Šta je novo?

HTC One X

nego, ima li kakvih preciznijih info za official JB apdejt? :-/ Je li leakovao na XDA?

Jeste, poodavno...standarno, football je izvor, lik je očigledno ili u HTC-u ili mu riba radi tamo...

JB 4.1.1, HTC Sense 4+, kernel 3.01...
Kažu da je odličan...Može se instalirati samo na određene CID-ove , ali su na listi i HTC_001 i HTC_032 koji su kod nas najčešći, tako da nema frke, jedino što će ti promeniti HBOOT pa nema nazad...inače imaš i ARHD od Mike-a, ver.11.

Za official se očekuje ovog meseca...

Youtube "pucanje" zvucnika, do sada mi je rešenje bio restart ali me stvarno iritira da svaki dan restartujem telefon da bi normalno odgledao neki klip na youtube-u.

Stock rom je u pitanju.

Jeste, poodavno...standarno, football je izvor, lik je očigledno ili u HTC-u ili mu riba radi tamo...

JB 4.1.1, HTC Sense 4+, kernel 3.01...
Kažu da je odličan...Može se instalirati samo na određene CID-ove , ali su na listi i HTC_001 i HTC_032 koji su kod nas najčešći, tako da nema frke, jedino što će ti promeniti HBOOT pa nema nazad...inače imaš i ARHD od Mike-a, ver.11.

Za official se očekuje ovog meseca...

ovo ja zovem "temeljan odgovor" ;)

Dodao bih jos samo na sve ovo, sa Mike namerno ne izbacuje ROM javno, vec link do roma mozes dobiti samo ako odes na njihov IRC kanal. Navondno, u kernelu postoji bug sa USB i mass storage opcijom. Presporo kopira i drejnuje bateriju.
Ipak, ovo sto sada imamo je samo test relese, mada kazu da je i vise nego dovoljno za svakodnevnu upotrebu.

Takodje, firmware se flashuje 2 puta, zahteva oem relock pa ponovo mora unlock i custom kernel. Ovaj proces je one way, posto kada sw hboot updejtuje na 1.28 nema opcije downgradea ukoliko tvoj HOX nije S-OFF.

Suska se, da postoji opcija da se kroz ovaj firmware dobije i taj famozni s-off. Pitao sam ljude na ircu, i kazu mi da za sada nema resenja, ali se hboot razlikuje i ima drugacije flegove nego ovi do sada.

@mmarkovic, lijepo recheno.
Sva tri sam probao, maXimus v4.2 od Footballa, InsertCoind 1o.6.5 od badnewza, i Android Revolution HD (sada 11.1), i mogu reci da je od mike1986 ARHD najbolji, i ako je za sve zasluzan Football, jer prvi dodje do ROM-a.

Jedini bag po meni jeste montiranje interne memorije, ovako jeste sporo, sem toga, ovi ROMovi mogu da se koriste svakodneno.

Ljudi jel vi stizete da telefonirate ili se zezate sa tim romovima ;) ?
Ima li resenja za wi-fi, evo na netbuku 4 crte, a na nesrecnom X-u samo tacka :( ?

Ima resenje,ili nosis u servis ili stisnes mooda pa ga sam rastavis i zalemis kontakte :)

Nemamo vremena za pozivanje, zato nam radi dobro wifi. :). (Sala mala)

Kreni u vode s romovima, stvarno ne mogu da shvatim ljude, koji koriste one x, s3 i ostale skalamerije a da se ne igraju s modovanjem i romovima. (Ovo je ipak moje misljenje, ne mora da znaci da je ispravno)

Ima onih i prije HD2, jos kad android nije bio portovan na njemu, npr., proslavljeni Htc Desire, i dan danas rade isto. :)

Sto se tice wifi-a, meni je update na JB resio problem.

Tesko da ti update moze resiti hardverski problem.
Kontakti od wi fi antene ne nalezu dobro jedan na drugi i zato je slab signal na wi fi cak i ako ste blizu rutera.
Jedina opcija je ili da drzite stisnut telefon u gornjem desnom uglu ili da se rasklopi i da se kontakti zaleme.

Slican problem kao na HTC Sensation, antena nije dobro dodirivala, slucaj kod Sensation-a je cirkus u odnosu na One X.
Dok sam imao fabricki ROM, crtica je varilala 1-3, nakon toga sam presao na Custom ROM-ove, na CyanogenMod mi se dobro ponasao, ali ne dovoljno.
Kada je izashao Jelly Bean, koji je izbacio Football, nakon update hboot-a i firmware-a i ROM-a, stanje se maksimalno popravilo. Mozda grijesim, ili se sam od sebe popravio, ko zna...

Tesko da ti update moze resiti hardverski problem.
Kontakti od wi fi antene ne nalezu dobro jedan na drugi i zato je slab signal na wi fi cak i ako ste blizu rutera.
Jedina opcija je ili da drzite stisnut telefon u gornjem desnom uglu ili da se rasklopi i da se kontakti zaleme.

moguce da imam taj problem (u pocetku nije bilo tako, sad u drugoj sobi 1 crtica, nekad i predje na mobile network)... Pod garancijom je, samo ne znam da li da im ga dam da prckaju (podgoricki servis, nemam nikakve info o (ne)kvalitetu)...

Koliko sam skapirao, ovi romovi koji su se pojavili podrzavaju CID-ove samo onih telefona koji mogu vec da ochekuju zvanichni JB update. Poshto CID mog telefona nije na listi, kapiram da ne mogu da koristim JB romove josh ili kako?

Inače i windows je imao rom-ove tako da je jedini razlog zbog kog bi se okrenuo ka custom rom-u pucketanje zvučnika pri korišćenju youtube aplikacije ali to mi je beznacajno.

Inače za WiFi obavezno štiklirajte best WiFi perfomance a odštiklirajte auto disconnect.

i, sta se dobija sa "best wifi performance". Ja probao svojevremeno, i nisam vidio nikakvu razliku? :-/

Inače i windows je imao rom-ove tako da je jedini razlog zbog kog bi se okrenuo ka custom rom-u pucketanje zvučnika pri korišćenju youtube aplikacije ali to mi je beznacajno.

Inače za WiFi obavezno štiklirajte best WiFi perfomance a odštiklirajte auto disconnect.

Licno mislim da wi-fi best performance nema potrebe ukljucivati, samo zbog baterije. Iskreno, ja to ukljucujem damo u nuznim situacijana.

Takodje, htc ima famozni smart sync, koji gasi wifi posle nekog vremena ne koriscenja.
Ja sam skinuo apk i onemogucio tu opciju .

Pa kad namestis da ti ne gasi WiFi on ga i ne gasi, lično nikad nisam imao problem sa tim a 70% vremena sam na WiFi -ju.

Best performance meni je itekako pomagao dok sam se mučio sa sbb-ovim kršem od rutera.

pa sta radi, povecava domet, jaca signal, podize brzinu???

Da li neko od vas koristi skajp? Podrazumeva se na telefonu.

Kada napravite video poziv,da li mozete da prebacite na zvucnik? Ja nemam tu opciju kada je ukljucen video poziv,a kada je obican poziv,onda mogu da prebacujem na zvucnik.

ja imam, ali zna da se zaglupi...

Nazad
Vrh Dno