Šta je novo?

HTC One X

Meni je izbor, makar zbog ekonomicnosti i nosnje definitivno na One S pre svega zbog ubitacnog procesora. trenutno mi je jedan Note na popravci i zaista ne mogu da kontrolisem telefon od 5 incha. verujem da je slicno i sa 4.7 jer nisam u VIP-u imao prilike da ga nosam levo desno zbog kabla.

a jos kad se uzme u obzir bolesna brzina One S-a koji u startu ima jaci CPU, pa na to dodas i manja ekranska povrsina za komandovanje, eto pobede. User-scaling jos ne postoji na androidu, a 960p je sasvim dovoljno za ekran te ne vidim bolji telefon od One S, sto se mene tice.

Al Samoled je Samoled :)

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Ne shvatam kako slcd moze imati bolje uglove vidljivosti od samoleda?!? Kad su mi uglovi na sgs2 (po noci bez refleksije) skoro jednaki uglovima koje ima knjiga

Ne shvatam kako slcd moze imati bolje uglove vidljivosti od samoleda?!? Kad su mi uglovi na sgs2 (po noci bez refleksije) skoro jednaki uglovima koje ima knjiga

nemoj to tako da gledas. dok ti i ja poznajemo samo nazive tih panela i eventualno jos par stvari, u Sony-ju i Samsungu sedi 150 likova koji svakodnevno drndaju o tome ... na kraju krajeva procitaj sa nekog Android Community-ja utiske ovih bogatih zapadnjaka koji su zamenili upravo SGS2 sa One X i koliko su odusevljeni ekranom i bojama. citiram mnoge - "One X best mobile screen to date"

Pa da, ali prešli su sa sgs2, a ne sa sgs3. Normalno da je taj ekran lošiji.

Pa da, ali prešli su sa sgs2, a ne sa sgs3. Normalno da je taj ekran lošiji.

Imaš na Youtube-u jednog nemca kako rotira uporedo S3 u jednoj ruci i One X u drugoj i vidi se da One X ima bar za malo bolju vidljivost, jeste to vrlo malo ali ako baš upoređujemo onda da idemo do kraja.
Mislim da su oba displeja fenomenalna, stvar je samo izbora da li hoćeš realne boje sa "sivom" crnom (ma da je na One X-u skoro pa savršena crna) ili hoćeš malo "cartoon" boje ali ti je bela bela a ne "žuta" i crna crna. Samo stvar ukusa, ko šta voli inače su oba displeja fenomenalna...ako je displej na S3 kao na Nexusu da se ogradim odmah.

Teško da će neko naći razlike u kvalitetu osim ako ne drži oba u ruci...neko bi rekao da smo "picajzle" teške ali za 600 evra što i da ne budemo. :)

Hvala Bogu da je doslo vreme kada flashgip uredjaji raznih kompanija ne odksacu jedan od drugog mnogo. Razlike su toliko minorne da onaj koji bude lajao HOX je najbolji ili SGS3 je najbolji ili iP5 (ce biti) najbolji, moze se jasno i bez ikakvog dvoumljenja okarakterisati kao fanboy :D

Npr u vreme kada je izasao SGS2 nije imao pravu konkurenciju, tj bio je uredjaj bez konkurencije... Hteli to neki da priznaju ili ne. Od SGS3 se ocekivalo i previse ... ali Samsung je ispratio Apple-ov fazon, da ovo bude samo nastavak uspesne price sa ne prevelikim apgrejdom i mislim da ce im to proci jednako dobro kao kada je apple to odradio sa tranzicijom 3g u 3gs.

Sada je toliko fenomealnih telefona da je odabrati najbolji medju njima teze nego ikad. Ja sam dobio HOX, ali da kupujem telefon, iskreno nemam pojma koji bi to bio ... sgs3, note , sgn, hox, hos .... pa cak i ip4s. Drago mi je da je tako, jer smo mi (kupci tj korisnici) u plusu ;)

Koliko sam shvatio, trebalo bi da je još bolji nego na nexusu.
Jako grešiš kada kažeš da je na one X crna dobra. Verujem da je ljudima koji su koristili samo lcd dobra, ali stvarno je neuporediva razlika kada staviš telefon jedan pored drugog. Ja sam iskreno bio iznenađen tolikom razlikom. I opet kažem, najbolje je uporediti telefone na licu mesta i ne oslanjati se previše na rekla kazala.

Koliko sam shvatio, trebalo bi da je još bolji nego na nexusu.
Jako grešiš kada kažeš da je na one X crna dobra. Verujem da je ljudima koji su koristili samo lcd dobra, ali stvarno je neuporediva razlika kada staviš telefon jedan pored drugog. Ja sam iskreno bio iznenađen tolikom razlikom. I opet kažem, najbolje je uporediti telefone na licu mesta i ne oslanjati se previše na rekla kazala.

Ma još to ide ka sivoj ali je mnogo bolje od crne na Sensationu recimo.

Poslednja izmena:
Sada je toliko fenomealnih telefona da je odabrati najbolji medju njima teze nego ikad. Ja sam dobio HOX, ali da kupujem telefon, iskreno nemam pojma koji bi to bio ... sgs3, note , sgn, hox, hos .... pa cak i ip4s. Drago mi je da je tako, jer smo mi (kupci tj korisnici) u plusu ;)

+1

Istina. Meni samo Note nije u konkurenciji ovih koje si nabrojao, sačekaću još par dana pa ću odlučiti.

Kada jednom pređeš na samoled, više se ne vraćaš na lcd bilo koje vrste. Što kaže pesma When you go black you never go back :D

E pa vidis kod mene nije tako. Koristio sam AMOLED (GS 1, Wave, GS II, N8...) i meni recimo mnogo vise odgovara LCD na Sensationu nego onaj na GS II recimo, ali to je samo moje misljenje, tj. meni vise odgovara.
A tek One X ima savrsen ekran.

