Šta je novo?

HTC One X

Pazi naravno da prostora nikad ne moze da bude previse, samo kazem da kad realno sagledas stvari stvarno ti ne treba vise od 8, 16gb na telefonu..

Poslednja izmena:
Samo da dodam koliko ljudi moraju uvek da smaraju šta će nekome nešto i što je uopšte pomislio da mu to treba. Ipod-ovi su pre pet godina mogli da se kupe sa 160GB a bili su samo muzički plejeri, danas kada nema muzičkih plejera imamo uređaje sa tri-četiri puta manje mesta, gde treba da ide mnogo više stvari.

@telep, ja sam isto bio nezadovoljan nedostatkom microSD slota. Ali moji i tvoji apetiti za GB-ima se poprilicno razlikuju. Ja nemam potrebe ni za 12gb slobodnog prostora, pa mi je malo cudno da nekome treba vise od toga, ali svakako da mnogima treba i da je taj nedostatak micro SD slota primedba koja je totalno na mestu.

Opet s' druge strane, mislim da se ovde previse gleda na telefon kao jos jedan od back-up uredjaja pa se sve i uvek mora imati i na telefonu. Ja telefon/tablet/ostalo punim podacima pred put ili pred neki odmor i dok sam na odmoru to mi zadovolji sve potrebe. Kada se vratim sa tog nekog odsustva uvek sve novonapravljene slike ili video snimke prebacim na neki od kompjutera ili NAS i posle to gledam/slusam na velikom ekranu i mnogo boljem ozvucenju nego sto sam telefon ima. Ne vidim smisao drzanja HD snimaka, po svaku cenu, na telefonu sve vreme... Onda realno ni telefon sa 200gb nece biti dovoljan, bar meni :)

Edit: ^ to i meni nece biti jasno.... 160gb iPod je samo 140gr, dok je npr HOX 130 sa svega 32gb. Ne vidim da bi bio problem u tezini telefona kada bi se povecao prostor za podatke... e sad, zasto to ne rade, iskreno ne'am pojma

Poslednja izmena:
Ae neko ko vec ima ovaj HOX da mi kaze gde mogu da se nadju futrolice,torbice kod nas (SRB) ?

Slazem se sa telepom u potpunosti... Kad vec imam dobre sluske i kad je dobar audio cip unutra, zasto ne bi drzao muziku u flac formatu? Pa jedna pesma od 3-4 minuta mi je oko 25mb i onda imam jedno 200 pesama i to je vec 5gb...

Imam 2 igre 9mm i modern combat i to je oko 2 i nesto gb... Spotova imam jedno 10-ak svaki po 100-ak mb, 2 sezone Big Bang Theory, pa par epizoda od raznih serija...

Kao sto je i rekao telep uzmi snimaj malo sa 1080p, pa ces da vidis kako se trosi... Doduse ja snimam u 720p jer mi je i to OK rezolucija, a ne cepidlacim za 1080p kvalitet, pa opet snimanje zurke rodjendani, prosto pojede memoriju, a slika 400-500 pa po 3-4 mb...

Imam dosta modova i tema na telefonu za fleshovanje, pa imam stock ROM i AOKP uvek u telefonu...

Ne volim da prebacujem 500 puta i da kacim telefon na USB, tako da kad mi je sve tu i kad odem kod nekog, uvek mogu da mu prebacim ako mu nesto treba iz mog telefona ili ako mi nesto od nje/njega...

*** od viska glava ne boli...

@DaPimp, rekao si zasto ne ugradjuju u telefone vise memorije?! Prosto, pa dosta bi izgubili proizvodjaci memorija, barem moje misljenje...

A šta vas boli k....c šta će meni više memorije (imaću 4.7 inča da kucam poruke i da zovem), ako iPhone može da ima 64 GB može onda i htc, nisam video da se bunite što iPhone ima 64GB.

Par igara (gameloft), navigacije, fotke, klipovi, malo muzike i ode 16gb ko da ih nikad nije ni bilo. Stvarno treba biti android vuna pa tripovati kako je 16gb za fon tolikog ekrana i te rezolucije dovoljno. Mozda i jeste ako telefon koristite za sms i telefoniranje, ali top model android telefona napraviti bez sd slota i mogucnosti vadjenja baterije je jednostavno fail. Tek ce ovi sto vole da efs-uju, flashuju i menjaju ikonice bas biti veseli kad im se prvi put zabode fon.

Takodje gde je slobodan prostor za titanijum backup i snimanje koncerata? Uvek treba imati par giga u steku za kameru. Recimo ja sam sd karticu od 32gb na akciji platio 3 soma dindzi. Na njoj drzim klipove, slike, backup, muziku, kamera mi snima cak i full hd na tu karticu, itd. Kad menjem fon, samo ubacim karticu i sve je tu u delicu sekunde. Toga da se odreknem zbog toga sto je neko hteo iphone wanabe closed design i to na open androidu - smesno..

Poslednja izmena:
Ja isto sve stvari kao što su muzika, klipovi, apk fajlovi od igrica i aplikacija držim na SD kartici iz razloga što ne znam kada će mi se šta igrati i koja aplikacija trebati.

Par igara (gameloft), navigacije, fotke, klipovi, malo muzike i ode 16gb ko da ih nikad nije ni bilo. Stvarno treba biti android vuna pa tripovati kako je 16gb za fon tolikog ekrana i te rezolucije dovoljno. Mozda i jeste ako telefon koristite za sms i telefoniranje, ali top model android telefona napraviti bez sd slota i mogucnosti vadjenja baterije je jednostavno fail. Tek ce ovi sto vole da efs-uju, flashuju i menjaju ikonice ce bas biti veseli kad im se prvi put zabode fon.

