Šta je novo?

HTC One X

Moze li kakav link ka uputstvu za to root-ovanje?

Root na Tegra 3 ("domacoj" verziji) postoji jos verovatno od kako se pojavio One X.

S-Off Root jos ne postoji. S-Off znaci da je "signature verification off" sto u prevodu znaci da je telefon sada u stanju da prima unsigned ROM-ove pored proizvodjacevog, kao i Perm root, i unsigned kernel-e. Zanimljivo je da je odredjena serija OneX dosla musterijama sa fabrickim S-Off, blago njima.

trenutni Root OneX modela se postize preko Dev unlock process-a, koji dozvoljava access sledecim particijama: /boot, /system, /recovery.

http://htcdev.com/

dalja, komplikovana procedura je "bos po trnju" i nikako ti ne bi preporucio da pokusavas ukoliko nikad nisi root-ovao ni jedan android uredjaj od kako je root postao individualan (specifican za svaki pojedinacni uredjaj)

Ja sam juce bas root-ovao jedan uredjaj, i naplatio isti 1000 dinara, sada svestan da ubuduce necu to da radim ni za koje pare (serviser sam inace u slobodno vreme). naime, morao sam da odradim Disaster recovery jer sam sebe nisam poslusao i nisam proverio Download ROM-a preko MD5 jer je ocigledno nesto krenulo naopako i zaglavio je na HTC logo-u. (i dalje ne znam sta je moglo naopako osim par pogresnih bajtova)

Poslednja izmena:
Pa zar ne rekoste da je moguce rootovati bez htcdev? Sa htcdev metodom znam.

Na zalos' jos uvek nije moguce rootovati bez htcdev-a Tegra OneX. S4 moze.

Tek sam skoro video tel uzivo i mogu reci da veličina nije strašna. Ali bitna informacija je imam tel od 4" mesec dana (pre toga sve mali telefoni) , u početku je bila muka,sad sam se već navikao. Veliki + je sto htc x ima tanke ivice oko ekrana i sto je tanak telefon. Znači definitivno je sve stvar navike. Pozdrav

razliva li ti se boja? :)

Jel flickering isto sto i razljevanje kod pritiska po ivicama?

``Replacement phone arrived today, is new not a refurb, a HT243W. Only had a quick check over for now but screen looks clear, is well attached, GPS seems to work. Touch wood it stays this good. So far, props to Dial a Phone.

Best wishes for fellow One X owners that they all get good hardware and get on with enjoying it.``

Poslednja izmena:
Flickering je drugo. Kada na telefonu postavis tipa sivu sliku, vidis "poigravanje" pixela, tj kao kad monitor od 120hz bacis na 60 :D
Ripple efekat ili razlivanje boje je kao kada pritisnes monitor, a oko prsta kojim si pritisnuo vidis jasno kako se boja deformise.... E isto to, samo na manjem ekranu, koji pride preko ima staklo. To ne bi smelo da se desava.

Flickering je nesto najiritantnije, na svakom monitoru sam to imao na tim sivkastim podlogama.. Na bi bilo prijatno i da na telefonu vidim to.

stiskao HOX u telenoru i u vipu... razljevanje :(

Nema nista josh originalno od torbica u telenoru pitao sam, trebalo bi biti kazu. VIP svakako prodaje neki drugi brend...

Ma na svakom ima taj "problem", samo negde više a negde manje izražen. I ovi što kažu to je normalna pojava na LCD monitorima pa jeste normalna ali monitor ne pritiskaš a i neka probaju ti isti da pritisnu monitor prstom kao što bi recimo lupam *rbit žvake pritisnule telefon u džepu dok ustaješ ili sedaš u auto pa da vide šta bi se desilo. Definitivno nije veliki nedostatak ali jeste nedostatak jer gledam Sensation pritiskaš kao "konj" i nema nikakvog razlivanja, morali su bolje taj "unibody" da naprave.

Interesuje me da li je neko primetio zujanje i "krckanje" kada se ukljuce slusalice i kada je muzika utisana? Imam One V, ali sam gledajuci po internetu video da vecina ljudi taj problem ima bas sa One X! Isao sam da reklamiram u Vip, i svi One V koje sam probao su imali isti problem, i rekli su mi da je takva cela serija i da oni tu nista ne mogu da urade. To sto se cuje je EMI, interesuje me da li to moze u servisu da se popravi ili da se uradi bilo sta po tom pitanju?

