Šta je novo?

HTC One X

vip prodaje zakljucane HOX, nema mjenjanja roma :(
Svakako ga ne bih mogao mjenjati... priznaju samo update od HTC-a

Poslednja izmena:
DaPimp, ako sam dobro razumeo ti vec imas One X.. aj okaci par fotografija u odgovarajucu temu :)

Nazalos' od toga u narednih par dana nist. Da si mi rekao to juce ne bi bio problem, posto sam ga jutros vratio u Telenor jer sam primetio da mi je u desnom delu ekrana sHebana perforaciija/silikon ili sta vec, koji ide oko ekrana. Kao da je nedovrsena, tj ima grbicu na jednom delu telefona. Izludeo sam jer mi je ovo cetvrti slucaj u dva meseca da dobijam defektan tehnicki uredjaj... Jest' da uvek dobijem novi uredjaj ali pocinjem da mislim da me je Marfi zgotivio skroz :)

K'o što bi CAR sa foruma rekao "warranty void when bought" :) Može da se zaključa koliko se ja sećam.

jim9 - nemoj da zbunjujes ljude. One X i One XL su dva IDENTICNA telefona samo sa drugim SoC-om, jedan je od Quallcom-a, drugi od Nvidia-e. Za evropu ide ovaj od Nvidia-e, za US ide ovaj sa Quallcom.

Care, ja ti opet kažem da to nisu isti telefoni. Pratim One seriju od izlaska i siguran sam u ovo što pričam. Jedan je Quad core, drugi Dual, jedan ima Adreno 220 čini mi se, drugi GeForce, mislim da je One XL kraći za 16gb memorije,..stoji i da je One XL ekskluziva za Američko tržište.
One X za Evropu i One X za AT&T se razlikuju oko nekih stvari u hardware-u ali One XL je totalno drugi model.
Ne zbunjujem ja ljude, nego si se ti zbunio. ;) Već smo diskutovali od razlici između One X, One S i One XL modela na jednoj od tema davno pre nego što si se aktivirao.

Poslednja izmena:
jim9 - nemoj da zbunjujes ljude. One X i One XL su dva IDENTICNA telefona samo sa drugim SoC-om, jedan je od Quallcom-a, drugi od Nvidia-e. Za evropu ide ovaj od Nvidia-e, za US ide ovaj sa Quallcom.

Poredjenje

Sto se tice Nexus VS One X - One X je pobedio. upravo kako neko rece, cist google experience ume da smori, a Sense nije samo GUI vec je "enabler" za hiljadu i jednu ODLICNU HTC aplikaciju.

Ja kao korisnik HTC-a iskljucivo, jedino sto ne volim na Sense-u je HTC Music koji je uzasan plejer u odnosu na Google default, a sve ostale specifikacije Sense-a su vise nego korisne.

i naravno, treba obratiti paznju da ljudi uglavnom jure AOSP u odnosu na Sense ne bi li povecali preformanse sto sa One X nije slucaj. Ja ne mogu da razumem ljude koji hoce da instaliraju AOSP na One X, Root-ujte telefon pa promenite sve zivo sto vam padne napamet. Ima lenjih ljudi pa to ti je .. A vala i ljudi koji izgleda ne znaju sta je Root.

Nije potrebno da mi se objašnjava šta je Sense i kako radi jer Android koristim otkako se pojavio.

Meni je Sense užasan, totalno je bespotreban, dok je AOSP prava stvar. I touchwiz mi je užasan, takodje.

Isto tako, nije potrebno objašnjavati ni šta je root ni menjanje roma jer sam to odavno apsolvirao.

I nije samo pitanje AOSP vs Sense već i redovnost updatea, na Galaxy Necus će sigurno biti redovniji i sledeći Android će se pojaviti i za Gnec dok za One X nisam siguran.

GSM Arena za one xl
Chipset Qualcomm MSM8960 Snapdragon
CPU Dual-core 1.5 GHz Krait
GPU Adreno 225

Pa to je onda One S sa 4,7'' hd ips-om umesto 4,3'' qhd samoleda.

Ma One XL je drugi telefon, postoji One X za Americko triste.
XL izlazi kasnije i namenjen je za EU.

ma dajte ljudi pa od pocetka se znalo za tri modela i XL verziju za USA, L znaci LTE drugi je cpu i to je to uz LTE podrsku... Telefon je identican!

Postoji One S, One V, One XL, One X i One X AT&T.
Ja odustajem dalje od rasprave ko misli da su to isti telefoni isti su...kao da zidovima govoriš.

Fight fight fight fight :D

cim je cpu razlicit tu nema dalje rasprave....to nije isti telefon.
da je u pitanju ekran kao sto je to npr bio slucaj sa i9020 i i9023 pa ok, ovako - nigde veze s vezom.

Jel reseno ovo sa kamerom i losim framerate. Jel izasao neki update vezano za ovo.

Kad neko oce da se pravi pametan, pa to ti je ...

http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_One_X#Variants

One X (Canada, United States)

An LTE model of the One X is carried in both Canada and the United States by Rogers and AT&T, respectively. The LTE model is almost identical physically although it is slightly longer by 0.04mm. More notably, the LTE model features a 1.5 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8960) SoC with an integrated on-die LTE (4G) modem instead of Tegra 3 which requires an external modem, and 16 GB of internal storage instead of 32 GB.[16]

AT&T cites incompatibility between Nvidia's Tegra 3 processor and LTE radios currently available on the market as the reason for the difference in processors.[10]

Despite these significant differences in hardware, the device remains marketed under the same name, the One X.

