Svi koji imaju Huawei P6 trabali bi da učine sebi veliku uslugu i instaliraju novi firmware B125 (to su one poslednje četiri cifre kada se ode u settings/about a phone/build number). Ovaj je poslednji zvanični Huawei internacionalni firmware i mogu da kažem da sam toliko oduševljen kako radi da osećam kao da imam potpuno nov telefon u ruci. Ne znam kako je ranije stajao sa optimizacijom baterije, čini mi se da je sada mnogo bolje ali evo slike pa vi procenite ali imajte u vidu da je ostalo još 65 posto baterije na prvoj slici a 50 posto na drugoj slici.
Ja sam svoj model kupio jos pre oko četiri meseca u Livornu u Italiji u njihovom Vodafonu i imao je na sebi B606 firmware.
Bio sam blago razočaran performansom telefona, naročito kada sam ga upoređivao sa Nexus 4-kom od drugara na kome je sve klizilo, jer su telefoni trebali da se slično ponašaju zbog veoma sličnih specifikacija koje su delili. Tada sam imao i Galaxy II i čak i ovaj telefon se činio bržim od mog.
Sve do pre nekoliko dana kada sam odlučio da se malo pozabavim sa temama i vidim šta jos može da se doda a da nije preveliko cimanje i oduzimanje vremena.
Ono sto mi je od početka smetalo je, kao što sam već rekao, sama brzina i performanse telefona a i to što onaj navigacioni bar na ekranu (home button, back button, switcher button) nije mogao da se spusti dole, tako da umesto 4.7" ekrana u realnosti dobijas jedva 4.4" osim u retkim aplikacijama kao sto je Youtube gde se potpuno gubi kada gledaš video.
Na moje iznenađenje oba problema koja sam pomenuo su lako rešiva bez ikakvog rootovanja, factory reseta i sve može da se odradi za manje od pola sata i verujte da ćete posle ovoga imati potpuno drugi osećaj koriscenja uređaja.
Verovatno ćete morati da se registrujete za xda-developers forum ali je tih dva minuta registracije itekako vredno truda za ono sto ćete na kraju dobiti.
Za novi firmware idite na ovaj forum i skinite fajl sa prvog posta (oko 900 MB).
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2584675
Sve što treba da uradite posle toga je da iz zip foldera izvadite dload folder, u kome se nalazi UPDATE.APP, stavite folder dload u root folder telefona ili memorijske kartice (neophodno je da u jednoj ili drugoj memoriji, telefona ili kartice, imate bar 2 GB prostora). Posle toga u setingsu telefona idite na settings/about a phone/system update/local update/backup data (obavezno ovo odradite za svaki slučaj)/confirm i zatim čekajte 5-10 minuta da telefon odradi instalaciju novog softvera.
Što se tiče uklanjanja navigacionog bara sa ekrana, postupak je još jednostavniji.
Idite na ovaj forum i sa prvog posta downloadujte fajl.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2453926
Folder pod nazivom HuaweiBackup treba smestiti u root folder memorije telefona ili root folder SD kartice. Nema veze ako tamo već postoji HuaweiBackup folder, samo prekopirajte i ovaj. Posle toga treba otvoriti aplikaciju pod nazivom Backup i odabrati opciju Restore from SD card. I to je sve! Posle toga cete pored strelice za back skroz u donjem uglu sa leve strane imati i strelicu za dole koja ce vam skalnjati navigacioni bar kada vam je to potrebno a vracati ga swypom prsta od donje strane ekrana na gore. Verujte, radi kao sat, veoma je korisna naročito u browserima i igrama jer se dobija još oko 0.3" prostora na ekranu.
Na kraju preporučujem ovaj link za skidanje svih zvanicnih Huawei P6 tema za Emotion 1.6UI, ima ih preko 160.
theme.php?mod=list&display=1&model=P6&version=EMUI1.6
Ono što ne mogu da izostavim je i par reči o ovoj iOS7 temi za Huawei P6 sa ovog sajta:
http://vk.com/modder_hrom
Hwt fajl teme treba staviti u folder pod nazivom HWThemes, memorije telefona ili SD kartice.
Koristim ovu temu vec dva dana i nemam nameru da stavljam drugu, iako ima jako lepih drugih tema.
Tema je toliko dobro odrađena i toliko duboko infiltrirana u sistem telefona da ja stvarno skidam kapu onome ko je
napravio. Jednostavno, nisam imao pojma da je ovakva kastomizacija moguća na Androidu a da sve tako dobro i glatko radi.
Imaćete osećaj , bukvalno, kao da koristite iPhone 5 sa iOS7 i još bolje od toga jer ćete imati 4.7" na raspolaganju i nikakve restrikcije iOS-a (koristio sam iPhone 5, znam o čemu govorim).
Bukvalno je sve izmenjeno da izgleda kao flat dizajn iOS7, počev od ikonica, foldera, fonta, brojčanika, settingsa, maila i sve je mnogo funkcionalnije, naravno, zbog widgeta i svega ostalog što Android nudi u odnosu na iOS7.
Nadam se da sam nekome pomogao da uživa u svom uređaju kao ja i da počne da maksimalno koristi ovaj sjajni telefon.