrio da ubacim ovaj b708, posto vidim da ste odusevljeni s`njim, ali se onda setih zakljucanog startup i permision managera. Ne bih da ostanem bez tih opcija. Procitao sam uputstvo kako da se to odradi i na KitKat, ali ja nemam root-ovan tel, niti sam to ikad radio.
Ima li smisla sa b124 da onda predjem bar na b125? S`obzirom da b132 crpi vise bateriju i greje se, koliko sam shvatio iz prethodnih postova.

Rutovanje ti je minut posla, skines program na komp, povezes telefon, kloknes dugme, cekas da se rebutuje i to je sve, a za reaktiviranje tih opcija, u built.propu treba da izmenis parametre.Imas uputstva na ovoj temi, samo procesljaj.

Znam, procitao sam celu temu od prvog posta, ti si opisao detaljno postupak za aktiviranje tih opcija na 25. strani :) Pratim ja pomalo na casu hehe. Nego kada sam video rootovanje, reko nije to za mene. Ali ako je tako opusteno, bas cu potraziti uputstvo za root tj, koji program mi treba, pa cu onda odraditi. Hvala na pomoci

Evo ja da ti dam podrsku djzecky da se neces pokajati sa b708 evo meni je telefon upaljen vec 116h i nisam ga nijednom restartovao od kad sam ubacio b708 i radi neverovatno brzo neces prepoznati telefon a sto se tice b708 za njega ne treba da rutujes telefon vec samo napravis na memorijskoj folder dload i ubacis update i posle udjes na telefonu u opciju azuriranje softvera i samo odaberes lokalno azuriranje i telefon sam odradi sve za 15 min, ali za svaki slucaj nek ti bude baterija preko 60% i odradi backup imenika i poruka za to sam ja na b512 imao fabricki softver backup i njega nije izbrisao kad sam ubacio b708 i samo sam povukao ponovo backup i sve mi je vratio i telefon radi kao da sam mu ugradio nitro, neverovatno brze radi :)

Prilozi

• Screenshot_2015-02-11-20-45-34.jpeg
    Screenshot_2015-02-11-20-45-34.jpeg
    169.1 KB · Pregleda: 121
  • Screenshot_2015-02-11-20-52-06.jpeg
    Screenshot_2015-02-11-20-52-06.jpeg
    993 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Markoni je l ovo sto imas neka tema koja moze da se skine? Ja koristim Shape temu jer mi se cini da su ikonice na njoj najmanje. :)

Markoni je l ovo sto imas neka tema koja moze da se skine? Ja koristim Shape temu jer mi se cini da su ikonice na njoj najmanje. :)

Da tema ima da se skinu bas lepe teme online samo ides u teme i ima ih bas dosta za sve ukuse, i skine zajedno i pozadine koje se menjaju, prvo su mi bila kineska slova u donjem levom cosku kod zakljucanog ekrana pa je posle sam povukao update i sad su normalna slova a tema se ova zove "Dao" skini je odusevice te jednostavna je a prelepe ikonice :)

A sto se tice velicine ikonica imas opciju kada dugo drzis prst na praznom ekranu pojavi ti se meni za vidzete,pozadine, prenose i Raspored kod kojeg imas opciju 4x4 ili 4x5 gde su sitnije ikonice i gde najvise ikona staje na ekranu :)
Pet puta prepravljam post hehe :)

Poslednja izmena:
Znam za 4x4 i 4x5 ali svakako na mnogim temama su ogromne ikonice cak i kada je 4x5 :)

Videla sam da ima mnogo veci izbor tema nego na 2.3 sto je za svaku pohvalu! :) Sad cu da idem i da tragam za onom koja mi odgovara. Hvala! :)

P.S. Ne brzaj pa neces ni gresiti! :D

Ubacio sam i ja juce B708 i zadovoljan sam. Lepsi je naravno. Jedino se jos navikavam na njega, nekako mi je preglednije bilo na 4.2.2 kada udjem u settings recimo. Interface za kameru mi je isto malo cudan. Sto se tice samog rada i brzine telefona, nisam primetio nista spektakularno, mozda malo. Verovatno ce mi se tek u buducnosti pokazati sve prednosti B708 i samog KitKat-a, mada meni dosada ni sa starim JB nikada tel nije zakocio, zakucao niti bilo sta slicno.
Sa B124 imao sam oko 20500 na Antutu testu, a sa B708 imam "samo" 20124 bodova. Ne znam kako, mada to uopste nije nesto sto me brine, iskreno cisto iz radoznalosti sam radio test oba puta.
Mrzelo me da skidam odmah i program za root, da bih imao pristup StartUp mng. i Permision Mng. tako da sam to ostavio za drugi dan. Posto nisam hteo toga da se odreknem, jer sam imao naravno i na 4.2.2. Legnem i cackam jos malo tel. pokrenem aplikaciju PM Plus i vidim da tu ima opcija da se aktivira sve to. Rek`o aj da probam, iako ce mi verovatno samo ispisati kako nemam pristup... root bla.bla.
Medjutim ladno je otvorio pristup i od tada mi se i u podesavanjima samog telefona pojavila opcija za StartUp i za Permission manager i naravno radi sve. Tel. mi nije root-ovan.

