Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Dakle P6 nije najbolji po svim kriterijuma, ali za pare koliko košta je izuzetan i svakako vredan da bude razmotren!

Potpisujem, izvanredan telefon, po kvalitetu izrade i korišćenih materijala sigurno najbolji. Displej mu je fantastičan, brz je, i da ga ima u dual-sim verziji kupio bih ga s mesta.

Što se tiče izdržljivosti, kako se fon pokazao? Da li mu se ivice grebu posle nekog vremena ili metal pozadi? Da li se pojavilo neko krckanje, luft ekrana itd?

Razmatram kupovinu opasno :)

Posle mesec dana koriscenja, posle S3, a bez ikakve zastite i futrole, telefon nema ni jednu tackicu na sebi. Nista ne krcka i ne skripi i nigde se boja ne skida. Telefon mi nije ni jednom zabagovao ili se restartovao, sve je fluidno kao prvog dana. Sve u svemu ja sam vrlo zadovoljan.

Huawei je najavio upgrade P6 na Android 4.4 KitKat za Januar. Nadajmo se da će tako i biti...

U čemu je fora sa Viberom, zašto nije uvek online iako je net na telefonu uključen? Tek kad pokrenem aplikaciju, piše connecting i onda učitava poruke. Whatsapp npr. radi normalno. Da li Vam se događa slično?

Dal nema mesec dana komentara za p6,jedno pitanje da li home,back tasteri mogu da se stave na 'auto hide' ili bar da ta pozadina ne bude siva nego providna?

Poslednja izmena:
U rivjuovima sam citao o pregrevanju...kakva je zaista situacija sa grejanjem fona?U dubiozi sam da uzimam, posto sam vec imao huaweija, a svidja mi se linija p6...za vrhunske performanse me toliko nije briga, jer imam tab, tako da me zanima samo svakodnevna upotreba, ima li laga i sl?

Kao relativno svež vlasnik, pokušaću da ti odogovorim ono što sam ja primetio tokom korišćenja ovog telefona oko mesec dana.
Nisam primetio bilo kakvo pregrevanje ili primetnije zagrevanje telefona u uobičajenoj, svakodnevnoj upotrebi (razgovor, sms, surf, filmovi, muzika i slično), no, budući da se ne igram na telefonu, zaista ne znam kako bi se ponašao u slučaju pokretanja neke zahtevne igre. Jedino što sam, u tom smislu, probao jeste Riptide, koji dolazi već instaliran i radi zaista besprekorno, no, kako se radi o prilično matoroj igri, to i nije bog zna kakav pokazatelj. Znatno više o ovome (performanse u igrama) imaš na xda forumu u odeljku posvećenom ovom modelu.
Što se tiče pak laga, zaista nema bilo čega što bi u bilo kom trenutku secnulo, usporilo ili na bilo koji drugi način ukazalo na probleme u radu, sve radi savršeno brzo i glatko. Gledanje hd filmova ne izaziva nikakve probleme i još uvek nisam naleteo na format koji telefon nije uspeo da pusti. Nisam siguran da ćeš u realnoj upotrebi primetiti bilo kakvu razliku u performansama ovog telefona i bilo kog drugog, znantno skupljeg i novijeg modela drugih, popularnijih proizvođača.
Pored toga, kvalitet upotrebljenih materijala je izuzetan, telefon je, praktično, sav od aluminijuma i zaista izgleda fantastično, a kvalitet izrade odličan, nakon mesec dana upotrebe, nema bilo kakvih krckanja ili problema kakve druge vrste.

@Radoszver
Može, vidi ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2453926

Poslednja izmena:
Odlicno, hvala na informacijama.
Koljem se izmedju neksusa 4 i p6, s jedne strane softver s druge "eleganci" izgled, a softver mi vise nije bitan toliko jer sam pokriven tabom, za te neke zahtevnije aplikacije, tako da mi je to bitno da je u svakodnevnom radu ok i pouzdan.

