Šta je novo?

HTC One X

joriq objasnio sam ranije - zato sto nema u sebi 1TB vec ima 32GB i HTC je svestan toga stavio kompresije i limite za video/photo. kamera je ubitacna i postoji mod koji otkljucava i FPS i "zero compression mode" gde fotke izgledaju skoro dobro kao sa DSLR-a, ali fabricki nece da moze.

slican mod postoji i za moj Sensation koji ima skoro istu kameru (fali joj chip, optika je 98% ista) , i fotografije su ako ne 5 puta, onda bar duplo bolje nego fabricki.

Kao sa DSLR-a? :d

@vladof jel uzmias telefon ili Dslr? Jel znas razliku izmedju ?

Al' se ovde ljudi razbacuju pojmovima... Kakvi skoro dobro kao sa DSLRa, ne može primirisati ni kompaktu kao što je F70EXR, a kamoli DSLRu (makar to bio i Nikon :D).

Poslednja izmena:
dobro je pa OPET dolazimo do pogresne interpretacije. jel zna neko sta znaci izraz "skoro" .. ? nisam govorio o profesionalnoj fotografiji nego o fotografiji dece sa rodjendana, te u tom slucaju, slike sa mobilnog telefona izgledaju SKORO kao sa profesionalnog fotoaparata, jer nijedan od vas NIJE profesionalni fotografer jer da jeste, ne bi ste ni dosli u situaciju da vam je od zivotne vaznosti kvalitet kamere na mobilnom telefonu. a ako ocete da se cepidlaci i da govorimo o tome kad zumiras istom tom detetu sa rodjendana u zube, pa gledas dal mu je pokvarena cetvorka dok jede tortu na kucnom monitoru od 32 incha i onda se setis - e da sam imao Nikon umesto One X-a covece ... sad bi dete islo kod zubara.

Koliko vas poseduje profesionalni fotoaparat koji je u torbici na ramenu isto vremena koliko i telefon u dzepu, i koliko vas je doslo u situaciju da bleji u autobusu i vidi kroz prozor africko izgladnelo dete - "e jao dobro je da sam poneo svoj DSLR, daj da uslikam i da posaljem rojtersu pa da dobijem world press-ovu godisnju nagradu!"

Poslednja izmena:
@garancija sad i ti ides siroko. Ko ide sa informacijom da ima tel, i da za povremene slike koristi aparat. Jer je lakse nositi nego dslr ili slr, htc x pravi slike za koje mnogi mogu da mu pozavide. Ako uzmemo da je tel i da mu primarna uloga nije slikanje. Ne bih dalje da idem u off :), posto android nije platforma koju koristim, te nisam toliko kompetentan.

Pa ja upravo o tome govorim. Niko nece stavljati telefon na tripod, niti da gleda vremensku prognozu 3 dana pre fotografisanja. E u tom slucaju - OneX ima SKORO kvalitetne fotke kao profesionalni aparat, jer se koristi u situacijama gde opalis fotku iznenada i imas snimljenu situaciju koja je deo svakodnevnice. sto se i podrazumevalo da sam rekao, ali ne, hejt se ovde baca po default-u a cita se bez razumevanja.

Izraz skoro znači da je blizu nečega. Kao što rekoh, nije ni blizu F70EXR koji je kompakt, a kamoli BLIZU dslr, ne znam šta pokušavaš dalje da dokazuješ. Niko sada nije rekao da hoće da slika profi sa One X, već smo se uhvatili za tvoju izjavu da daje slike koje su skoro identične slikama sa DSLRa što je jedna velika glupost.

Pa ja upravo o tome govorim. Niko nece stavljati telefon na tripod, niti da gleda vremensku prognozu 3 dana pre fotografisanja. E u tom slucaju - OneX ima SKORO kvalitetne fotke kao profesionalni aparat, jer se koristi u situacijama gde opalis fotku iznenada i imas snimljenu situaciju koja je deo svakodnevnice. sto se i podrazumevalo da sam rekao, ali ne, hejt se ovde baca po default-u a cita se bez razumevanja.

