Šta je novo?

HTC One

Ako imaš soff onda mozes da ga vratis u stock stanje. Problem je sto za novi soff treba htcdev unlock, što poništava garanciju.

Pa to ti kazem, kad se pojavi fora da ne treba to, tj da moze da se vrati u fabricko stanje odmah radim root :-D

Btw kod druga sam uporedjivao 5s sa one-om i naravno i dalje mi se one najvise svidja od svih fonova. Ip 5s ima samo bolji procesor i to za otisak prsta mi se svidja, i nista vise. Jeste lep, ali je isti kao 5ica.

Poslednja izmena:
Ukusi su različiti. Mene pre svega zanima funkcionalnost. Izgled je na kraju. Planiram da uzmem nexus5. Ne mogu da podnesem ovaj bloatware sto HTC forsira.

Imam cudnu situaciju, wi fi radi bez problema, google chrome takodje otvara sajtove, ali zato stock pretrazivac nece da radi. Ukucam sajt,bilo koji, ucita do pola i stane. Ocistio cash, cookiesi opet isto. Ima li neko ideju?

Imam cudnu situaciju, wi fi radi bez problema, google chrome takodje otvara sajtove, ali zato stock pretrazivac nece da radi. Ukucam sajt,bilo koji, ucita do pola i stane. Ocistio cash, cookiesi opet isto. Ima li neko ideju?

Ko ga je*e. Ja ga nisam upalio 2 puta za ovih skoro 2 meseca koliko imam fon :D

Definitivno je nešto do same aplikacije. Da li si čistio samo cache i cookies ili si uradio i clear data, force stop itd u settings-apps? Jel si probao sa prostim resetovanjem telefona?

Ko ga je*e. Ja ga nisam upalio 2 puta za ovih skoro 2 meseca koliko imam fon :D

Čemu ovo? Nabijaš postove, mahom neupotrebljive

Definitivno je nešto do same aplikacije. Da li si čistio samo cache i cookies ili si uradio i clear data, force stop itd u settings-apps? Jel si probao sa prostim resetovanjem telefona?

Čemu ovo? Nabijaš postove, mahom neupotrebljive

Covece, samo kazem realnu stvar, ako vec kotisti chrome ne treba mu ovaj obican broswer bas ni malo.

Treba mu za prijavljivanje na WiFi mreže koje traže login :p

Ukusi su različiti. Mene pre svega zanima funkcionalnost. Izgled je na kraju. Planiram da uzmem nexus5. Ne mogu da podnesem ovaj bloatware sto HTC forsira.

Апсолутно размишљам исто... било ми је потребно мање од 2 недеље, од како сам купио One, да скапирам колико ми недостаје чист Андроид и мање од месец дана да почнем да пратим вести у вези Nexus 5.

Апсолутно размишљам исто... било ми је потребно мање од 2 недеље, од како сам купио One, да скапирам колико ми недостаје чист Андроид и мање од месец дана да почнем да пратим вести у вези Nexus 5.

Evo ja da se javim sa suprotnim mišljenjem :) Promenio sam po 10ak ROM-ova na dosadasnjim Wildfire i Desire S i uvek sam se vracao na Sense bez obzira sto je sporiji. Stock Android, po meni, po godinu-dve kasni sa opcijama koje uvodi Sense:
- Speed/Smart dial bez koga ne mogu da zamislim telefon. Na Sensu postoji odavno, na Stock-u uveden tek nedavno. (u 4.3 ja mislim) OK, mozda je to moglo da se resi drugim dialer-om, ali je to u Sensu sve nekako lepo upakovano.
- Vremenska prognoza i kontrola muzike sa lockscreen-a. Takodje na sensu postoji vec sigurno dve godine, a na Stock-u uvedeno tek sa 4.2.
- Ne previše bitno, ali evo Gugl je najavio da će u KitKat-u konačno zameniti ikonice u status bar-u belima, što je u Sensu oduvek.