Takodje gde je slobodan prostor za titanijum backup i snimanje koncerata? Uvek treba imati par giga u steku za kameru. Recimo ja sam sd karticu od 32gb na akciji platio 3 soma dindzi. Na njoj drzim klipove, slike, backup, muziku, kamera mi snima cak i full hd na tu karticu, itd. Kad menjem fon, samo ubacim karticu i sve je tu u delicu sekunde. Toga da se odreknem zbog toga sto je neko hteo iphone wanabe closed design i to na open androidu - smesno..

Ali zasto se nerviras kada vec One X nije predmet tvojih interesovanja? Imas Note koji je savrsenstvo od telefona, niko vas ne tera da kupujete X.

Edit: Kakvo trolovanje u temi! Mozemo mi da pricamo 3 dana o ovome ali nista se nece promeniti. Ima 32gb i to je to, hocete, necete, ne morate...

Poslednja izmena:
Jel našao neko gde ima da se kupi futrola preko neta za one x ?
Ja nikako da nađem nigde ih nema. Mislim kod nas.

Poslednja izmena:
Ae neko ko vec ima ovaj HOX da mi kaze gde mogu da se nadju futrolice,torbice kod nas (SRB) ?

Ej i ja sam u potrazi za originalnim futrolama, plz javi ako nadjes sta. Do sada je VIP imao originalne futrole za HTC ali ne znam jel imaju za ove nove modele.

Jel neko upucen u ovaj karbon materijal, hoce li bijela vremenom pozutiti ili tako nesto. Danas u telenoru gledao, bio je malo zaprljan bijeli, morao sam ga obrisati :)

Isao sad do centra i reko aj da svratim do telenora da vidim to cudo One X.. baksuz sam, nemaju :d A taman sam mislio da vidim da li mogu da levitiram fon sa 4.7'' displejom iznad malog prsta kao Boza Note :D

Postoje oni kineski što šalju besplatno u Srbiju ali nemam ličnih iskustva. Kažu ljudi da pošiljke stižu ali se čekaju po mesec dana.

Dal je neko probao ARHD? Poboljsao je kameru, bateriju i omogucio GPU rendering. Sto bi trebalo da bude dosta bolje korisnicko iskustvo :)

Razumem ove što im je malo 25Gb. Kad sam uzimao komp (pre četri godine) mislio sam da nikad neću iskoristiti 640Gb i upsss eto ga posle četri meseca je bilo brisanja, rezanja..ali ne razumem ovo pljuvanje po automatizmu.
"Aha nema SD slot Puu, Puuu, Puuu,..." imaš brate Note, S2,.ili sačekaj S3 svi oni imaju SD slot, izbor je bar veliki čemu frka. ;)

TegraZone Games ovo su trebali da integisu sa one x ;) .
Preporuka!

Evo konacno stigao i moj primerak one X :)

Čestitam, kakvo su utisci?

Cekam micro sim karticu da mi stigne iz vipa, za sad mogu samo da kazem da je ekran stvarno mnogo dobar :)

A sto me je jos iznenadilo su beats sluske koje su stvarno ju.... Nemojte slucajno kupovati tel bez njih... Pakovanje, izrada, zvuk... No comment.

Edit: Zna li ko kako da ukljucim procente gore na bateriji?

Poslednja izmena:
Mislim da ni ICS nema to po defaultu, skini Battery Indicator Pro.

Axa... A kazite mi kako u notifikacije da ubacim da mogu da iskljucim 3G ili kako uopste da ga iskljucim uopste nemogu da nadjem :D

Cekajte cekajte, slow down.

Beats su slusalice preskupe i NE TREBA ih kupovati. ukoliko kupujte odvojen paket. slusalice DALEKO jeftinijie cene imaju bolje specifikacije od Beats-a kada se gleda odnos cena-kvalitet.

frekvencija - nebitna stavka
Impedansa - otpor slusalica na struju. sto manji otpor znaci veci max volume. sve od i ispod 16 je podnosljivo ako volite glasnu muziku, gde ja licno pored svih health-safety saveta volim da bude sto manja impedansa.
Total harmonic distortion - mogucnost slusalice da reaguje na odredjene brzine skakanja membrane - sto veci procenat znaci veca distorzija (krchkanje i losi zvukovi). sve ispod 0.5 je podnosljivo i zanemarljivo
Sensitivity - iako se mnogi hvataju za ovu stavku i ona je manje vise nebitna. ukratko ona pretstavlja maksimalnu jacinu slusalica na bilo kom power output-u. na modernim telefonima je impedansa daleko bitnija stavka od ovog.
Drivers - sto ih vise to je bolje. 2x2 je standard svih brendiranih slusalica i licno nisam primetio razliku na 100+ evra slusalicama sa 4x4 drajverima u odnosu na jeftinije.

e sad - sve ove stavke ne daju realnu sliku kakav zvuk zaista izlazi na vase usi. ali je bez da se reklamiram kao audiofil, po mom mishljenju zvuk koji dolazi iz sada vec pojeftinelih i stari Koss Plug/Sparkplug bolji nego na beats audio koje su postale popularne samo zbog raznoraznih crnaca u spotovima muzike koju izbacuje Doktor Dre. Imao sam prilike da ih metnem u usi i imam ih uz XE koje dolaze default, i trenutno ne slusam njih nego preradjene Desire slusalice sa Sparkplug zvucnicima. bolji je zvuk.

Nazad
Vrh Dno