Opet ti sa tim SKORO, izgleda da ti ne poznajes znacenje te reci. Jednog dana ces mozda kupiti DSLR i smejaces se ovim tvojim izjavama a do tada ne bi bilo lose da korigujes tvoje misljenje o mobilnim telefonima kao foto-aparatima jer ovu temu citaju i ljudi koji mogu da izvedu pogresan zakljucak i kupe OneX kao zamenu za skoro DSLR a dobiju jos i telefon za dzabe uz to :D . Ako ti je toliko ljudi skrenulo paznju da gresis mora da je nesto do tebe :)

Opet ti sa tim SKORO, izgleda da ti ne poznajes znacenje te reci. Jednog dana ces mozda kupiti DSLR i smejaces se ovim tvojim izjavama a do tada ne bi bilo lose da korigujes tvoje misljenje o mobilnim telefonima kao foto-aparatima jer ovu temu citaju i ljudi koji mogu da izvedu pogresan zakljucak i kupe OneX kao zamenu za skoro DSLR a dobiju jos i telefon za dzabe uz to :D . Ako ti je toliko ljudi skrenulo paznju da gresis mora da je nesto do tebe :)

Ih pa nemo tako. I yugo je skoro brz kao ferari. :D

joriq objasnio sam ranije - zato sto nema u sebi 1TB vec ima 32GB i HTC je svestan toga stavio kompresije i limite za video/photo. kamera je ubitacna i postoji mod koji otkljucava i FPS i "zero compression mode" gde fotke izgledaju skoro dobro kao sa DSLR-a, ali fabricki nece da moze.

slican mod postoji i za moj Sensation koji ima skoro istu kameru (fali joj chip, optika je 98% ista) , i fotografije su ako ne 5 puta, onda bar duplo bolje nego fabricki.
uh, al si objasnio :p Vidi, dao sam klip uporedni sa Note, ni Note nema 1TB, nema ni 32GB cak AFAIK, ali ipak nije ogranicen na 23 fps. I konkretno pitanje je bilo za video, a ne za fotografije, nema potrebe njih da uvlacis
jel tvoj One X bijeli ili crni? :)

Auuu DSLR vs OneX, pa gde nadje poredjenje majke ti...Daleko je to od DSLR-a mnogo, in a galaxy far, far away :)

Ne vredi. Iako sam objasnio u kojim situacijama i na koji nacin i uz koju primenu fotografije OneX-a prilaze kvalitetu profesionalnih fotoaparata, izvlaci se iz konteksta i ja ispadam budala. ajmo slikovito:

profesionalna fotografija, OneX nije ni BLIZU kvaitetan da ovo uslika:

9.jpg

Fotografija koju ces DOCI u REALNU situaciju da uslikas sa OneX, i koja bi manje vise ISTO izgledala da je uslikas i sa Nikon D3X, Trenje, Zmay i Miki na zurci otisli da popiju po pivo:

RBi8b.jpg

I ista ta fotografija uslikana sa recimo, Dumbphone 5mpx kamerom:

flaresmiddlesbroughnight.jpg

ili cemo i dalje da se pravimo saljivdzije i da ne znate o CEMU pricam kad rekoh da je kvalitet priblizan i da ne kapirate da govorim o situacijama u kojima se slika, a ne o iskljucivo samoj slici koju pravis .. ?

Molim te mi reci da se šališ. Opet se praviš pametan i sa sigurnošću znaš kakav je kvalitet fotografija prihvatljiv većini ljudi i u kakvim će situacijama koristiti kameru na telefonu.

Izvini, hteo sam da prećutim, ali moram da reagujem zbog neupućenih korisnika koji će pročitati šta si napisao i poverovati u to. Nema te situacije kada su približni dslr i mobilni i molim da se tema ne širi na.tu stranu.

Kameru OneX treba porediti samo sa drugim telefonima u klasi. OneX je odličan telefon i jedini razlog zašto ga neću kupiti je malo lošiji kvalitet fotografija, upoređujući ga sa ostalim telefonima u klasi.