Ono što i dalje fali u Stock-u, a koristim intenzivno
- Flip to silent (rešivo dodatnom aplikacijom)
- Galerija sa integrisanim DLNA plejerom i mapom geotagovanih slika (opet mora druga aplikacija)
- Facebook nikada nisam uspeo da namestim da sinhronizuje i fotografije (treba dodati Friendcaster ili nesto slicno)

Dakle uglavnom sitnice, ali sitnice "koje zivot znace". Mogu se one zakrpiti dodatnim aplikacijama, ali onda dobijam nekoherentan korisnički interfejs. O ukusima ne treba raspravljati, ali korisnički interfejs koga je počeo da koristi Gugl mi je preterano pojednostavljen...čak do krajnosti da se zapitate zašto ste uopšte kupili telefon sa ekranom u boji slika

Nazad na temu...Da li je neko pokušao da S-OFF-uje 1.54 ovom novom metodom? Šljaka li to?

Sto se izgleda tice, meni smeta što je sve previše krupno na ekranu. Kada se root uje, moguće je pomoću Xposed frameworka promeniti dpi, ali i dalje to nije to, jer se sense aplikacije ne skaliraju ispravno. Koristim Pacman rom koji u sebi ima Paranoid Android gde mozes da menjaš dpi kako poželiš. Paranoid Android radi perfektno na Nexusima i ne gubim ništa ako flashujem custom rom na nexusa.

hm, ne znam kako vi, ali ja upravo skidam apdejt na 4.3 i sense 5.5 :) Dragicka! :p

Ne znam da li je to bilo isto u Sense 5, ali opcija "make more space" u settings-storage je baš dobro odrađena

Ja cu tek veceras update da radim, nemam na poslu wifi -.- Pricajte utiske, sta ima novo?

Ja cu tek veceras update da radim, nemam na poslu wifi -.- Pricajte utiske, sta ima novo?

У најкраћој могућој форми:
Систем делује брже, скрол и анимације флуидније а можеш да искључиш Блинкфид. :)

У најкраћој могућој форми:
Систем делује брже, скрол и анимације флуидније а можеш да искључиш Блинкфид. :)

Hvala. A to za blinkfeed mi je nepotrebno, navikao sam na njega i koristim ga :) Ustvari, sada ne mogu da zamislim android fon bez njega :-D

Pozdrav svima!
Posto planiram da u skorije vreme pazarim ovaj tel, uglavnom sam iscitao temu, mada bi svejedno poneki savet dobro dosao.
Obzirom da su cene po oglasima donekle povoljnije, na sta obratiti paznju prilikom takve kupovine (racun/garancija se podrazumevaju)?

Pozdrav svima!
Posto planiram da u skorije vreme pazarim ovaj tel, uglavnom sam iscitao temu, mada bi svejedno poneki savet dobro dosao.
Obzirom da su cene po oglasima donekle povoljnije, na sta obratiti paznju prilikom takve kupovine (racun/garancija se podrazumevaju)?

IZrada na ivicama, mrtvi ili stuck pikseli. To je glavno.

@tema: ja jos nisam dobio update ? o_O

provjeri rucno za apdejt...

Nego, jedna stvar me vec opasno iritira: za one koji ne koriste HTC-ovu tastaturu, da li u landscape modu imate opste "send"?? Koristim Smart Keyboard, i sad moram da otkucam poruku, vratim tel u portrait mode i tek onda vidim send :d

Sta je najbolje da se pokrene da bi se proverilo kakav je ekran, koja aplikacija?
I da, ako se rutovanjem gubi garancija, kako onda da proverim da li je tel rutovan? :zgran:

Bilo koja aplikacija za to sa play store-a.

Prpverio sam rucno i dalje nista.

Sta je najbolje da se pokrene da bi se proverilo kakav je ekran, koja aplikacija?

Kucaj dead pixel tester, ili skini bilo koju jednobojnu sliku, i ako postoji mrtav pixel videces ga.
A za root, pitaj dal je rutovan, ili se pravi naivan pa pitaj dal moze da se rutuje, i kupi od nekog ko nema pojma dal moze :)

@punisher: probaj da restartujes fon... Koji ti je cid?

Vrh Dno