Šta je novo?

HTC One X

nego: za ove kojima jeste pucao iGO - da li ste pronasli rjesenje? Upravo sam probao jos jednu verziju (GOprimo_v9.6.7.235654_thin-v1.1) i puca na isti nacin... Vjerujem da je neki konflikt u pitanju, jer prije je radilo OK... Mozda ovaj JB apdejt rijesi problem :p

Posle koliko ti vremena puca? Meni je najveći problem što mi pojede bateriju za dva sata ( slobodna procena ) ali nikada do sad nije "pukao". Verzija je jedna od onih koje su kacene ovde. Radi super dok se auto ne zaustavi tada pobrljavi načisto kao da se vozim helikopterom (poznat problem).

puca posle 5-6 sekundi. Probao sam iGo My Way (makar tako pise na splash screen-u) i gorepomenuti iGo primo... A kad udjem u "running services", tamo stoji da rade 2 procesa, dok ih rucno ne ugasim :p
Sto se tice trajanja baterije, s obzirom da meni na surf i slicno traje 3-3.5h, a navigacija zahtijeva i vise proc snage, i GPS, i uglavnom osvjetljenje na max, bez autopunjaca ne bih ni ocekivao vise od 2h plafon.
Nego, ja sam sa DHD imao drugi problem: uzeo sam auto punjac, navodno velike izlazne snage, ali je tel vise trosio nego sto je dobijao struje, pa sam se dovijao na razne nacine na putovanju kroz Italiju (tipa osvjetljenje na minimum i oslanjanje na glasovnu navigaciju, kao i gasenje iGo-a kad naidjem na dio puta gdje se ide samo pravo duze vremena)

Igo primo
9.6.7.235654

.kad se startuje piše igo my way , najnormalnije mi radi.

Danas gledam HTC One X i One S, i ne mogu da se otmem utisku da nas proizvodjaci telefona malo namerno zezaju :)

Pa kako je bre moguce da je, One X koji treba da bude najbolji telefon sto postoji, izradjen od plastike, a One S koji je par klasa ispod je od metala, tanji je i odaje opste utisak viseg kvaliteta izrade???
Meni to bas nije normalno.

Danas gledam HTC One X i One S, i ne mogu da se otmem utisku da nas proizvodjaci telefona malo namerno zezaju :)

Pa kako je bre moguce da je, One X koji treba da bude najbolji telefon sto postoji, izradjen od plastike, a One S koji je par klasa ispod je od metala, tanji je i odaje opste utisak viseg kvaliteta izrade???
Meni to bas nije normalno.

Nisu ista klasa, a to što je nešto izrađeno od plastike, ne mora da znači da je nekvalitetno i ružno..pogledaj nokia lumia telefone ili čuveni N9 koji je čini mi se, prvi krenuo sa unibody dizajnom od polikarbonata ili ti plastike...

Imam One X već 6 meseci, i mislim da je jako dobro izrađen, i to od vrlo kvalitetnih materijala. One S imaju kolege u firmi, i radi se takođe o kvalitetnom telefonu, sve je stvar ukusa i lične naklonosti. Ja nemam ništa protiv plastike, čak mi se više i sviđaju takvi telefoni, pretpostavljam da i sa dizajnerske strane, plastika omogućuje veću slobodu...

Imao bi 100kg da je od metala, a i jos 1 stvar: crni one s ima problema sa ljustenjem povrsinskog sloja po ivicama, sto sam i licno vidio na 2 komada (google it)

Pa slazem se ja da plastika nije losa, ali cinjenica je i da bi 90% vas koji branite plastiku (branite je jer ste prinudjeni da kupite plasticni telefon) momentano uzeli metalni telefon kada biste imali izbor dva identicna recimo One X plasticni i One X metalni.
I ja imam plasticni telefon i nista mu ne fali, ali da se ne lazemo kupio sam ga jer nisam izbora,da postoji isti takav metalni ne bih 3 sekunde razmisljao.
Ne sporim da ova plastika ima dosta prednosti u odnosu na metal, ali ipak metalni feel and look je ipak metalni feel and look :)

I nije istina uopste da bi bili preteski, to je vise onako po defaultu argument protiv metala i preuvelican je. Npr iPhone 5, metalni je, istina manji je, ali je toliko lagan da mu nista ne bi smetalo i da je 30% tezi.

Poslednja izmena:
Ili bar ona gumirana plastika. Ništa gore od sjajne plastike na kojoj ostaju otisci. Sve zarad uštede pod par dolara na telefonima koji koštaju preko 500.

