Šta je novo?

HTC One X

Ovo je prvi put da HTC ima bolji ekran od Samsunga na flagship telefonu, u zadnjih par godina. :D

Ovo je prvi put da HTC ima bolji ekran od Samsunga na flagship telefonu, u zadnjih par godina. :D
+1
Baš to i komentarišu na svojim youtube stranicama ovi novinari što su stigli da ga uslikaju na 5 minuta posle prezentacije, kažu da je ekran primetno lepši na One X. Samo da ima promenljivu bateriju ne bih razmišljao ni malo, vidim na XDA da imaju ljudi z**ebancije sa time kad im telefon zabode.

posto sam noob sto se tice roomova, jesu li toliko napredniji i bolje koriste resurse? Sta je najbolje/najpopularnije u tom polju? sorry na off topicu, samo me ukratko zanima...

Hvala :)

jim9 - ja ti lepo kazem da to NIJE problem, i da ja koji menjam ROM-ove jednom nedeljno na poslednaj tri HTC-a u zadnje 2 godine nisam imao Stuck telefona. HW power dugme seche vezu sa baterijom na 10+ sekundi, a ako ubaguje pre ili za vreme ili posle bootloader-a uvek mozes da ga "odglupis" na fore i cake.

Smilja - dacu ti najbolji primer, desire Z koji sam spominjao ranije: fabricki ima 800mhz, ~60mb ram-a slobodnog, bateriju od jedan dan, itd...

Uz Virtuous Sense ROM koji koristi NOVIJI Sense, ima 150mb slobodnog, 1.5Ghz clock, bateriju od dan ipo, root, deodexed (custom teme), i jos mnogo stvari.

Leedroid je po iskustvima XDA trenuno najbolji valjan ROM za One X, ali treba ocekivati mnogo novih i odlicnih ROM-ova koji ce svakako, bez sumnje biti bolji od fabrickog ROM-a koji ni HTC izgleda nije ispeglao kako treba.

treba znati da sve optimizacije koje izbaci HTC kroz update, momentalno zavrsavaju u rukama Dev-ova i ti ljudi zaista obracaju paznju na te stvari.

nego ja da pitam vlasnike - jel apsolutno svi u srbiji dobijaju Tegra 3 varijantu, odnosno One X .. ? Zivo me zanima kako su napravili da isti softver radi na Quallcom S4 i Tegra 3 posto US verzija One X ima ime "One XL" i poseduje Snapdragon umesto Tegre.

@ Garancija

To ti je drugi telefon. U One seriji imaš One X, One S, One V i One XL koji ima hardware kao One S samo display sa One X. A ovo za bateriju, pa ja menjam telefone retko, često i po tri godine nosim jedan isti. Volim da kupim u tom trenutku najbolji i on mi te tri godine pregura bez da kasni mnogo za novijim modelima, tako sam radio do sada ali sam uvek bar jednom menjao bateriju kod svih jer posle godinu i po-dve oslabi.

A sta ako se otkljuca bootloder i rootuje telefon ima li nacina da se sve to vrati na staro zbog garancije?

Pa moci ce,ali ako ti se nesto toliko zezne,neces moci da vratis jer ako tel ne radi,on ne radi, tako da.... lutrija :)

Jel zna neko gde mogu kod nas da se nadju futrolice,torbice za ovaj mob?

od svih ovih telefona (1X, SGSII i III) ja mislim da je u ovom trenutku najisplativije uzeti Sensation :d
da da, nije u istom rangu ali mislim da mu je odnos plaćeno/dobijeno bolji od ovih vrućih krompira :d

Poslednja izmena:
Ja sad razmišljam da li One X ili Galaxy Nexus. One X je generalo bolji fon, bolji hardver, ali me nervira bloatware Sense, dok samo kod Galaxy Nexusa siguran da je čisto Google iskustvo i koliko čitam fluidniji je u radu nego One X. Hajd' pomozite malo. :)

Ja sad razmišljam da li One X ili Galaxy Nexus. One X je generalo bolji fon, bolji hardver, ali me nervira bloatware Sense, dok samo kod Galaxy Nexusa siguran da je čisto Google iskustvo i koliko čitam fluidniji je u radu nego One X. Hajd' pomozite malo. :)

One X naravno, mnogo bolji telefon od Nexus-a.

Ne znam koji ima bolju autonomiju.. bolje je da otvoris posebnu temu u sta da kupim. One X je stvarno napucan hardverski, lepo izgleda, kvalitetan fon, odlican ekran.. takodje kamera ima potencijal, audio kvalitet..

GNex...

One x jeste napucan ali Sense je.. Sense :) A kad i da li će biti dobar AOSP za njega niko ne zna...

1+ za One X. Sense je svemir, bedan mi je fabrički izgled androida vremenom počinje da smara kao i windows phone 7.5 .
A i senes ovaj hardver ne oseća.

Poslednja izmena:
A sta ako se otkljuca bootloder i rootuje telefon ima li nacina da se sve to vrati na staro zbog garancije?

Naravno da ima :)
Flashujes Stock Recovery, i iz Fastboota otkucas komandu za Re-Lock

GNex...

One x jeste napucan ali Sense je.. Sense :) A kad i da li će biti dobar AOSP za njega niko ne zna...

