Šta je novo?

HTC One

Kucaj dead pixel tester, ili skini bilo koju jednobojnu sliku, i ako postoji mrtav pixel videces ga.
A za root, pitaj dal je rutovan, ili se pravi naivan pa pitaj dal moze da se rutuje, i kupi od nekog ko nema pojma dal moze :)

@punisher: probaj da restartujes fon... Koji ti je cid?

Res sam, i dalje nista. Kako da proverim taj cid? Sta je to uopste? :-D

Sta je najbolje da se pokrene da bi se proverilo kakav je ekran, koja aplikacija?
I da, ako se rutovanjem gubi garancija, kako onda da proverim da li je tel rutovan? :zgran:

Najsigurniji način je da uđeš u bootloader telefona (upališ ili restartuješ telefon držeći vol -), u gornjem delu ekrana bi trebalo da piše S-ON. Ukoliko je otključan bootloader stoje TAMPERED i UNLOCKED zastavice.

(Hipotetički postoji mogućnost i da je prethodni vlasnik tražio (i dobio) kod za otključavanje od HTC-a a da nije otključao telefon, u tom slučaju opet ne važi garancija, ali šanse za tako nešto su minimalne.)

Kucaj dead pixel tester, ili skini bilo koju jednobojnu sliku, i ako postoji mrtav pixel videces ga.
A za root, pitaj dal je rutovan, ili se pravi naivan pa pitaj dal moze da se rutuje, i kupi od nekog ko nema pojma dal moze :)

@punisher: probaj da restartujes fon... Koji ti je cid?
Ma ja kakve sam k****e srece, naletecu bas na takav, zbog toga i pitam sve ovo! :wall:
U svakom slucaju hvala na savetima, videcu ovih dana sta ce da ispadne...sem € iz dzepa :S:

У најкраћој могућој форми:
Систем делује брже, скрол и анимације флуидније а можеш да искључиш Блинкфид. :)

Морам да се исправим и допуним... до сада сам приметио да је измењено(углавном на боље) следеће:
- цео изглед система нотификација
-- кад добијеш поруку
-- кад имаш позив

- Саме поруке су измењене
-- Смајлији су промењени
-- Аутосугестија је побољшана и унапређен UI

Генерално добра унапређења... верујем да их има још али нисам их до сада приметио. :)

Autosugestija? :d

Sta je promenjeno kod notifikacija za poruke i pozive?

Hm... interesantno. Sada će se alarm aktivirati i ako je telefon isključen, tj. prvo će se uključiti telefon, pa onda alarm :)
Ovo je doduše izgleda vezano za Android 4.3 i nema veze sa Sense-om.

Hm... interesantno. Sada će se alarm aktivirati i ako je telefon isključen, tj. prvo će se uključiti telefon, pa onda alarm :)
Ovo je doduše izgleda vezano za Android 4.3 i nema veze sa Sense-om.

Da li znas zasto ne dobijam ja update jos?

Btw to na mojoj NokiJi ima od pre 50 godina :D

Poslednja izmena:
Pa feature phone-ovi su naravno imali to, ali Android do sada nije.

Ti nisi uzeo telefon preko operatera kod nas?

U svakom slučaju ćeš ga dobiti uskoro, ali ne pušta update se za sve regione i operatere istovremeno.

Pa feature phone-ovi su naravno imali to, ali Android do sada nije.

Ti nisi uzeo telefon preko operatera kod nas?

U svakom slučaju ćeš ga dobiti uskoro, ali ne pušta update se za sve regione i operatere istovremeno.

Nisam, uzeo sam unlocked verziju, ja msm da je iz nemacke posto pise na nemackom na kutiji. I taj CID mi je T-MOB101

Sad ima opcija na lockscreen-u da se postave widzet-i desno u novim prozorima,kao na Nexus-u,fora

Zar nije T-MOB = T-Mobile? I zar oni ne zakljucavaju telefone?

Nemam pojma, ja znam da sam ga kupio preko onog sajta, otisao kod njih, otvorio hermeticki zatvorenu kutiju i naravno fon je bio sim free.

@creative: Mozes malo da pojasnis? Znaci sad mozes na lock screen da stavis widget ?

Poslednja izmena:
Dobićeš update kad bude pušten za T-mobile mrezu, a to može da bude i za nekoliko meseci.

Da,kad upalis screen,povuci prstom sa desne ivice ekrana i pojavice ti se novi i novi i novi,koliko ti hoces vidzeta da stavis

Autosugestija? :d

Ауто предлог?

