Mali rev.
Shto se tice Jelly Bean-a na One X, chista desetka. Inache smo poznati po brzini interneta u svijetu, nisam imao snage da montiram video, ipak prilog u videu je mnogo lepshi nego ovako u par slika, al' shta da se radi.
JB na One X je pravo osvjezhenje, jednostavno ispravljeno je dosta stvari, shto je falilo HOX-u, tu je i fabricka opcija Power Saver, koja je jako korisna, i zna par sati spasiti kada je za to potrebno.
Brz je dosta, fino skroluje kroz meni, nema laga i nisam primjetio nekih posebnih falinki, tj., nisam ih uopshte primjetio, i ako ovo nije, ne znam mozhda grijeshim, finalna verzija, finalna se ocekuje ovog mjeseca.
Tu je njegov "staromodni" interfejs, koji meni jako pashe, nije sharen kao na, puk'o bi a da ne spomenem TouchWiz, kod $amsunga
Shetanje kroz Settings, i prikaz baterije
Jelly Bean od Football-a, ROM maximus V4, za vishe detalja na xda. Tu su i muzicke skalamerije
Benchmark, Quadrant i AntutuBenchmark, skoro 1300+ je vishi skor nego na fabrickom ICS, ne sjecam se koji mi je skor bio na ICS kada je u pitanu AntutuBenchmark
Poruke (tastatura), Status kada se povuce na dole i Galerije slika, shto se tiche Galerije bas fensi izgleda, moze da se sihnorizuje s' FB, twitterom, DropBox...
Da, ono shto je po meni najbitnije je kamera i video snimanje. Kamera ostrije izgleda, a sto se tice video zapisa maksimalno su odradili.
Zakljucak:
Dobro:
- Brzina
- Stabilnost
- Interfejs i glatkoca u radu
- Poboljsana kamera i video snimanje
- Poboljsana baterija
- Jelly Bean animacija
- Optimizacija
- Galerija ima vise funkcija
- Power Saver koji moze da posluzi
- Beats Audio neizbjezni
- *ne mogu bas svega da se setim*

- Wifi direct, NFS radi
- USB OTG radi (neki kazu da ne radi, neki se fale da im funkcionise)
Lose
- Prelazak na Jelly Bean nema vracanja na ICS, zbog update hboot verzije na 1.23*** (kada se dobije S-OFF ovo vise nece biti problem)
- Mogli su malo izmjeniti HTC widget-e
- Ikonice tipa, Phone, Messenger, Mail ostale iste (po meni ruzne)
- *verovatno ima jos, ali u ovom trenutku ne mogu da se sjetim*
Moram da napomenem, ukoliko neko zeli da predje na JB officijalni, neka se u startu odrekne ICS ili ceka jos neko vrijeme, razlog ovom problemu je, sto jos nema resenje za S-off. Sto se mene tice, vrijedi preci na JELLY BEAN!
* Ovo je za one koji zele vise, a za one koji ne zele da eksperimentisu neka ostanu gdje jesu, u svakom slucaju svaki ce dobiti oficijalni JB do kraja oktobra (ne brendirani telefoni, tj., oni koji nisu uzeli kod operatora, a oni koji su uzeli kod operatora ocekuje se do kraja godine, barem sam tako skontao)