Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Najbolje da će da bude 200e. Verovatno sama izrada košta toliko.
Kada bi regularna cena za njega bila do 350e, to bi bilo sjajno (ne ova u oglasima).

Da li zaista mislis da izrada kosta 200 evra,nema sanse. A telefon moze da se nabavi za 335e ako se malo covek snadje ;-)

udji na kineske sajtove pa vidi koliko kostaju telefoni koji imaju slicne hardverske performanse. Izrada takvog telefona nije vise od 50-100 dolara. Ostala cena ukljucuje marku, optimizaciju softvera, stabilnost hardvera, zaradu proizvodjaca, prodavca, posrednika,....

Realna cena s4, htc one, iphone 5,... sa lepom zaradom svih bi bila oko 300 eura a ne 600 eura pa navise.

Pa sta mislis kako je Apple tako brzo uspeo da napreduje. Pa prodaje lepo upakovan proizvod sa odlicnom reklamom i dobrim feedbackom korisnika za jako velike pare iako sama proizvodnja uredjaja ne kosta vise od 80 dolara.

udji na kineske sajtove pa vidi koliko kostaju telefoni koji imaju slicne hardverske performanse. Izrada takvog telefona nije vise od 50-100 dolara. Ostala cena ukljucuje marku, optimizaciju softvera, stabilnost hardvera, zaradu proizvodjaca, prodavca, posrednika,....

Realna cena s4, htc one, iphone 5,... sa lepom zaradom svih bi bila oko 300 eura a ne 600 eura pa navise.

Pa sta mislis kako je Apple tako brzo uspeo da napreduje. Pa prodaje lepo upakovan proizvod sa odlicnom reklamom i dobrim feedbackom korisnika za jako velike pare iako sama proizvodnja uredjaja ne kosta vise od 80 dolara.

LG je u drugom kvartalu ove godine prodao oko 10 miliona telefona, a profit im je bio 25 miliona dolara, sto znaci da su zaradili samo 2,5$ po telefonu

Ne verujem da su troskovi LGu bili samo proizvodnja telefona, verovatno je trosak otisao i u drugi sektor koji nije tako profitabilan kao telefoni.

Primera radi Apple

http://www.google.rs/imgres?imgurl=...4oUsn6D8OA4gTMuoC4Bw&ved=0CIsBEPUBMAk&dur=852

Znaci za par godina je profit sa 0 skocio na neverovatnih 16 milijardi dolara. Trebam napomenuti da Apple ne proizvodi televozore, frizidere, ili neku sufisticiranu tehnologiju, vec sve kupuje od drugih. Tako da se u apple uredjaju ne nalazi nista njihovo a ponovo imaju profit. S druge strane samsung, lg,sony imaju mnogo grana u kojima imaju ogromne gubitke, ali to pokrivaju drugim granama gde imaju ogromne dobitke. Tako je sony rekao da im najveci profit donosi industrija filma i muzike, a gubitke imaju na televizorima, mobilnim,....
Samsung isto tako ulaze u tehnologije razvoja ekrana, baterija, televizora,... sto apple ne radi. Tako da je profit od mobilnih ( a pogotovo ovih flagship telefona ) ogroman. Primera radi neka samsung, apple proda 10 miliona telefona godisnje ( samo flagship) i neka na svakom zaradi 100 dolara ( a zaradi i vise ) to je cist profit od milijadru dolara.

sve u svemu ovo nema nikakve veze sa temom tako da bi bilo dobro da se vratimo istoj :)

Jel neko uzeo ovaj telefon preko MTSa i kakvi su utisci u koricenju.

Ne verujem da su troskovi LGu bili samo proizvodnja telefona, verovatno je trosak otisao i u drugi sektor koji nije tako profitabilan kao telefoni.

Pa ne ulazi u cenu samo izrada i cena komponenti, vec i R&D, marketing, distribucija, prodaja... Sony je prodao manje telefona od LG-ja u istom kvartalu, a ostvario veci profit (35 miliona $) i to ne zato sto im je izrada jeftinija (njihovi flagshipi su isto od stakla, kao kod lg-ja), vec zato sto su na drugoj strani ustedeli malo. Sve u svemu, ne vrte se tu tako ogromne zarade kao sto bi na prvi pogled zakljucili kada pogledamo ifix ili neki drugi sajt kad isparca telefon pa navede da je njegova cena 200$, da nije tako ne bi propala proizvodnja telefona kompanijama kao sto su Ericsson, Siemens, Panasonic, Sagem, Benq, Sharp i ostali, a na dobrom putu da se prikljuce ovom spisku su i Nokia, HTC, Blackberry...