Немам појма шта је правилније и заиста у ”духу српског језика” ако о тако нечемо можемо уопште да говоримо кад је технологија у питању. Генерално сви језици, осим енглеског, имају проблема са превођењем техно. терминологије.

Jednom i Nemci da kasne za nama :p

E da,jos jedna novina,sad koristi led za fokus slika ako se ne varam.

E ovo mi se svidja, jer do sada je u vecini slucajeva davao mutne fotografije jer nema dobar fokus kada je mrak.

Valjda cemo i mi uskoro da dobijemo update, ja se nadam do srede sledece da ce se i nama pojaviti ... -.-

Poslednja izmena:
Sta je najbolje da se pokrene da bi se proverilo kakav je ekran, koja aplikacija?
I da, ako se rutovanjem gubi garancija, kako onda da proverim da li je tel rutovan? :zgran:
Bilo koja aplikacija za to sa play store-a.

Prpverio sam rucno i dalje nista.
sta bi on bez tvojih savjeta??? :d

Морам да се исправим и допуним... до сада сам приметио да је измењено(углавном на боље) следеће:
- цео изглед система нотификација
-- кад добијеш поруку
-- кад имаш позив

- Саме поруке су измењене
-- Смајлији су промењени
-- Аутосугестија је побољшана и унапређен UI

Генерално добра унапређења... верујем да их има још али нисам их до сада приметио. :)
meni se ovi novi smajlici i ne svidjaju previshe... Pride, sad bas testiram, i kompatibilnost sa drugim telefonima je ochajna... Saljem na Sony sa 4.0 ili 4.1, kaze drugarica da pola smajlica ne vidi, ukljucujuci i one klasicne "B-)" i slicno. A s druge strane, kad rucno ukucam ":p" ili "B-)", ostaju kao text, ne konvertuju se u smajli. :S:

Kad jos dodam to da nema vise tastera "send" u landscape kad se koristi neka ne-HTC tastatura, za moje potrebe su se ukakili u SMS aplikaciju... :mad:

PS Kad se koriste novi smajlici, imate samo 70ak karaktera po SMS-u, umsjesto standardnih 160 (isto kao kad se koriste č ć ĐŠŽ, ili ćirilica)... :S:

Poslednja izmena:
Jel neko otkljucao ONE sa telenora, preko nekog od ovih online servisa koji nude unclocking ? Idem na mesec dva u Aziju pa mi se vise isplati da otkljucam ovaj no da kupujem novi :D

Baterija sada mnogo bolje traje. Bas osetna razlika. Ne mogu da procenim tacno koliko ali traje duze. Imam 3h screen on na 43%

Baterija sada mnogo bolje traje. Bas osetna razlika. Ne mogu da procenim tacno koliko ali traje duze. Imam 3h screen on na 43%
ja cu to malo teze moci da procijenim, jer je juce izasla i Plants vs Zombies 2. Spremam se da punim tel 3x za 24h :d

@joriq:

U paketu imam 1000 SMS-ova i nema sansi da ih potrosim. Potpuno mi je nebitno sto ce da ih salje kao UNICODE. Jedino kada sam u roamingu ukljucim da skida kvacice sa slova.

Izasao je novi ARHD 31.0 sa Androidom 4.3 i Sense 5.5. Usput je u firmware na verziji 3.62.xxxx. Da li to znaci da soff ne mogu da odradim jer nemaju podrsku za 3.62 vec max do 3.24?

Da li da stvim neki stariji ARHD pa da uradim soff pa onda ovaj novi?

Poslednja izmena:
@joriq:

U paketu imam 1000 SMS-ova i nema sansi da ih potrosim. Potpuno mi je nebitno sto ce da ih salje kao UNICODE. Jedino kada sam u roamingu ukljucim da skida kvacice sa slova.
ja imam unlimitet sms (zvanicno fair use policy na 1000, jednom sam potrosio preko 1800, i nista nisu naplatili :p ). Ali rekoh zbog ostalih da napomenem. U cemu je poenta smajlica, ako ih primalac ne vidi? Konkrento, One V ne prikazuje nista, ni prazne kockice, Sony (mislim) Arc S prikaze recimo 10 od 15 koje sam probao, a neki jeftini Samsung Duos sa androidom je od 15ak prikazao 2 :d

Nazad
Vrh Dno