Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Pardon..to je na kitketu, nema na p6...jos.:)

Sad skokni na setings, na accounts>google>klikni na svoj mail nalog>odstikliraj sve sto ne zelis da ti se sinhronizuje tj sto ti ne treba.To bi trebalo takodje da umanji curenje baterije.

Ok, odstiklirao sam i da google ne koristi moju lokaciju, jer kad udjem u google play services koji najvise trosi bateriju najvise pise google sinh.location. Ma pametni su kinezi koji uopste ne koriste google, koja je njegova svrha ako moram onemogućiti sve njegove aplikacije, samo zauzima bezveze ram i memoriju

Ja nemam problem ni sa jednim Google servisom (a izmenjao sam dosta telefona i u dodiru sam sa različitim telefonima) posle onog update-a već dobrih 6 meseci. Tad je bio problem Google play services, ali više ne.

ovde je sa tog updatea firmvera sa b125 na b132 nesto od google servisa pobenavilo.moguce da je google drive bio u pitanju, posto je to bila "nova" aplikacija koja je dosla tim updateom.medjutim u medjuvremenu su i oni dobijali update, tako da je moguce da je to ispeglano,al ionako ih ne koristim pa ne znadem, sta se desilo.

Imam jedan problem, nista od notfikacija za programe (Viber, Whatsapp itd...) mi ne stize kada je telefon zakljucan, a internet normalno radi. Da li neko zna u cemu je problem, i kako da resim to?
Nervira me jako sto mi poruke sa Vibera ne stizu sve dok ne ukljucim program, tj. udjem u poruke, isti problem je i sa Whatsappom. Da li je do telefona ili do nekih podesavanja? :trust:

Proveri da li ti u podesavanjima nije ukljuceno da se wifi iskljucuje kada ti je telefon zakljucan

Pročačkaj malo podešavanja, možda je negde čekirano da gasi WiFi ili sinhronizacije kad je ekran isključen da bi štedeo bateriju ;)

Za wifi sam sada nasla, ali mobilni net jos uvek radi po istom principu. Hvala puno :) potrazicu jos da resim to.

I jos jedno pitanje, koji network mode da odaberem, GSM/WCDMA ili neki od ta dva odvojeno? :)

Radmila, idi u podešavanja, menadžer napajanja, aplikacije u pozadini i onda ih stikliraj da rade u pozadini i radi će, nadam se da sam pomogao

gsm izaberi jer manje trosi bateriju, dovoljan ti je za te aplikaceje sto si nabrojala da ti stizu obaveštenja. Nemoj da ti wi fi radi u pozadini

Poslednja izmena:
U menadzeru napajanja su sve aplikacije bile iskljucene, zato i nije stizalo nista. :)
Hvala puno Marko :) bas si mi pomogao.

Ljudi bio bi zahvalan ako bi mi neko dao informaciju oko kamere. Kakve pravi fotke? I da li se javlja bagovanje pri snimanju?

Koliko sam razumeo na nekim testovima, phonearena i td tvrda da je kamera mnogo loša, u smislu HD snimanja, drugu stvar koju sam proočitao je to da je GPS modul katastrofa u smislu nalaženja satelita. POŠTO sam koristik p1-ice, imao sam sličnih problema pa me zanima da li je to istina ili maarketing za p6

Što se tiče kamere meni je kamera odlična, barem što se tiče fotografija. Bagova u kameri takođe nema, fotografiše istog trena, dugo nisam video bržu kameru na telefonu. A sad video snimanje nije ništa posebno ali je meni opet dobro, mada ne snimam često. Sve u svemu rekao bih da je odlična kamera iako naravno ima boljih. GPS koristim retko a i kad koristim treba mu nešto oko minut da pronađe satelit. Mada verivatno bi to išlo brže kada bi se gps koristio svaki dan.