One XL (Australia)

In Australia, HTC is marketing the LTE variant of the One X as the One XL. The different names are to eliminate confusion as both models are expected to be sold by various carriers within the country.

There are no differences in hardware between the One XL and the LTE model of the One X sold in Canada and the United States.

jim9 jel mozes sad da skapiras da JESTE isti telefon, a to sto ima drugi SoC je iz razloga sto Quallcom moze da ima interni modem dok Tegra3 zahteva eksterni koji inace ne dolazi uz One X evropsku verziju ?

mogli ste vi svi zajedno pre nego sto sam se ja registrovao da zakljucite da je Jugo brzi od M3 E46 sto ne znaci da ste bili u pravu.

One X, One X AT&T, One XL i One X LTE su sve jedan telefon, sa malim razlikama u hardveru usled kompatibilnosti na lokalnu mrezu. a promeniti fabricki ROM prilikom update-a sa Tegra3 na Snapdragon S4 je jednodnevni posao za programere u HTC.

I jos da dodam na konto procesora, sto neko rece da ako je jedan Dualcore a drugi Quadcore da nisu isti telefoni - Core2Duo E6600 je bio bolji CPU od Phenom1 bilo koje verzije po svakom mogucem benchmarku, sto je argument da OneX S4 i OneX Tegra3 uopste ne motaju da budu razliciti telefoni, korisnik gledano.

Ti ne kontas, ali nema veze... Uzmi ROM od One XL-a ili od AT&T One X-a i fleshuj na evropski One X... Da znas samo kakvo ces ubrzanje dobiti...

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Pa ti si taj koji ne konta. odnosno izgleda ne zna da cita. citiram samog sebe:

a promeniti fabricki ROM prilikom update-a sa Tegra3 na Snapdragon S4 je jednodnevni posao za programere u HTC.

Moja Alfa romeo 156 1.9 JTD 80KS ima elektroniku od nekih Italijana koje ni ne znam kako se zovu, dok 105 i 115 JTD alfe imaju Bosch elektroniku. Moj auto ima menjac napravljen u poljskoj i plastike u ceskoj, 105KS verzija ima menjac iz Italije i plastiku iz ko zna gde. Moja Bosch pumpa ni sa pola metra ne lici na Bosch pumpu od 105ks verzije. i ti sad oces meni da prodas pricu da ja i neko ko ima 156 sa 105 konja nemamo isti auto, neko se zaje*o .. ?

evo ti jos banalniji primer - idi popij Coca Cola u USA, i onda pricaj kako ovo u srbiji nije Coca Cola. JESTE samo sto Coca Cola® u Srbiji lici na Urin dok Coca Cola® u USA lici na Ambroziju.

Poslednja izmena:
Cim je masina drugacija to vise nije isto...

kako god :)

nego, ovaj u vipu dolazi sa tegra procesorom? Jel zna neko gdje se mogu uzeti originalne futrole i da li je izasao cradle za punjenje? Ja svoj uzimam u ponedeljak:)

Svaki HTC One X dolazi sa Tegrom, gde god da ga kupiš od Tokija do Milvokija, bez brige. ;)
Prenesi nam utiske kad ga kupiš, sluške,..ovo,..ono.

ok, super. Za sluske sam se raspitao i uz HOX dolaze ove beat dok traju zalihe... nadam se da ima josh :Klanjanje

Svaki HTC One X dolazi sa Tegrom, gde god da ga kupiš od Tokija do Milvokija, bez brige. ;)

Sada si vec ili bezobrazan, ili krajnje nepismen kada ti nije jasan citat sa HTC sajta. Ne govori ljudima pogresno, jer sam ti u postu 828 objasnio sve i da to jeste One X.

Vidi ovo, e covece, vidi vidi:

http://www.htc.com/us/smartphones/htc-one-x-att/

HTC sajt! i telefon se zove - ONE X!!! neverovatno! i kad kliknes na "specs: kaze -

Processor
1.5GHz Dual Core, Qualcomm MSM8960

Pa kako to, kada si ti sa drugarima svojim zakljucio da to nije One X .. ? covece ...

Kakva glupa rasprava oko modela, zapanjujuće! Sve te postove treba izbrisati.

Ako vam je stalo do softvera kupite nexus, mnogo veću podršku ima i gomilu rom-ova i kernela i svih tih gluposti. Takođe, kada izađe sledeći Android dobićete ga odmah, za razliku od one X koji će dobiti sa zakašnjenjem, ako ga u opšte i dobije.
Što se tiče hardvera one X ima bolji procesor, ali nema bolji ekran šta god vi pričali. Ko ne veruje neka ide u Vip i uporedi oba telefona.
Da danas kupujem telefon uzeo bih sgs3, zbog baterije i ekrana, bez obzira što je ružan kao skot.

Gledam malo ove sinteticke testove i dualcore, pa cak i one s, verzija ima daleko bolje rezultate no tegra.... U cemu je tu problem? Drajveri?

Moguće da ništa još ne može da iskoristi 4 jezgra.
Ne treba da se opterećujete takvim stvarima, u realnom radu nema apsolutno nikakve razlike između njih.

Ja se ne opterecujem uopste... No su mi sami rezultati zanimljivi jer definitivno tegra3 jos uvek ne ostvaruje svoju punu snagu, verovatno zahvaljujuci losim drajverima.

da, stvarno :trust: Ima neko strucniji da objasni zasto ga OneS "šije" na vecini testova?

Vrh Dno