udji na kineske sajtove pa vidi koliko kostaju telefoni koji imaju slicne hardverske performanse. Izrada takvog telefona nije vise od 50-100 dolara. Ostala cena ukljucuje marku, optimizaciju softvera, stabilnost hardvera, zaradu proizvodjaca, prodavca, posrednika,....
Realna cena s4, htc one, iphone 5,... sa lepom zaradom svih bi bila oko 300 eura a ne 600 eura pa navise.
Pa sta mislis kako je Apple tako brzo uspeo da napreduje. Pa prodaje lepo upakovan proizvod sa odlicnom reklamom i dobrim feedbackom korisnika za jako velike pare iako sama proizvodnja uredjaja ne kosta vise od 80 dolara.
Ne verujem da su troskovi LGu bili samo proizvodnja telefona, verovatno je trosak otisao i u drugi sektor koji nije tako profitabilan kao telefoni.
Ja sam odusevljen. Uzeo sam ovaj telefon i za sada mogu reci da je odlicno uradjen i da super radi. Svaka cast kinezima.
brate moj... opet tikoji mobilni nabavljas za 5 dana .. ?
![]()
![]()
Igrao sam se juče malo telefonom u Ušću - deluje skroz ok. Lepo su ga uradili, lepo leži onako aluminijumski u ruci, lepo i brzo radi. Nema šta.
Mene dve stvari nerviraju - UI koji je kao iOS (sorry Nemanjo :d) - sve aplikacije pakuje na "desktop" jer samo to ima. Drugim rečima, nema one klasične android podele - početni ekrani i u pozadini aplikacije. Ja nešto volim da na početnim ekranima nemam gotovo ništa sem sata i vremena, pa mi je ovo malo bzvz.
Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.
Inače, kad ovom telefonu uskoro padne cena - to bi mogla da bude sasvim pristojna kupovina.
... Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.
Igrao sam se juče malo telefonom u Ušću - deluje skroz ok. Lepo su ga uradili, lepo leži onako aluminijumski u ruci, lepo i brzo radi. Nema šta.
Mene dve stvari nerviraju - UI koji je kao iOS (sorry Nemanjo :d) - sve aplikacije pakuje na "desktop" jer samo to ima. Drugim rečima, nema one klasične android podele - početni ekrani i u pozadini aplikacije. Ja nešto volim da na početnim ekranima nemam gotovo ništa sem sata i vremena, pa mi je ovo malo bzvz.
Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.
Inače, kad ovom telefonu uskoro padne cena - to bi mogla da bude sasvim pristojna kupovina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari