Šta je novo?

HTC One M8

Pa i na 6,i 6.1 i 6.2 je onaj ružni Quick settings, ovo je zbog update-a htc 10,možda ljudi vratili na ovaj, funkcionalniji je svakako

Sent from my HTC One M8 using Tapatalk

Jeste ruzan, al' ako je full port, neka bude kao HTC 10. Ne treba mi to, mogu LeeDroid da flesujem ako hocu hibrid :D

Jel instalirao neko? Da proba da pusti pesmu npr i pojačava dugmicima, ne povlačenjem po liniji gore

Verovatno bug. Zaboravio notifivation panel da ubaci od HTC 10, opet neki fix.

Sta si flesovao, patch ili rom? I da li si radio full wipe.

Ceo rom, sa wipe..

Pozdrav svima,

Postadoh neplanirano vlasnik ovog telefona. Telefon je star 15 meseci, stanje kao nov, sa Telenor mreže(kodiran). Kada sam ga upalio, sve mu je radilo normalno, osim što nisam mogao da uđem u Play Store(povremeno pokazujući da je PS prestao sa radom), jednostavno nije hteo uopšte da ga pokrene. verzija Androida je MM 6.0.0, Sense 7. Takođe je "izbacivao" da nedostaje Google Play Service.

Rekoh, ajd da ga još jednom vratim(mada ga je predhodni vlasnik već vratio) na fabrička podešavanja. Kada sa resetovanje završilo, koje uzgred traje poprilično dugo, odnosno duplo duže nego na Samsung i LG telefonima...pojave se ona standardna podešavanja, ali nigde nema(možda je to tako na MM, ne znam jer mi je ovo prvi telefon na njemu) opcije da napravim Gmail nalog?

I pojavi se opcija da se ažurira/apdejtuje Sense Home, slika u prilogu. I taj ekran tako stoji non stop, evo od podne...

Šta raditi? Kako da ga osposobim da normalno radi?

Prilozi

• Screenshot_20160429-193836.png
    Screenshot_20160429-193836.png
    125.1 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_20160429-184430.png
    Screenshot_20160429-184430.png
    68.5 KB · Pregleda: 82
  • Screenshot_20160429-184518.png
    Screenshot_20160429-184518.png
    90.2 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Google nalog mozes dodati tako sto odes na setings accounts i tamo rucno dodas google...nemam htc al tako bi moralo. Za update pojma nemam, ali ako mene pitas, idi u recovery, sve clear pa iz pocetka jos jednom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nema tamo opcije za google nalog, ima za socijalne mreže, htc account...

Imam 50% napunjenosti baterije, trebalo bi da bude dosta za recovery? Beše li to power i volume down ili up dugme stisnuti zajedno?

Uradio sam recovery, isto, nema promene...

Poslednja izmena:
S.Team-JW-6.3.0

Sve radi super.. samo sto ga dize jos duze nego na originalu.

Ako ga vratis na stock 4.4.2 otkljucas sa ovim programom.

Ja sam ga rootovao i ostalo uradio preko:

WinDroid Toolkit v3.1

Da li pre upotrebe ovog alata mora da se rutuje telefon? U garanciji je još, pa ga ne bih rutovao ako se ne mora.
Da li se otključavanje bootloadera plaća, čini mi se da sam u ovoj temi pročitao da se plaća, ispravi me ako grešim?
Da li može da se flešuje oficijalni MM(kako da znam koji)? Ne bih se vraćao na KK...

Mozes da se prijavis na Google acc, pri onim pocetnim podesavanjima. Cim podesis jezik i wifi, onda ti ponudi da uneses google mail i password.

Moze da se flesuje MM pomocu RUU-a. Posto ti je 6.12.401 verzija, skines 401 RUU, tj. za evropu, onda pratis uputstvo sa xda. Moras da imas zakljucan bootloader (LOCKED ili RELOCKED). U bootloader ulazis tako sto drzis power+vol down. I ne mozes sevratiti na KK, a ako imas S-OFF onda mozes. Brise sve sa telefona, ukljucujuci i internu.

Nisam flesovao RUU na 708 verziji jer i nema RUU fajla, a inace bih flesovao da ima i objasnio detaljno.
U sustini nista nije komplikovano, samo prati svaki korak:

Ovde imas RUU.zip Skini ga i prati uputstvo. Izaberi metodu koja ti je laksa.

Flashing the RUU.zip

Method 1
*ADB / Fastboot*
First, make sure you have the path to adb and fastboot setup in your system environment variables
When you open a command prompt, open it in the folder the zip is in. Hold shift, Left Mouse click, open command prompt here.

1. Rename the RUU.zip to something short and easy like RUU.zip
2. adb reboot bootloader "press enter" Wait till phone reboots into fastboot
3. fastboot oem rebootRUU "press enter" Wait till the phone is in RUU mode (black screen with HTC logo)
4. fastboot flash zip RUU.zip "press enter"
*You will get the following message: FAILED (remote: 90 hboot pre-update! please flush image again immediately)
*RUU mode will reboot,
*Now run the same command again,
5. fastboot flash zip RUU.zip "press enter"
6. fastboot reboot-bootloader "press enter"
7. Select hboot, Do a factory reset in recovery. To enter the recovery menu when greeted by a "red triangle with an exclamation", Hold Volume UP and click Power.
8. Done, reboot system

Method 2
*External / mircoSD card*

1. Rename the RUU.zip to "0p6bimg" or "0p6bdiag" Note: the name is not case sensitive
2. Place the zip in the root of your external SD card
3. Power off the phone
4. Boot into Hboot (hold volume down as you power on the device)
5. The zip will automatically load and ask you if you would like to proceed
6. Select "Yes"
7. Wait, the zip will load the hboot first, it will then reboot and continue
8. Reboot then remove your sdcard. Hold Power and Volume UP until it reboots then Hold Power and Volume down until you get back to hboot.
9. Do a factory reset in recovery. To enter the recovery menu when greeted by a "red triangle with an exclamation", Hold Volume UP and click Power.
10. Done, reboot system

OK, sada imam i ja problem :D . Flesovao SuperSU i ElementalX na cist stock. Nece da mi se upali telefon. Nemam nikakav backup, a hocu da izvucem poruke, bekapujem app itd. Stoji na onom belom HTC logo, sa crvenim tekstom i ne mrda. Radio sam wipe cache i dalvik nista ne pomaze. @imotep995 @pera987 ?

Poslednja izmena:
Zdravo Zile,

Ne mogu da se prijavim na Google nalog, jer mi ne daje tu opciju uopste.

Hvala na upustvu, pokusacu da uradim...

Zdravo :)

Preuzmite M8.zip(30MB)
Extract-ujte M8.zip na Desktop. Dobićete M8 folder.
U M8 folderu se nalaze adb/fastboot, HTC USB Driver i Java
Instalirajte HTC USB driver.
Instalirajte Javu(za svaki slučaj, siguran sam da može i bez nje)
Idite u podešavanja telefona, pa u About->Software Information->More
Kliknite na Build number polje 7 puta dok vam ne izbaci poruku da ste postali developer

Vratite se u podešavanja i otvorite Developer options.
Štiklirajte USB debugging pa kliknite OK kad vam izbaci novi prozor.

Povežite telefon sa računarom. Sačekajte da računar prepozna sve driver-e.
Otvorite M8 folder.
Shift+Desni klik na AndroidSDK folder i u meniju izeberite Open command windows here.

Kucajte adb devices. Pored serijskog broja treba da piše devices, a ne offline.
Kada to ukucate, prebacite se na telefon. Primetićete nov prozor za potvrdu adb pristupa.

Offline će uvek biti ako ne dozvolite pristup.
Kucajte adb reboot bootloader(označeno žutom bojom na slici)

Ovo su ti svi potrebni fajlovi, drajveri, adb i fastboot kako bi uspesno odradio RUU sa prvom metodom. Kao i uputstvo za postavljanje adb okruzenja.

Cek pa jel ima jos neko m8 da nemoze google acc da kreira na pocetku? Tu meni nesto sumnjivo, da nisi zabo kopiju neku druze? Ako vec imas garanciju, nosi im u poslovnicu i neka ti naprave nalog tj uloguju te.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Hm ne verujem da je kopija. Poklapa se software i radio. Ali moze lako da se proveri.
Postavi adb okruzenje po mom uputstvu i instaliraj HTC usb drajvere.
Udjes u bootloader, povezes telefon sa PC i kucas:

fastboot getvar all
Postavi ceo tekst sto si dobio, samo obrisi IMEI i SN kad postavljas ovde.

Nece Zile sa prvom metodom. Telefon je original iz Telenora, imam i garanciju i ugovor izmedju bivseg kupca i telenora, tako da tu nema sumnje nikakve.

A nece ni da proveri sa *fastboot getvar all*, vec nekoliko minuta pise da se ceka na uredjaj...

Moram naci negde SD memorijsku karticu da probam sa drugom metodom.

Non stop izbacuje da je Sense Home zaustavljen...

Prilozi

• F.jpg
    F.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 91
Ma ispravno je bre :)

Ne kucas fastboot getvar all dok je upaljen telefon, vec kucas u bootloader-u(onaj beli meni sa RECOVERY, FACTORY RESET itd.)

1. Upali telefon i povezi ga sa PC.
2. Postaraj se da je ekran ukljucen dok kucas komande u cmd.
3. Dakle prosla je adb devices komanda.(vidim sa slike koju si postavio, znaci radi adb, super)
4. Odmah posle nje kucaj:
adb reboot bootloader (posle nje ce se ugasiti telefon i uci u bootloader)
5. Pa tek onda kucaj:
fastboot getvar all

Okaci sve bez IMEI i SN.
Ovako:
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.19.0.00
(bootloader) version-baseband: 1.29.214500
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 6.16.708.1
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: obrisi
(bootloader) imei: obrisi
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m8_ul
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B63000
(bootloader) cidnum: HTC__622
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: 205bdca3
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.016s

Ili postavi ss sa precrtanim IMEI i SN, ako ti ne uspe da markiras text u cmd :)

I da li ti pise UNLOCKED,LOCKED,RELOCKED u bootloader-u?

Poslednja izmena:
Udji u bootloader, ugasis telefon, drzis volume down i power dugme dok ne izadje beli ekran, kad se pojavi to, stisni jos jednom samo power dugme da udjes u fastboot, ubaci usb u pc i kucaj *fastboot getvar all*.

Poslednja izmena:
Da, da moze i tako pomocu dugmica u bootloader da udje pa da kuca fastboot getvar all.

Ja jos nisam resio problem. Zablokirao kod HTC logoa a ne smem da brisem data :( Glupi ElementalX+SuperSU.

Ma ispravno je bre :)

Ne kucas fastboot getvar all dok je upaljen telefon, vec kucas u bootloader-u(onaj beli meni sa RECOVERY, FACTORY RESET itd.)

I da li ti pise UNLOCKED,LOCKED,RELOCKED u bootloader-u?

Bude li pisalo relocked/unlocked, javi se na PM ako 'oces skoro besplatam htc 10, calov drug je dobio m8 pre dve godine na isti nacin, falican htc one s, bio u garanciji, platio 19.000 na 24 rate i naravno ugovorna obaveza 1400/1900. Budu li nesto kakili tamo, samo kazi da ces slucaj prijaviti zastiti potrosaca jer su ti uvalili polovan/refurbished telefon.
@Zile995 i ja sam dobio lep bootloop sa ex kernelom... flesni stock boot.img i ovaj root, cekaj da nadjem...
Edit https://download.chainfire.eu/924/SuperSU

Poslednja izmena:
Pa verovatno ti ne bi ni pomoglo brisanje data... Kakve veze supersu i kernel imaju sa data :)
Što ne flešuješ stock kernel?

