Šta je novo?

HTC One X

ko, ja? Ja sam iz Podgorickog dijela NS :d
Vise me generalno interesovalo, nemam previse povjerenja u servisere. Evo sam nedavno nosio X10 Pro Mini u ovlasteni servis, nije radio proximity sensor. Prvo sto su uradili je da urade full wipe telefona (ko jos pita mene za podatke). Onda su porucili senzor, koji se cekao par mjeseci. Kada su ga ubacili, uspjeli su da izgube dio koji ide iza tastature i rasprshuje svjetlost da bude ravnomjerno osvijetljena (i jos tvrdili da je tako i bilo, i da je tako na svakom). Onda sam opet cekao jedno mjesec dana, donio dokaze, i na kraju su i to sredili. Sad je tel ok, ali krcka ko lud kad se nosi u dzepu...

Mene -ebe baterija najstrasnije. Sve sam ugasio, animacije, sve vibracije osim za zvono, sve zvukove tastature, auto sync, samo se syncuje prognoza na sat vremena i uz malo surfa i muzike, malo razgovora, par aplikacija, nema sanze da izvuce dan. 3G, Data i WiFi su upaljeni, sta ce mi smartphone ako cu to da gasim. Ima li nekih trikova? Imam 4.0.4 a telefon iz Telenora.

Pa eto razloga za kukanje na bateriju. Nikad im Sense nije valjao....

da ne generalisemo, vecini izdrzi dan, a ogromna vecina ima Sense... Nego gledaj sta ti tacno vuce bateriju (meni je npr tel kocio zbog najgluplje stvari: koristio sam stock bookmarks widget, umjesto HTC-ovog, tako da treba uvijek naci razlog)

@The Stig, ne znam da li si spreman da izgubis garanciju, ali najbolje je resenje otkljucati bootloader i krenuti na custom ROM-ove, zato sto mozes da testiras razne kernele, romove, modove i odaberes ono sto ti najvise odgovara.

Recimo, i ja sam uzeo tel u telenor, i jedva sam cekao da stignem do radnje da odradim sve ovo sto ti rek'o, prosto telefon se ponasa sasvim dobro.
Baterija s pravim opterecenjem moze da izgura dan, stavio sam osvetljenje na 50%, nisam stavio auto jer tako vise trosi, razne sam ROMove instalirao i najvise mi pase Cyanogen varijanta od svih. Inace baterije izgura i do dva dana, ukoliko se koristi normalno, pozivi, malo na internet, koji sms ...

Da, a ako si uzeo tel. sto kazes ti, sve moras da gasis cemu onda smartphone? Isto vazi, sta ce ti One X ako ga ne iskoristis maksimum, i krenes u razne vode s' eksperimentisanjem. :)
Otkljucaj bootloader, instaliraj razne custom rome, imash finih kernela s' kojima mozes da zezas drugare koji koriste samsung i iphone, kao na primjer, sweep2wake od show-p, postavio zadatak momak svima. :)

Eto neki savjet, ne uzimaj ga za ozbiljno.

Bootloader otkljucavas na htcdev.com i samim tim znaju da petljas sa custom romovima cime se gubi garancija.Mogu da priznaju neke hardverske probleme a mogu i da ti odbiju garanciju.Moj savet ti je da koristis fabricki rom par meseci pa onda uradi root i stavljaj romove kad budes video da je sa hardverske strane telefon ok.

Kao sto reche ChobbyNS, sacekaj koji mjesec, dva-tri, pa onda odradi root i ostale skalamerije. Kad uvidish da je kod telefona sve u redu, onda se igraj.
Nisam mogao da izdrzim a da ga ne otkljucam, nije me bilo za briga, nekako sloboda mi vise pase od ogranicenog, ipak nismo svi isti.
A i ako se telefon hardverski ugasi, hardverski kvar nece moci da skontaju da je otkljucan bootloader i radjeno ono sto gubi garanciju, uostalom oni se mnogo ni ne muce oko toga, ipak su to radnici koji rade kod nekog koji nije gazda iz Srbije, vec tamo neki, a i da je iz Srbije vlasnik, isto bi mu bilo.
Nece se majstori oko toga puno maltretirat, jedino ako nece u startu da priznaju garanciju, mada se i to desavalo i kod ostalih operatera.

