Šta je novo?

HTC One X

pa to "puno cistiji i jaci" mozes da tvrdis tek kad cujes uzivo, ili neko pouzdan potvrdi u nekom uporednom testu. Inace, meni je jako glupa pozicija zvucnika, jer ako ga drzim na stolu (na nekoj knjizi ili svesci uglavnom), zvuk bude totalno prigusen, znaci desi se da ne cujem sms kad je tel na 20cm od mene, a ide muzika (ne preglasna).
Inace:

to ni meni nije bas najjasnije, al dobro...

Football, insertCoin, Android Revolution HD izbacili JB ROM.
Upravo instaliravam rom maximus od Football-a, pa cu javit. :)
I naravno, oprosticu se od ICS, update na JB nema vracanja na ICS, razlog tome onaj odvratni S-OFF! (Barem trenutno, dok ne izadje)

Poslednja izmena:
Football, insertCoin, Android Revolution HD izbacili JB ROM.
Upravo instaliravam rom maximus od Football-a, pa cu javit. :)
I naravno, oprosticu se od ICS, update na JB nema vracanja na ICS, razlog tome onaj odvratni S-OFF! (Barem trenutno, dok ne izadje)

Ajde daj neki utisak :)
Kako ti se cini i koliko je stable za svakodnevnu upotrebu?

Mali rev.

Shto se tice Jelly Bean-a na One X, chista desetka. Inache smo poznati po brzini interneta u svijetu, nisam imao snage da montiram video, ipak prilog u videu je mnogo lepshi nego ovako u par slika, al' shta da se radi.

JB na One X je pravo osvjezhenje, jednostavno ispravljeno je dosta stvari, shto je falilo HOX-u, tu je i fabricka opcija Power Saver, koja je jako korisna, i zna par sati spasiti kada je za to potrebno.
Brz je dosta, fino skroluje kroz meni, nema laga i nisam primjetio nekih posebnih falinki, tj., nisam ih uopshte primjetio, i ako ovo nije, ne znam mozhda grijeshim, finalna verzija, finalna se ocekuje ovog mjeseca.

Tu je njegov "staromodni" interfejs, koji meni jako pashe, nije sharen kao na, puk'o bi a da ne spomenem TouchWiz, kod $amsunga
onex1jb.jpg

Shetanje kroz Settings, i prikaz baterije
onex2jb.png

Jelly Bean od Football-a, ROM maximus V4, za vishe detalja na xda. Tu su i muzicke skalamerije ;)
onex3jb.png

Benchmark, Quadrant i AntutuBenchmark, skoro 1300+ je vishi skor nego na fabrickom ICS, ne sjecam se koji mi je skor bio na ICS kada je u pitanu AntutuBenchmark
onex4jb.png

Poruke (tastatura), Status kada se povuce na dole i Galerije slika, shto se tiche Galerije bas fensi izgleda, moze da se sihnorizuje s' FB, twitterom, DropBox...
onex5jb.png

Da, ono shto je po meni najbitnije je kamera i video snimanje. Kamera ostrije izgleda, a sto se tice video zapisa maksimalno su odradili.

Zakljucak:
Dobro:
- Brzina
- Stabilnost
- Interfejs i glatkoca u radu
- Poboljsana kamera i video snimanje
- Poboljsana baterija
- Jelly Bean animacija
- Optimizacija
- Galerija ima vise funkcija
- Power Saver koji moze da posluzi
- Beats Audio neizbjezni
- *ne mogu bas svega da se setim* :)
- Wifi direct, NFS radi
- USB OTG radi (neki kazu da ne radi, neki se fale da im funkcionise)

Lose
- Prelazak na Jelly Bean nema vracanja na ICS, zbog update hboot verzije na 1.23*** (kada se dobije S-OFF ovo vise nece biti problem)
- Mogli su malo izmjeniti HTC widget-e
- Ikonice tipa, Phone, Messenger, Mail ostale iste (po meni ruzne)
- *verovatno ima jos, ali u ovom trenutku ne mogu da se sjetim*

Moram da napomenem, ukoliko neko zeli da predje na JB officijalni, neka se u startu odrekne ICS ili ceka jos neko vrijeme, razlog ovom problemu je, sto jos nema resenje za S-off. Sto se mene tice, vrijedi preci na JELLY BEAN!