I meni je kamera jako dobra. Nemam nikakve bagove, nisi bilo kakve probleme. Snimala sam bas pre neki dan nesto na kratko, snimak je bas bio dobar. Opet, sve je to subjektivno, recimo mojoj drugarici se ne dopadaju boje na slikama, kaze da su mnogo jake.
Najbolje da odes do neke mts poslovnice i probas! :D

video kada sa pregleda preko fona je onako,nije sjajno ali ok, ali na kompu je los.ALi kamera je dobra, malo treba stelovati ali generalno je dobra.za gps neki se zale da na nekim romovima ima problema a negde ne, tako da je izgleda softverski bag, ako ga ima.

1260 sati up time.jos nista nije otkazalo.:d

Jesi ti to okačio nevidljivi screenshot? :d

uploadfromtaptalk1399891518509.jpg

:)ne nego ona fora offtopic trol, pa par redova spustis.al sam zao, a?: D
Ima koju stranu unazad, kacio sam i skrinsot

Ajde de, evo i svezeg.:)
1399892496450.png

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem sa duplim ikonama aplikacija? To mi se ranije dešavalo ali sam shvatio da je u pitanju virus jer kad sam ga ocistio od nekoliko virusa problem je nastao. Međutim sada je problem samo sa dve aplikacije poziva i kontakata, nema virusa testirao sam ga avastom i to mi se pojavilo kada sam zamenio sim karticu. Koristio sam 10 dana u amsterdamu njihovu karticu i danas kada sam zamenio za srpsku na ekranu su mi bile duple dve aplikacije, ikona poziva i ikona kontakata. Ne mogu da ih obrišem, probao sam da i iskljucim telefon i ništa. Ima li neko ideju sta je u pitanju?

Ne znam sta je ali virus nije i deinstaliraj avast i slicne antivirus gluposti.:D
Moguce da ti imas neki hardverski problem, posto vidim da si i ranije imao neke probleme sa fonom

I onda skenira sa nekom AV aplikacijom i vidi da su fabricki kalendar i alarm virusi :d

:) pa da, ono bese na fonovima sa mtk procesorima, jedno vreme neku sistemsku aplikaciju videli kao virus.:D

Što se tiče gps-a bio je problem i sa mojim p1 , u smislu da je kinez podešavanje za satelite našao sam post kako se rešava taj problem ali mora da se rutuje fon, tako da sam mislio da su sa p6 rešili problem al izgleda da nisu. Što se tiče kamere znam da ima problem sa fokusom tako da non stop nešto izoštrava pri snimanju niđe veze što bi rekli seljaci, valjda softver problem. Vrlo bitna stavka je pregrevanje, negde sam pročitao da nisu otklonili taj problem na p6, on se javlja kod p1. Na garmin navigaciji koju sam nabacio na telefon p1 može da radi nekih 15 min a onda se ugreje ko ringla i upali se zaštita i ugasi ga. Nema paljenja dok se ne ohkadi i onda se sam upali. Bio bih zahvalan ako bi neko isprobao ovu situaciju. Jer sam rešio da uzmem p6za nekih mesec dana hvala unapred

Pa bolje i pocetkom juna nego da su izbacili pre mesec dana ili danas verziju koja radi uzasno sa tonom bagova. Sunce ti, kao da ste na 1.6 androidu pa ne mozete da sacekate 2 nedelje, mesec dana.. :d

Eee da je 2 nedelje.:D..u novembru rekose u januaru dolazi...pa krajem februara....pa mart...pa april....pa krajem maja....sad jun.Podseca me na onu scenu iz Maratonaca:
"U januaru ste rekli isplata u aprilu, od tog obecanja proslo je godinu dana..Nemoj da me lazete vise!":)

A u kini dobili jos u martu kitkat, dok nas internacionalce j_ebu.
Mada vise me ne dotice, tu su romovi, ima ih sad dovoljno, pa kad isteram ovo, roknucu neki.

i ja sam oguglao vise na njihova obecanja, b132 radi solidno, jedino baterija malo više ide

Nazad
Vrh Dno