Ma mozda ima veze, ovaj je systemless, a flesovanje SuperSU mi po prvi put prolazi bez upozorenja da ce se vise puta paliti i gasiti. Ma treba mi data, inace bih sve brisao.

Stock kernel nemam, a da ga izvlacim iz nekog backup-a ne mogu jer i to nemam. Skinuo bih ceo backup sa xda, ali nemam dobar net.

@imotep95 Aj probacu nekako onaj tvoj kernel, uspeo sam da ga skinem.

Ma ne radi. Moracu da skinem nekako ceo backup.

Poslednja izmena:
Mozes da se prijavis na Google acc, pri onim pocetnim podesavanjima. Cim podesis jezik i wifi, onda ti ponudi da uneses google mail i password.

Moze da se flesuje MM pomocu RUU-a. Posto ti je 6.12.401 verzija, skines 401 RUU, tj. za evropu, onda pratis uputstvo sa xda. Moras da imas zakljucan bootloader (LOCKED ili RELOCKED). U bootloader ulazis tako sto drzis power+vol down. I ne mozes sevratiti na KK, a ako imas S-OFF onda mozes. Brise sve sa telefona, ukljucujuci i internu.

Nisam flesovao RUU na 708 verziji jer i nema RUU fajla, a inace bih flesovao da ima i objasnio detaljno.
U sustini nista nije komplikovano, samo prati svaki korak:

Ovde imas RUU.zip Skini ga i prati uputstvo. Izaberi metodu koja ti je laksa.

Flashing the RUU.zip

Method 1
*ADB / Fastboot*
First, make sure you have the path to adb and fastboot setup in your system environment variables
When you open a command prompt, open it in the folder the zip is in. Hold shift, Left Mouse click, open command prompt here.

1. Rename the RUU.zip to something short and easy like RUU.zip
2. adb reboot bootloader "press enter" Wait till phone reboots into fastboot
3. fastboot oem rebootRUU "press enter" Wait till the phone is in RUU mode (black screen with HTC logo)
4. fastboot flash zip RUU.zip "press enter"
*You will get the following message: FAILED (remote: 90 hboot pre-update! please flush image again immediately)
*RUU mode will reboot,
*Now run the same command again,
5. fastboot flash zip RUU.zip "press enter"
6. fastboot reboot-bootloader "press enter"
7. Select hboot, Do a factory reset in recovery. To enter the recovery menu when greeted by a "red triangle with an exclamation", Hold Volume UP and click Power.
8. Done, reboot system

Method 2
*External / mircoSD card*

1. Rename the RUU.zip to "0p6bimg" or "0p6bdiag" Note: the name is not case sensitive
2. Place the zip in the root of your external SD card
3. Power off the phone
4. Boot into Hboot (hold volume down as you power on the device)
5. The zip will automatically load and ask you if you would like to proceed
6. Select "Yes"
7. Wait, the zip will load the hboot first, it will then reboot and continue
8. Reboot then remove your sdcard. Hold Power and Volume UP until it reboots then Hold Power and Volume down until you get back to hboot.
9. Do a factory reset in recovery. To enter the recovery menu when greeted by a "red triangle with an exclamation", Hold Volume UP and click Power.
10. Done, reboot system

OK, sada imam i ja problem :D . Flesovao SuperSU i ElementalX na cist stock. Nece da mi se upali telefon. Nemam nikakav backup, a hocu da izvucem poruke, bekapujem app itd. Stoji na onom belom HTC logo, sa crvenim tekstom i ne mrda. Radio sam wipe cache i dalvik nista ne pomaze. @imotep995 @pera987 ?

Da li ovako mogu vratim na fabrici, ipak je mnogo ruzan ovaj rom :).

Au, al ste isproblemisali, ne znam, instalirao 6.3.0 sa njegovim kernelom, nisam probao elemental s ovim romom.. A dzoni, možeš, idi na xda, ima strana od korisnika ckpmv5 ili slično, ima bekapove svih mogućih stock romova, nadji za svoj i restore iz twrp..
Ili ziletov tutorial sa ruu, to je i najbolje i najcistije...

Poslednja izmena:
Vrh Dno