Koliko izvlacis sot(screen on time) u ciklusu izmedju punjenja?Vidim da i kitket stize uskoro i na njega, tako da sam jos blizi odluci.

Hm, ne znam koliko će ti značiti moj odgovor, budući da se, kako sam već napomenuo, ne igram na telefonu, no, ja izvučem oko dva dana trajanja baterije (razgovor, sms, surf), pri čemu je ekran uključen nešto preko dva sata.
Verovatno si već video ovaj test http://blog.gsmarena.com/huawei-ascend-p6-completes-our-battery-tests-here-is-the-full-breakdown/ i prilično je realan, no, treba istaći da su to rezultati sa starim firmware-om, sa novim (telefoni kod nas ga već imaju, radi se o b111, koji je poslednji zvanični internacionalni firmware pre kitkata), rezultati su nešto bolji.
Evo ovde iskustava ljudi sa xda foruma http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2492758

Uzeto..crna verzija.
Ui sam posle nekog vremena zamenio nova louncherom, tako da je za sada to to.
Baterija 66% i skoro 2 sata sot...svidja mi se to, preko noci je skinuo 3%, sto je super.
Videcemo sa kitketom kako ce ici, ali za sada sam zadovoljan, nema laga, nema kucanja.
Ekran je stvarno boli glava, jeste 720p, nema neku epohalnu ppi gustinu kao noviji, ali je preko 300, pikseli nisu vidljivi...danas cu malo kameruda testiram.prednja je boles', 5 megapiksela...izgleda da su bacali fokus na skajpove, i slicne video aplikacije.
Pakovanje jeste nebitno, ali jako privlacno, i na to su obratili posebnu paznju, tako da svaka im cast.

Svi koji imaju Huawei P6 trabali bi da učine sebi veliku uslugu i instaliraju novi firmware B125 (to su one poslednje četiri cifre kada se ode u settings/about a phone/build number). Ovaj je poslednji zvanični Huawei internacionalni firmware i mogu da kažem da sam toliko oduševljen kako radi da osećam kao da imam potpuno nov telefon u ruci. Ne znam kako je ranije stajao sa optimizacijom baterije, čini mi se da je sada mnogo bolje ali evo slike pa vi procenite ali imajte u vidu da je ostalo još 65 posto baterije na prvoj slici a 50 posto na drugoj slici.
suvy2ehu.jpg

a2ugu3a4.jpg

Ja sam svoj model kupio jos pre oko četiri meseca u Livornu u Italiji u njihovom Vodafonu i imao je na sebi B606 firmware.

Bio sam blago razočaran performansom telefona, naročito kada sam ga upoređivao sa Nexus 4-kom od drugara na kome je sve klizilo, jer su telefoni trebali da se slično ponašaju zbog veoma sličnih specifikacija koje su delili. Tada sam imao i Galaxy II i čak i ovaj telefon se činio bržim od mog.
Sve do pre nekoliko dana kada sam odlučio da se malo pozabavim sa temama i vidim šta jos može da se doda a da nije preveliko cimanje i oduzimanje vremena.
Ono sto mi je od početka smetalo je, kao što sam već rekao, sama brzina i performanse telefona a i to što onaj navigacioni bar na ekranu (home button, back button, switcher button) nije mogao da se spusti dole, tako da umesto 4.7" ekrana u realnosti dobijas jedva 4.4" osim u retkim aplikacijama kao sto je Youtube gde se potpuno gubi kada gledaš video.
Na moje iznenađenje oba problema koja sam pomenuo su lako rešiva bez ikakvog rootovanja, factory reseta i sve može da se odradi za manje od pola sata i verujte da ćete posle ovoga imati potpuno drugi osećaj koriscenja uređaja.
Verovatno ćete morati da se registrujete za xda-developers forum ali je tih dva minuta registracije itekako vredno truda za ono sto ćete na kraju dobiti.

