Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Video sam cini mi se na huaweidevices.de da je registracija za bete testere otvorena do 10. juna pa bi kao tek posle trebalo da krene ota azuriranje. A zvanicno bi kitkat trebalo da krene pocetkom jula.

To znaci da huawei tel. treba kupiti godinu dana posle izlazka modela, dobra skola za ubuduce

Posto sam zainteresovan za ovaj fon, i kupicu ga u sledecem periodu kada naleti odgovarajuca ponuda, da li bi neko bio raspolozen da mi ukratko kaze na sta da obratim paznju sto se tice hardvera i softvera, nekih problema i slicno, narocito za ove sa nasih mreza, da li su otkljucani i slicno? Interesuje me i da li mogu da racunam da ce raditi bez vecih problema i trokiranja na period od recimo 2 godine uz normalno koriscenje tipa telefoniranje, nesto surfa, retko GPS, bez igranja, pretrpavanja raznom grafikom, programima i multimedijom i slicno?

Dve godine tesko...sem ako nisi nimalo zahtevan, ali jos godinu dana mozda+romovi, telefoniranje, multimedija i surf ne bi trebalo da predstavlja problem, za ostalo ne garantujem u tom periodu sta ce sve biti.za period od februara do juna 2014. radi fenomenalno.:D
Nakon ovog kitketa na koji se ceka ko gladna godina, vise nece biti apdejtova, ne treba se nadati, sem mozda povremenih azuriranja u okviru tog firmvera, a i buduci vlasnici p7(uskoro ce kod nas, tako da nemoj ni njega izostaviti da pogledas mozda ti se svidi a i nov je) ima da cekaju na neki novi android koliko i mi na kitket.e sad koliko ce guliti tako bez problema videcemo_Ovo sada radi odlicno stok, a i ma i par dobrih romova. Zajednice ima, ali kakva ce biti za dve godine ne znam(bitno da su zivi i na xda), al telefon postaje polako kult, tako da mozda bude jos dugo dobar.

A za kvalitet, standardno kao za svaki fon, proveri displej, da nema piksela mrtvih, probijanja svetlosti, dugmice, sam fon, da nema felera u sastavu i izradi, zvuk, da li sd radi, micro sim koristi tako da znas prilikom provere, da nije mnogo mator, posto se baterija ne skida.
Pogledaj koja je verzija firmvera, mada to nije problem apdejtovati, ali okvirno da vidis koliko je fon star...najsveziji sad dolaze sa b132 kod nas.
Fon je metalan, sem donje stranice gde je antena, tako da nemoj da te plasi ako se zagreje malo(ne mislim na pregrevanje, ali se brze oseti toplo.
nego na plasticnom fonu)

E sto se gps-a tice, neko je pitao, imao sam prilike da ga testiram rame uz rame sa navigacijom dok sam putovao za vikend...jedino sto imam felericnu verziju igo-a, kojoj ne radi glas( radi samo portugalski i to neki tts fajl), ostalo je bilo savrseno i za 120km voznje, nije se potrosila baterija drasticno.Tako da ako neko ima igo primo za 720p tj za huawei p6, posaljite mi ako vas ne mrzi.

Neke nove informacije sto se tice kitkat bete. Trebalo bi i da ko ima b132 da moze da se prijavi a ljudi na xda pricaju da ce beta da krene dok ne skupe 500 testera ili od 10. juna ako se ne skupi 500 testera. I prica se da ce svi koji su se prijavili dobiti betu. Videcemo sad...

Procitah i ja, neko je pitao pa su mu odgovorili iz huawei germany da moze i 132..aj bas da vidimo, poslah.bice fora da stigne kad i zvanican update.:d

Oko 710mb cini mi se. Onako je za sad. Nije bas fluidan rad kod mene ali ipak je ovo beta

Ne znam dali ima google ovaj update?

Poslednja izmena:
Internacionalna beta verzija, naravno da ima.Cak i kineska zvanicna kad se flesuje ostanu gugl aplikacije ako bekapujes pre apdejta.

Pitam jer je oko 700mb a 4.2.2 je 1gb, pa kad bih uradio factory reset možda ne bi ostao google

Nesto mi ne prepoznaje ovaj e zip kada hoću da ažuriram :( piše da fajl nije detektovan

Poslednja izmena:
na zvanicnoj stranici gde se registrujes za beta test.