Ovde se mnogo špekuliše kako je to do softvera, ali ja čekam da neko okači fotografije uslikane sa novom verzijom. Do tada on ima lošiju kameru. Baš me briga što je to nekom skoro kao dslr.

Ti se sad pravis najveci tosa izgleda. Znam da nijedan korisnik OneX-a nece pokusavati da slika fotografije za konkurse, i da ce vecina fotografija da budu neocekivane situacije, slike rodjendana i proslava, spontane situacije i slicno. za to sluzi kamera na mobilnom, zaista ne mogu da verujem da si TI taj koji misli da ce neko sa telefonom pokusavati da osvaja nagrade na foto konkursima.

EDIT: necu vise sa ovim da se raspravljam. ako vi planirate sa OneX da idete da slikate himalaje i Makro bakterije i cvece i ostalo, svaka vam cast, meni kamera na mobilnom sluzi da uslikam golo dupe od pijanog ortaka na splavu. i u toj situaciji kvalitet je priblizan profesionalnoj fotografiji.

Poslednja izmena:
Pa na primer ima ljudi kao @hsv.stoned koji slikaju dosta prirodu i ostalo, a i ja ponekad slikam sve i svasta, odem negde i naravno da zelim da mi budu dobre slike... Pogledaj kad je izasao 4s, a kakve slike pravi... Valjda bi trebalo sto vise odmice vreme da telefoni prave sve bolje slike... Ili mozda nije tako?

Ja imam note koji po testovima pravi bolje fotke od one x-a - Link. A imam i sony tx5 - Link koji spada ne u DSLR vec u obicne P&S aparatice, i fotke sa note-a mu ne mogu prismrdeti, ni po wide angle-u, ni po kolicini detalja, ni po video snimku, apsolutno po nicemu, a tek u losim svetlosnim uslovima je apsolutno besmisleno poredjenje...

Kako napreduju kamere u telefonima, tako napreduju i u aparatima.

Poslednja izmena:
Pa brate slikam ja sve i svasta ali nema razloga da kacim bilo sta osim prirode :) Okacih par nocnih i sa power led blicom cisto da se vidi a sigurno necu kaciti kako neko od mojih ljusti vinjak :d

A kamera na mobilnom bas fino moze da posluzi za prirodu i dnevne fotke, upotrebljivo skroz :)

Garancija preteruje, kakavo bre poredjenje sa dslr-om, pa Canon ili Fuji kompakt od 80e ne mogu da dostignu ni preko dana a tek nocu..

One X kamera, kao sto milion puta rekoh, ima neke fabricke probleme koji su reseni kuvanim romovima a bice ih jos u buducnosti, za sada ne pravi fotke kao One S cija je kamera malo losija od IP4s i N8, za nijansu ali je i dalje i vise nego solidna :)

Ako mene pitate, trenutni vrh je Nokia 808/N8 pa malo iza IP4s i SGS III a One S ima samo za nijansu losiju kameru. Pricam o dnevnim uslovima i fotkanju bez blica, Nokie su top jer imaju xenone. Dalje ne bih nabrajao ali me fascinira to koliko SGS I i Wave I,II,III imaju i dalje vise nego konkurentne kamere. U sustini Samsung ima najbolje kamere kada se pogleda koliko nema hajpa oko istih, u smislu blica, senzora itd, ocigledno znaju softverski da ih srede ;)

Stvarno ne vidim vise svrhu klanja po forumu oko One X kamere i SGS III vs HOX tuce :d

Poslednja izmena:
a cuj mnogi tvrde da bez tog klanja ovo ne bi bio zanimljiv forum :)

Stigla futrola(obloga) za hox uploadfromtaptalk1337359434611.jpg

Prvi utisak je extra!
Nije durex nije hard shell. Lepo lezi u ruci i ne udebljava fon previse!!!

Uskoro slike iz ruke!

Vrh Dno