Htc OneX ce imati sjajnu podrsku,tj community.Glavni ROM&kernel developeri sa Sensationa su krenuli ili ce uskoro krenuti sa rade i na OneX...Source code ce samo ubrzati stvari..Takodje videh pre neki dan da miui china planira da uskoro pusti prvi Miui OneX rom..

Kod one x je najveci problem to sto ima samo 26 giga i to je to. Ne znam sto im je semtalo da stave sd slot.

Ovo objavljivanje source code-a je po meni velika prednost ovog telefona. Koliko sam shvatio to uključuje i drivere što je najbitnije. Ko će čekati da HTC objavi sledeću verziju androida dok ubaci svoj sense, kad neki tim poput cyanogenmoda može objaviti AOSP rom za par dana.

Uz sve mane sa velikom podrškom developera, trenutno mi se više sviđa od Galaxy S3.

Kod one x je najveci problem to sto ima samo 26 giga i to je to. Ne znam sto im je semtalo da stave sd slot.

E ovo kad cujem ne mogu da se otmem utisku da je ovo mishljenje nove generacije koja ne zna sta je vokmen. STA brate mili imas da stavis na uredjaj a da je malo 25 giga ?

dakle, 25 giga koje bih ja mogao da rasporedim:

1. po 50 pesama iz 5-6 zanrova muzike koje slusam
2. SVIH 10 sezona "Prijatelja" u x264 formatu, da ubijam vreme
3. jos 3-4 aktuelna filma
4. fotografije uslikane prethodnih 3-4 nedelje, i video klipovi isto.
5. sve aplikacije koje koristim za android, 2-3 velike igre za android.

i jos da mi ostane par giga. a da ne spominjem sto imas USB kabl da sve to komplet zamenis za pola sata posla, svakih mesec dana... Zasto ljudi imaju trip da na telefonu treba da im stoji backup stvari sa kucnog kompjutera ? da li IKO ko napuni plejer/telefon sa preko 40 giga stvari dodje u situaciju da odslusa svu muziku u nekom trenutku ?

Upravo htedoh da napisem, kome i za sta treba preko 25gb na jednom MOBILNOM telefonu?
Sta cuvate?
Najbolje da pocnu hard diskove da izbacuju od 250-500gb uz telefone.

I kako to sto nema microSD slot nekima predstvalja toliku manu? Mana jeste ali ne presudna za (ne)kupovinu.

Poslednja izmena:
Ne vredi, to je to razmisljanje da sto veca brojka to bolje, bez obzira ima li smisla :)

Ne nego telefon je bez mane pa mora nesto da mu se zameri... :D

Ne ozbiljno meni smeta jedino kvalitet kamere i audio reprodukcije ali kontam da ce softver to ispraviti, sve ostalo je tip top.

Ovo sto telefon nema microsd slot i sto baterija ne moze da se vadi, meni licno nije problem.
Bolje da se ne vadi a da je telefon odradjen perfektno, ubibody.

Ta kolicina i nije problem ali jeste samo 16Gb kod One S jer je korisniku jedva 10Gb na raspolaganju za sve. Bas malo za najnoviji i najbolji dual core Android.
One X ima 32Gb, neka korisniku bude dostupno oko 25Gb i to je ok u sustini, za flac albume i 1080p kamkoder ali ako se ne pretera sa aplikacijama, igricama itd [sto ja ne bih radio].

Pa i nije ni to problem. ja na XE koristim karticu koju sam izvadio iz Desire Z koja je 8 giga, i redovno uredjujem svoj telefon preko PC-a. ja mogu da stavim 64 SDHC u njega ali eto, jos ne dodjoh u situciju da mi se prepuni ovih 8 giga. a gledam na mobu i filmove i serije i imam preko 500 pesama muzike, i snimam klipove i fotke ... ja sam jedan od onih koji jednostavno ne moze da uslika nesto, a da ne dodje kuci i pogleda to na monitoru na sta lici. sto automatski znaci da nema sta da trazi vise na telefonu.

A šta vas boli k....c šta će meni više memorije (imaću 4.7 inča da kucam poruke i da zovem), ako iPhone može da ima 64 GB može onda i htc, nisam video da se bunite što iPhone ima 64GB. Instalirajte par novijih igara i ode 5GB, dodajte na to 10-12GB muzike, malo klipova, slika, navigacija, fajlovi od aplikacije, i ode, bekap instaliranih aplikacija isto uvek bude giga-dva, i eto šta ću da se krpim za memoriju. I da imao sam walkman.

Poslednja izmena:
Ja sam za dva dana zezanja telefonom napunio 3,5 GB samo slikama i video snimcima. Instalirao sam jednu igru sa Tegra Zone i ode još 1 GB.

Pa ne treba ti više memorije, pitaj Borisa i Emixa da ti objasne, kako bi ti trebao da se štekaš za memoriju na fonu od 600 eura.

Preterujes, filmove sam siguran da niko ne gleda na telefonu osim ako bas ne mora, tipa neki dug put, koji imate koliko cesto godisnje? U GSP-u filmovi? Sigurno.. A za muziku vise nego dovoljno.

Ne kontam što stalno ideš na tu foru ne treba ovo ne treba ono, kao što sam rekao ne vidim da se iko bunio što Apple ima iPadove i iPhoneove sa 128 i 64 GB, idite tamo kukajte kako je to previše. Ja slušam dosta muziku i volim da imam na telefonu puno muzike, ne da moram da brišem stalno. Probaj da upregneš malo HD snimanje pa ćeš videti kako se gigabajti tope.

Poslednja izmena:
Vrh Dno