Pa slazem se ja da plastika nije losa, ali cinjenica je i da bi 90% vas koji branite plastiku (branite je jer ste prinudjeni da kupite plasticni telefon) momentano uzeli metalni telefon kada biste imali izbor dva identicna recimo One X plasticni i One X metalni.
I ja imam plasticni telefon i nista mu ne fali, ali da se ne lazemo kupio sam ga jer nisam izbora,da postoji isti takav metalni ne bih 3 sekunde razmisljao.
Ne sporim da ova plastika ima dosta prednosti u odnosu na metal, ali ipak metalni feel and look je ipak metalni feel and look :)

I nije istina uopste da bi bili preteski, to je vise onako po defaultu argument protiv metala i preuvelican je. Npr iPhone 5, metalni je, istina manji je, ali je toliko lagan da mu nista ne bi smetalo i da je 30% tezi.

istina je. Imam DHD, koji je manji od One X, ima manju bateriju, da ne nabrajam ostalo, i tezi je cak 30-40 grama. Takodje, metal ometa WIFI i GPS signal (sto su iskusili korisnici Asus Transformer Prajma, pa je to promijenjeno na Infinitiju), a generalno, uvijek sam gledao da stavim neki kejs na telefon (npr. Case Mate Barely There, koji je ultra tanak, a ima taj gumirani feeling). Za One X sam uzeo originalni HTC-ov clear hard shell
http://www.androidcentral.com/htc-one-x-case-clear-hard-shell-gets-some-forum-love
htc-one-x-case.jpg

Pre nego sto resetujem telefon na fabricko stanje, reko ovde da se raspitam.
Pobrljavio mi je senzor pokreto, preciznije ne radi.
Prvo mi je palo na pamet kalibracija g senzora, ali ona se prekida ispisuje "kalibracija prekinuta",probao sam onu igru sa lopticom i ne reaguje (loptica stoji ne pomera se).
Problem imam i sa senzorom za svetlo kada stavim na auto osvetljenja displeja je na minimum i kod poziva displej je ukljucen dok razgovaram.
Ovo sa senzorom za osvetljenje me nervira jer za 1h i 45min baterija mi je otisla 40% (55% ekran).
Probao sam ukljucenje iskljucenje telefona, senzora...

Ima li neko bezbolno resenje?

Ako ti je pao telefon, postoji sansa da je sam senzor prsao i tu ne pomaze ni resetovanje softwera ni nista (servis samo)
Sobzirom da imas problem i sa auto brightnessom deluje mi kao da imas neku aplikaciju ili neki veliki power drain. Probaj za sada reset na fabricko, pazi koje aplikacije instaliras, i naravno, probaj drugi rom :)

pitam se sta ce brze: ovaj oficijelni JB apdejt ili googleova prezentacija Androida 4.2? :p Ovim tempom, bicemo uvijek korak iza najsvjezije verzije :-\

I mene zanima baš su smirili više...ko što reče neko sa xda instaliracu stari dobar cm i gotovo...nadam se samo da će update doneti s-off ako ga ne dozvole prodacu telefon i početi da pljujem htc gde god mogu i koliko god mogu

sva je prilika da ce izbaciti apdejt najranije 31. oktobra :p Ne znam sta se kane vise, kad su vec to isto izbacili za One X+... Ajde da imaju neki strasni bolji model koji bi imao prioritet, ali One X je jos uvijek top of the line, a JB je prezentovan jos u junu!

Vec sam to uradio, nisam mogao vise da izdrzim. Nekako sam sklon otvorenoscu, a android je u neku ruku jedini izbor. Ali s-off me ubijao, i definitivno rijesio da ga prodam, sto sam i ucinio. Uzeo sam S3, on mi je bio dosadan, pretjerano je otvoren, s' njime mozes raditi, ono sto se moze radit, pa mi ni to nije odgovaralo.

Sada sam uzeo iPhone 4S, pojma nemam, dosta zatvoren sistem, nekako cekam da se slegne situacija s' HTC-om, da pocnu dozvoljavati S-off na svojim uredjajema.
Inace cu pljuvati po brendu HTC maksimalno, ne ide sto odugovlace i ne daju source za s-off.

Lud, zbunjen...

Izasao OTA za Aziju,ocekuje se uskoro,verovatno do srede neki dan i za Evropu

ja bih ocekivao za vikend (jer je tad ljudima najlakse da odrade apdejt, a ne u sred radnog dana da ne mogu da koriste telefon), ali vidjecemo... Brojimo sitno u svakom slucaju :p

Fleshovao sam ARHD v12 na drugi HOX, cekam da se slegnu malo utisci ... Za sada mogu reci samo da je jako dobro iskustvo ...

ja refreshujem na svakih 2-3 sata :p

eto je Google odlozio predstavljanje Nexusa i Androida 4.2 zbog uragana u NYC... Dakle HTC ima nesto vecu shansu da pobijedi u ovoj mrtvoj trci, a ko zna, mozda cemo imati najsvjeziji Android cijelih 2-3 dana :p

Bio sam u Eplovoj radnji u Barseloni,pa sam malo drzao u ruci Iphone 5. Mnogo mi se vise svidja HOX,malo sam ga cackao i tako da moj glas ide HOX-u.
Ne deluje mi nesto sigurno u ruci IPhone5.

meni se dosadilo cekanje, pa sam konacno rootovao telefon i ubacio custom rom... Ali ne u One X, nego Desire HD :d Mozda za koji dan ubacim i JB, a ne sumnjam da ce brzo izaci i neki 4.2 port...

Nazad
Vrh Dno