Za novi firmware idite na ovaj forum i skinite fajl sa prvog posta (oko 900 MB).
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2584675
Sve što treba da uradite posle toga je da iz zip foldera izvadite dload folder, u kome se nalazi UPDATE.APP, stavite folder dload u root folder telefona ili memorijske kartice (neophodno je da u jednoj ili drugoj memoriji, telefona ili kartice, imate bar 2 GB prostora). Posle toga u setingsu telefona idite na settings/about a phone/system update/local update/backup data (obavezno ovo odradite za svaki slučaj)/confirm i zatim čekajte 5-10 minuta da telefon odradi instalaciju novog softvera.

Što se tiče uklanjanja navigacionog bara sa ekrana, postupak je još jednostavniji.
Idite na ovaj forum i sa prvog posta downloadujte fajl.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2453926
Folder pod nazivom HuaweiBackup treba smestiti u root folder memorije telefona ili root folder SD kartice. Nema veze ako tamo već postoji HuaweiBackup folder, samo prekopirajte i ovaj. Posle toga treba otvoriti aplikaciju pod nazivom Backup i odabrati opciju Restore from SD card. I to je sve! Posle toga cete pored strelice za back skroz u donjem uglu sa leve strane imati i strelicu za dole koja ce vam skalnjati navigacioni bar kada vam je to potrebno a vracati ga swypom prsta od donje strane ekrana na gore. Verujte, radi kao sat, veoma je korisna naročito u browserima i igrama jer se dobija još oko 0.3" prostora na ekranu.

Na kraju preporučujem ovaj link za skidanje svih zvanicnih Huawei P6 tema za Emotion 1.6UI, ima ih preko 160.
theme.php?mod=list&display=1&model=P6&version=EMUI1.6
Ono što ne mogu da izostavim je i par reči o ovoj iOS7 temi za Huawei P6 sa ovog sajta:
http://vk.com/modder_hrom
Hwt fajl teme treba staviti u folder pod nazivom HWThemes, memorije telefona ili SD kartice.
Koristim ovu temu vec dva dana i nemam nameru da stavljam drugu, iako ima jako lepih drugih tema.
Tema je toliko dobro odrađena i toliko duboko infiltrirana u sistem telefona da ja stvarno skidam kapu onome ko je
napravio. Jednostavno, nisam imao pojma da je ovakva kastomizacija moguća na Androidu a da sve tako dobro i glatko radi.
Imaćete osećaj , bukvalno, kao da koristite iPhone 5 sa iOS7 i još bolje od toga jer ćete imati 4.7" na raspolaganju i nikakve restrikcije iOS-a (koristio sam iPhone 5, znam o čemu govorim).
Bukvalno je sve izmenjeno da izgleda kao flat dizajn iOS7, počev od ikonica, foldera, fonta, brojčanika, settingsa, maila i sve je mnogo funkcionalnije, naravno, zbog widgeta i svega ostalog što Android nudi u odnosu na iOS7.
uta7amy8.jpg

7udy9u3a.jpg

6y9ehydy.jpg

enebyhab.jpg

pa8etute.jpg

ude7edeh.jpg

Nadam se da sam nekome pomogao da uživa u svom uređaju kao ja i da počne da maksimalno koristi ovaj sjajni telefon.

Poslednja izmena:
he,kad se ode na huawei sajt, za download i dalje stoji oficijelni poslednji b111, a tek kad izaberes region, tj npr Nemacka, u sekciji za update stoji zvanicni b125....ja mislio b111 je poslednji, pa mi je on i stajao, doduse dobro je raspolagao baterijom, pogotovo u standby rezimu.3% za noc(sto je idealno za telefon, npr neksus 7 sa kitketom izgubi 1-2%)

he,kad se ode na huawei sajt, za download i dalje stoji oficijelni poslednji b111, a tek kad izaberes region, tj npr Nemacka, u sekciji za update stoji zvanicni b125....ja mislio b111 je poslednji, pa mi je on i stajao, doduse dobro je raspolagao baterijom, pogotovo u standby rezimu.3% za noc(sto je idealno za telefon, npr neksus 7 sa kitketom izgubi 1-2%)

Huavei je nešto bio tih sa izbacivanjem ovog novog updatea ali je definitivno ovo novi zvanični internacionalni softver, čak, štaviše imaš i u fajlu koji se skine sa sajta uputstvo koje kaže da je ovo novi softver i kako da se instalira. Ja sam zadovoljan koliko drzi baterija jer meni obično ako ga koristim normalno izdrži i jedan i po do dva dana. Ali kako sada radi telefon po pitanju brzine i fluidnosti to je totalno druga priča.