I ja bi da ubacim EMUI 3.0 ali ne mogu da se snađem kako.
Skinuo sam P7_kernel.gz, ali ne znam šta ću sa njim... Prebacivao ga kao takvog u telefon, ali ga telefon ne vidi. Raspakovao pa prebacio i opet ništa...
Pomagajte, šta da radim?

Imas na XDA detaljno uputstvo. :)
Pronadji tamo temu i skini ono sto je potrebno. :) Ja sam imala sve stock i uspela sam da ubacim, mislim da je to preduslov da se sistem ubaci.

Instalirao i ja ovaj b708, ok je, lepo izgleda ali nisam primetio neko enormno ubrzanje.

dal telefon mora biti rutovan da bi instalirao b708..i kojim programom da rutujem ako treba?

sve sam uradio kako je objasnjeno..i non stop izbacuje FAIL :(

Ja trenutno na telefonu imam vezrziju b512...dal je to mozda problem?

Markonikg pominje da je sa 512 presao na 708..tako da izgleda nije.Mozda si los fajl skinuo ili je ostecen, probaj da skines opet.

e ljudi napokon sam uspeo..nego me sad zanima nesto drugo. na telefonu nema play store..pa sam ga ja instalirao preko huawei app centra, ali nece da skida nista sa play stora sad. jel ima neka fora da se uradi??

http://forum.xda-developers.com/ascend-p6/general/ascend-p6-b708-emui-3-0-international-t2991646

Trebalo je da skines ovaj repack. Na njemu ima svih google aplikacija

No root...waite..

Taj xda su toliko zaposeli indijci, kinezi, arapi i vranjanski google translate, da sam poceo da preispitujem svoje znanje engleskog.Uzas.[emoji2]

Ne cepidlaci! :D Vranjanski google translate nije tako los! :D Fino radi ovo cudo sad.

Ja sam na toj verziji odavno. Cini mi se ok sve. Bitno da nema kineskih aplikacija

Ovo je verzija V3 b708 :) i ja odavno imam b708 ovo je dodatak. Duze drzi baterija, potvrdjeno! :)

Odavno nisam dolazio hehe i vidim ima novosti upravo skidam ovaj V3 b708 pa da probamo cim je lepa Rada probala onda verujem na rec :eyebrows::guitar::angel:cheers

Za sada sam nasla jednu manu. Kad se udje u galeriju opcija share ne radi bas najbolje. Automatski odabere preko cega se slika sheruje. Problem sam resila sa fabrickim resetom :)

Razmisljam se o ovom telefonu, ima novih za 160-170e, jako mi se svidja, ali s obzirom na performanse citam stalno negativne kritike na racun fluidnosti. To mi je jako bitno, bar za prosecnu upotrebu i osnovne funkcije, surf, listanje menija, galerije, muzike. Jel izasao neki fw da to pogura malo brze ili i dalje nije dostojan konkurencije?

Samo da napomenem da sam gledao snimke i info s pocetka prodaje, znaci to je 2013 godina, verovatno prvi fw, bas je stucalo i na snimcima. U odnosu na to kakav je taj novi B708?

U poslednje vreme sam koristio ip4s i microsoft 535 lumiu, jel moze poredjenje neko sa tim ili slicnim telefonima, po pitanju brzine i fluidnosti.

Poslednja izmena:
Radi mnogo bolje nego tada sa tim prvim fw-om sa kojim je izasao na pocetku, ali za nedelju dana izlazi njegov unuk, p8, tako da p6 vise nije aktuelan, vreme ga je pregazilo, a i developeri su ga napustili.Tako da mozda dobije jos neko manje azuriranje, medjutim sve su manje sanse i za to.
Tri razlicita os-a, tako da ni poredjenje nije validno.
Jedino sto je izuzetno stabilan i dalje, ali pojavljuju se neke boljke, slabije radi chrome, google mape zezaju ako ih koristis i sl.
Za nekih 140e ok, sve preko toga mislim da nije vredno, ako si bas zagrejan za njega.

Nazad
Vrh Dno