Šta je novo?

HTC One X

Pa cak i SGS3 ide na micro sim. One x takodje, iPhone vec odavno ... ne kapiram u cemu je trik i onako kao sto ti kazes, telefoni ogromni a njima bas smeta full sized sim.

Ozbiljno, u čemu je fora sa micro sim karticama, samo ušteda u prostoru ili..?

Stvarno ne znam šta sam se onda istripovao.

Što se tiče Micro sim, trenutno se vodi borba između nokie i applea oko novog Micro sim standarda koji će biti još manji od ovog sada. A ide se ka smanjenju kartice da bi se oslobodio prostor u telefonu za druge stvari.

telefoni ogromni a njima bas smeta full sized sim.

Nije to full sized sim, to su koristile stare grdosije poput simensa i nokie pre 15 godina, bas onako ceo sim kako kupis na trafici ubacis sa sve okvirom, a ovo sto smo do pojave micro sim-a koristili je mini sim, prakticno 99.99% danasnjih kartica je mini sim.

Ali dobro, sada je micro u modi, micro usb, micro sd, sada i micro sim..

Poslednja izmena:
Bio sam veceras do Telenora i opet se malo poigrao ovim telefonom. I primerak koji sam ja gledao ima problem sa prelivanjem boja kada se pritisne ekran.
Interesantno da sa desne strane nema nikakvog prelivanja koliko god da je jak pritisak, dok sa leve strane i pri veoma slabom pritisku dolazi do prelivanja boja, i to celom duzinom ekrana, i na krajevima i na sredini. Ovo je ocigledno veoma cest problem.
Ja cu ipak da sacekam s3, iako mi se uopste ne svidja kako izgleda :-(

Nazalost, prelivanja ima i sa desne strane. Zanimljiva stvar je da je sa leve ivice uz blazi pritisak ocevidnije i vrlo lako se uociji. Sa desne strane je teze, ali ako se za nijansu jace pritisne (i pri tom ne mislim neko isiljeno pritiskanje), vidi se prelivanje, pogotovo u gornjem i donjem delu. Ispada, laicki receno, kao da leva ivica slabije "dihtuje". Doduse govorim o modelu iz Vipa, ali ocigledno je da je nevezano kod kog operatera.. I da, naravno da cu da budem picajzla ako pucam na ovaj model, uz paket koliko kosta i sve ostalo.. U suprotnom, uzecu neki slabiji model, i ovakve stvari cu zanemariti.

pre 7 dana sam portovao broj iz mts-a u VIP samo zbog HOX-a i, kad sam se malo smirio, kad ga više ne drndam po 18 sati dnevno, evo utisaka:
- za istu cenu paketa (2500 dinara) sam, umesto 600 minuta, 1,5k poruka i 1,5GB kod mts-a, dobio 1100 smartova i 3GB... uz taj paket sam dobio HOX za 250 eur, što je samo po sebi sjajno...
- što se samog telefona tiče, prelivanje boja sa strane pod pritiskom je APSOLUTNO ZANEMARLJIVA pojava i, da nisam ovde pročitao o tome, verovatno nikad ne bih to ni video (ko, bre, u normalnom radu pritiska ivice displeja kao životinja ?)...
- mrtvih piksela - nema
- kvalitet zvuka u toku razgovora u odnosu na moj stari desire - fantastičan
- već je uspeo da mi ispadne sa metar visine na goli parket - ništa, ni ogrebotinica
- telefon leti koliko je brz, fantastično iskustvo
- bateriju ne mogu još uvek da ocenim jer još uvek nisam počeo normalno da ga koristim
- kad se zagreje od punjenja/korišćenja, ništa se ne blokira ili razliva dodatno, telefon ostaje potpuno isti kao kad je hladan
- kamera ima odredjenih problema sa granulacijom i šumom na niskim ISO vrednostima pri dobrom osvetljenju, ali očekujem da se to reši .8 updateom kada bude stigao za VIP... sa druge strane, boje koje kamera reprodukuje su fantastične...
- moj utisak - telefon je state of art tehnologije i sve ovde prethodno iznete zamerke ne stoje, iskustvo upotrebe je apsolutno fantastično i ostavlja vas pozitivno zapanjenim...
- dobio sam urBeats sa telefonom, sjajne sluške...
- nisam ničiji funboy niti branim svoju investiciju, pokušao sam da prenesem svoje utiske i nadam se da sam uspeo da nekome pomognem u dilemi da li uzeti HOX ili ne...

Poslednja izmena:
pa jel mogu da odem u mts da mi oni to zamene? ako moze,jel mi oni seku ovu karticu ili mi prave novu sa tim brojem? mozda je glupo pitanje,ali sta cu kad ne znam kako ide :D

Poslednja izmena:
1.29.401.11 available
The result was a pretty huge list of improvements and bug fixes:

- New HBOOT 0.94;
- New RADIO 1.26.401.2;
- Fixed HTC Sense Calendar widget crashing;
- Fixed HTC Calendar double dates bug;
- Fixed HTC Sense crashing;
- Fixed Screen glitches;
- Improved Tegra 3 gaming;
- Improved HTC Gallery playback;
- Improved ICS detection, dots removed in YouTube app;
- Improved Beats audio, no more skipping;
- Improved non-Sense widget scrolling
- Improved HTC Teeter gaming;
- Improved overall speed.