Aha, javicu im onda danas ili sutra. E sad da iznesem neke svoje prve utiske. Baterija mi se cini da je malo slabija. Sam sistem je fluidan ali cim se udje u neku aplikaciju skrolovanje je uzasno, secka samo tako. Takodje kada se kuca primecuje se slab odziv. To je nesto sto bas smeta. Na ugradjenom web pregledacu se jedva surfuje jer je skrolovanje uzasno. Ostalo je ok, mislim mogu samo dve online teme da se vide ali meni to nije bitno. Opet nema strelice da se uklone sistemski dugmici sa ekrana tako da su oni opet stalno tu sem kad se koristi yt ili kad se gleda neki video. Stil ekrana zakljucavanja je fenomenalan kao i novi notifikacioni bar. To je otp to

Nesto mi ne prepoznaje ovaj e zip kada hoću da ažuriram :( piše da fajl nije detektovan

Skini ga opet da budes siguran da nije corrupted i cini mi se da ga moras reimenovati u update.zip

Aha, javicu im onda danas ili sutra. E sad da iznesem neke svoje prve utiske. Baterija mi se cini da je malo slabija. Sam sistem je fluidan ali cim se udje u neku aplikaciju skrolovanje je uzasno, secka samo tako. Takodje kada se kuca primecuje se slab odziv. To je nesto sto bas smeta. Na ugradjenom web pregledacu se jedva surfuje jer je skrolovanje uzasno. Ostalo je ok, mislim mogu samo dve online teme da se vide ali meni to nije bitno. Opet nema strelice da se uklone sistemski dugmici sa ekrana tako da su oni opet stalno tu sem kad se koristi yt ili kad se gleda neki video. Stil ekrana zakljucavanja je fenomenalan kao i novi notifikacioni bar. To je otp to

Jesi uradio factory reset posle update-a? Mozda resi neke lagove.

Poslednja izmena:
Nisam, mada posto je ovo oficijalan update ne bi trebalo da mu je factory reset potreban. Pa i onaj b506 sam samo instalirao i sve je ok radilo

Nema veze da li je oficijelni ili ne. Uvek je preporucljivo uraditi reset ppsle update-a. ;)

Nema veze da li je oficijelni ili ne. Uvek je preporucljivo uraditi reset ppsle update-a. ;)

Ma uradio sam sad ali nije ispravio bagove sto sam ih nabrojao. Verovatno je jos zato sto je beta. Uzgred, sada mi se desio jedan uzasan bag. Isao sam samo da restartujem telefon i zaglavio je na Huawei logou, tek posle nekoliko iskljucivanja sam uspeo da ga pokrenem.

Samo kad se prelazi na kastm romove i ako zapne nesto na zvanicnom, inace se ne radi faktori.Nijednom do sada sa ovim zvanicim nisam radio, a nisam imao ni problema, pogotovo na zadnjem.
a eventuelni problemi mogu da se jave jedino ako je rutovan.zvanicni apdejti su ***** proof, nema ceprkanja, bekap i instal i teraj.

@Darkfil
Sacekaj jos koji dan dok isprobas betu valjano, pa natenane lista zelja, cestitki i pozdrava.:D
Proveri ove nove google aplikacje da ti se nisu popalile.

Jos mi nista nije stiglo, verovatno ce za vikend, ako uopste bude htelo na b132, posto vidim da se nekoliko njih na xda javljalo i pitalo.Ako njima bude, sticice i meni.

Darkfile, proveri 'leba ti, jel i dalje imas permission manager, izgleda da na kitketu nema vise, to je bila kul fora..I vidi ima li nesto slicno.

Poslednja izmena:
Sad ima menadzer telefona gde je sve na jednom mestu. Lici malo na clean master. I mislim da nema permission menadzer. Ima samo da se zabrani aplikacijama net da koriste. Tako mi se cini. Mada mislim da te pita uvek da li ces aplikaciji da dozvolis push poruke

Root ne moze da napravi nikakav problem. Preporucljivo je uvek uraditi reset jer ostaju repovi.

moze u slucaju da se nakon roota brisu aplikacije koje oficijelni rom tretira kao deo zvanicnog firmvera, e onda moze doci do zbrke.Nijedan developer ne preporucuje faktori reset kod zvanicnih apdejtova, sve dok se ne javljaju problemi, ni kod Neksusa ni kod Huaweija, mozda je sa samsungom druga prica, to stvarno ne znam.Repovi mogu ostati kod kastm romova i kod kastm romova se radi.

Moji prvi utisci da je dobar rom, uradio sam factory reset i bolje radi, plus sada mogu koristiti sd karticu kao internu

Nazad
Vrh Dno