Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

@narednik
Reci mi, posto sam i ja stavio ovaj rom, posle verzije 1.6 koja je bila odlicna, kakav ti je font u notification baru? Kod mene je iste boje kao pozadina kada se spusti notification bar i nista ne mogu da procitam. I font i pozadina su crne boje.

ja sam taj problem imao sa verzijom 1.6.4, a postoji na forumu fajl koji se iskopira pa se fon resetuje i u podesavanjim cyanogen imas opciju da odaberes taj fajl, sko se dobro secam. Sad sa ovom verzijom mi je sve o.k sa fontom-jedino je sat bio crne boje, sto sam odmah promenio i sve je o.k. Meni se mnogo svidja kako radi ovaj rom, za sad bez bagova niti ikakvih problema :). Stvar ukusa

Dakis je postavio link i krije se u reči ovaj :).

Izvinjavam se na konfuziji :D

Inače, ja se vratih na CM6.1... Probao:
  • CleanMagic - nije loš, al je eclair mator, a uz to sam imao battey drain... trajala 5 sati i isti dan sam ga promenio
  • SparksMod - nisam znao da ljudski um može da napravi nešto ovako ružno :d osim toga je prilično brz 2.2 rom
  • GingerYoshi - spor
  • Diet gingerbread - manje spor od yoshi-ja, "čist" gingerbread rom
  • GBrider_cronos - najbolji od gingerbread-a koje sam probao i generalno rom sa najviše feature-a i meni savršen, samo da je brži i da mu baterija duže traje. Ima CM dodatke (CM settings, 4 različita lockscrean-a, trajno prikazivanje baterije na lockscreen-u, pojedinačne notifikacije se mogu uklanjati tako što se swype-uju na levo ili desno, toggle dugmići u notifikacijama, itd). Brzina je na ivici zadovoljavajuće, ali ipak mi smeta... Većina animacija pomalo "secka" i tome slično

Da rezimiram, nažalost gingerbread još uvek nije dovoljno brz za svakodnevnu upotrebu, makar meni, pitanje da li će ikad i biti, tako da sam se vratio na CM6.1 na kome nikada nisam imao problema, koji ima najviše feature-a posle GBrider-a i na kome mi najduže traje baterija.

Nadam se da sam nekome pomogao pri izboru :wave:

Imam Htc Magic 32a sa 1.76.2009 to je valjda perfect spl. Rutovao sam ga i istalirao RCMagic 2.1. E sad hteo bih da istaliram cyanogen ali koliko sam video mora da se menja spl jer ne moze perfect, e sad da li moram to da uradim ili mogu samo da istaliram cyanogen kao sto sam istalirao RC 2.1? Imam recovery.

Cvetko me je pitao za uputstvo za instalaciju Cyanogena 6.1 pa evo napisaću ovde

Uputstvo je samo za 32A!

Prvo download:

- ROM: update-cm-6.1.0-DS-signed.zip
- kernel: bc-6.1.0-ebi1-signed.zip
- Google apps: gapps-mdpi-tiny-20101020-signed.zip

E sad, ako imate stari radio (počinje sa trojkom) možete preskočiti odeljak za menjanje radia. Ako vam radio počinje sa šesticom, to je novi radio i mora da se menja što potencijalno dosta komplikuje proceduru.

Pre svega, uradite nandroid backup, i kopirajte folder nandroid sa SD kartice negde na računar i čuvajte ga

1) Menjanje radia:
Podrazumevam da imate engineering SPL, u suprotnom prvo mora to da se stavi
  • Skinite sledeći program: Radio Switcher
  • Uđite u fastboot (upalite telefon sa back+power)
  • Upalite radio switcher i uverite se da je prepoznao telefon i da su parametri koje je pročitao (radio i spl) ispravni
  • Kada program kaže da je spreman za rad, flešovati "OLD" konfiguraciju. To je jedan klik i instaliraće odgovarajući radio, spl i recovery. (nikako nemojte raditi ovo ako vam je baterija ispod 30%, uostalom pročitajte uputstva na radio switcher threadu koji sam linkovao)

2) instalacija:
  • Uđite u recovery i uradite wipe svega (data, cache, itd.)
  • Sve što ste skinuli flešujete iz recoverija ovim redosledom: ROM, Kernel, Gapps
  • Reboot i onda čekajte dok se ne pojavi android koji vam kaže da ga pipkate :) Kao i za bilo koji drugi rom, prvi boot može da potraje i desetak minuta, tako da budite strpljivi
  • Napomena: za cyanogen mod vam ne treba Swap i ne treba vam EXT (ako ne znate šta ovo znači - ignorišite)
  • edit: Napomena2 - cyanogenmod iz nekog razloga ne update-uje market sam od sebe. Ako hoćete najnoviji market flešujte Universal Android Market updater iz recoverija

Nemojte mi slati privatne poruke u slučaju da ima pitanja. Pišite ovde da bi i drugi videli.

Nisam odgovoran za bilo kakvo pretvaranje telefona u cigle, iako su šanse da se to desi minimalne.

Ako neko ima novi radio (6.35) i perfected spl, što je najgora moguća kombinacija, recite da napišem uputstvo i za to

Imam Htc Magic 32a sa 1.76.2009 to je valjda perfect spl. Rutovao sam ga i istalirao RCMagic 2.1. E sad hteo bih da istaliram cyanogen ali koliko sam video mora da se menja spl jer ne moze perfect, e sad da li moram to da uradim ili mogu samo da istaliram cyanogen kao sto sam istalirao RC 2.1? Imam recovery.

Ako imaš stari radio (počinje sa trojkom) najverovatnije da možeš samo da instaliraš rom čak i preko perfected SPL-a. Ja sam tako radio sve do CM6 kada sam stavio engineering spl jer sam hteo da probam neki drugi rom koji je to zahtevao. S obzirom da imaš recovery, uradi nandroid backup pa probaj

Poslednja izmena:
Bravo dakis.

Inače, meni taj Radio Switcher nije radio kako treba (pokušavao sam 2 puta preko njega da menjam postavku), pa sam na kraju morao da flešujem standardnom metodom.

Jel' može par screenshotova? Desktop, meniji, notifikacija...šta još misliš da je zanimljivo.

Radio switcher je odlicna stvar. Iskljucivo njega koristim kada menjam radio, spl ili/i recovery.

Zasto je New Radio, SPL i Recovery najgora moguca kombinacija? Nista ne komplikuje stvari. Samo kliknes da flashuje OLD komplet (ili NEW komplet, po potrebi) i to je to.

@dakis: kernel koji si postavio je RC. Slučajno ili...?

@dakis: kernel koji si postavio je RC. Slučajno ili...?

Jeste, slučajno, ispravio sam. Hvala na ispravci

Zasto je New Radio, SPL i Recovery najgora moguca kombinacija? Nista ne komplikuje stvari. Samo kliknes da flashuje OLD komplet (ili NEW komplet, po potrebi) i to je to.

Kao što sam i napisao, problem je novi radio i perfected SPL, zato što perfected spl ne dozvoljeva menjanje radia, pa onda prvo mora da se stavi engineering SPL koji dozvoljava menjanje svega živog, pa tek onda može da se koristi radio switcher. A menjanje perfected SPL-a u engineering u nekim slučajevima zahteva "goldcard" proceduru koja radi samo sa nekim SD karticama i koja zahteva čeprkanje po HEX editoru. Ništa od ovoga nije teško ni komplikovano, ali prvi put može da bude zastrašujuće.

Jel' može par screenshotova? Desktop, meniji, notifikacija...šta još misliš da je zanimljivo.

Froyo ko froyo, desktop samo zavisi od launcher-a i widgeta koji se koriste :) Al ajde postaviću par slika za koji minut.

edit: evo slika
Prva slika pokazuje deo CM podešavanja gde se može birati koji toggle dugmići da se prikazuju u status bar-u (kako to izgleda se vidi na sliici 2). slika 3 prikazuje da CM ima teme, dve osnovne po default-u, i ujedno da vidiš kako izgleda popup prozor, mada je to standardan froyo izgled. Slika 4 pokazuje još neke od CM podešavanja, konkretno ono što je meni zanimljivo - "overscrolling" - to je onaj "bounce" efekat kao na iphone-u kada se dođe do kraja neke liste. Taj efekat je apple patentirao, tako da gingerbread ima onaj svetleći efekat umesto toga a bounce ima samo na cyanogen-u :) (i romovima koji se baziraju na njemu). Hteo sam da uslikam brisanje pojedinačnih notifikacija swype-ovanjem, ali je malo teže uhvatiti, moraćeš da mi veruješ na reč :)

Prilozi

• 1.png
    1.png
    33.7 KB · Pregleda: 44
  • 2.png
    2.png
    45.5 KB · Pregleda: 45
  • 3.png
    3.png
    25.2 KB · Pregleda: 39
  • 4.png
    4.png
    42.1 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Kao što sam i napisao, problem je novi radio i perfected SPL, zato što perfected spl ne dozvoljeva menjanje radia, pa onda prvo mora da se stavi engineering SPL koji dozvoljava menjanje svega živog, pa tek onda može da se koristi radio switcher. A menjanje perfected SPL-a u engineering u nekim slučajevima zahteva "goldcard" proceduru koja radi samo sa nekim SD karticama i koja zahteva čeprkanje po HEX editoru. Ništa od ovoga nije teško ni komplikovano, ali prvi put može da bude zastrašujuće.

To jeste. Ali kada jednom stavis ENG SPL, posle je lako. Gold Card vredi imati u svakom slucaju. Ja sam napravio jednu, zlu ne trebalo.

Promenio sam set preko Radio Switchera, ovog puta je sve odradio bez greške. Upravo flešujem 6.1...

Imam radio 6.35.10.18
sapphire pvt 32a eng s-off
hboot-1.76.2007 sapp 10000
cpld 12
Skinuo sam ovaj fail za promenu radia.
Nadam se da nisam ona najgora varijanta?
radioswitchgui_v4

Poslednja izmena:
e ne znam ko jos uvek ima cleanMagic, ali danas sam cisto radi fore probao da vidim da li ima neki update, i kaze da ima, nesto u vezi peep clien-a... jel neko probao da instalira?

Koliko vidim na xda, poslednji update je 27. decembar.

Ima system upgrade 3.54.631.4(3.72mb) HTC Peep Client evo da probam.
Instalacia aborted ima nekih problema.U vezi sd kartice...

Poslednja izmena:
Ovako skinuo sam RadioSwicher koji je u rar formatu.
Uradio nando beckup i to prebacio u računar.
Kako da odradim zamenu radia,dali rarformat ( radioswitchgui_v4) prebacujem na mmc ili??
I neznam dali imam engineering SPL? Koliko vidim stoji off ako je to to.

Poslednja izmena:
Imam 1.76.0009
6.35.08.29 i hteo bih da istaliram cyanogenmod. Sta moze da se desi ako istaliram na ovaj spl, jer koliko sam video ovo je perfect spl. Da li moze da se brikuje tel ako istaliram taj mod. Telefon je rutovan i imam recovery.

Uspeo hvala da se zahvalim svima naravno i Corvus Corax koji me uputio kao i -dakis- za postavljanje inzvanrednog tutorijala.
Hvala svima, a utiske preneću kasnije.
U vezi marketa dali je potrebno da instaliram Univerzalni market ili??

Imam 1.76.0009
6.35.08.29 i hteo bih da istaliram cyanogenmod. Sta moze da se desi ako istaliram na ovaj spl, jer koliko sam video ovo je perfect spl. Da li moze da se brikuje tel ako istaliram taj mod. Telefon je rutovan i imam recovery.

Čoveče rekao sam ti već, uradi nandroid pa probaj. 90% nećeš imati nikakvih problema. Niko ne može da ti garantuje da se ništa neće desiti, i niko ne može odgovoriti na pitanja tipa "da li može da se brikuje telefon radnjom X". Sve je moguće.

U vezi marketa dali je potrebno da instaliram Univerzalni market ili??

Vi ljudi ne čitate ili šta? Napisao sam lepo u uputstvu, ako hoćeš najnoviji market - onda instaliraj, ako nećeš - onda nemoj... :wall:

Dalije moguce da programe i aplikacije instaliram na memorijskoj kartica kao kod CleanMagic-a.

Otprilike. Meni se samo AngryBirds automatski instalirao na karticu, od nekih 15ak aplikacija. Posle instalacije svaku aplikaciju možeš da premestiš na SD. Ideš Na Settings > Applications > Manage applications, nađeš aplikaciju koju hoćeš da premestiš i ideš na Move to SD card.

Prvi utisci posle 24h upotrebe su više nego odlični nijedan lag dosada uz dobro maltretiranje i skidanje 15 aplikacija sa marketa preko WI FI.
Sve zasad radi fenomenalno.Svaka preporuka.

Otprilike. Meni se samo AngryBirds automatski instalirao na karticu, od nekih 15ak aplikacija. Posle instalacije svaku aplikaciju možeš da premestiš na SD. Ideš Na Settings > Applications > Manage applications, nađeš aplikaciju koju hoćeš da premestiš i ideš na Move to SD card.

A možeš i da izabereš "external" kao default lokaciju za applikacije umesto "automatic".

Hvala,a postoje li neke šanse dase odrade slova tipa šćčžđ.Na marketu se nalazi Hrvatski koji je odlično radio sa CleanMagic a sada sa ovim nemogu nikako da povežem...

Nazad
Vrh Dno