* Ovo je za one koji zele vise, a za one koji ne zele da eksperimentisu neka ostanu gdje jesu, u svakom slucaju svaki ce dobiti oficijalni JB do kraja oktobra (ne brendirani telefoni, tj., oni koji nisu uzeli kod operatora, a oni koji su uzeli kod operatora ocekuje se do kraja godine, barem sam tako skontao)

Bas dosta unapredjenja i verujem da su morali samo ovako i nikako drugacije da urade jer stoje na tankom ledu.

Imam jedno glupo pitanje - poshto mi je telefon root-ovan i imam HD Revolution 7.x.x rom instaliran, da li ima smisla vracati se na HTC rom s JB ili sachekati da mike izbaci HD Revolution sa JB?

Trenutna verzija HD Revolution-a je 9.x.x, ali ne zelim da menjam rom na josh jedan ICS...

Imao sam prvo Magic pa Desire pa sad X i uvek sam praktikovao da se igram sa romovima tek kad izgustiram official i sve update. Posto si vec skuvao,cekaj ...

Sacekaj da Mike izbaci verziju sa JB. U protivnom moras se vratiti na stock ROM ICS pa cekti update na JB a to ce vjerovatno Mike prije uraditi, bar se nadam se :)

Ja jos uvjek ne mogu preci na JB jer moj CID nije na listi podrzanih :(

@bearsstorm, ovo je lista koja je trenutno podrzana:

cidnum: HTC__001
cidnum: HTC__E11
cidnum: HTC__203
cidnum: HTC__102
cidnum: HTC__405
cidnum: HTC__Y13
cidnum: HTC__A07
cidnum: HTC__304
cidnum: HTC__M27
cidnum: HTC__032
cidnum: HTC__016
cidnum: HTC__J15

Oterash ga u fastboot mode i ukucas komandu: fastboot oem readcid

@bearsstorm, ovo je lista koja je trenutno podrzana:

cidnum: HTC__001
cidnum: HTC__E11
cidnum: HTC__203
cidnum: HTC__102
cidnum: HTC__405
cidnum: HTC__Y13
cidnum: HTC__A07
cidnum: HTC__304
cidnum: HTC__M27
cidnum: HTC__032
cidnum: HTC__016
cidnum: HTC__J15

Oterash ga u fastboot mode i ukucas komandu: fastboot oem readcid

Moze i iz terminala ako ima root, pa kucas
su
getprop ro.cid

I naravno da se ne zaboravi , nema povratka na ICS ko uradi update na JB, bar nema povratka ko nema S-OFF telefon :)

Inace vecinom koristim HTC brend telefone, ali ovo sto cini HTC, procice gore od nokie. Jedu g0vna, zakljucali bootloader, s-off jos nema, pojma nemam sta im to znaci.

Slucaj kod samsunga je drugaciji, imas jedan toolkit i sve u jednom, a kod ovog odvratnog htc-a potrebno je mnogo vise muke i znanja.
Puko sam maksimalno na htc al ipak ga volim nesto, pojma nemam, valjda sto muci...
Citam na xda onaj momak badnewz prodaje one x svoj, puko i on i potpuno je u pravu.

full screen igo primo

Jel' koristish neki? iGO Primo 9.6.7 kod mene radi ekstra, spakovano s' 2012 mapama. Full screen naravno

ja imam neki iGo, koji je ranije radio OK, ali sad, kao i mnogima, stalno puca. PLS, proslijedi mi nekako verziju koju ti koristis (trep, trep :) )

Kod mene ovako izgleda, ne znam dal' si imao ovaj. Sto se tice rada, ponasa se ekstra, s' mapama 2012 ide pravo. :)

igoprimo.jpg

code3r jel moze neki link na pm ako imas to zipovano i uplodano negde da zamenim ovu moji krntiju koja stalno puca...hvala

@cod3r, meni izgleda kao da ti je odsečena tj. donji deo, evo kako je kod mene na S3 koji ima istu rezoluciju kao HOX:

Imam iGO folder sa mapama upnut na dropbox, treba da skine fajl, otpakuje rar arhiva i prekopira na telefon, kome treba neka se javi na PP za link.

Odsecena je malo, donji dio. Meni ne pravi nikakav problem. Spakovacu fajlove, i dacu ti link gde da skines, samo da podignem kakav web server. A za mape se snalazi, velike su, 2GB+.

@bearsstorm, krenuo sam da uploadujem, spakovao sam da to bude u 138MB, pet sati mi je uploadovalo i tek na 60% i prekinuo sam, jer sam se iznervirao.
Brz nam internet u Srbiji pravo. Saljem ti na PM sta da skines. Izvini

nego, ima li kakvih preciznijih info za official JB apdejt? :-/ Je li leakovao na XDA?

Nazad
Vrh Dno