- moj utisak - telefon je state of art tehnologije i sve ovde prethodno iznete zamerke ne stoje, iskustvo upotrebe je apsolutno fantastično i ostavlja vas pozitivno zapanjenim...
Zamerke stoje i veoma su realne i opravdane i potpuno porazavajuce, i ja pokusavam da branim svoju investiciju ali mi ne ide telefon je daleko od loseg ali isto tako daleko i od savrsenog...

Zamerke stoje i veoma su realne i opravdane i potpuno porazavajuce, i ja pokusavam da branim svoju investiciju ali mi ne ide telefon je daleko od loseg ali isto tako daleko i od savrsenog...

dakle, na početku tvog citata mene imaš dve reči - "moj utisak"
znači, za mene je potpuno nebulozno kad se neko žali na razlivanje ekrana od TEČNOG kristala pod pritiskom koji se NIKAD ne koristi u realnom radu...
dalje, izgleda da sam imao sreće pa nisam imao ni flickering ekrana ni mrtve pixele loše zalepljen ekran... znači, u 100% slučajeva kad sam imao HOX, onn je bio vrlo, vrlo blizu savršenom telefonu :)))

Skinuo update, sve proslo ok...

- New HBOOT: 0.95, New Radio: 1.1204.105.14, Kernel version: 2.6.39.4-gc9932b1

Najvise me to iznad interesuje, jer unapredjenjem radia, mogu da unaprede WIFI i signal, sto samim tim ima vezu i sa potrosnjom baterije.

Poslednja izmena:
1.29.401.11 available
The result was a pretty huge list of improvements and bug fixes:

- New HBOOT 0.94;
- New RADIO 1.26.401.2;
- Fixed HTC Sense Calendar widget crashing;
- Fixed HTC Calendar double dates bug;
- Fixed HTC Sense crashing;
- Fixed Screen glitches;
- Improved Tegra 3 gaming;
- Improved HTC Gallery playback;
- Improved ICS detection, dots removed in YouTube app;
- Improved Beats audio, no more skipping;
- Improved non-Sense widget scrolling
- Improved HTC Teeter gaming;
- Improved overall speed.

To sto si naveo je za update 1.29.401.7 ako dobro vidim...

Novi update je 1.29.401.11

- New HBOOT: 0.95, New Radio: 1.1204.105.14, Kernel version: 2.6.39.4-gc9932b1
- A german site (android-hilfe.de) is claiming any screen flickering should resolve itself within two weeks of using this update, apparently some voltage values were changed in the update. They report you're able to speed up this process by manually setting brightness to 100%.
- Some are reporting much less screen flickering right after installing the update
- The SD card storage issue (disappearing empty disk space) appears resolved for some
- The bug that caused taiwanese text to be shown on the task management screen in the french locale has been resolved
- Wifi issues (related to both signal strength and wifi seemingly disabling itself) a lot of us are suffering by have unfortunately not been resolved
- Battery reporting (or calibration) is reported to be affected by the update in some way or the other
- Multitasking improved; most apps, including the browser, now stay open after having been sent to background

Izvinjavam se za dupli post.

Ovaj .11 update mi je doneo poboljsanje screen time sa 3.15h na 4.20h nakon prvog punjenja posle update-a. Najavljuje se 1.31 update koji ce jos vise produziti trajanje baterije. Isto tako se primeti mnogo manje grejanje, sad je mlak oko kamere. Meni na ovom telefonu samo baterije manjka (zato je i spominjem) ostalo je odlicno nakon 3 nedelje koriscenja. Koliko sam shvatio pre updatea je wifi bio taj koji je trosio bateriju a posto prilikom koriscenja telefona uglavnom koristim i wifi to se odrazilo i na trajanje baterije.

Slicna prica je bila i sa Desire, u pocetku sa sense ocajna baterija (nisam uspeo preko 12h) dok nakon s-off, root i oxygen roma trajala je pristojnih 2 dana uz istu upotrebu a prilikom jaceg koriscenja bez problema citav dan.

Jel nasao neko torbicu,futrolicu za HOX u Srb? Ne interesuju me oni silikoni, samo torbice, pouches.
Hvala!

Jedno pitanje za vas korisnike OneX-a i Sense 4.0...Flesovao sam neki sense 4 rom na Sensation,cisto da vidim kako iz prve ruke izgleda..Ali evo vec pola sata pokusavam da namestim da mi Notification,sms i delivery report sound budu razliciti...Tj uspem da namestim da standardni notif zvuk bude drugaciji ali za dospeli sms i za delivery report,zvuk je uvek isti..Jel moze to nekako da se promeni?

Ja imam OnDroid rom sa Sense 4 na Sensation i svi tonovi mogu uredno da se namjeste po zelji,meni sve razlicito "svira" :)

Poslednje vesti:

One X S4 je dobio root

Velika potraznja One X modela u USA koji je doduse naleteo u poslednjoj isporuci na customs blokadu, zbog Apple patent claim-a.

Lumia 900 se prodaje ko blesava, pored One X-a, i sve se cini da su nekad veliki (nokia) i vecito mali (HTC) pristali na rizik koji se isplatio. (moze da kuka ko god oce, ali se prodaju kao sjenicki sir)

Poslednje vesti:

One X S4 je dobio root

Velika potraznja One X modela u USA koji je doduse naleteo u poslednjoj isporuci na customs blokadu, zbog Apple patent claim-a.

Lumia 900 se prodaje ko blesava, pored One X-a, i sve se cini da su nekad veliki (nokia) i vecito mali (HTC) pristali na rizik koji se isplatio. (moze da kuka ko god oce, ali se prodaju kao sjenicki sir)

OneX s4 je dobio root pre nedelju dana. I to bez regovanja na htcdev.com.

Vrh Dno