Upravo tako, mnogo mi se dopada sense ui, jos od 2.0 verzije na HTC Magicu sam bio odusevljen izgledom. Svaka sledeca verzija je bila sve bolja i fluidnija.
U jednom trenutku na svom starom DHD-u sam flashovao 4.0 i nije mi se dopao, ali onda je dosao One X sa pravim Sense-om i to je bilo to. Sad mi 3.x sense izgleda smeshno :)

Poslednja izmena:
Niste skapirali Urosa, ni on ne voli Sense, kao i ja :-D

meni ova nova htc tastatura izgleda veoma dobra. neko ko je duze koristito? iskustva?

^^ Upravo kao sto trenje kaze. Sense je jednostavno isti godinama...isto dosadan. Mislite da je zbog Sense-a fluidan tel? Jok, da nisu napucali hw dzaba bi im bila sva optimizacija. Pa prije skoro 2 god mike sa xda je bolje optimizovao stock DHD rom nego oni sami, sense 3.0 je cini mi se bio. HTC hub....htc ovo, htc ono. Totalno neupotrebljive stvari...

Ja ako budem skupio pare, Gnex iz USA dobijam za 20 dana i ima da uzivam ...

Dok izadje dobar ROM za htc, dok one X-u padne cijena...ihaaa. One S jos nije ni u najavi kod nasih operatera. Jedino sto su omanuli sa displejom kod njega, al ***-a to je njihova politika. Da su stavili 720p PLS ili koji vec ekran, to bi bio apsolutni best buy ove godine.

meni ova nova htc tastatura izgleda veoma dobra. neko ko je duze koristito? iskustva?

Ja sam malo na burazerovom One V, odlican skin kao i kucanje ali sam mu odma stavio Swiftkey, kad bi mogao taj skin sa Switfkey-em bilo bi savrseno :)

Poslednja izmena:
@trenje, One X. Pegla se CM9 za njega i radi prilicno ok ali ima jos par stvari da se ispravi. Ako je bitno (a jeste) gomila dev-ova je uzela one x :) tako da ce biti veoma dobrih stvari. Gnex je super telefon i i meni svaki put kad ga vidim padne dilema sto ne uze njega umesto one x, ali one x je totalni pobednik, odavno me telefon nije toliko odusevio :)

@ilidan. Ja koji imam "krompire" i prilicno neuredno kucam (masim slova) na ovoj tastaturi nisam napravio gresku u nekih 30ak poruka do sad :)

Ja ni sekunde ne bih razmisljao, meni se Sense bas, bas svidja a i bez njega One X je pobednik.
Prvo Tegra 3, odlicna podrska za igre ako ti je to bitno i sveukupno brzi hardver. Za sada sa kamerom ne znam kako stoje stvari ali hardverski i tu je X jaci.
Da ne pricam o kvalitetu izrade, ekran koji je na X savrsenstvo i meni licno bolji od ovog Amoleda.

Jos jedna stvar koja je bitna Nexusu neverovatno pada cena, pa ako uzimas na ugovor ne znam koliko je isplativo uzimati Nexus sada...

@trenje, One X. Pegla se CM9 za njega i radi prilicno ok ali ima jos par stvari da se ispravi. Ako je bitno (a jeste) gomila dev-ova je uzela one x :) tako da ce biti veoma dobrih stvari. Gnex je super telefon i i meni svaki put kad ga vidim padne dilema sto ne uze njega umesto one x, ali one x je totalni pobednik, odavno me telefon nije toliko odusevio :)

Misliš da će izaći skroz funkcionalan CM9, bez bagova i battery draina? Nešto sam skeptičan po pitanju toga, pa zbog toga i ova dilema.

@emix, da, na ugovor u vipu

X definitivno plus Beats ako dobijes, nema bolje kupovine trenutno.

jim9 - nemoj da zbunjujes ljude. One X i One XL su dva IDENTICNA telefona samo sa drugim SoC-om, jedan je od Quallcom-a, drugi od Nvidia-e. Za evropu ide ovaj od Nvidia-e, za US ide ovaj sa Quallcom.

Poredjenje

Sto se tice Nexus VS One X - One X je pobedio. upravo kako neko rece, cist google experience ume da smori, a Sense nije samo GUI vec je "enabler" za hiljadu i jednu ODLICNU HTC aplikaciju.

Ja kao korisnik HTC-a iskljucivo, jedino sto ne volim na Sense-u je HTC Music koji je uzasan plejer u odnosu na Google default, a sve ostale specifikacije Sense-a su vise nego korisne.

i naravno, treba obratiti paznju da ljudi uglavnom jure AOSP u odnosu na Sense ne bi li povecali preformanse sto sa One X nije slucaj. Ja ne mogu da razumem ljude koji hoce da instaliraju AOSP na One X, Root-ujte telefon pa promenite sve zivo sto vam padne napamet. Ima lenjih ljudi pa to ti je .. A vala i ljudi koji izgleda ne znaju sta je Root.

Poslednja izmena:
Mislim da ce veoma brzo izaci AOSP rom koji ce biti jako dobar. Mozda to ne bude CM9, no neki AOKP ili slican projekat naslonjen na CM9. Ono sto za sada ne radi na CM9 je continius shooting na kameri, wifi tether i data zahebava. Pored jos gomilice sitnih bagova :)

DaPimp, ako sam dobro razumeo ti vec imas One X.. aj okaci par fotografija u odgovarajucu temu :)

Ti sitni bagovi su kletva ovog modela, obzirom na Tegra 3 platformu. Slicno, za moj O2X je trebalo skoro godinu dana da devovi otklone sve bagove koji su mahom zbog Tegre 2 postojali...

Vrh Dno