Sve pohvale cybord24 na odlicno napisanim utiscima o novom softveru. Ja jesam trenutno korisnik Samsung Galaxy Note II ali pratim i forume i vesti o Huawei P6 jer mi se od samog pojavljivanja telefon mnogo svideo. Bas sam pre neki dan citao utiske i na stranim sajtovima o novom softveru B125. Nema ko ga nije hvalio. Kao da su dobili nov telefon...Iskreno,lomim se i ne znam sta da radim. Ako se odlucim, kojim slucajem, na prodaju ovog mog "cuda" mozda predjem i ja na P6... ;)

prebacio sam se na b125, pa cemo videti do kitketa kako ce gurati.:D
Za sada sam prezadovoljan.

Kada prelazite na one rezime, normal, endurance ili smart, restartujte uredjaj, zbog android os-a, da ne bi pojacano srkao bateriju.

definitivno je baterija bolje optimizovana sa b125, lagovanja doduse nisam imao ni sa b111, ali b125 se u svemu bolje ponasa.

Sve pohvale cybord24 na odlicno napisanim utiscima o novom softveru. Ja jesam trenutno korisnik Samsung Galaxy Note II ali pratim i forume i vesti o Huawei P6 jer mi se od samog pojavljivanja telefon mnogo svideo. Bas sam pre neki dan citao utiske i na stranim sajtovima o novom softveru B125. Nema ko ga nije hvalio. Kao da su dobili nov telefon...Iskreno,lomim se i ne znam sta da radim. Ako se odlucim, kojim slucajem, na prodaju ovog mog "cuda" mozda predjem i ja na P6... ;)

Zahebao bi se zestoko. Ako nista drugo, ludeo bi zbog baterije.

Da li b125 ima srpski jezik, buduci da je internacionalni firmware?

najlepse molim za savet.konkretno izmedju Huawei P6 i Alcatel Idol X?misljenja su podeljena,pa se i ja dvoumim :)
ja bih tel. za duze
staze.
znaci da me sluzi par godina.da ne
baguje,da otvara sve bez problema,da ima
solidnu prednju i zadnju kameru,da mu je
zvucnik dovoljno glasan.i naravno da mu je ram memorija ok(sto je kod ova dva modela opet ne
reseno),da je lep na oko.i sve
to po razumnoj ceni :)
jos jednom hvalaa :)

Na duze staze, huawei, bolje pokrivena zajednica, xda, gomila nemackih foruma, ima alternative u romovima..

Ako zelis veci ekran, home dugmice van ekrana...idol x

U sustini oba ce dobiti kitket, oba imaju istu bateriju(sto bi kod alkatela moglo biti problem zbog veceg ekrana i rezolucije), oba su u nekom jeftinijem rangu uredjaja, mozda neka niza srednja klasa(ne gledaj *****ske cene jos *****skijih operatera)

A za rad, *** trenutno rade bez problema, osnovne funkcije ne bi trebalo da kucaju, konkretno p6 u browseru neke stranice otvara za nijansu sporije, neke istovremeno u odnosu na nexus 7, nema tu tacviza, :), mozda ce oba stucati kod zahtevnijih igara, ipak to nisu sad najnapucaniji modeli, a kako ce za godinu dve, videcemo.xD

Da li ako stavim NOVa launcher mogu da dobijem normalan izgled androida, volim da udjem u sve aplikacije, a ne da mi stoje kao na jabucaru:)

Vrh Dno