Nazalost ne. ako jeste EMI onda hardver, odnosno deo ploce koji regulise audio nije kvalitetno zasticen protiv takvih stvari.

Ja ne mogu da se zadovoljim sa odogvorom da cela serija ima problem, ili da je normalno na LCD ekranu razlivanje ili da jelte, to ne smeta i da je skoro neprimetno.
Ja bi ljude koji mogu da prihvate takve nedostatke pitao, jel bi se isto ponasali da uzmu nesto vrednije, recimo automobil, pa da im vrata ne dihtuju dobro i volan vuce u levo... Ja cu sve telefone koje dobijem i uocim pa i minimalni nedostatak, vratiti... Zasto? Pa jednostavno, ako se vec daju tolike pare, pa cak i kada ih ja ne dam, ocekujem da to bude savrseno a ne da moram da gutam knedle. Kolegin HOX je recimo besprekoran, po serijskom broju iz istog batcha kao moj prvi. Nikakav ni najmanji problem, sasvim savrsen. E dok ne budem dobio takav, ja cu im stalno vracati telefone...

^

Obicno se te sitacije desavaju kad se zuri da se preduhitri konkurencija na trzistu i da se prvi izleti sa ponudom. Tako je recimo microsoft rush-ovao x360 pa je gomila ljudi popijala RROD-ove. Posle je to ispeglano, tako da ne sumnjam da ce se i pomenuti problemi sa one serijom ispeglati, mozda bi prve serije trebalo preskociti ili biti extra obazriv. Ja recimo nikad ne kupujem fon cim se pojavi, bas iz tih razloga (da ne pominjem previsoku cenu u startu prodaje).

A kad se moze ocekivati sljedeca serija? Sadasnja je HT23-24

HT24 - 3 od 4 komaTa su imala neki feler. Bar one koje sam ja imao u rukama.

jel moze da se instalira igo navigacija? jel postoji za ovaj mobilni?

Mislim da ne postoji skin u rezoluciji HOX-a za iGO. Probaj Copilot, super program i super karte.

jel radi na principu iga? mislim da ne trosi kredit,samo da treba da ti bude upaljen gps
jel ima srbija?

posto je bilo dosta pitanja za futrole i sl, i ja nudio info na pm za popust (pa se niko nije javio :d ), evo i ovako javno: ako koga interesuje nesto od ovoga

http://www.case-mate.com/HTC-One-X-Cases/HTC-One-X-Cases.asp

moze da poruci (salju za ovaj region, placa se kreditnom, ne treba paypal i sl), a jos danas i sjutra ima popust 20%

Use coupon code "FBSWEEPS20" to get 20% off sitewide, excluding Audio Accessories, Car & Bluetooth Accessories. This offer is only available at www.case-mate.com. Offer expires midnight EST 05/18/12 - no rain checks. Offer only valid for one use per person. Not valid on prior purchases.

nemam nikakvu korist od ovoga btw, samo sam zadovoljan sa sva 3 kejsa koje sam porucio za Desire HD, a i vaze za jednu od najboljih kompanija koja se ovim bavi :)

According to http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642459 the serial numbers can be decoded in the following way:

XXYMDAABBBBB

XX = Manufacturing location

SZ = Shenzhen, China
SH = Shanghai, China
HT = Hsinchu, Taiwan
CH = Wuhan, China

Y = Year (2 = 2012)
M = Month (hex 1...C = 1 - 12 months)
D = Day (hex 1...9A..Z = 1 - 31 days)
AA = Part Code
BBBBB : Identification Number (decimal)

It looks like the One X has a part code of W1.

My One X is HT23NW1xxxxx which means it is an One X made in Hsinchu, Taiwan on 23/03/1

Poslednja izmena:

jel ima ikakvog objasnjenja zasto jedan quad core telefon sa specijalnim image chipom ima video mod zakljucan na prilicno jadnih 23fps? (obavezno pogledati i oba klipa snimnjena sa Note i One X)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno