Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Stavi Diet Gingerbread od carz12 ili CM7.1 od istog autora i uživaj. Samo menjaš i žališ se, ni na jednom ne radi sve kako tebi odgovara.

Kao sto kaze Neky stavi CM7.1 ili Diet - od ovih nema boljih GB rom-ova za Magic :)
Inace meni je pored Magica kroz ruke proslo gotovo sve od Android (teze) artiljerije - i jedini razlog zbog koga jos koristim Magic jeste sto zadovoljava moje potrebe, a to su mail mail mail (a K9 mi radi perfektno ;) ), da na brzinu pogledam nesto bzv na net-u, TapaTalk za forum i organizer...i toliko je meni potrebno od smartphone-a :) (naravno sms i telefoniranje se podrazumeva :D )

Inace meni je pored Magica kroz ruke proslo gotovo sve od Android (teze) artiljerije - i jedini razlog zbog koga jos koristim Magic jeste sto zadovoljava moje potrebe, a to su mail mail mail (a K9 mi radi perfektno ;) ), da na brzinu pogledam nesto bzv na net-u, TapaTalk za forum i organizer...i toliko je meni potrebno od smartphone-a :) (naravno sms i telefoniranje se podrazumeva :D )

+1

Inace, OBAVEZNO probaj Kaiten Mail. Od istog je autora (K9).

Da, ali je stvarno dobar i funkcionalan. Odlicno radi i sa yahoo nalozima. :)

Treba mi preporuka za potpuno stabilan ROM bez ikakvih problema. Dojadilo mi je vise brzo praznjenje baterije, sleep of death, dugo punjenje, spor rad, kocenje sistema, itd.... Sta mi preporucujete?

Trenutno koristim carz-ov CM 7.1 koji radi extra brzo bez ikakvog overclocka, ali baterije kratko drzi, sporo se puni, ima sleep of death koji se resava jedino dizanjem minimalnog takta... :/

Ne znam šta bih ti rekao/preporučio. Gledao sam šta ima od ROMova na xda i za sad ostajem na CM7.1. Baterija se možda malo brže prazni, ali ostale probleme nemam. Pitaj carz-a za savet, koji kernel da staviš. Ono što mene nervira u celoj priči je to što se ROMovi drugačije ponašaju na različitim telefonima. Ti sad imaš problem sa DOS, dok ja nemam, ranije sam ja imao neki problem sa Sense ROMom, dok drugi nisu...

Ja nemam takodje DOS problem na CM7.1 i ovo mi je ujedno najbolji 2.3 rom za Magic (drzim ga vec duze vreme :) a vise i nemam zelje da ga menjam)

Ne treba očekivati čudo od ovog telefona, krenuo je sa Androidom 1.5 :), a dogurao do 2.3.5 i dalje je sasvim upotrebljiv. Što se tiče ubrzanja, "udario je u zid", jedino rešenje je zamena za neku noviju mašinu, mada ni one nisu skroz imune na povremeno usporavanje i seckanje.

Veruj mi da ja to dobro znam. Probao\koristio sam dobar deo modernih masina. Magic mi je za sada skroz ok. Ja samo zelim da lepo radi, bez mana.

Nista, probacu sa kalibracijom baterije jos koji put. Nadam se da ce pomoci. A sto se SOD-a tice, ne znam. Kernel tu nesto zeza, ali bolji nemam.

Postavih svoj Magic u oglase. Idem malo na neku drugu platformu, da promenim malo. Bilo je lepo druziti se sa vama. :)

Meni bi bilo besmisleno preci na SGS. Nije mi toliko bitna snaga uredjaja, Magic zadovoljava sve moje potrebe. Samo sto zelim malo koristiti neku drugu platformu. :)

Na koju platformu prelaziš?

Ja sam se jedno vreme bio smorio, došlo mi je bilo da prodam magic i uzmem neki dumb phone :). Ali opet, mnogo mi znači što veći ekran...

Uuuu ala vuče bateriju carzov CM7.1 od 20.08. :/

I ja sam vas napustio danas :( otisao je Magic... ALi cu i dalje pratiti ovu temu i trudicu se da pomognem koliko mogu. Toliko je bilo momci (trajalo je dugo), vreme je za nesto novije, a sta ce to biti videcemo....

e jos uvek razmisljam :) mislim da cu se vratiti mozda cak i na BB... Znas kako to ide sad, iako ti prodje 100 modela kroz ruke, nemam pojma sta uzeti - Android bih mozda cak i izbegao zbog baterije - ali sve je u opticaju :)

Slazem se. Isto tako i ja razmisljam. :D Nego, sa kojim ROM-om si prodao Magic?

Diet... Najblizi sam Bold-u 9700, mada posto sutra idem da procackam sve i svasta, pa papir i da vidimo sta se nudi :)

Pametno. Ne treba se zaletati. Poslednji Diet? Bez bagova? Baterija kako drzi? Punjenje 2 sata traje?

Nikako se ne zalecem, da vidimo koji najbolje zadovoljava moje potrebe (iskren da budem malo sam ispao iz ne Android tokova :) ) i krecemo... Ovako, zadnji Diet je u pitanju, baterija je kod mene standard 1 dan (otprilike imam 1h do 2h dnevno razgovora i skoro nikad nisam na manje od 10-15 mail-a dnevno, kao i klasican pregled foruma posredstvom TT-a i negde oko 20-tak sms-a - cesto i vise), znaci uvek stavim na punjac celu noc i kad se probudim odstekam i tako kad legnem ponovo na punjac i idemo :)

Izašao novi Diet, flešujem čim napunim fon. Ovaj CM u poslednje vreme nemilosrdno troši bateriju, pokušao sam kalibraciju, ali nema rezultata.
Što se tiče baterije carz reče:
carz12 je napisao(la):
As battery life goes it's ok as far as I can tell, unplugged last night at 12 am, used phone till 3 am, sat on table till 7 am, used it at work all day, when I got home at 6 it was at 58% still.

LINK

Probao i imao sam problema sa wi fi stalno puca i gps stalno puca.Vratio sam se na 2.3.4 diet....
Ah da i market nešto tu neštima,možda zbog stalnog pucanja wi fi konekcije ili ???

Poslednja izmena:
Za GPS se flešuje EU_GPS koji je postavljen u temi. Što se tiče WiFi, ne podržava AdHoc, odnosno onaj wpa_supplicant patch ne radi, ali standarna postavka radi kako treba. Potrošnja baterije je sada normalna.

Vrh Dno