Ako nisi neki zahtevni korisinik (ni sam nisam profesionalac, vec entuzuista), onda koristi fabricki, sad za koju nedjelju dobija se Jelly bean za One X, pa apdajetuj, i furaj fabricke, i ako su puno dosadni, ali operatori na ovo ce cekati malo duze, pojma nemam.

U svakom slucaju, sacekaj jos malo, stavi osvjetljenje na 40-50%, ne gubis puno na displeju, makni one gluposti od widgeta, postavi ono sto ti bas treba, ne saraj ga, iskljuci mobilne podatke za internet, ukoliko ga ne koristis, de malo eksperimentishi. :)

Poslednja izmena:
Sta predlazes da uradim?

Root - pa CyanogenMod ROM i neki odgovarajuci kernel. Progledaces. Imaju dobru podrsku za HTC oduvijek. Sto se garancije tice, mislim da se vrlo jednostavno vraca sve na stock. Makar je bilo tako dok sam koristio Desire HD.

da ne generalisemo, vecini izdrzi dan, a ogromna vecina ima Sense... Nego gledaj sta ti tacno vuce bateriju (meni je npr tel kocio zbog najgluplje stvari: koristio sam stock bookmarks widget, umjesto HTC-ovog, tako da treba uvijek naci razlog)

Eto vidis, glupi Sense te ogranicava koji widget mozes a koji ne da koristis.

http://i.imgur.com/udcUZ.png

Nista sumnjivo. Osvjetljenje je na auto...
meni jeste sumnjivo da po ovome ode 25% baterije za 6 minuta :p
prije custom romova, ako ti je bitna garancija, ja bih svakako probao sledece: factory reset, ubaci samo imenik, i koristi ga tako dan-dva. Ako i tad trosi ovako bateriju, pravac servis...
Root - pa CyanogenMod ROM i neki odgovarajuci kernel. Progledaces. Imaju dobru podrsku za HTC oduvijek. Sto se garancije tice, mislim da se vrlo jednostavno vraca sve na stock. Makar je bilo tako dok sam koristio Desire HD.

Eto vidis, glupi Sense te ogranicava koji widget mozes a koji ne da koristis.
pa sad, nije tacno da ogranicava, mozes ti oba istovremeno cak... Mozda su to i sredili sa nekim od apdejta, ali mi svakako vise odgovara htc-ov widget. Gledajuci tako, i custom romovi tima cm10 te ogranicavaju, jer ne nude htc-ove widgete :p

HTC-ovi widgeti u poredjenju sa mogucnostima custom-izacije CM-a su smijesni za porediti... Ja sam jedva docekao da se maknem sa Sense-a i htc-ovog bloatware-a koji je dosao uz DHD. Koliko vidim, htc nije bitno mijenjao izgled bloatware-a koji dodaje uz Android na telefonima.

koliko ljudi, toliko cudi... Meni odgovaraju ti widgeti, i npr. nijedna ne-sense kamera ne daje te opcije koje ima ova sense...

Svako ima svoje mišljenje ali definitivno htc je "odvrnuo" brightness više nego što je trebalo, to je i razlog zašto pojede bateriju (4,5 sata najduže meni izdrži) za kratko vreme na automatskom režimu osvetljenja.

Uz sat vremena razgovora meni baterija izdrži 3,5 do 4 sata rada ekrana. WiFi stalno uključen i sve moguće sinhronizacije.

hm, ne znam... ako neko dnevno razgovara sat vremena i 4 sata koristi telefon...
Pa ni cuvena 3310 ne bi izdrzala vise :)
a za auto brightness se sjecam da je bio neki hack da se smanji prag osjetljivosti...

WiFi stalno uključen, ekran troši najviše struje (kad telefoniraš on je ugašen) pri tome sam u zatvorenom prostoru... Ravno 4 sata.

Igrice ne igram.

Sto se tice dekodiranja, moze. Ali isto vazi kao za unlock bootloadera, gubi se garancija, posle ces moci sve da koristis.
Cijena je trenutko poskupa, 35-45e, ni jedan box uredjaj ga ne otkljucava ali ima resenje. S telenora su zakljucani.

a sto bi ga zakljucavali, ako svima daju unlock code? :)

kad istekne ug. obaveza onda mozes da dobijes :D

jos godinu, dvije, i na konju si! ;)

Ja skinem mobilni sa punjaca,upalim ga,ukucam pin kod i ostavim ga minut upaljenog da se sam zakljuca i ode mi 2-3% baterije.

Nazad
Vrh Dno