Ja koliko znam troskovi istrazivanja prodaje marketinga se na zapadu svrstavaju u opste troskove i oni se ne vezuju za proizvod to jest pokrivaju se iz prihoda cele firme.. Tako da ako kazu proizvodnja 200 realno toliko i kosta..

Ok, za ove članove foruma (eufemizam, ne želim da se objašnjavam sa moderatorima) koji misle da je sve džabe
http://www.businessinsider.com/samsung-galaxy-s4-manufacturing-cost-2013-5
Kao da Vi ljudi ne shvatate da R&D odeljenje može da bude kao crna rupa.

GS4 je stavljen kao primer, najlakše je njega naći. :D
Nexus1 je 2010 koštao $175.

Kada sam rekao da bude 350e mislio sam na legalnu cenu, ne oglasi ili radnje po haustorima sa garancijom od 6-12 meseci.

Poslednja izmena:
Nije bitno formalno koji deo kompanije pokriva te troskove (da li te troskove snosi neki drugi odeljak kompanije, kao sto je kod velikih igraca poput Samsunga, Sony-ja, LG-ja, Hauwei-a, koji proizvode lom stvari; ili isti odeljak kao kod kompanija koje proizvode samo telefone poput HTC-a), taj potroseni novac mora da se pokrije nekim prihodima. Logicno je da se pokrije prihodima od prodaje proizvoda na kojima su rashodi i napravljeni. Ako odeljak koji proizvodi telefone ne donosi zadovoljavajuc profit, on ce jednostavno ili biti prodat (poput Alcatela, Ericssona, Nokije nedavno) ili ce se ugasiti, poput Sharpa, HP-a, Dell-a, Mitsubishija, Toshibe...

Ode tema skroz u pogresnom pravcu :) , da se vratimo na istu,da li je neko narucio fon preko MTS-a?
Sto se tice cene u Kini u Huaweiju cena je 335 Evra opet kazem imao sam priliku da ka cackam malo i jednostavno moj zakljucak je da ne vredi tih para a ni varijante preko ugovorne obaveze u telekomu npr za Mixnet L( 180eur+24x1950din).mnogo, mozda ce oko Nove godine biti neke akcije i promocije pa cemo videti :-D

Pozdrav narode! Dvoumim se izmedju Huawei P6 i Galaxy - ja S3, oba kostaju 20€ mesecno, ovde u Becu preko operatera Drei. Sta je po vama bolji izbor?

S3. Manje vise slicne specifikacije ali u svemu bolji. Sem izrade.
Ali u svakom slucaju sigurnija kupovina.

Meni je velika prednost P6ice 2GB RAMa.

Ja bih verovatno uzeo Huawei. 2 gb rama i mnogo bolja izrada. Sada, jedino taj softver. Dok ne probam ništa ne mogu da kažem.

Ja sam odusevljen. Uzeo sam ovaj telefon i za sada mogu reci da je odlicno uradjen i da super radi. Svaka cast kinezima.

Cuti, ovo je naletelo slucajno :d

Ako ga izgustiram, uzecu Ativ S, sve sam isplanirao. Taman dok N4 padne cena

Ma vidim ja da ti uzimas n5 odmah cim izadje.. I onda ga prodajes i kupis jos jedno 10 mobova i tako sve u krug.. :) Da li p6 radi bez stucanja i kakva je kamera ? Za izradu necu da pitam

Nije stucao, ali sm ga koristio svega pola sata,sat, na punjacu je. Kamera skroz pristojna, nista vau. Baterija mi deluje kao najveca mana

brate moj... opet ti :D koji mobilni nabavljas za 5 dana .. ? :D :D

Nije izdrzao 5 dana :d
Sutra bih trebao ako sve bude ok da uzmem jednu zver, ali da ne baksuzram.

