Šta je novo?

HTC One

Odlicne vesti, iako jos nemam fon. :)

Da li neko koristi ARHD 30.0 (android 4.3 + snese 5.5)? Da li moze da se instalira kada je s-on?

Koristim ja. Lepo radi, mozda truncicu vise baterijre trosi od 22. Zasto ne bi mogao? Sense 5.5 je kul. Mada ilnasao sam mu jednu manu, u kalendaru jedan event jedan alarm, ranije je moglo vise.

Upravo odradjen! Proslo sve bez problema, ali jednu stvar moram da napomenem: uslov je da tel bude otkljucan preko HTC Dev-a!!

Dakle nije klasican S-OFF koji zaobilazi HTC Dev i ostavlja mogucnost garancije, nazalost.

Ono sto ostaje kao nada je, ne daj Boze, da mora tel u servis, vratis ga na fabricka podesavanja i nadas se da nece proveravati bazu HTC Dev-a..:)

Poslednja izmena:
^ Da li si flešovao odgovarajući RUU ili si samo odradio restore stock ROM-a? Koji je tačno benefit S-OFF-a u odnosu na klasično otključavanje? Da li jedino tako može da se flešuje radio (do sada nisam imao potrebu za tim)? Btw, izvoli tutorial za skidanje "TAMPERED" zastavice, ako to već nisi uradio:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2477792

^ Da li si flešovao odgovarajući RUU ili si samo odradio restore stock ROM-a? Koji je tačno benefit S-OFF-a u odnosu na klasično otključavanje? Da li jedino tako može da se flešuje radio (do sada nisam imao potrebu za tim)? Btw, izvoli tutorial za skidanje "TAMPERED" zastavice, ako to već nisi uradio:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2477792

Ovako, otkljucan sam preko HTC Dev-a, imam Custom Recovery TWRP i ARHD 13.3 ROM koji radi sa Stock Kernel-om. Nisam uopste vracao Stock ROM vec je sve proslo glatko sa ARHD 13.3.

Najbitnije je da skines pravi firmware, tj. verziju za tvoj firmware. Meni je 2.24.401.8
Prvo su postavili pogresnu koja mi nije radila, ali danas su uploadovali FIXED i ona radi.

Sto se tice benefit-a, licno mi je najvaznija bila garancija, tj sam podatak da ce mi pisati RELOCKED (bez S-Off-a) mi je smetao pa sam trazio S-Off kako bih mogao da sklonim TAMPERED zastavicu i da pishe LOCKED (fabricki). E sad opet moze se desiti da nista ne postignem ako provere bazu HTC Dev-a, ali mi i u tom slucaju ostaje mogucnost da im kazem da jesam "porucio" kod ali da ga nikada nisam upotrebio itd...ima sad tu nekih fora koje se mogu procitati po netu, ali ni jedna ne daje 100% sigurnost da ce priznati garanciju.

I jos jedna bitna stvar, sa S-OFF-om prakticno postizes da ne mozes da brick-ujes telefon, dakle ne mozes softwerski da ga zakljucas, unistis i sl jer su mu otkljucani svi nivoi za upisivanje.
(Tako sam ja shvatio, neka me neko ispravi ako gresim). Dakle telefon jedino moze hardwerski da se pokvari a sa software-om mozes da radis sta hoces jer imas full deleloperski pristup...

Inace nemam nameru da flashujem drugi radio i sl, ovako sve savrseno radi, zasto bih..;)

Bah... Ja sad imam Pacman rom. Mrzi me da flashujem stock ili arhd da bi odradio soff. Mozda jednog dana.

Bah... Ja sad imam Pacman rom. Mrzi me da flashujem stock ili arhd da bi odradio soff. Mozda jednog dana.

Ako ti je stock kernel, mozes da probas, mislim (ali ne garantujem) da ne moze nista da se pokvari..;)..
U najgorem slucaju ces ostati tu gde jesi...

Ja nisam uspeo iz prvog puta jer sam imao pogresan fajl za S-Off (oni su okacili pogresan), pa mi je radio duze i na kraju izbacio: "Try again for a 30 minutes" i nista se ne desi...

Ali prvo proveri na xda oko detalja, da ne bude da sam ti dao neke dezinformacije.

^ Ne može da ima stock kernel, Pacman nije Sense ROM.

Pa eto ti ga mozda android 4.3 i novi sens.. ?

Nema nista posebno, samo ta podrska za 4g/lte koja nama u srbiji mnogo znaci, i bez nje ne bih mogao ! :-D

A mozda je i zakrpa za najnoviji soff.

Yooyo veciti optimista. :D

Данас сам прочитао на АндроидЦентрал да се очекује 4.3.3 за европске моделе у наредне 3 до 4 недеље... и да ће наводно доћи са 5.5 Сенсом.
afaik, 4.3.3 ne postoji, 4.3 i 4.3.1 su zadnje verzije?
drugo, najavljivalo se za septembar, pa oktobar, pa evo novembar... Na zapadu nista novo :p

Ne znam da li je spominjano ovde ranije, ali ako nekog nervira i cesto mu se greskom pali google now, neka skine "Google Now Swipe Disabler", i problem resen! Ne treba root.

meni se redovno pali.... :) mozda i instaliram to :)

nego, jel neko uspio da nasteluje da nije isti zvuk za dolazni SMS i delivery report? :-/ Ili da se makar skroz iskljuci zvuk za delivery report?

Ako ti je root-ovan telefon, onda instaliraj Sense 5 toolbox modul u xposed-u. Ima opciju da izadje samo obaveštenje (čak ni notifikacija) o delivery reportu, posle ti stoji ona ikonica. Savršeno.

Ako ti je root-ovan telefon, onda instaliraj Sense 5 toolbox modul u xposed-u. Ima opciju da izadje samo obaveštenje (čak ni notifikacija) o delivery reportu, posle ti stoji ona ikonica. Savršeno.

Sve vise se razmisljam da uradim root. Svaki dan se odusevljavam sta sve moze sa programima da se uradi kad ti je fon root-ovan.

nije rootovan... Nesto cijenim garanciju jos uvijek, bas mi je zatrebala za One X... :)

Mozda se pojavi neka fora da nozes da ga vratis u prvobitno stanjem. Kad se to pojavi odmah root-ujem.

Nazad
Vrh Dno