Dobio sam par pitanja na pm oko P6.
Reci cu odmah, telefon je vrhunska kupovina preko paketa jer je jeftiniji od S3, ali je po oglasima preskup.
Jos jednom cu pomenuti izradu koja me je odusevila. Jedini telefon koji me je toliko odusevio na prvi dodir je bio IP4 svojevremeno.
Ekran je takodje vrhunski i bolji je nego na Nexusu 4 (koji je po karakteristikama najslicniji), Optimusu 4X, Xperiji SP, pa cak po meni i od HOX i S3.
Interfejs je po meni fenomenalan i podseca na IOS, odnosno MIUI i tecno radi. npr dialer ne steka kao kod s3.
Kamera je skroz pristojna, kao i reprodukcija zvuka preko zvucnika. Preko slusalica nisam probao
Najslabija tacka je baterija, koja se po meni brzo prazni cak i u mirovanju bez instaliranih aplikacija. Npr n4 i SP mogu da izguraju vise screen on timea. Da ne pomisli neko da je baterija tragicna, ali je daleko od odlicne.

Igrao sam se juče malo telefonom u Ušću - deluje skroz ok. Lepo su ga uradili, lepo leži onako aluminijumski u ruci, lepo i brzo radi. Nema šta.

Mene dve stvari nerviraju - UI koji je kao iOS (sorry Nemanjo :d) - sve aplikacije pakuje na "desktop" jer samo to ima. Drugim rečima, nema one klasične android podele - početni ekrani i u pozadini aplikacije. Ja nešto volim da na početnim ekranima nemam gotovo ništa sem sata i vremena, pa mi je ovo malo bzvz.

Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.

Inače, kad ovom telefonu uskoro padne cena - to bi mogla da bude sasvim pristojna kupovina.

Igrao sam se juče malo telefonom u Ušću - deluje skroz ok. Lepo su ga uradili, lepo leži onako aluminijumski u ruci, lepo i brzo radi. Nema šta.

Mene dve stvari nerviraju - UI koji je kao iOS (sorry Nemanjo :d) - sve aplikacije pakuje na "desktop" jer samo to ima. Drugim rečima, nema one klasične android podele - početni ekrani i u pozadini aplikacije. Ja nešto volim da na početnim ekranima nemam gotovo ništa sem sata i vremena, pa mi je ovo malo bzvz.

Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.

Inače, kad ovom telefonu uskoro padne cena - to bi mogla da bude sasvim pristojna kupovina.

Користи неки други Launcher и решићеш проблем. Имаћеш празне Home screen-ове и засебан App Launcher. Препоручујем ADW Laucher Pro.

... Druga stvar je prevara sa veličinom ekrana (gde je Sony još gori). Elem, ne stave home i back dugmiće na kućište, već crna traka na dnu ekrana, pa tu dugmići. I tako umesto 4,7 inča dobiješ 4,3. Kod P6 je makar ta traka transparentna, pa đene-đene. Gledao sam Sony XP SP - sve je u redu sem što ekran nije 4,65, već taman 4,3 (poredio sa svojim sgs2). A taj donji bar zakucan u crno i stalno smanjuje ekran.

Jao dušmani, ukrali deo ekrana.
Naravno da ne skine 0.3", da li si normalan?
Ja npr ne kupujem telefon koji nema takve tastere.

Instaliraj ovo i resices prvi problem, a sa ovim ces da otklonis tu prevaru :D

Meni se ovaj aparat ne svidja zato sto ima onaj Emotion UI, znaci ni drugi launcher ne pomaze da se otarasite nekih gluposti koje ima :/

Ljudi, ja nemam ovaj telefon i nisu potrebni nikakvi launcheri. Pogedao sam ga u Delti i napisao kako mi izgleda i sta mi se ne svidja na njemu.

Tetsuo - ja ne kupujem telefone koji imaju tu crnu traku sa home i back dugmicima. Ti kupujes, ja ne. I sta sad? Vise volim cist ekran. Mozda nije 0,3 inca, ali je dovoljno da me odbije od kupovine.

Poslednja izmena:
Imam P6 nekih 15-tak dana, i zaista mi se dopada. Nikakvih problema, čak sam ga i rutovao. Dizajn, materijali i kvalitet izrade prvoklasan, ekran odličan, gladak u radu, ne zagušuje se ni kada je gomila aplikacija otvorena (valjda zbog 2GB RAM-a i quad core-a), kamera odlična. Neko će mu zameriti da na benchmacima je tu negde sa S3, ali zar je S3 spor? A i ko bre igra sintetične benchmark-e... U praksi sve odlično šljaka.

Po izgledu i osećaju u ruci bolji je od Samsung-a S4, HTC One je možda nešto bolji ali mnogo skuplji i recimo taj HTC One ne prima SD kartice...

Dakle P6 nije najbolji po svim kriterijuma, ali za pare koliko košta je izuzetan i svakako vredan da bude razmotren!

хвалиш га као да га продајеш :eyebrows:

Vrh Dno